Otsin abi peresuhetes
-
Külaline
Kulla teemaalgataja, kas sa tõesti arvad, et su probleem laheneb kui vanem(ad) paluvad su käest vabandust?
-
Külaline
Vabandus ja kahetsus on millegi pärast ka karistuse määramisel kohtus olulised. On veel siiras ja teeseldud kahetsus, mida loetakse kehakeelest vahel välja. Vabandamine on nagu süü tunnistamine ja kahetsus. Ma ei tea, kas vabandamine pole siis oluline asi omavahelistes suhetes, et eelmine arutleja arvab et see on nagu mõttetu. Aga kindel on see et seda vabandust nagunii ei tule. Mõni inimene ei saa aru et ta on olnud ülekohtune. Ta on olnud oma arust aus tõeütleja.
-
rohekasokkake
- Teerajaja
- Kontakt:
Vaata - ma ei ole siia kogu enda lugu kirja pannud ja ei kavatse ka seda teha. SINU suur viga on see et teed OLETUSI ja väga inetuid sealjuures. Palun õpi midagi ja arenda oma käitumist! Samuti oleks Sinust viisakas oma OLETUSTEST pungil kommentaar MINU teemast kustutada!Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2024 21:31 Postitus on kustutatud
-
Külaline
Jah, muidugi. Teemaalgataja küsib abi peresuhetes, aga vaidleb kõigile nõuannetele väga ägedalt vastu, süüdistab kõiki teisi oma probleemides (vanemaid), endas mingit süüd ei näe. Tema jaoks ebameeldivad, lugejate jaoks asjakohaseid kommentaare miinustab ja raporteerib, et need ära kustutataks.
Mis abi me siin sulle anda saame?
Mis abi me siin sulle anda saame?
-
Külaline
Eks üks põhjus on raha ja teine põhjus on see, et TA närvidega ei ole kõik korras. TA ei saa iseseisvalt eluga hakkama, see on ilmselge.Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2024 17:49 Miks sa elad vanematega koos? See on põhiküsimus. Muidu on raske nõu anda. Kas see elukoht on sinu nimele tehtud või mis?
-
Külaline
mingit suurt tööalast arengut või karjääri mul ka pole olnud ja mulle ei meeldi võõrasse kohta võhivõõraste inimeste hulka minna, ma ei tunneks ennast seal kindlalt ega hästi.rohekasokkake kirjutas: ↑17 Aug 2024 18:39Elan, sest nii on läinud. Mul pole kuskil mujal midagi ees ootamas ei tööalases ega eraelulises mõttes, mingit suurt tööalast arengut või karjääri mul ka pole olnud ja mulle ei meeldi võõrasse kohta võhivõõraste inimeste hulka minna, ma ei tunneks ennast seal kindlalt ega hästi.Miks sa elad vanematega koos? See on põhiküsimus. Muidu on raske nõu anda. Kas see elukoht on sinu nimele tehtud või mis?
Ei. Ma kirjutasin vaid seda, et psühholoogist on väga vähe kasu kui üldse! Ära mõtle asju välja.Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2024 18:21 Saan aru nii, et psühholoogi on vaja selleks, et lähedased muutuksid ja paluksid vabandust? Seda ei juhtu. Muuta saame vaid iseennast ja psühholoogi abi kasutamine on hea mõte.
Kui minna psühholoogi juurde sooviga, et psühholoog teeks lähedastele selgeks nende vead, lähedased saaks aru, hakkaks kahetsema ja vabandaksid, siis polegi midagi psühholoogi juurest oodata, tulemus on 0.
Kas sa elus päevagi oled üldse tööl käinud? Kui ei ole, siis miks? Vaimsete häirete pärast?
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2024 20:06 Vabandus ja kahetsus on millegi pärast ka karistuse määramisel kohtus olulised. On veel siiras ja teeseldud kahetsus, mida loetakse kehakeelest vahel välja. Vabandamine on nagu süü tunnistamine ja kahetsus. Ma ei tea, kas vabandamine pole siis oluline asi omavahelistes suhetes, et eelmine arutleja arvab et see on nagu mõttetu. Aga kindel on see et seda vabandust nagunii ei tule. Mõni inimene ei saa aru et ta on olnud ülekohtune. Ta on olnud oma arust aus tõeütleja.
-
Külaline
Sa said täiesti valesti aru. Ma pole kahtluse alla seadnud vabanduse olemust. Ma küsisin hoopis, kas see tõepoolest tegelikult ka aitab teemaalgatajat.Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2024 20:06 Vabandus ja kahetsus on millegi pärast ka karistuse määramisel kohtus olulised. On veel siiras ja teeseldud kahetsus, mida loetakse kehakeelest vahel välja. Vabandamine on nagu süü tunnistamine ja kahetsus. Ma ei tea, kas vabandamine pole siis oluline asi omavahelistes suhetes, et eelmine arutleja arvab et see on nagu mõttetu. Aga kindel on see et seda vabandust nagunii ei tule. Mõni inimene ei saa aru et ta on olnud ülekohtune. Ta on olnud oma arust aus tõeütleja.
-
Külaline
Teemaalgataja, palun anna meile nõu selles osas, et mida sa meie käest ootad? Kas sa ootad lohutamist, lihtsalt ärakuulamist või nõu?
Ärakuulamist me sulle anda kahjuks ei saa, sest sa ei ava probleemi olemust. Ütled lihtsalt, et su pereliikmed suhtuvat sinusse halvasti. Ka nõu ei saa me sulle kahjuks anda, sest kui probleemi ei avata, siis ei oska keegi ka midagi soovitada. See, et pereliikmed sinusse halvasti suhtuvad, on nii lai ja üldine asi, ja tavaliselt ei ole see põhjus, vaid pigem tagajärg. Mida sa ootad, et me sulle pereliikmete sinusse halvasti suhtumise osas vastama peaksime?
Ärakuulamist me sulle anda kahjuks ei saa, sest sa ei ava probleemi olemust. Ütled lihtsalt, et su pereliikmed suhtuvat sinusse halvasti. Ka nõu ei saa me sulle kahjuks anda, sest kui probleemi ei avata, siis ei oska keegi ka midagi soovitada. See, et pereliikmed sinusse halvasti suhtuvad, on nii lai ja üldine asi, ja tavaliselt ei ole see põhjus, vaid pigem tagajärg. Mida sa ootad, et me sulle pereliikmete sinusse halvasti suhtumise osas vastama peaksime?
-
Külaline
Aitaks nii, et kui on vabandus, tähendab see oma ebaõiglase käitumise tunnistamist.Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2024 23:02Sa said täiesti valesti aru. Ma pole kahtluse alla seadnud vabanduse olemust. Ma küsisin hoopis, kas see tõepoolest tegelikult ka aitab teemaalgatajat.Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2024 20:06 Vabandus ja kahetsus on millegi pärast ka karistuse määramisel kohtus olulised. On veel siiras ja teeseldud kahetsus, mida loetakse kehakeelest vahel välja. Vabandamine on nagu süü tunnistamine ja kahetsus. Ma ei tea, kas vabandamine pole siis oluline asi omavahelistes suhetes, et eelmine arutleja arvab et see on nagu mõttetu. Aga kindel on see et seda vabandust nagunii ei tule. Mõni inimene ei saa aru et ta on olnud ülekohtune. Ta on olnud oma arust aus tõeütleja.
-
Külaline
See ongi su probleem ja vanemad on sellest tüdinud. Kui ikka ise midagi muuta ei saa ega taha, siis eladki nii nagu praegu. Teised ennast muutma ei hakka ning sina neid kuidagi muutuma sundida ei saa. Vanemad on täiskasvanud (ilmselt ka juba vanemas eas) inimesed OMA elu OMA kodus, neil on õigus elada täpselt nii nagu nad ise soovivad.
-
Külaline
Nii. Ja mis kasu sellest siis ka on kui see ebaõiglane käitumine on pidev? Käitub halvasti, hiljem vabandab, siis käitub jälle halvasti ja jälle vabandab jne. Ei muuda see vabandus ju midagi tegelikult.Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2024 05:33Aitaks nii, et kui on vabandus, tähendab see oma ebaõiglase käitumise tunnistamist.Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2024 23:02Sa said täiesti valesti aru. Ma pole kahtluse alla seadnud vabanduse olemust. Ma küsisin hoopis, kas see tõepoolest tegelikult ka aitab teemaalgatajat.Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2024 20:06 Vabandus ja kahetsus on millegi pärast ka karistuse määramisel kohtus olulised. On veel siiras ja teeseldud kahetsus, mida loetakse kehakeelest vahel välja. Vabandamine on nagu süü tunnistamine ja kahetsus. Ma ei tea, kas vabandamine pole siis oluline asi omavahelistes suhetes, et eelmine arutleja arvab et see on nagu mõttetu. Aga kindel on see et seda vabandust nagunii ei tule. Mõni inimene ei saa aru et ta on olnud ülekohtune. Ta on olnud oma arust aus tõeütleja.
-
Külaline
Alustaks lihtsatest küsimustest.
1. Kas TA tööl käib ja mingitki sissetulekut (miinimumpalk, töövõimetuspension, puudetoetus) omab?
2. Kas TA panustab rahaliselt kodusesse majapidamisse? nt maksab mingi sümboolse osa kodustest kuludest, ostab vahel koju süüa kõigile pereliikmetele?
3. Kas TA koristab ise enda järelt, peseb oma pesu, triigib? või eeldab, et vanemad peavad teda teenindama?
4. Kas TA teeb vahel ka ise perele süüa või see on vaid ema teha?
Kui 1.küsimuse vastus on jah ja 2.-3.juures on vastus(te)ks EI, siis peaks teemaalgataja kõigepealt ise peeglise vaatama ja midagi oma käitumises muutma. Isegi, kui ise raha ei teeni, peaksid 3. ja 4.punkt ühises majapidamises olema kindlasti jah.
1. Kas TA tööl käib ja mingitki sissetulekut (miinimumpalk, töövõimetuspension, puudetoetus) omab?
2. Kas TA panustab rahaliselt kodusesse majapidamisse? nt maksab mingi sümboolse osa kodustest kuludest, ostab vahel koju süüa kõigile pereliikmetele?
3. Kas TA koristab ise enda järelt, peseb oma pesu, triigib? või eeldab, et vanemad peavad teda teenindama?
4. Kas TA teeb vahel ka ise perele süüa või see on vaid ema teha?
Kui 1.küsimuse vastus on jah ja 2.-3.juures on vastus(te)ks EI, siis peaks teemaalgataja kõigepealt ise peeglise vaatama ja midagi oma käitumises muutma. Isegi, kui ise raha ei teeni, peaksid 3. ja 4.punkt ühises majapidamises olema kindlasti jah.
-
Külaline
Aga siis tulebki olukorraga leppida, kui sa ei saa ja taha ära minna. Nii lihtne see ongi.
Kedagi sundida vabandama ka ei saa. Nemad elavad nii nagu nad elavad ja kui nad arvavad, et midagi valesti pole teinud, siis nii ongi. Mingi psühholoog ega teraapia selles ei aita.
Aga mõtle sellele, et kui sa sinna edasi jääd, siis su vaimsed probleemid süvenevad ja vanemad ilmselt muutuvad veel tigedamaks, sest te ei saa omavahel läbi.
Kedagi sundida vabandama ka ei saa. Nemad elavad nii nagu nad elavad ja kui nad arvavad, et midagi valesti pole teinud, siis nii ongi. Mingi psühholoog ega teraapia selles ei aita.
Aga mõtle sellele, et kui sa sinna edasi jääd, siis su vaimsed probleemid süvenevad ja vanemad ilmselt muutuvad veel tigedamaks, sest te ei saa omavahel läbi.
Olen kustutaud suure koguse halvustavaid ja kiuslike postitusi.
Inimene küsis siin teemas nõu, tema antud info jääb paljudele küll väheseks, kuid ei anna õigust tema elu kohta oletusi teha.
TA-l on täielik õigus postitusi, mis talle ei meeldi, miinustada ja raporteerida. Sama õigus on kõigil teistel kasutajatel.
Kõik halvustavad ja kiuslikud postitused lähevad kustutamisele. Kui asi samas tempos jätkub, panen teema mõne aja pärast lukku.
Inimene küsis siin teemas nõu, tema antud info jääb paljudele küll väheseks, kuid ei anna õigust tema elu kohta oletusi teha.
TA-l on täielik õigus postitusi, mis talle ei meeldi, miinustada ja raporteerida. Sama õigus on kõigil teistel kasutajatel.
Kõik halvustavad ja kiuslikud postitused lähevad kustutamisele. Kui asi samas tempos jätkub, panen teema mõne aja pärast lukku.
-
rohekasokkake
- Teerajaja
- Kontakt:
Vaatasin, et neid kustutamisele läinud vastikuid ja õelaid kommentaare on mulle saabunud raportite järgi 30+ keerus millegagi. Lihtsalt mõned üksikud või siis veidi suurem seltskond inimesi käib siin trollimas ja millegipärast on just MINU teema ette võetud ning ma kahjuks ei suuda mõista, et miks. Kurb on see, et kui teema läheb trollijate pärast sulgemisele siis tunnevad trollijad ennast ilmselt veelgi paremini kui varem ja see ei paista mulle kuidagi õige asjana ei nende jaoks kes tõesti mõtlesid teemas kaasa ja asjaliku kommentaari postitasid ega minu kui teemaalgataja suhtes.TurvaSiil kirjutas: ↑18 Aug 2024 15:11 Olen kustutaud suure koguse halvustavaid ja kiuslike postitusi.
-
Külaline
1. Teemaalgataja antud info on tõele näkku vaadates olematu.
2. Mille alusel peaks kommenteerijad siin mingitki nõu andma, kui mitte oletuste?
3. Eranditult kõik kommentaarid, mis teemaalgatajat tagant ei kiida või vähegi kritiseerivad on koheselt tema poolt miinustatud ja tundub, et suur osa ka raporteeritud. Eriarvamus EI OLE solvang või rünnak kellegi isiku pihta.
4. Teemaalgataja ei ole ka kordagi maininud, millist abi või nõu ta ootab.
5. Kui nägu on viltu, ei ole peegel selles süüdi.
Minu arust on siin teemas läinud selgelt ülemodereerimiseks. Kui iga inimene raporteeriks terves foorumis kõik kommentaarid, mis talle õelad, vastikud, solvavad või kuidagi halvustavad tunduvad ebasobivaks ja need kõik massiliselt kustutamisele läheksid, siis ongi foorumil ots peal.
2. Mille alusel peaks kommenteerijad siin mingitki nõu andma, kui mitte oletuste?
3. Eranditult kõik kommentaarid, mis teemaalgatajat tagant ei kiida või vähegi kritiseerivad on koheselt tema poolt miinustatud ja tundub, et suur osa ka raporteeritud. Eriarvamus EI OLE solvang või rünnak kellegi isiku pihta.
Minu arust on siin teemas läinud selgelt ülemodereerimiseks. Kui iga inimene raporteeriks terves foorumis kõik kommentaarid, mis talle õelad, vastikud, solvavad või kuidagi halvustavad tunduvad ebasobivaks ja need kõik massiliselt kustutamisele läheksid, siis ongi foorumil ots peal.
-
Külaline
Mina olin see inimene, kes kirjutas siin teemas, milliseid sõnu pole soovitav kasutada, sest siis sinu kommentaar kustutatakse.TurvaSiil kirjutas: ↑18 Aug 2024 15:11 Olen kustutaud suure koguse halvustavaid ja kiuslike postitusi.
Kommentaar kustutati. Sõnad olid neutraalse iseloomuga, ei mingeid roppusi. No võta siis kinni mis seal solvavat oli.
-
Püha õde
No aga miks sa siis kogu aeg kaebad ja raporteerid ja miinustad? Võta vabalt, võta huumoriga. Ilmselt minu vastus varsti kustutatakse, kuna see on jälle õel ja solvav.rohekasokkake kirjutas: ↑18 Aug 2024 16:04Vaatasin, et neid kustutamisele läinud vastikuid ja õelaid kommentaare on mulle saabunud raportite järgi 30+ keerus millegagi. Lihtsalt mõned üksikud või siis veidi suurem seltskond inimesi käib siin trollimas ja millegipärast on just MINU teema ette võetud ning ma kahjuks ei suuda mõista, et miks. Kurb on see, et kui teema läheb trollijate pärast sulgemisele siis tunnevad trollijad ennast ilmselt veelgi paremini kui varem ja see ei paista mulle kuidagi õige asjana ei nende jaoks kes tõesti mõtlesid teemas kaasa ja asjaliku kommentaari postitasid ega minu kui teemaalgataja suhtes.TurvaSiil kirjutas: ↑18 Aug 2024 15:11 Olen kustutaud suure koguse halvustavaid ja kiuslike postitusi.
Kõik halvustavad ja kiuslikud postitused lähevad kustutamisele. Kui asi samas tempos jätkub, panen teema mõne aja pärast lukku.![]()
-
Püha õde
Siin teemas ei tohi peaaegu midagi öelda ja kirjutada, sest kõik on solvav TA suhtes. Ilmselt ka see kommentaar. Aga seda on juba mitmed kirjutanud, et selle info pinnalt ei saa mingit nõu anda. Reeglina juhtub iga teemaga nii, et kui algne teemapüstitus on läbi arutatud, siis hakkab teemas muu jutt pihta, sest midagi uut lisada esimesele postitusele enam ei ole, kõik on juba öeldud.Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2024 16:37 1. Teemaalgataja antud info on tõele näkku vaadates olematu.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist