Milliseid nimesid lapsele ealeski ei paneks?

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 09 Aug 2024 12:48 Emma on Emilie, Amalie hüüdnimi. Meil Eestis pigem Miili versioon hüüdnimena olnud. Täiesti arusaamatu, miks see Emma, mis meenutab "ema" äkki popiks muutus. Vanemad nimede tausta üldse ei uuri?
Guugelda enne ise, kui midagi väga kindlalt väidad. Emma on saksa päritolu ja sinu info selle kohta, mis nimedest see tuleb, ei ole korrektne.

Loomulikult jõuab nimi Emma ka meile siia, kui see mujal, näiteks USA-s ülipopp on.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Aug 2024 14:14 Emma on Emilie, Amalie hüüdnimi. Meil Eestis pigem Miili versioon hüüdnimena olnud. Täiesti arusaamatu, miks see Emma, mis meenutab "ema" äkki popiks muutus. Vanemad nimede tausta üldse ei uuri?
Emma pole kunagi olnud Emilie/a lühendnimi, see nimi on hoopis erineva päritoluga, uuri ise.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 23:49
Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 21:33
Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 18:45

Savi. Ma ei tee lapsele teed okkaliseks juba lapseeas vanainimese nime pannes. Miks siis ei ole neid noori Sirjesid ja Leidasid? Siin kooris kirjutatakse kui ilusad nimed ja kindlasti paneks. Ei tea ÜHTEGI taolist nime päris elus. Seega selgelt vähemuses on sellised nimed. Lahendus on panna lapsele aegumatu nimi mida tõesti pannakse järjepidevalt uutele põlvkondadele. Aga koju 10 aastane sirje või urmas….mitte minu lapsele. Te pange rõõmuga
Sa ei saa IKKA aru, kui panna lapsele igas põlvkonnas levinud nimi, siis ei muutu see ealeski äti taadi nimeks? No proovi veel
Tegelikult on nii, et vanuri nimeks muutuvad need nimed, mis on mingil ajal olnud ülipopulaarsed. Sest need seostuvadki kindla ajaga, selle ülipopulaarseks olemise ajaga. Peagi saab neid liiga palju ja muutuvad ebapopulaarseks ning aja möödusdes saab neis vanurite nimi. Vanuri nimeks ei muutu harvem esinevad nimed.
Külaline

Lugesin just raamatut, kus ühe tegelase nimi oli Juniper. Tuli see teema siin kohe meelde, sest mõtlesin raamatut lugedes, et seda nime ma lapsele küll ei paneks.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Aug 2024 22:23 Lugesin just raamatut, kus ühe tegelase nimi oli Juniper. Tuli see teema siin kohe meelde, sest mõtlesin raamatut lugedes, et seda nime ma lapsele küll ei paneks.
Sama, mis eesti lapsele Kadakas nimeks panna. Maitse asi.
Külaline

Mina ei paneks lapsele nimeks Mia Kalifa
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Aug 2024 23:24 Mina ei paneks lapsele nimeks Mia Kalifa
Seda pole vaja pannagi, kui su laps endale OF teeb või muidu porriga tegelema hakkab, võib ta endale selle ise varjunimeks võtta.
Külaline

Ei paneks kunstlikult x, c, y või th sisse toppides “uhkemaks” tuunitud nimesid. Kui tahad oma last Katriniks või Kätliniks kutsuda, siis minu meelest võibki selle nime panna, milleks see vigurdamine keeruliste kirjapiltidega. Liitnimi stiilis Mary-Leen, Oscar-Jaan või midagi sellist on ka… hmm. Õnneks need uhkeldava kirjapildiga nimed (Cähtryyn jms) ei ole ka enam nii popid.
Lisaks ei paneks väga popiks läinud nimesid nagu Mia, Sofia…. Ei paneks maailmas väga levinud nimesid nagu Maria. Neid Mariasid on lihtsalt niivõrd palju, igast rahvusest. Mõistan vanemaid, kes panevad oma lastele nimesid nagu Mai, Ats, Ilmar, Helmi… Need eristuvad hästi arvukatest Miadest ja Robinitest, samas pole keerulised või liiga uhkeldavad. Sellist asja nagu “vanainimese nimi” pole minu meelest olemas. Sirje jt. puhul takistab selle tohutu esinemissagedus keskealiste hulgas - inimestel on sellest nimest natuke siiber, lihtsalt. Muidu, nimel endal pole häda midagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Aug 2024 15:51 Sirje jt. puhul takistab selle tohutu esinemissagedus keskealiste hulgas - inimestel on sellest nimest natuke siiber, lihtsalt. Muidu, nimel endal pole häda midagi.
Kuskil 50a pärast on see Sirje, Malle, Maie, Anneli jms jälle popid ja "hästi unustatud vana" uued nimed. Nii nagu praegu Marta, Linda, Hugo jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Aug 2024 18:57
Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 23:49
Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 21:33

Sa ei saa IKKA aru, kui panna lapsele igas põlvkonnas levinud nimi, siis ei muutu see ealeski äti taadi nimeks? No proovi veel
Tegelikult on nii, et vanuri nimeks muutuvad need nimed, mis on mingil ajal olnud ülipopulaarsed. Sest need seostuvadki kindla ajaga, selle ülipopulaarseks olemise ajaga. Peagi saab neid liiga palju ja muutuvad ebapopulaarseks ning aja möödusdes saab neis vanurite nimi. Vanuri nimeks ei muutu harvem esinevad nimed.
Sa ei saa ikka aru! Uskumatu! Vaata Anna ja Maria nime statistikat. Seda esineb peaaegu võrdselt igas vanuserühmas. Pane teine eesnimi otsa ja ongi unikaalne mitteätistuv nimi.
Kas sa ei saa ikka veel aru, et on nimesid mis on pea aastasadu levinud, trendi- lühikese populaarsusega nimesid? Kui sa nüüd ka aru ei saanud siis on lood päris kehvad, enam selgemalt seda seletada ei saa.
Külaline

Teema on, et milliseid nimesid kunagi ei paneks...
Ma ei pane kunagi lapsele kahe eesnimega nime(sidekriipsuga või ilma). Samuti kus on y või x täht.

Hiljuti nägin lapse nime, mis oli mõeldud vist nagu Caby aga oli eesti keeles Gäbi 🥹 see on ju nagu vigases keeles käbi...
Külaline

Ei paneks tüdrukule nime, mis on hästi nunnu või printsessilik. Nimi võiks ikka selline olla, et kui ta kunagi peaks tahtma professionaalses maailmas tegutseda, siis see ei kriibiks silma. Milleks teha elu raskemaks, et peab võitlema läbi eelarvamuste ja negatiivsete hoiakute. Ja kui tahabki olla mehe printsess või töötada ilu-kodu-beebi maailmas, siis ega asjalik nimi seda ka ei takista. No võtan näitlikustamiseks nimede topist: Mia, Lisandra, Killu, Miah, Belle, Maibrit, Zara, Delila, Lilianna, Käthlin, Isabella, Barbi, Luna, Annabel. Mõni nimi sobib küll parem pisitirtsule kui täiskasvanud inimesele ja pisitirts ollakse kõige lühemat aega oma elu jooksul. Tegelikult on poiste nimede seas ka samasuguseid, mis nagu loodud väikesele rüblikule, aga ei kujuta ette asjalikku pereisa või professionaalset inimest olemas mingi Remy, Niko, Enriko, Brian, Tommy, Calvin, Rocco, Nemo. Eks elada saab muidugi iga nimega ja suur takistus see asjalikuks hakkamises ei ole, aga ikkagi väikest hoiakut kannab.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Aug 2024 00:32
Hiljuti nägin lapse nime, mis oli mõeldud vist nagu Caby aga oli eesti keeles Gäbi 🥹 see on ju nagu vigases keeles käbi...
Mina nägin hiljuti varianti Telly. Ei tea, ehk oli see kõigest hüüdnimi, aga ühe lasteasutuse nimekirjas see oli. Ise sellist ei paneks.
Külaline

Geithy või Hanah on näiteks küll sellised nimed, millest ei oska midagi head arvata.
Hanah on minu jaoks ebasümpaatne noorpoliitik, nii et paras talle.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Aug 2024 00:32 Teema on, et milliseid nimesid kunagi ei paneks...
Ma ei pane kunagi lapsele kahe eesnimega nime(sidekriipsuga või ilma). Samuti kus on y või x täht.

Mitte käbi vaid kabi.mul on üks sõber hüüdnimega kabi sest tal on püksis suur seesamune. Rocco on tore nimi. Mulle meeldib üks selle nimega näitleja. Perekonna nimi on Siffredi
Külaline

No üks tuntud eesti muusik pani oma lapsele nimeks Pärt. Nime osas mul ükskõik, lihtsalt viimased ca 20 a, emailide ajastul, on ta on olnud part. Praegu on ta ise suur juht, ja ehk ta nimekuju ikka teatakse, aga algusaastatel oli ikka segadust.
Et selliste asjade peale kah kohe ei tule.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Aug 2024 03:01 Ei paneks tüdrukule nime, mis on hästi nunnu või printsessilik. Nimi võiks ikka selline olla, et kui ta kunagi peaks tahtma professionaalses maailmas tegutseda, siis see ei kriibiks silma. Milleks teha elu raskemaks, et peab võitlema läbi eelarvamuste ja negatiivsete hoiakute. Ja kui tahabki olla mehe printsess või töötada ilu-kodu-beebi maailmas, siis ega asjalik nimi seda ka ei takista. No võtan näitlikustamiseks nimede topist: Mia, Lisandra, Killu, Miah, Belle, Maibrit, Zara, Delila, Lilianna, Käthlin, Isabella, Barbi, Luna, Annabel. Mõni nimi sobib küll parem pisitirtsule kui täiskasvanud inimesele ja pisitirts ollakse kõige lühemat aega oma elu jooksul. Tegelikult on poiste nimede seas ka samasuguseid, mis nagu loodud väikesele rüblikule, aga ei kujuta ette asjalikku pereisa või professionaalset inimest olemas mingi Remy, Niko, Enriko, Brian, Tommy, Calvin, Rocco, Nemo. Eks elada saab muidugi iga nimega ja suur takistus see asjalikuks hakkamises ei ole, aga ikkagi väikest hoiakut kannab.
Sinu nimekirjad on küll täiesti meelevaldsed. Eriti need meestenimed, mida sa tituleerid rüblikunimedeks, on täiesti sobivad täiskasvanud inimesele, ma ei näe neis midagi imelikku.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Aug 2024 11:04
Külaline kirjutas: 11 Aug 2024 03:01 Ei paneks tüdrukule nime, mis on hästi nunnu või printsessilik. Nimi võiks ikka selline olla, et kui ta kunagi peaks tahtma professionaalses maailmas tegutseda, siis see ei kriibiks silma. Milleks teha elu raskemaks, et peab võitlema läbi eelarvamuste ja negatiivsete hoiakute. Ja kui tahabki olla mehe printsess või töötada ilu-kodu-beebi maailmas, siis ega asjalik nimi seda ka ei takista. No võtan näitlikustamiseks nimede topist: Mia, Lisandra, Killu, Miah, Belle, Maibrit, Zara, Delila, Lilianna, Käthlin, Isabella, Barbi, Luna, Annabel. Mõni nimi sobib küll parem pisitirtsule kui täiskasvanud inimesele ja pisitirts ollakse kõige lühemat aega oma elu jooksul. Tegelikult on poiste nimede seas ka samasuguseid, mis nagu loodud väikesele rüblikule, aga ei kujuta ette asjalikku pereisa või professionaalset inimest olemas mingi Remy, Niko, Enriko, Brian, Tommy, Calvin, Rocco, Nemo. Eks elada saab muidugi iga nimega ja suur takistus see asjalikuks hakkamises ei ole, aga ikkagi väikest hoiakut kannab.
Sinu nimekirjad on küll täiesti meelevaldsed. Eriti need meestenimed, mida sa tituleerid rüblikunimedeks, on täiesti sobivad täiskasvanud inimesele, ma ei näe neis midagi imelikku.
Samamoodi võib ju vastupidi väita, et kõik Atsid, Tõnud ja Valdurid ju ei jää beebiks. Beebina tundub see nimi veider aga täiskasvanuna ja vanurina enam ei.
Külaline

Kas meil pole mitte poliitik vms tegelane nimega Pippi? Tal peaks lausa kaks eesnime olema aga hetkel ei meenu teine. Aga kui seda nägin esimene kord siis mõtlesin küll, et no vaene inimene. See lihtsalt kõlab rohkem hüüdnimena ja lapsele veel on vb nunnu aga täiskasvanud naisele?
Kõrsik
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kõrsik »

Külaline kirjutas: 13 Aug 2024 19:55 Kas meil pole mitte poliitik vms tegelane nimega Pippi? Tal peaks lausa kaks eesnime olema aga hetkel ei meenu teine. Aga kui seda nägin esimene kord siis mõtlesin küll, et no vaene inimene. See lihtsalt kõlab rohkem hüüdnimena ja lapsele veel on vb nunnu aga täiskasvanud naisele?
Vaatasin järgi, et on Pipi-Liis aga meil on ka sportlane Pippi Lotta.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 6 külalist