Päris paljud siiski jõuavad ja ma kavatsen nende hulka kuuluda. Nuta edasi irwKülaline kirjutas: ↑14 Aug 2024 08:51Enamik inimesi ei jõua miljoni teenimiseni, et kodus istuda. Ülinaiivne oled, jäta või kõik asjad ostmata ja lapsed tegemata.
Vähim palk mille eest töötaksite
-
Külaline
-
Külaline
Nagu eelnevalt mainisin, olen nende seas juba 20 aastat, seega tean, millesy räägin.Külaline kirjutas: ↑14 Aug 2024 11:30Päris paljud siiski jõuavad ja ma kavatsen nende hulka kuuluda. Nuta edasi irwKülaline kirjutas: ↑14 Aug 2024 08:51Enamik inimesi ei jõua miljoni teenimiseni, et kodus istuda. Ülinaiivne oled, jäta või kõik asjad ostmata ja lapsed tegemata.Külaline kirjutas: ↑14 Aug 2024 08:18
“Istuksin”
Tee vahet kas räägitaks olevikust või tulevikust. Sa ikka nii tahad oma sõna peale jätta aga ma ei lase![]()
-
Külaline
Noh mind sa ei tea ja sa pole ka mitte mingi ennustaja kuhu ma jõuanKülaline kirjutas: ↑14 Aug 2024 11:49Nagu eelnevalt mainisin, olen nende seas juba 20 aastat, seega tean, millesy räägin.
-
Külaline
Mul on koguaeg olnud dilemma. Milleks on vaja neid personali vidinaid. Peene nimetusega personalijuht. Oma õpikutest aetud tarkust laiali pritsimas. Peavad ennast ka nn juhtkonna osaks.Külaline kirjutas: ↑13 Aug 2024 17:18On hull jah. Tööpakkumisi on ülivähe ja tahtjaid ülipalju.Külaline kirjutas: ↑13 Aug 2024 17:07
Eks nad ole kavalad ka, ei pane töötasu. Kui küsid, ajavad mingit üldist mulli, et oleneb kandidaadist ja tema kogemusest jne. Selle 1600 eurot pakkuva töökohaga tutvusin nii, et esialgu palka ei öeldud, käisin kahel intervjuul, tegin proovitöö ja siis sain teada alles, mis see palk on. Isegi see, kui paned oma palgasoovi, ei päästa sind väiksemast palgapakkumisest. Suurem osa sind muidugi siis ei kutsugi vestlusele, aga võib juhtuda ka nii, et käid seal sada vooru läbi ja siis helistatakse, et pakuksime teile tööd, aga palka meil esialgu nii palju kindlasti võimalik pakkuda ei ole. Ikka päris hull olukord on praegu. Olen kolm korda elus tööd otsinud ja midagi sellist pole enne näinud.
Kui oled veel 50+, pole lootustki, ole sa nii hea spetsialist kui tahes. Kui personalitöötaja on ise 25-35, siis teebki valiku nende 100 kandideerinud eakaaslase hulgast ja vanemate kandidaatide cv-d isegi ei loe. Kuidas muidu saab tulla vastuseks, et "seekord sa ei osutnud valituks, sest otsustasime kandidaadi kasuks, kellel on selle töö kogemus"
https://majandus.postimees.ee/8073716/u ... -toootsija
-
Külaline
On ikka mõnel tühised probleemidKülaline kirjutas: ↑14 Aug 2024 13:47Mul on koguaeg olnud dilemma. Milleks on vaja neid personali vidinaid. Peene nimetusega personalijuht. Oma õpikutest aetud tarkust laiali pritsimas. Peavad ennast ka nn juhtkonna osaks.Külaline kirjutas: ↑13 Aug 2024 17:18On hull jah. Tööpakkumisi on ülivähe ja tahtjaid ülipalju.Külaline kirjutas: ↑13 Aug 2024 17:07
Eks nad ole kavalad ka, ei pane töötasu. Kui küsid, ajavad mingit üldist mulli, et oleneb kandidaadist ja tema kogemusest jne. Selle 1600 eurot pakkuva töökohaga tutvusin nii, et esialgu palka ei öeldud, käisin kahel intervjuul, tegin proovitöö ja siis sain teada alles, mis see palk on. Isegi see, kui paned oma palgasoovi, ei päästa sind väiksemast palgapakkumisest. Suurem osa sind muidugi siis ei kutsugi vestlusele, aga võib juhtuda ka nii, et käid seal sada vooru läbi ja siis helistatakse, et pakuksime teile tööd, aga palka meil esialgu nii palju kindlasti võimalik pakkuda ei ole. Ikka päris hull olukord on praegu. Olen kolm korda elus tööd otsinud ja midagi sellist pole enne näinud.
Kui oled veel 50+, pole lootustki, ole sa nii hea spetsialist kui tahes. Kui personalitöötaja on ise 25-35, siis teebki valiku nende 100 kandideerinud eakaaslase hulgast ja vanemate kandidaatide cv-d isegi ei loe. Kuidas muidu saab tulla vastuseks, et "seekord sa ei osutnud valituks, sest otsustasime kandidaadi kasuks, kellel on selle töö kogemus"
https://majandus.postimees.ee/8073716/u ... -toootsija
-
Külaline
Miks ei ole siin nimekirjas: kui väga töö meeldib?Külaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 13:51 Eks see oleneb mitmest asjaolust. Kui pikalt oldud töötu, kas peres on hetkel olemas teine raha teeniv inimene, kui suur on mustadeks päevadeks kõrvale pandud rahatagavara, kui pikalt kannatab veel töötu olla...aga üldiselt ise prooviks tööle saada 2000 (bruto) eest. Siis vaataks selle töö kõrvalt midagi tasuvamat. Olen 50+ vanuses.
-
Külaline
See on õpetajapalk...Külaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 14:12Ei mõista. Mul on praegu ju palju suurem palk kui see miinimum, millega ma tööle läheks. Miinimum ongi ju miinimumKülaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 13:44 peale paari üksiku erandi tunduvad suurem osa vastajaid olema samal tasemel keskmise põhikooliõpilasega: "kui suureks saan hakkan saama 3x rohkem kui mu vanemad praegu, kui ikka millegipärast ei pakuta sellist palka, siis tööle ei lähegi, leian rikka mehe, kes mind ülal peab või saan mõnelt kaugelt sugulaselt päranduse, mille najal elada".
Kui ma peaks elama 1500 bruto siis peabki kusagilt raha juurde tulema: pärandus või rikas mees vms. Mul seda kohta pole, sellepärast peab mul olema endal mõistlik palk.
-
Külaline
Kas kodu ei pea ülds emidagi õpetama?Külaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 16:45 Tegelikult tunnen väga puudust sellest, et koolides pole majandusõpetust. Murde ja integraale küll õpetatakse, aga mingeid majanduse ja ühiskonna toimimise aluseid - null. Siin üks vastaja kirjutas, et põhikooli tase on nägemus elust. Pmst ongi ju. Kui paljud meist leiavad rikka mehe/naise ja sellise töökoha, kus panustamata saab palju raha kätte? Marginaalne osa ühiskonnast. Meile kandideeris värskelt kooli lõpetanud vend, kes oli saanud ülikooli sisse. Oli seal tervelt veerand kursust käinud. Palgasoov poole koha eest 3000+. Töökogemust null. Pealehakkamist oli, aga no vaatasime konkursi läbiviijatega üksteisele otsa ja kulmud tõusid üsna kõrgele. Teine nooruk tuleb ja kurdab, et saab sama palka mis aasta tagasi, aga näe inflatsioon on tõusnud ja kõik on kallim. Mul on nüüd pruut ja elu on raske. Kui talle siis numbrites ja klientide kirjades ette näidati, et sinu osakond oli eelmisel aastal kasumis, aga sel aastal oled võtnud väga lõdvalt, panustanud miinimumi ja kliendid kaeblevad, siis mida sa ootad? Mille eest ma saaksin sulle rohkem maksta, kui sa ei teeni kasumit ja tekitad ettevõttele mainekahju oma töösse suhtumisega? Raha tuleb seinast... peab tulema. Kuidas ja mille eest, jääb paljudele selgusetuks. Mul kusjuures üks enda laps ka selline. Õpin siis, kui mulle arvutimängu ostad. Kuidagi ei saa aru, et enne õpid ja siis alles keegi ostab midagi.
-
Külaline
Inimene, kel pole lapsi, pole ammugi raha.Külaline kirjutas: ↑14 Aug 2024 12:05Noh mind sa ei tea ja sa pole ka mitte mingi ennustaja kuhu ma jõuan![]()
-
Külaline
Inimene, kelle mõtteviis on vaese oma, ei jõua kuhugi, sest mindset on paigast ära.Külaline kirjutas: ↑14 Aug 2024 12:05Noh mind sa ei tea ja sa pole ka mitte mingi ennustaja kuhu ma jõuan![]()
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑11 Aug 2024 23:08 Ma olen 51 ja küll ei kavatse mingi olematu raha eest tööd vihtuda, rääkimata veel selle vabal ajal tegemisest. See rõõm jäägu ilma hariduse ja töökogemusteta 20-aastastele entusiastidele.
Mu sõprade lapsed käivad alles põhikoolis, nagu ka mu enda omad. Ma lihtsalt ei saa aru inimestest, kes valivad endale tööd põhimõttel, et keegi peab ju seda ka tegema ja kõik ei saa juhid olla vmt. Mina olen õppinud seda, mis on minu jaoks huvitav ja kandideerinud sellistele töökohtadele, mis mulle ägedad tunduvad. Ei saa 3000 kuus, aga kui peaksin hetkel uuele tööle kandideerima, siis tõesti eriti palju vähema eest ka mitte.Külaline kirjutas: ↑11 Aug 2024 23:08 Jaja, sa oled see tädi kelle kõigi sõprade lapsed juba ülikoolis 3000 teenivad.
Samal ajal ülejäänid eestis on see ülemisse 10÷ kuuluv ja pool rahvast saab alla 1500.
Ja see, et pool rahvast saab alla 1500, ei ole mingi näitaja. Kui keegi poleks sellise palgaga nõus, küll siis seda ka tõstetaks - tööandjatel ei jääks lihtsalt midagi muud üle, kui just pille kotti ei taha panna.
-
Külaline
Kas keegi sunnib seda tööd tegema sellise raha eest? CV online'is on üle 100 tööpakkumise kokkadele ja esimesed kaks olid 2600 ja 2500 eurose kuupalgaga, kusjuures need ei asunud isegi Tallinnas.Külaline kirjutas: ↑12 Aug 2024 19:21 Ma olen teie laste koolikokk ja saan 1000€ palka.
-
Külaline
Kui sul on vaja katust pea kohale või leiba lauale, küll sa lähed ka alla 1500 euro eest tööle. Inimestel ei ole valikut. Sa võid oma nina püsti ajada ja jalgu trampida, aga keegi teine teeb selle töö sinu eest nagunii ära, kes ei taha sinu moodi puu all nälga surra. Sellist olukorda ei juhtu, et teeme koos massiprotesti ja mitte keegi sellele alamakstud kohale ei kandideeri. On ameteid, kus on kogu aeg tööjõupuudus ja midagi ei muutu. Isegi õpetajatel polnud puht rahaliselt võimalik nii kaua streikida, et see tõsist mõju avaldaks ja see on üks ühiskonna tähtsamaid ameteid, mille järelkasv on riigi jaoks kriitiline. Erasektoris võib üldse näppu imeda. Kui sina tööd ära ei tee, siis teeb seda välistööjõud.Mu sõprade lapsed käivad alles põhikoolis, nagu ka mu enda omad. Ma lihtsalt ei saa aru inimestest, kes valivad endale tööd põhimõttel, et keegi peab ju seda ka tegema ja kõik ei saa juhid olla vmt. Mina olen õppinud seda, mis on minu jaoks huvitav ja kandideerinud sellistele töökohtadele, mis mulle ägedad tunduvad. Ei saa 3000 kuus, aga kui peaksin hetkel uuele tööle kandideerima, siis tõesti eriti palju vähema eest ka mitte.
Ja see, et pool rahvast saab alla 1500, ei ole mingi näitaja. Kui keegi poleks sellise palgaga nõus, küll siis seda ka tõstetaks - tööandjatel ei jääks lihtsalt midagi muud üle, kui just pille kotti ei taha panna.
-
Külaline
Mul on piisavalt raha vähemalt kolme lapse üleskasvatamiseks, rahas ei ole asi. Ei vaevu aellise protsessi ja ajaviitmisega tegelema mida laste saamine nõuab, mõttetu ajaraisk. Muudki ajaga teha kui rase,imetav,kodune tsüklis olla nende laste saamiseks.
-
Külaline
Sinu rahustuseks, see on kõigest sinu arvamus ja mulle see korda ei läheKülaline kirjutas: ↑14 Aug 2024 20:40Inimene, kelle mõtteviis on vaese oma, ei jõua kuhugi, sest mindset on paigast ära.
-
Külaline
Põhjus nr 1 laste mitte saamiseks. Peavad rabelema tööl kuna muud valikut ei ole. Kuus on vaba 8 päeva, ülejäänd aja kummardavad isandeid, ülemusi, bosse. Kapitalism õitseb tänu neile teenritele kellel valikut ei ole. Miks muidu maailmas tehakse otsused et keskklass rikkaks ei saaks, vaesemaks jääks. Ikka selleks et sellised väljapääsmatult töötama pidavaid inimesi oleks rohkemKülaline kirjutas: ↑14 Aug 2024 22:28Kui sul on vaja katust pea kohale või leiba lauale, küll sa lähed ka alla 1500 euro eest tööle. Inimestel ei ole valikut. Sa võid oma nina püsti ajada ja jalgu trampida, aga keegi teine teeb selle töö sinu eest nagunii ära, kes ei taha sinu moodi puu all nälga surra. Sellist olukorda ei juhtu, et teeme koos massiprotesti ja mitte keegi sellele alamakstud kohale ei kandideeri. On ameteid, kus on kogu aeg tööjõupuudus ja midagi ei muutu. Isegi õpetajatel polnud puht rahaliselt võimalik nii kaua streikida, et see tõsist mõju avaldaks ja see on üks ühiskonna tähtsamaid ameteid, mille järelkasv on riigi jaoks kriitiline. Erasektoris võib üldse näppu imeda. Kui sina tööd ära ei tee, siis teeb seda välistööjõud.Mu sõprade lapsed käivad alles põhikoolis, nagu ka mu enda omad. Ma lihtsalt ei saa aru inimestest, kes valivad endale tööd põhimõttel, et keegi peab ju seda ka tegema ja kõik ei saa juhid olla vmt. Mina olen õppinud seda, mis on minu jaoks huvitav ja kandideerinud sellistele töökohtadele, mis mulle ägedad tunduvad. Ei saa 3000 kuus, aga kui peaksin hetkel uuele tööle kandideerima, siis tõesti eriti palju vähema eest ka mitte.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑14 Aug 2024 21:52Kas keegi sunnib seda tööd tegema sellise raha eest? CV online'is on üle 100 tööpakkumise kokkadele ja esimesed kaks olid 2600 ja 2500 eurose kuupalgaga, kusjuures need ei asunud isegi Tallinnas.Külaline kirjutas: ↑12 Aug 2024 19:21 Ma olen teie laste koolikokk ja saan 1000€ palka.
Kahjuks pean tegema tööd, mis on e-r ja mitte õhtusel ajal. Ja kui mina saakski valida kõrgema palgaga koha, siis kes ikkagi koolides lastele süüa teeks? Point on sellest, et väga tähtsaid töid tehakse väikese palga eest. Ja ma ei usu, et lähiajal selliste kohtade palk tõusma hakkab. Kurb, aga nii on.
-
Külaline
Ei ole küll täpselt teemasse, aga ma ei tea, miks mul sinu kommentaari lugedes meenus mingi aastatetagune lugu.Külaline kirjutas: ↑14 Aug 2024 22:28Kui sul on vaja katust pea kohale või leiba lauale, küll sa lähed ka alla 1500 euro eest tööle. Inimestel ei ole valikut. Sa võid oma nina püsti ajada ja jalgu trampida, aga keegi teine teeb selle töö sinu eest nagunii ära, kes ei taha sinu moodi puu all nälga surra. Sellist olukorda ei juhtu, et teeme koos massiprotesti ja mitte keegi sellele alamakstud kohale ei kandideeri. On ameteid, kus on kogu aeg tööjõupuudus ja midagi ei muutu. Isegi õpetajatel polnud puht rahaliselt võimalik nii kaua streikida, et see tõsist mõju avaldaks ja see on üks ühiskonna tähtsamaid ameteid, mille järelkasv on riigi jaoks kriitiline. Erasektoris võib üldse näppu imeda. Kui sina tööd ära ei tee, siis teeb seda välistööjõud.
Aastaid tagasi (pakun et 90ndatel) läksid mehed paadiga merele ja hukkusid. Tegemist oli jõukama seltskonnaga - tolle aja uusrikkad, kel kuskil Merivälja-Viimsi kandis uhked elamised. Kui ma ei eksi, siis ühes tele-jutusaates (või oli see siiski miski naiste ajakiri?) esines ühe uppunud mehe lesk. Keskealine proua oli elanud luksuslikku elu. Tööl ei pidanud käima, ja ei käinudki. Nautis uhket kodu, rikkust, head elu...
Pärast mehe surma mõtles, et läheb siis tööle. Mõistagi eeldas oma senise elustandardi järgi, et alla "selle ja selle" palga ei hakka kodust välja minemagi. See tegelikkus, millega ta siis äkki silmitsi seisis tõi ta tagasi reaalsesse ellu. Keskealine, mitukümmend aastat koduproua elu nautinud naine pidi tunnistama, et hea, kui ta üleüldse leiab tööd. Saati veel siis "sellise" palga eest.
See karm reaalsus tõi tädi maa peale. Seda rääkides ei olnud ta enam ülbe ega ennasttäis.
Sorry, teemast välja, aga mõnikord ikka meenub mulle see lugu.
-
Külaline
Meenuta seda lugu aga tuleta meelde etvtänapäeva rikastel on sellises mastaabis vara ja investeeringuid et sellest võib mitu põlvkonda töötamata ära elada. Ega rikastel rikkus pangakontol ja majas ei ole, kui on siis ei ole veel päris rikas.
-
Külaline
Põlvkonda tõesti, see tähendab lapsi. Ka mul on nii. See aga ei tähenda, et mu mees mu surma korral rikastuksKülaline kirjutas: ↑14 Aug 2024 23:04 Meenuta seda lugu aga tuleta meelde etvtänapäeva rikastel on sellises mastaabis vara ja investeeringuid et sellest võib mitu põlvkonda töötamata ära elada. Ega rikastel rikkus pangakontol ja majas ei ole, kui on siis ei ole veel päris rikas.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist