Üllatus tomatiamplis

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Traksik
Teerajaja
Kontakt:

Üllatus tomatiamplis

Postitus Postitas Traksik »

Kevadel kingiti ilusaid roose. Kui vaasis pead longu lasid, lõikasin paaril varrel pungadega jupid ja pistsin tomatitaimede kõrvale ampliserva. Tomat kasvas, täitis ampli ja kannab usinasti vilja, õitseb sealjuures järjest nagu mühin. Täna võtsin taas lehti vähemaks sest ta on amplis väga võimsaks läinud. Ja mis ma nägin - ampli servas kasvab roos! Olin selle kevadise liigutuse juba täiesti unustanud. Lähen roosile nüüd eraldi potti ostma, et ta ka päikest ja valgust saaks :)
Tutiga Täi
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tutiga Täi »

Kui lahe! Ma olen nii mitu korda proovinud sama teha, aga kusagilt maalt annab see roosivarreke järgi ja läheb kas mädanema või kuivab. Suve hakul sain palju roosibukette ja mitmel varrel tulid vaasis pungad. Panin nad seejärel vette ja tulid isegi juured, aga pärast potti istutamist see varreke hääbus. Ju ma siis midagi valesti tegin.
Traksik
Teerajaja
Kontakt:

Tutiga Täi kirjutas: 13 Aug 2024 16:50 Kui lahe! Ma olen nii mitu korda proovinud sama teha, aga kusagilt maalt annab see roosivarreke järgi ja läheb kas mädanema või kuivab. Suve hakul sain palju roosibukette ja mitmel varrel tulid vaasis pungad. Panin nad seejärel vette ja tulid isegi juured, aga pärast potti istutamist see varreke hääbus. Ju ma siis midagi valesti tegin.
Ma olen ka varasemalt juba proovinud aga pole õnnestunud. Samamoodi olen vaasis juured alla saanud aga mulda istutades istiku koor tumeneb ja roos kuivab.
Olen nii põnevil, et mis tast kasvab. Ei teagi veel mida teha, istutada õue peenrasse või potti ja tuppa.
Potiroose olen ka välja istutanud ja need on aastaid õiteilu pakkunud. Toas ma ei oska vist talvel õigesti hoolitseda, kipuvad välja minema. Praegu jõuab veel õues ka juurduda, ehk ikka ongi õigem õue istutada ja talveks hoolikalt külmade saabudes katta.
Barbara
Teerajaja

Postitus Postitas Barbara »

Tutiga Täi kirjutas: 13 Aug 2024 16:50 Kui lahe! Ma olen nii mitu korda proovinud sama teha, aga kusagilt maalt annab see roosivarreke järgi ja läheb kas mädanema või kuivab. Suve hakul sain palju roosibukette ja mitmel varrel tulid vaasis pungad. Panin nad seejärel vette ja tulid isegi juured, aga pärast potti istutamist see varreke hääbus. Ju ma siis midagi valesti tegin.
Öeldakse, et need vees kasvatatud juured on mõttetud, neid mulda istutades ei hakka need "tööle" ja tuleb taimel mullas uued juured kasvatada nagunii. Kui juba varrejupp on juurduv (paljudel toalilledel ja kõigil, mida pistikutega paljundada), tasuks need siis juba otse (külvi)mulda panna otsapidi. Teemaalgatajal töötas.
Traksik
Teerajaja
Kontakt:

Barbara kirjutas: 13 Aug 2024 18:27 Öeldakse, et need vees kasvatatud juured on mõttetud, neid mulda istutades ei hakka need "tööle" ja tuleb taimel mullas uued juured kasvatada nagunii. Kui juba varrejupp on juurduv (paljudel toalilledel ja kõigil, mida pistikutega paljundada), tasuks need siis juba otse (külvi)mulda panna otsapidi. Teemaalgatajal töötas.
Mul muud vees juurdunud pistikud on küll mulda istutades kasvama läinud. Mündid, basiilik, pelargoon, tomat... kõik ei tule meeldegi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist