Vähim palk mille eest töötaksite

Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 14 Aug 2024 22:28
Külaline kirjutas: 14 Aug 2024 20:09
Külaline kirjutas: 14 Aug 2024 12:05

Noh mind sa ei tea ja sa pole ka mitte mingi ennustaja kuhu ma jõuan :)
Inimene, kel pole lapsi, pole ammugi raha.
Mul on piisavalt raha vähemalt kolme lapse üleskasvatamiseks, rahas ei ole asi. Ei vaevu aellise protsessi ja ajaviitmisega tegelema mida laste saamine nõuab, mõttetu ajaraisk. Muudki ajaga teha kui rase,imetav,kodune tsüklis olla nende laste saamiseks.
kui sul aega oma tähtsate tegemiste kõrvalt üle jääb, siis käi näiteks emakeele grammatikat studeerimas - kirjutad nii vigaselt, et valus on.
Aga muidugi foorumites saab iga mats olla kõva rahatuus, sõltumatu ja suurepalgaline takkapihta. Kahju ainult, et kogu see "raha" ei too head tuju ja meelerahu - kibestumus pressib igast kommentaarist välja.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Aug 2024 10:20
Külaline kirjutas: 14 Aug 2024 20:09

Inimene, kel pole lapsi, pole ammugi raha.
Mul on piisavalt raha vähemalt kolme lapse üleskasvatamiseks, rahas ei ole asi. Ei vaevu aellise protsessi ja ajaviitmisega tegelema mida laste saamine nõuab, mõttetu ajaraisk. Muudki ajaga teha kui rase,imetav,kodune tsüklis olla nende laste saamiseks.
kui sul aega oma tähtsate tegemiste kõrvalt üle jääb, siis käi näiteks emakeele grammatikat studeerimas - kirjutad nii vigaselt, et valus on.
Aga muidugi foorumites saab iga mats olla kõva rahatuus, sõltumatu ja suurepalgaline takkapihta. Kahju ainult, et kogu see "raha" ei too head tuju ja meelerahu - kibestumus pressib igast kommentaarist välja.
Loetle vead ette. Mul studeerimas pole aega käia. Hea tuju ja meelerahu on ikka, käin siin naermas kommentaaride üle mis väidavad elu õnne saladuseks laste saamist. Hea tuju garanteeritux, ära muretse!
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Aug 2024 11:03

Loetle vead ette. Mul studeerimas pole aega käia. Hea tuju ja meelerahu on ikka, käin siin naermas kommentaaride üle mis väidavad elu õnne saladuseks laste saamist. Hea tuju garanteeritux, ära muretse!
komavead on räiged - isegi kui need on kuskile pandud, siis tühikust koma järel pole sa midagi kuulnud? Erutusest tekkinud valesid tähti ei viitsi mainida. Lihtsalt rahune, joo teed ja fantaseeri edasi.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Aug 2024 11:10
Külaline kirjutas: 15 Aug 2024 11:03

komavead on räiged - isegi kui need on kuskile pandud, siis tühikust koma järel pole sa midagi kuulnud? Erutusest tekkinud valesid tähti ei viitsi mainida. Lihtsalt rahune, joo teed ja fantaseeri edasi.
:lol: :lol: :lol: Seda ma teadsin isegi irw
Miks ma peaksin vaevuma siin perfektset õigekirja taga ajama? Möödaminnes viskan paar kommentaari. Pole aega arvuti taha maanduda ja toksida sulle tühikuid. Ilmselgelt sul said argumendid otsa, sest õigekirja kallale minnakse siis kui midagi muud öelda ei ole.
Külaline

[/quote]

Miks ma peaksin vaevuma siin perfektset õigekirja taga ajama? Möödaminnes viskan paar kommentaari. Pole aega arvuti taha maanduda ja toksida sulle tühikuid. Ilmselgelt sul said argumendid otsa, sest õigekirja kallale minnakse siis kui midagi muud öelda ei ole.
[/quote]

Siin ongi inimestel vahe sees. Õigesti kirjutajad ei pea mingit perfektset õigekirja kuskilt taga ajama, nad lihtsalt kirjutavadki õigesti ka siis, kui möödaminnes paar kommentaari viskavad. Kas sinu arust need õigesti kirjutajad peavad iga oma kirjutist kümme korda korrigeerima, sõnaraamatu appi võtma, komade ja tühikute üle pikalt mõtisklema? Sulle võib tulla üllatusena, et neile on normaalse teksti produtseerimine sama lihtne kui sul selle soga tootmine.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Aug 2024 11:34
[/quote]

Siin ongi inimestel vahe sees. Õigesti kirjutajad ei pea mingit perfektset õigekirja kuskilt taga ajama, nad lihtsalt kirjutavadki õigesti ka siis, kui möödaminnes paar kommentaari viskavad. Kas sinu arust need õigesti kirjutajad peavad iga oma kirjutist kümme korda korrigeerima, sõnaraamatu appi võtma, komade ja tühikute üle pikalt mõtisklema? Sulle võib tulla üllatusena, et neile on normaalse teksti produtseerimine sama lihtne kui sul selle soga tootmine.
[/quote]

Wow tead tõesti ei pea mõtlema aga ma ei viitsi sinu heaks siia tühikuid panna.yks lisaliigutus telefonis juures, kirjavigu ei paranda kui juhtuvad tulema. Ma ei kirjuta sulle referaati ja sinu heaks korrektset kirjakeelt viljelema ei hakka. Nuta veel
Külaline

[/quote]

[/quote]

Kuskil foorumis kirjavahemärkide yle arvestust pidada on eriline tase muidugi :lol: ütleb juba kõik
Külaline

Kuulge, see ju väga hea, et selline ei paljune. Samas torgib lastetuse teema teda hullusti, muidu ei kommenteeriks ega õigustaks siin end meeleheitlikult. Ilmselt valus jutt, et peab rõhutama ku naljaks see on ja kuidas see jutt teda lõbustab. Las "lõbutseb"!
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Aug 2024 14:07 Kuulge, see ju väga hea, et selline ei paljune. Samas torgib lastetuse teema teda hullusti, muidu ei kommenteeriks ega õigustaks siin end meeleheitlikult. Ilmselt valus jutt, et peab rõhutama ku naljaks see on ja kuidas see jutt teda lõbustab. Las "lõbutseb"!
Avaldasin arvamust ja siis tuli robinal tõekuulutajaid kuidas ilma lasteta olen õnnetu ja üksi. Peaks selliste ees kummardama alandlikult et jah prouad daamed teil on õogus… fk unustage ära :lol: :lol: :lol:
Külaline

sa ju mitte ei viska möödaminnes mõnda kommentaari, vaid oled pigem nagu valvekommentaator... Kes pealegi liialdab teatud smailiga. Sulle vastajaid on mitu erinevat, mina kah, aga sina vaene pead üksi kõigiga toime tulema.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Aug 2024 16:01 sa ju mitte ei viska möödaminnes mõnda kommentaari, vaid oled pigem nagu valvekommentaator... Kes pealegi liialdab teatud smailiga. Sulle vastajaid on mitu erinevat, mina kah, aga sina vaene pead üksi kõigiga toime tulema.
Üksiku inimese asi, muud teha pole siis otsib siit seltsi.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Aug 2024 13:41
[/quote]

Wow tead tõesti ei pea mõtlema aga ma ei viitsi sinu heaks siia tühikuid panna.yks lisaliigutus telefonis juures, kirjavigu ei paranda kui juhtuvad tulema. Ma ei kirjuta sulle referaati ja sinu heaks korrektset kirjakeelt viljelema ei hakka. Nuta veel
[/quote]

Ja selline olematu intelligentsiga inimene kujutab ette, et saab miljonäriks? Naerukoht.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Aug 2024 23:04 Meenuta seda lugu aga tuleta meelde etvtänapäeva rikastel on sellises mastaabis vara ja investeeringuid et sellest võib mitu põlvkonda töötamata ära elada. Ega rikastel rikkus pangakontol ja majas ei ole, kui on siis ei ole veel päris rikas.
Mingi väike alandlikkus võiks elu ees siiski olla. Me ei tea mitte kunagi, kuidas elu võib pöörduda. Ka juhul, kui sa täna oled püstirikas ja end täiesti ära kindlustanud. Ootamatus võib tulla sealt, kust seda oodatagi ei oska, ja meid käpuli suruda.

Mõni aasta tagasi palus üks püstirikas Eesti mees headelt inimestelt rahalist abi oma raske haiguse raviks.

Ei ole mõistlik praalida. Naudi vaikselt ja rahulikku oma õnne ja rikkust. Ja ära vaata ülevalt alla neile, kel ei ole nii hästi läinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Aug 2024 18:31
Külaline kirjutas: 15 Aug 2024 13:41
[/quote]

Ja selline olematu intelligentsiga inimene kujutab ette, et saab miljonäriks? Naerukoht.
[/quote]

Saavadki nood kellele igasugu suvaliste arvamus korda ei lähe. Intelligentseid vaeseid on massidena, samm rikkusesse tuleb läbi iseloomuomaduste
Külaline

Mul on keskmine eesti palk. Mul on sääste mitme aasta palgajagu. Mul on ka väga mitu kinnisvara. Aga, kui kaotaksin praeguse töö, siis läheksin ilmselt ka miinimumpalga eest tööle. Vist isegi rohkem kui palga suuruse pärast muretseksin töö sisu pärast. Ehk siis muretseksin sellepärast, et ei peaks tegema mõnda tööd, mis oleks füüsiliselt või vaimselt väga raske ja ebameeldiv.

Näiteks, mitte et halvustaksin seda tööd, aga ma ei suudaks vaimselt olla avalike käimlate koristaja. Minu jaoks on piin isegi "kliendina" selliseid kohti külastada. Meenus, kuidas hiljuti käisin ühe kaubanduskeskuse vetsus. Kabiinid olid alt ja ülevalt avatud. Ja nägin, kuidas kõrvalboxis oli keegi vetsus, põrand paksult okset täis. Vaene koristaja, kes pidi pärast seda koristama.

Samuti ei suudaks ma olla kuskil nö avatud tööpostil. Näiteks teenindaja või müüja, kes peab silm-silma vastu inimestega suhtlema. Jällegi, mitte sellepärast, et see oleks kuidagi nõme töö, vaid sellepärast, et olen sotsiofoobik, kergelt punastav ja võin vahetus suhtluses pea kaotada. Täna ma siiski töötan teenindajana, aga ei pea klienti letist teenindama.
Külaline

Mu sõprade lapsed käivad alles põhikoolis, nagu ka mu enda omad. Ma lihtsalt ei saa aru inimestest, kes valivad endale tööd põhimõttel, et keegi peab ju seda ka tegema ja kõik ei saa juhid olla vmt. Mina olen õppinud seda, mis on minu jaoks huvitav ja kandideerinud sellistele töökohtadele, mis mulle ägedad tunduvad. Ei saa 3000 kuus, aga kui peaksin hetkel uuele tööle kandideerima, siis tõesti eriti palju vähema eest ka mitte.

Ja see, et pool rahvast saab alla 1500, ei ole mingi näitaja. Kui keegi poleks sellise palgaga nõus, küll siis seda ka tõstetaks - tööandjatel ei jääks lihtsalt midagi muud üle, kui just pille kotti ei taha panna.
Kui sul on vaja katust pea kohale või leiba lauale, küll sa lähed ka alla 1500 euro eest tööle. Inimestel ei ole valikut. Sa võid oma nina püsti ajada ja jalgu trampida, aga keegi teine teeb selle töö sinu eest nagunii ära, kes ei taha sinu moodi puu all nälga surra. Sellist olukorda ei juhtu, et teeme koos massiprotesti ja mitte keegi sellele alamakstud kohale ei kandideeri. On ameteid, kus on kogu aeg tööjõupuudus ja midagi ei muutu. Isegi õpetajatel polnud puht rahaliselt võimalik nii kaua streikida, et see tõsist mõju avaldaks ja see on üks ühiskonna tähtsamaid ameteid, mille järelkasv on riigi jaoks kriitiline. Erasektoris võib üldse näppu imeda. Kui sina tööd ära ei tee, siis teeb seda välistööjõud.
Vajadus oma katuse eest ise maksta ei teki üleöö. Inimesed mahavad oma valikud õigel ajal maha ja siis, kui on juba pere ja lapsed ja pangalaenud, siis avastavad end olukorrast, kus ollakse nõus kõigega leppima. Õiglase ja oma töö, oskuste ja teadmiste eest väärilise tasu küsimine pole puu all nälga suremine - see on elementeerne seismine oma õiguste eest.

Õpetajad oleksid võinud streikida, kuni saavad, mida vajavad. Nad valisid teise tee.

Ja minu poolest tehku töö ära välistööjõud - see ei ole argument, miks mina peaksin tegema madalapalgalist tööd või töötama kellegi heaks, mind ei väärtusta.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Aug 2024 22:41
Külaline kirjutas: 14 Aug 2024 21:52
Külaline kirjutas: 12 Aug 2024 19:21 Ma olen teie laste koolikokk ja saan 1000€ palka.
Kas keegi sunnib seda tööd tegema sellise raha eest? CV online'is on üle 100 tööpakkumise kokkadele ja esimesed kaks olid 2600 ja 2500 eurose kuupalgaga, kusjuures need ei asunud isegi Tallinnas.

Kahjuks pean tegema tööd, mis on e-r ja mitte õhtusel ajal. Ja kui mina saakski valida kõrgema palgaga koha, siis kes ikkagi koolides lastele süüa teeks? Point on sellest, et väga tähtsaid töid tehakse väikese palga eest. Ja ma ei usu, et lähiajal selliste kohtade palk tõusma hakkab. Kurb, aga nii on.
E-R päevasel ajal töö tegemine on üks tavalisemaid tööaegu, mitte midagi sellist, mille eest eriti madalat tasu pidada normaalseks. Ja mis vahet sellel sinu jaoks on, kes koolides süüa teeks? Kas sa valid tööd selle järgi, et muidu äkki keegi ei tee?
Külaline

Palun paku erialalt kokale, kes on kogu elu seda tööd teinud, mingi muu koht, kus saab rohkem raha kui 1200 brutos. Ja e-r.
Külaline

Vajadus oma katuse eest ise maksta ei teki üleöö. Inimesed mahavad oma valikud õigel ajal maha ja siis, kui on juba pere ja lapsed ja pangalaenud, siis avastavad end olukorrast, kus ollakse nõus kõigega leppima. Õiglase ja oma töö, oskuste ja teadmiste eest väärilise tasu küsimine pole puu all nälga suremine - see on elementeerne seismine oma õiguste eest.

Õpetajad oleksid võinud streikida, kuni saavad, mida vajavad. Nad valisid teise tee.

Ja minu poolest tehku töö ära välistööjõud - see ei ole argument, miks mina peaksin tegema madalapalgalist tööd või töötama kellegi heaks, mind ei väärtusta.
Kes see ütleb, mis on kellelgi jaoks õige valik? Sama ähmane kontseptsioon on mingi "õige aeg". Ega elul pole stsenaariumit, mis oleks ette kirjutatud, kõik ei lähe alati plaanipäraselt. Samuti pole kõigil võimekust mingeid ulmesummasid teenida ega töökohti paremale ja vasakule lükata, et alla 3k vastu ei võta. Ainult väga privileegipime inimene saab sellist juttu rääkida.

Lihtne öelda, et streikigu tähtajatult. Kõigil on rahareservid pungis ja ammendamatud, eriti veel õpetajatel oma 1400-eurose netopalgaga. :D
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Aug 2024 16:57 Palun paku erialalt kokale, kes on kogu elu seda tööd teinud, mingi muu koht, kus saab rohkem raha kui 1200 brutos. Ja e-r.
CV online on koka tööpakkumistest pungil. Soovitan tutvuda. Palgad alates 2600 bruto.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], KollaneBanaan ja 1 külaline