Nõukaaegsed magustoidud
-
Külaline
Nõukaaegsed magustoidud
Mida teie kodus tehti ja mis meeldis, olete ehk ka tänapäevaste toorainetega samu asju proovinud teha?
Kas keegi veel mäletab, kuidas täpselt tehti "malõši palle"?
Kas keegi veel mäletab, kuidas täpselt tehti "malõši palle"?
-
Külaline
meil oli nõukaaja lapsena magustoit alati lõuna lõpetuseks, ja suurt osa neist teen ise siiamaani:
saiavorm, kohupiimavorm, riisivorm
mustikasupp saiakuubikutega
erinevad kohupiimakreemid
ahjus kohupiimasaiad
praetud sai, mis on enne munast läbi käinud ja siis kuumana suhkur ja kaneel peale
leivasupp
Lumepallisupp ei maitse, piima-riisi supp meeldis vanasti, aga pole teinud ise.
ahjus kohupiimasaiad
praetud sai, mis on enne munast läbi käinud ja siis kuumana suhkur ja kaneel peale
leivasupp
-
Külaline
Kuidas sa riisivormi teed?Külaline kirjutas: ↑15 Aug 2024 16:05 meil oli nõukaaja lapsena magustoit alati lõuna lõpetuseks, ja suurt osa neist teen ise siiamaani:
ahjus kohupiimasaiad
leivasupp
-
Külaline
Kisell, leivasupp, mannavaht ja bubert. Bubert oli mu lemmik
Ise oskan vaid kiselli teha. Aa ja tarretis ka. See oli samuti lemmik ja mu oma lapse lemmik on ka.
Ma pigem küpsetan kooke. Pole selliseid klassikaliste magustoitude sööjaid peres.
Ise oskan vaid kiselli teha. Aa ja tarretis ka. See oli samuti lemmik ja mu oma lapse lemmik on ka.
Ma pigem küpsetan kooke. Pole selliseid klassikaliste magustoitude sööjaid peres.
Meie kodus on vanaaegsed toidud au sees. Nad on maitsvad, soodsad ja suhteliselt lihtsad teha. Teen kisselli, lumepallisuppi, mannavahtu, saiavormi, bubertit, vaeseid rüütleid, pannkooke, tarretist jms. Päris iga päev ei tee, sest pere saab ka supist või praest argipäeviti kõhu täis. Aga nädalavahetustel ja mõnikord ka argipäeviti on mitmekäigulised lõunad.
Praegu on õunaaeg, nüüd on magustoidumenüüs õunaroosid lehttainas ja ahjus küpsetatud õunapommid.
Praegu on õunaaeg, nüüd on magustoidumenüüs õunaroosid lehttainas ja ahjus küpsetatud õunapommid.
Meil eriti ei tehtnud, sest keegi polnud peres magusasõber. Vahel harva mingit kisselli, plaadikooki ja mannavahtu tehti. Abikaasa seevastu väga armastab tollaseid magustoite ja olen üht-teist tegema õppinud - saiavorm, lumepallisupp, piima- ja karamellikissell. Ma võrrelda ei oska, tema on rahul 
-
Külaline
Vat karamellkissell on asi, millega mina ise kohe kuidagi hakkama ei saa. Parem ostan juba seda tetrapakis valmiskisselliMauno kirjutas: ↑15 Aug 2024 17:42 Meil eriti ei tehtnud, sest keegi polnud peres magusasõber. Vahel harva mingit kisselli, plaadikooki ja mannavahtu tehti. Abikaasa seevastu väga armastab tollaseid magustoite ja olen üht-teist tegema õppinud - saiavorm, lumepallisupp, piima- ja karamellikissell. Ma võrrelda ei oska, tema on rahul![]()
Oijah, olen isegi seda korduvalt "veeks" keetnudKülaline kirjutas: ↑15 Aug 2024 17:49Vat karamellkissell on asi, millega mina ise kohe kuidagi hakkama ei saa. Parem ostan juba seda tetrapakis valmiskisselliMauno kirjutas: ↑15 Aug 2024 17:42 Meil eriti ei tehtnud, sest keegi polnud peres magusasõber. Vahel harva mingit kisselli, plaadikooki ja mannavahtu tehti. Abikaasa seevastu väga armastab tollaseid magustoite ja olen üht-teist tegema õppinud - saiavorm, lumepallisupp, piima- ja karamellikissell. Ma võrrelda ei oska, tema on rahul![]()
![]()
-
Külaline
See pole ju magustoit. Ma ei pane sellesse kübetki suhkrut.Külaline kirjutas: ↑15 Aug 2024 16:05 piima-riisi supp meeldis vanasti, aga pole teinud ise.
-
Külaline
Kui süüa suhkru ja kaneeliga...?Külaline kirjutas: ↑15 Aug 2024 18:04 See pole ju magustoit. Ma ei pane sellesse kübetki suhkrut.
-
Külaline
Siis pigem juba riisilumi või lumepallisupp.
Riisi-piimasuppi tahan juustu- või kiluvõileivaga ja suhkrut sinna keeldun panemast.
-
Külaline
Mis on riisilumi?Külaline kirjutas: ↑15 Aug 2024 18:11 Siis pigem juba riisilumi või lumepallisupp.
Riisi-piimasuppi tahan juustu- või kiluvõileivaga ja suhkrut sinna keeldun panemast.
Teiste inimeste eelistused võivad ju hoopis teistsugused olla. Ole kohe päris rahulik, ei tule keegi su supile vägisi suhkrut juurde uhama
-
Külaline
Miks abikaasa ise ei tee?Mauno kirjutas: ↑15 Aug 2024 17:42 Meil eriti ei tehtnud, sest keegi polnud peres magusasõber. Vahel harva mingit kisselli, plaadikooki ja mannavahtu tehti. Abikaasa seevastu väga armastab tollaseid magustoite ja olen üht-teist tegema õppinud - saiavorm, lumepallisupp, piima- ja karamellikissell. Ma võrrelda ei oska, tema on rahul![]()
-
Külaline
Ma ei tea, kas see on õige retsept, aga mina tegin Malõši palle kakaoga. Väga maitsvad olid. Võimalik, et tundusid väga maitsvad, sest ajad olid vaesed ja poodidest midagi eriti osta ei olnud. Nüüd vast saaks teha piimapulbriga, aga väikeses koguses piimapulbrit müügil näinud ei ole, ainult hulgi mingi 25 kg kottidega. Nõukaaja lõpus müüdi ka koorepulbrit, mida ei anna võrreldagi nüüdse kohvivalgendajaga, koorepulbri kasuks.
Malõši pallid
0,5 kl vett
500 g suhkrut
100 g võid
500 g Malõši/piimapulbrit
50 g kakaod
Keeta veest ja suhkrust siirup, lisada või, lasta sulada. Segada hulka kakao ja piimapulber. Vormida pallikesed.
Malõši pallid
0,5 kl vett
500 g suhkrut
100 g võid
50 g kakaod
Keeta veest ja suhkrust siirup, lisada või, lasta sulada. Segada hulka kakao ja piimapulber. Vormida pallikesed.
-
Külaline
Suur aitäh sulle! Tutteli jätkupiimasegu pulber peaks suhteliselt sarnase maitsega olemaKülaline kirjutas: ↑15 Aug 2024 18:48 Ma ei tea, kas see on õige retsept, aga mina tegin Malõši palle kakaoga. Väga maitsvad olid. Võimalik, et tundusid väga maitsvad, sest ajad olid vaesed ja poodidest midagi eriti osta ei olnud. Nüüd vast saaks teha piimapulbriga, aga väikeses koguses piimapulbrit müügil näinud ei ole, ainult hulgi mingi 25 kg kottidega. Nõukaaja lõpus müüdi ka koorepulbrit, mida ei anna võrreldagi nüüdse kohvivalgendajaga, koorepulbri kasuks.
Malõši pallid
0,5 kl vett
500 g suhkrut
100 g võid
50 g kakaod
Teeb ikkaKülaline kirjutas: ↑15 Aug 2024 18:36Miks abikaasa ise ei tee?Mauno kirjutas: ↑15 Aug 2024 17:42 Meil eriti ei tehtnud, sest keegi polnud peres magusasõber. Vahel harva mingit kisselli, plaadikooki ja mannavahtu tehti. Abikaasa seevastu väga armastab tollaseid magustoite ja olen üht-teist tegema õppinud - saiavorm, lumepallisupp, piima- ja karamellikissell. Ma võrrelda ei oska, tema on rahul![]()
Kas see võiks ka sobida? https://pahklid.ee/lossipulber-1kg/Külaline kirjutas: ↑15 Aug 2024 18:55Suur aitäh sulle! Tutteli jätkupiimasegu pulber peaks suhteliselt sarnase maitsega olemaKülaline kirjutas: ↑15 Aug 2024 18:48 Ma ei tea, kas see on õige retsept, aga mina tegin Malõši palle kakaoga. Väga maitsvad olid. Võimalik, et tundusid väga maitsvad, sest ajad olid vaesed ja poodidest midagi eriti osta ei olnud. Nüüd vast saaks teha piimapulbriga, aga väikeses koguses piimapulbrit müügil näinud ei ole, ainult hulgi mingi 25 kg kottidega. Nõukaaja lõpus müüdi ka koorepulbrit, mida ei anna võrreldagi nüüdse kohvivalgendajaga, koorepulbri kasuks.
Malõši pallid
0,5 kl vett
500 g suhkrut
100 g võid
50 g kakaod
Keeta veest ja suhkrust siirup, lisada või, lasta sulada. Segada hulka kakao ja piimapulber. Vormida pallikesed.Proovin ära igatahes.
-
Külaline
Malõši piimapulbrit mäletan hästi, aga seda, et neist maiustusi tehti ma küll polnud kuulnud. Eks kehval ajal ollaksegi leidlikumad ja nii need naljakad retseptid sünnivad. Ise tarbisin malõši otse pakist lusikaga süües. Sama sai tehtud kissellipulbriga. Oli selline väike nelinurkne pakike, mis maksis mõned kopikad. Sisu oli tihtipeale kõvastunud. Vahel sai peale kooli poest läbi mindud ja koduteel siis otse pakist limpsisime seda.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Krissse ja 2 külalist