Ploomi haigus
-
Külaline
Ploomi haigus
Minu ploomipuul, mis sel aastal kannab esimest korda vilja, on mingi haigus. Kõikidel ploomidel on küljes imelikud "piisad". Nagu kuusevaik oleks viljast väljunud - sellised kõvad, tarretunud piisad. Ploomid ise on väga magusad ja maitsvad, aga siiski on kõikidel viljadel need imelikud piisad. Ja haigestunud kohtadel on imelik ning jahune maitse. Mis haigus see on? Ja, mida tuleb teha, et puu terveks ravida?
-
Külaline
Minu meelest see on ploomi vaik. Kas ploomid on korras või "ussitanud" ja ploomidel on väike pruun auk? Siis on ploomivaablane munenud ploomidesse. Haigusi, mis vaigueritust tekitavad on teisigi, ja mõni väike oks murdunud jne, puu parandab oma "haavu" niimoodi.
Su ploome kahjustab ploomimähkur.Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2024 22:33 Minu ploomipuul, mis sel aastal kannab esimest korda vilja, on mingi haigus. Kõikidel ploomidel on küljes imelikud "piisad". Nagu kuusevaik oleks viljast väljunud - sellised kõvad, tarretunud piisad. Ploomid ise on väga magusad ja maitsvad, aga siiski on kõikidel viljadel need imelikud piisad. Ja haigestunud kohtadel on imelik ning jahune maitse. Mis haigus see on? Ja, mida tuleb teha, et puu terveks ravida?
Pritsida tulekspärast õitsemise lõppu, kui viljad on hernetera suurused. See on aeg, mil ploomimähkuri liblikad hakkavad munema ja munadest kooruvad vastsed. Uuri poest mis vahend kõige parem on, ma praegu ei suuda nime meenutada.
Umbes kaks nädalat pärast esimest tõrjet tuleb pritsimist korrata. See ajastus aitab hävitada need vastsed, kes on hiljem munetud.
Pane aeda pesakastid lindudele. Pesakastide valimine käib justnimelt praegu. Linnud teevad paharet-putukate piiramisel tõhusat tööd.
Võib kasutada ka feromoonpüüniseid, mis püüavad kinni isasliblikaid ja vähendavad sellega viljastamise võimalust.
Praegu ja esimeste külmade saabudes on tõhus mullaharimine ja langenud viljade koristamine. See vähendab talvituma minevaid ploomimähkureid ja seega järgmisel aastal tekkivat kahjurite hulka.
-
Külaline
tegelikult võiks teemaalgataja lisaks fermoonpüünistele osta ka seda rohelist möksi, mida ploomimähkurite vastu puutüvele määritakse. ca 300g purgist (maksab alla 10€) jätkub mitmeks aastaks.
need mähkurid on nii nahhaalsed, et ronivad ploomist välja ja vudinal puu otsa tagasi. me alustasime tõrjega eelmisel aastal ploomide valmimise ajal. panime üles fermoonpüünise, lisaks möksisime pintsliga tüve ära ja hilisemad ploomid olid juba ilma lisanditeta.
need mähkurid on nii nahhaalsed, et ronivad ploomist välja ja vudinal puu otsa tagasi. me alustasime tõrjega eelmisel aastal ploomide valmimise ajal. panime üles fermoonpüünise, lisaks möksisime pintsliga tüve ära ja hilisemad ploomid olid juba ilma lisanditeta.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 2 külalist