lihttööd terve elu - ainus väljavaade?
Lihttöö ja eriöö vms töö?
Kas arvate, et nendel inimestel on elu kerge, kes panevad dokumendile allkirja ja vastutavad? Vastutavad kogu oma varaga jne. Jah, nende inimeste töötunni hinne on kordi suurem, kuid vastutus kah.
Kas arvate, et nendel inimestel on elu kerge, kes panevad dokumendile allkirja ja vastutavad? Vastutavad kogu oma varaga jne. Jah, nende inimeste töötunni hinne on kordi suurem, kuid vastutus kah.
-
Külaline
Mis amet see siis on, kus kogu oma varaga vastutad ühe allkirja eest?
Kõige tüüpsem on notar.Külaline kirjutas: ↑16 Aug 2024 16:55Mis amet see siis on, kus kogu oma varaga vastutad ühe allkirja eest?
Aga sisestage inimese nimi aadressile kutsekoda.ee ja .. ehk selgub nii mõndagi.
-
Külaline
Ja kust sul tuli idee, et ta kogu oma isikliku varaga vastutab? Ta vastutab, aga tal on kindlustus. Ja seda, et tema nüüd otseselt on mingi materiaalse kahju eest vastutav, on küll päris raske tõestada. Ei tasuks nii üleolev siin jälle olla ja mingit jama ajada.
Mis paugutad?Külaline kirjutas: ↑16 Aug 2024 17:04Ja kust sul tuli idee, et ta kogu oma isikliku varaga vastutab? Ta vastutab, aga tal on kindlustus. Ja seda, et tema nüüd otseselt on mingi materiaalse kahju eest vastutav, on küll päris raske tõestada. Ei tasuks nii üleolev siin jälle olla ja mingit jama ajada.
Kui õigusnorme ei tea vastutamise osa siis miks üldse suu lahti teed? Jahutad?
Kindlustus ei kata kõike! Võiks juba teada.
Mis asi on "nii üleolevalt siin jälle". Kus/mis jne see üleolev ja jälle olin?
-
Külaline
Nii võib kirjutada ainult see, kes isegi bakalaureusetööd pole kirjutanud. Sul pole õrna aimugi ja ilmselgelt pole sul ka õigus.Külaline kirjutas: ↑15 Aug 2024 19:28
Kuidas see magistritööd kokku kirjutamine sind nii väga arendab ja targemaks teeb. Asi, mis enamasti jääb kuhugi riiulile tolmama. Minu arvates annab enamus kutseõppe tavaprogramme rohkem uusi teadmisi ja oskusi kui üks magistritöö blaa-blaa.
-
Külaline
Väga hästi ei tea, tundub, et sul endal on selle teadmisega probleeme. Too mõni näide, kus notar on kogu oma varast ilma jäänud ühe vale allkirja pärast?Ants kirjutas: ↑16 Aug 2024 18:12Mis paugutad?Külaline kirjutas: ↑16 Aug 2024 17:04Ja kust sul tuli idee, et ta kogu oma isikliku varaga vastutab? Ta vastutab, aga tal on kindlustus. Ja seda, et tema nüüd otseselt on mingi materiaalse kahju eest vastutav, on küll päris raske tõestada. Ei tasuks nii üleolev siin jälle olla ja mingit jama ajada.
Kui õigusnorme ei tea vastutamise osa siis miks üldse suu lahti teed? Jahutad?
Kindlustus ei kata kõike! Võiks juba teada.
Mis asi on "nii üleolevalt siin jälle". Kus/mis jne see üleolev ja jälle olin?
-
Külaline
Sa nagu ise ei saa aru, et su kirjutised on üleolevad ja konfliktsed? Tõesti? Võib vastata ka normaalselt, ei pea kasutama sellist haukuvat ja norivat stiili. Aga noh, kui sa ise sellest aru ei saa, mis siis teha.Mis asi on "nii üleolevalt siin jälle". Kus/mis jne see üleolev ja jälle olin?
Ma olen väga vähe postitusi teinud ja proovinud mitte liiga pikalt jahuda.Külaline kirjutas: ↑16 Aug 2024 18:41Sa nagu ise ei saa aru, et su kirjutised on üleolevad ja konfliktsed? Tõesti? Võib vastata ka normaalselt, ei pea kasutama sellist haukuvat ja norivat stiili. Aga noh, kui sa ise sellest aru ei saa, mis siis teha.Mis asi on "nii üleolevalt siin jälle". Kus/mis jne see üleolev ja jälle olin?
Kui oskate viidata mingile haukuvale ja norivale siis palun tsiteerige. Parandan end.
-
Külaline
Minul on magistrikraad reaalalal, aga arvan samamoodi. Olen palju mõelnud selle peale ja minu meelest on ka akadeemiline kõrgharidus kergelt ületähtsustatud. Väga paljud erialad on täielik uina-muina.Külaline kirjutas: ↑16 Aug 2024 18:38Nii võib kirjutada ainult see, kes isegi bakalaureusetööd pole kirjutanud. Sul pole õrna aimugi ja ilmselgelt pole sul ka õigus.Külaline kirjutas: ↑15 Aug 2024 19:28
Kuidas see magistritööd kokku kirjutamine sind nii väga arendab ja targemaks teeb. Asi, mis enamasti jääb kuhugi riiulile tolmama. Minu arvates annab enamus kutseõppe tavaprogramme rohkem uusi teadmisi ja oskusi kui üks magistritöö blaa-blaa.
Kahju, et kutsekoolil halb maine juures on, kindlasti peletab see paljud eemale.
-
Külaline
Lihttööd põlatakse enamasti seetõttu, et a) lihtsa töö tegijaid peetakse sageli ka ennast lihtsakesteks, kelle pea lihtsalt rohkem ei võta, b) arenguvõimalused sisuliselt puuduvad (pole õpitud eriala, pole ka ala, kus edasi liikuda), c) palk on enamasti eelnevale kirjeldusele vastav.Külaline kirjutas: ↑14 Aug 2024 17:41 nende lihttööde eest saab naeruväärset palkka ja see on ka üsna suur põhjus, miks lihttööd halvaks peetakse
Ehk et perspektiivitus on see, miks lihttööd ei taheta teha.
-
Külaline
No selgeltnägemise võimet su hariduse sulle andnud ei ole. Seega ära sellega rohkem tegele. Mul on kaks kõrgharidust ja olen lugenud magistritöid piisavalt palju. Need ju jäävad sahtlitesse seisma, vähestest on päriselt kasu. Vähesed on peale seda tööl kuidagi kasulikumad ja nende positsioon jääb ka samaks.Külaline kirjutas: ↑16 Aug 2024 18:38Nii võib kirjutada ainult see, kes isegi bakalaureusetööd pole kirjutanud. Sul pole õrna aimugi ja ilmselgelt pole sul ka õigus.Külaline kirjutas: ↑15 Aug 2024 19:28
-
Külaline
Sinu "kaks kõrgharidust" on küll mööda külge maha jooksnud.Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2024 12:19No selgeltnägemise võimet su hariduse sulle andnud ei ole. Seega ära sellega rohkem tegele. Mul on kaks kõrgharidust ja olen lugenud magistritöid piisavalt palju. Need ju jäävad sahtlitesse seisma, vähestest on päriselt kasu. Vähesed on peale seda tööl kuidagi kasulikumad ja nende positsioon jääb ka samaks.Külaline kirjutas: ↑16 Aug 2024 18:38Nii võib kirjutada ainult see, kes isegi bakalaureusetööd pole kirjutanud. Sul pole õrna aimugi ja ilmselgelt pole sul ka õigus.Külaline kirjutas: ↑15 Aug 2024 19:28
-
Külaline
Keskmine kõrgharidusega inimene ei liigu ka oma elu jooksul kuhugi kõrgemale. Õppisid arstiks, hakkad perearstiks ja valdav osa neist töötab kuni pensini perearstina. Kuhu kõrgemale sul ikka minna ja polegi seal kõrgel nii paljudele ju midagi pakkuda. Juhtideks sobivad vähesed ja karjade kaupa juhte ei vajata. Kas see perearst ametikoht on nii palju rohkem töörõõmu pakkuvam kui pagari oma? Vot ma ei ole kindel.Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2024 11:16Lihttööd põlatakse enamasti seetõttu, et a) lihtsa töö tegijaid peetakse sageli ka ennast lihtsakesteks, kelle pea lihtsalt rohkem ei võta, b) arenguvõimalused sisuliselt puuduvad (pole õpitud eriala, pole ka ala, kus edasi liikuda), c) palk on enamasti eelnevale kirjeldusele vastav.Külaline kirjutas: ↑14 Aug 2024 17:41 nende lihttööde eest saab naeruväärset palkka ja see on ka üsna suur põhjus, miks lihttööd halvaks peetakse
Minu arvates ei peetud selle lihtsa töö all silmas neid ametikohti, kus pole mitte mingit ettevalmistust ja haridust vaja. neid on ju tänavpäeval väga
vähe. Pigem mõeldi ikka alasid, mida õpitakse kutsekoolides. See ju ei vasta kuidagi tõele, et kutseerialadel puuduvad arenguvõimalused. Eespool toodi näide, kuidas koristaja otsusta ise oma tööandjaks hakata ja saab suisa teisigi palgata ja teenib hästi.
-
Külaline
Sul pole seda ollagi. Mitte mingit arutelu pole sa siiani suutnud aretada ega oma seisukohti argumenteerida. Lihtsalt lahmid mingeid solvavaid lihtlauseid ja kogu kommentaar.Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2024 12:25Sinu "kaks kõrgharidust" on küll mööda külge maha jooksnud.Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2024 12:19No selgeltnägemise võimet su hariduse sulle andnud ei ole. Seega ära sellega rohkem tegele. Mul on kaks kõrgharidust ja olen lugenud magistritöid piisavalt palju. Need ju jäävad sahtlitesse seisma, vähestest on päriselt kasu. Vähesed on peale seda tööl kuidagi kasulikumad ja nende positsioon jääb ka samaks.Külaline kirjutas: ↑16 Aug 2024 18:38 Nii võib kirjutada ainult see, kes isegi bakalaureusetööd pole kirjutanud. Sul pole õrna aimugi ja ilmselgelt pole sul ka õigus.
-
Külaline
Ootame põnevusega sinu esseed, kuidas magistrikraad turaka targaks tegi ja sind kõrgetele ametikohtadele viis.Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2024 12:25Sinu "kaks kõrgharidust" on küll mööda külge maha jooksnud.Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2024 12:19No selgeltnägemise võimet su hariduse sulle andnud ei ole. Seega ära sellega rohkem tegele. Mul on kaks kõrgharidust ja olen lugenud magistritöid piisavalt palju. Need ju jäävad sahtlitesse seisma, vähestest on päriselt kasu. Vähesed on peale seda tööl kuidagi kasulikumad ja nende positsioon jääb ka samaks.Külaline kirjutas: ↑16 Aug 2024 18:38 Nii võib kirjutada ainult see, kes isegi bakalaureusetööd pole kirjutanud. Sul pole õrna aimugi ja ilmselgelt pole sul ka õigus.
-
Külaline
Mul on lausa allergia tekkinud töö vastu, mida peab tegema terve päev laua taga istudes. Kohutav keha vägistamine. Hea meelega läheks millegi lihtsama ja liikuvama peale, kus vähe stressi, aga Eestis ela ela ära. Tuleb vist välismaale minna.Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2024 08:24Minul on magistrikraad reaalalal, aga arvan samamoodi. Olen palju mõelnud selle peale ja minu meelest on ka akadeemiline kõrgharidus kergelt ületähtsustatud. Väga paljud erialad on täielik uina-muina.Külaline kirjutas: ↑16 Aug 2024 18:38Nii võib kirjutada ainult see, kes isegi bakalaureusetööd pole kirjutanud. Sul pole õrna aimugi ja ilmselgelt pole sul ka õigus.Külaline kirjutas: ↑15 Aug 2024 19:28
Kahju, et kutsekoolil halb maine juures on, kindlasti peletab see paljud eemale.
-
Külaline
Sa oled siin ennegi palju asju valetanud ja nüüd siis on sul kohe kaks kõrgharidust. Miks inimene midagi sellist peaks valetama, ju siis ikka king pigistab selles osas. Ega magistritöid selleks ei kirjutata, et neist oleks praktilist kasu. Su mõtlemine on nii piiratud ja sa ei oska seda kõrgharidusega inimest kohe kuidagi teeselda, ikka tuleb välja, et sul seda pole.No selgeltnägemise võimet su hariduse sulle andnud ei ole. Seega ära sellega rohkem tegele. Mul on kaks kõrgharidust ja olen lugenud magistritöid piisavalt palju. Need ju jäävad sahtlitesse seisma, vähestest on päriselt kasu. Vähesed on peale seda tööl kuidagi kasulikumad ja nende positsioon jääb ka samaks.
-
Külaline
Mina arvasin kogu aeg, et haridus pole nii oluline, lihtne tööinimene on ju ka igati okei. Las ta olla keevitaja, ehitaja, autojuht, teenib ju normaalselt ja las ta olla siis. Aga no pole võimalik selliste inimestega suhelda. Hakkab jälle see vaktsiini ja covidi jutt peale. Eile just läksin ühega kohtingule, no hakkab jälle plaat tulema. Et keegi tume jõud meelega tegi selle haiguse, et inimkonda vallutada ja siis tegi vaktsiinid, et veel rohkem inimesi allutada. Küsin siis, kes see oli selline, no vot, mingi salajane jõud, ega keegi ei räägi. Täpselt sama repertuaar: vandenõuteooriad, vaktsiinid on halvad, on mingi tume maailma valitsev jõud, millest ei räägita. SIis vaktsiinifirmad on seal taga, kes hakkasid suvaliselt inimesi nottima raha pärast. Ma küsin siis, et vaktsiine on ju väga palju erinevaid, kuidas nad kõik siis sellised nottijad nüüd on. Ja milleks nottida, kui näiteks rasvumisravimiga on veel palju rohkem võimalik teenida, pakse pole vaja väljagi mõelda ega mingit hirmsat haigust kuskit valla päästa, pooled inimesed on potentsiaalsed kliendid, koroonavaktsiini ei osta enam keegi. Ja käib see jauramine terve õhtu. Ma tahaks inimest tundma õppida, aga pole võimalik, älle pean kuulama sama plaati nendelt oma peaga mõtlejatelt teemal, mis mind üldse ei huvita.
-
Külaline
Perspektiiv ja edasi liikumine tähenda kõrgemale liikumist. See tähendab valikuvõimalusi. Inimene, kes on õppinud arstiks, võib hakata teadlaseks, poliitikuks, ravimite maaletoojaks, õpetajaks, rajada mõne uue meditsiiniasutuse, olla õppekavajuht. Ta võib isegi hakata koristajaks, kui tahab. Koristaja saab hakata ainult koristajaks või parimal juhul koristusfirma teha.Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2024 12:30Keskmine kõrgharidusega inimene ei liigu ka oma elu jooksul kuhugi kõrgemale. Õppisid arstiks, hakkad perearstiks ja valdav osa neist töötab kuni pensini perearstina. Kuhu kõrgemale sul ikka minna ja polegi seal kõrgel nii paljudele ju midagi pakkuda. Juhtideks sobivad vähesed ja karjade kaupa juhte ei vajata. Kas see perearst ametikoht on nii palju rohkem töörõõmu pakkuvam kui pagari oma? Vot ma ei ole kindel.Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2024 11:16Lihttööd põlatakse enamasti seetõttu, et a) lihtsa töö tegijaid peetakse sageli ka ennast lihtsakesteks, kelle pea lihtsalt rohkem ei võta, b) arenguvõimalused sisuliselt puuduvad (pole õpitud eriala, pole ka ala, kus edasi liikuda), c) palk on enamasti eelnevale kirjeldusele vastav.Külaline kirjutas: ↑14 Aug 2024 17:41 nende lihttööde eest saab naeruväärset palkka ja see on ka üsna suur põhjus, miks lihttööd halvaks peetakse
Minu arvates ei peetud selle lihtsa töö all silmas neid ametikohti, kus pole mitte mingit ettevalmistust ja haridust vaja. neid on ju tänavpäeval väga
vähe. Pigem mõeldi ikka alasid, mida õpitakse kutsekoolides. See ju ei vasta kuidagi tõele, et kutseerialadel puuduvad arenguvõimalused. Eespool toodi näide, kuidas koristaja otsusta ise oma tööandjaks hakata ja saab suisa teisigi palgata ja teenib hästi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist