Kohvimasin?

köök, kodu korrashoid ja aed
Kohvinautleja

Kohvimasin?

Postitus Postitas Kohvinautleja »

Palun soovitage ja jagage kogemust kohvimasinatega? Millised margid teil on ja millega rahul olete?
Kapselkohvimasina välistasin ja üsna kindlalt ka jura.
Elupuu

Postitus Postitas Elupuu »

Kohvinautleja kirjutas: 03 Juun 2024 12:10 Palun soovitage ja jagage kogemust kohvimasinatega? Millised margid teil on ja millega rahul olete?
Miks Jura välistad? Jura on väga hea ja töökindel. Vahetan iga 5-6 aasta tagant uue vastu, probleeme pole mitte kunagi esinenud. Kontorisse palusin ka Jura osta. Eelmine oli Saeco, see oli kehv.
Kohvinautleja

Postitus Postitas Kohvinautleja »

Elupuu kirjutas: 03 Juun 2024 12:46
Kohvinautleja kirjutas: 03 Juun 2024 12:10 Palun soovitage ja jagage kogemust kohvimasinatega? Millised margid teil on ja millega rahul olete?
Miks Jura välistad? Jura on väga hea ja töökindel. Vahetan iga 5-6 aasta tagant uue vastu, probleeme pole mitte kunagi esinenud. Kontorisse palusin ka Jura osta. Eelmine oli Saeco, see oli kehv.
Ma just saecoga head kohvi saanud. Jura välistan, sest pole mitte kusagil selle masinaga head kohvi saanud.
Olen palju erinevaid jurasid proovinud, paaril tuttaval on, asutustes, ootesaalides olnud valdavalt jura masinad ja iga kord on olnud kuidagi kas hapu, kibe, mõru. Pole absoluutselt nautinud. Ja kui juba ca 10 jura mulle vastuvõetamatu maitsega kohvi teevad, erinevate ubadega, siis ei julge tõesti osta.
Phillips saecoga seevastu olen päris head kohvi saanud, aga uurin maad veel.
Leevike

Postitus Postitas Leevike »

Vahetasime automaatse DeLonghi Sage barista expressi vastu ja parim otsus. Ma väga hindan head kohvi ja olin nõus endale surve jms süsteemid selgeks tegema - vaatasin Youtube videosid ja lugesin. Alguses oli veidi harjutamist vaja et sättida kohvi peensus ja kogus jne, aga ca kahe nädalaga sai asja. Ei lähe ise enam küll tagasi automaatse kohvimasina peale. Jura mu meelest ka täiesti ülehinnatud ja -promotud. Kui täisautomaatset osta, siis julgeksin mõnda delonghit küll soovitada.
tuulik

Postitus Postitas tuulik »

[/quote]

Olen palju erinevaid jurasid proovinud, paaril tuttaval on, asutustes, ootesaalides olnud valdavalt jura masinad ja iga kord on olnud kuidagi kas hapu, kibe, mõru.
[/quote]

Kuidas masin saab kohvi hapuks, kibedaks või mõruks muuta? Probleem on vist ikka kohviubade valikus.
juss

Postitus Postitas juss »

tuulik kirjutas: 03 Juun 2024 15:36
Olen palju erinevaid jurasid proovinud, paaril tuttaval on, asutustes, ootesaalides olnud valdavalt jura masinad ja iga kord on olnud kuidagi kas hapu, kibe, mõru.
[/quote]

Kuidas masin saab kohvi hapuks, kibedaks või mõruks muuta? Probleem on vist ikka kohviubade valikus.
[/quote]

Ei tea, jahvatusaste või midagi muud. Ma ei usu, et kohviubade valikus probleem on.
Kris
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kris »

juss kirjutas: 03 Juun 2024 15:37
[/quote]

Ei tea, jahvatusaste või midagi muud. Ma ei usu, et kohviubade valikus probleem on.
[/quote]
Saab kibedaks-mõruks muuta. Kui on nt liiga jämedalt jahvatatud või ekstraktsiooni aeg liiga pikk. Sellepärast ongi automaatsed kohvimasinad kehvemad, et ei saa vastavalt ubadele seadistada. Ubade jahvatuse paksus-peensus sõltub nt ka sellest kas värskelt röstitud või vanemad ja kuivemad oad. Siis tuleb mängu manomeeter, mida automaatsetel kohvimasinatel pole. Selle järgi saab sättida jahvatusastet ja kogust :) Nii et sa võid jurasse panna värsked head oad, aga kohv võib ikka selline...keskmine või mõru näiteks... tulla.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Kohv on see, millesse mina investeerin aega, mitte automaatmasinasse.Teen otsast lõpuni käsitsi alates jahvatamisest. Ja ei ole veel mitte ükski kohvimasin selleni küündinud.
Pippi

Postitus Postitas Pippi »

sage, smeg, lattego
Külaline

[/quote]

[/quote]

Justnimelt kohviubade valikus ongi enamasti asi.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juun 2024 13:54
[/quote]

Justnimelt kohviubade valikus ongi enamasti asi.
[/quote]

Äärmiselt ebatõenäoline, et nii mitmel proovitud jural kõikidel olid nii halvad kohvioad. Kasutaja Kris seletas ara miks see nii on.
Maasikas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Maasikas »

Kris kirjutas: 03 Juun 2024 15:47
[/quote]
Saab kibedaks-mõruks muuta. Kui on nt liiga jämedalt jahvatatud või ekstraktsiooni aeg liiga pikk. Sellepärast ongi automaatsed kohvimasinad kehvemad, et ei saa vastavalt ubadele seadistada. Ubade jahvatuse paksus-peensus sõltub nt ka sellest kas värskelt röstitud või vanemad ja kuivemad oad. Siis tuleb mängu manomeeter, mida automaatsetel kohvimasinatel pole. Selle järgi saab sättida jahvatusastet ja kogust :) Nii et sa võid jurasse panna värsked head oad, aga kohv võib ikka selline...keskmine või mõru näiteks... tulla.
[/quote]

Juradel saab küll kohvi jahvatusastet ja kogust reguleerida.
Külaline

Kohvinautleja kirjutas: 03 Juun 2024 12:50
Ma just saecoga head kohvi saanud. Jura välistan, sest pole mitte kusagil selle masinaga head kohvi saanud.
Olen palju erinevaid jurasid proovinud, paaril tuttaval on, asutustes, ootesaalides olnud valdavalt jura masinad ja iga kord on olnud kuidagi kas hapu, kibe, mõru. Pole absoluutselt nautinud. Ja kui juba ca 10 jura mulle vastuvõetamatu maitsega kohvi teevad, erinevate ubadega, siis ei julge tõesti osta.
igasugused asutused ja ootesaalid jms kasutavad tavaliselt just odavamaid/viletsaid ube ja siis pole masin süüdi, et kohv on hapu või mõru. mida tumedam röst seda mõrum kohv, paljud tahavadki sellist. hapuks teeb kohvi see, kui oad pole 100% arabica, vaid on robustaga segamini. kusjuures paljudele inimestele maitseb ka hapu robustaga kohv. mul üks sõbranna selline, kelle juures mina kohvi juua ei suuda, aga talle endale maitseb. tema jälle ei fänna minu maheda maitsega kohvi.
jural ja nivonal saab kindlasti jahvatusastet reguleerida, mu teada delonghil ka
Naine

Postitus Postitas Naine »

Külaline kirjutas: 08 Juun 2024 16:12
Kohvinautleja kirjutas: 03 Juun 2024 12:50

igasugused asutused ja ootesaalid jms kasutavad tavaliselt just odavamaid/viletsaid ube ja siis pole masin süüdi, et kohv on hapu või mõru. mida tumedam röst seda mõrum kohv, paljud tahavadki sellist. hapuks teeb kohvi see, kui oad pole 100% arabica, vaid on robustaga segamini. kusjuures paljudele inimestele maitseb ka hapu robustaga kohv. mul üks sõbranna selline, kelle juures mina kohvi juua ei suuda, aga talle endale maitseb. tema jälle ei fänna minu maheda maitsega kohvi.
jural ja nivonal saab kindlasti jahvatusastet reguleerida, mu teada delonghil ka
Ega koikides asutustes jura pole. Paljudes on phillipsi masinad ja nendega olen head kohvi saanud, lisaks mingid muud kohvimasinad mille marki kaugelt pole tahele pannud, kohvi alati hea olnud. Jura on meelde jaanud just oma halva kohviga. Lisaks monel tuttaval ja tuttava sugulasel kodus jurad, no ei ole hea kohvi.

Ei julge mina selle kalli juraga riskida kui igal pool kus ma sellest saadud kohvi olen joonud, viska voi ara. Vaevalt see ubades on.
Külaline

Linnas on philipsi lattego viimane seeria, maal kasutame chemexit. Mõnikord kasutan presskannu.
Külaline

Automaatsete masinate brändidel pole erilist vahet. Kallima otsa masinast saad ühe vajutusega, odavamal pead eraldi asju lisama.
Masina valikul vaata bar võimsust, mida suurem nr, seda paremat kohvi tilgutab.
Väga oluline on veepehmendaja ehk filter.
Hea kohv valmib meelepärasest oasordist ja pehmest veest.
Külaline

Kohvinautleja kirjutas: 03 Juun 2024 12:50 Jura välistan, sest pole mitte kusagil selle masinaga head kohvi saanud.
Kas sinu arvates sõltub kohvi maitse rohkem masinast või ikka kasutatavast kohvist? Ju siis pole asutustes ja ootesaalides väga kalleid kohviube ostetud saalimasina jaoks :) ja tuttavate kohvimaitse ei ühti sinu omaga.
Endal Nespresso kapslimasin, kasutan 5-6 kangusega kohvi, kangem on juba liiga mõru mu jaoks.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juun 2024 11:18
Kohvinautleja kirjutas: 03 Juun 2024 12:50 Jura välistan, sest pole mitte kusagil selle masinaga head kohvi saanud.
Kas sinu arvates sõltub kohvi maitse rohkem masinast või ikka kasutatavast kohvist? Ju siis pole asutustes ja ootesaalides väga kalleid kohviube ostetud saalimasina jaoks :) ja tuttavate kohvimaitse ei ühti sinu omaga.
Endal Nespresso kapslimasin, kasutan 5-6 kangusega kohvi, kangem on juba liiga mõru mu jaoks.
Issand pyha jumal sa ei saa aru et ma olen asutustes mitte-jurasid kasutanud ja pole nendest elusees nii halba kohvi saanud kui jura omadest.

Samuti on mul PERELIIKMETEL JA TUTTAVATEL kohvimasinad, erinevad, jurad ja muud, ja ka nendest juradest pole head kohvi saanud. Kirbe, kibe, hapu, no lihtsalt EI

Mingi valikuline lugemisoskus? Miks sa nendesse asutustesse nii kinni takerdusid.
Külaline

Rahune palun, pole vaja jumalaid appi kutsuda ja lärmata capsides. Äkki julgeks soovitada närvilisuse vastu hoopis piparmünditeed... :lol:
Külaline

Minu meelest neil täisautomaatsetel espressomasinatel väga vahet ei ole. Ma olen omanud Siemensit, Jura, Miele masinat ja kõik nad jahvatavad sulle lõppude lõpuks kohvi. Rohkem mängib rolli, millist uba kasutad. Mõni vahetab neid sorte, mina olen kindlaks jäänud ühele sordile, sest see kohvi lihtsalt maitseb mulle.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: YaCy [Bot] ja 2 külalist