Plaatproteesid

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Teema on plaatproteesidest, mida te siin mingitest esteetilistest muudatustest seletate? Plaatprotees on plastmassist hammastega ja plastmassist igemega. Pannakse, kui enamik oma hambaid puudu. Ainus võimalus, et teised ei märkaks, on panna kõik implantaadid.
Külaline

Keegi kirjutas siin ka büüglist. Millised hambad teil on sellist viisi asendatud? Kas need klambrid on väga nähtavad nad on ju suht igemeservas. Kas see klamber kipub ka oma hammast lõhkuma millele ta toetub?
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Aug 2024 14:49 Keegi kirjutas siin ka büüglist. Millised hambad teil on sellist viisi asendatud? Kas need klambrid on väga nähtavad nad on ju suht igemeservas. Kas see klamber kipub ka oma hammast lõhkuma millele ta toetub?
Äkki sellised siis sobiksid?
https://edelweiss-clinic.ru/services/pr ... kvadrotti/
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Aug 2024 11:19 Puhtalt uudishimust küsin. Vaatan, et siin on nii palju proteesikandjaid, ometigi eeldan, et siin foorumist on siiski nooremad inimesed. Kas teil on eluaeg kehvad hambad olnud või kuidas te nii varakult proteesideni olete jõudnud? Kui vanad te olete? Mul on ema 84-aastane ja temal on tõesti osaliselt proteesid suus umbes viimased 5 aastat, sama vanal isal on kõik oma hambad alles. Mu lähim tutvusringkond koosneb peamiselt 50 ringis inimestest, kellelgi pole veel proteese vaja olnud.
Foorum ei koosne hoopiski noortest inimestest, see oli varem kui foorumitega harjunud ei oldud. Mina kolisin siia PK-st kus juba 21 aastat käinud, arvuta siis ise.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Aug 2024 00:31
Külaline kirjutas: 16 Aug 2024 11:19 Puhtalt uudishimust küsin. Vaatan, et siin on nii palju proteesikandjaid, ometigi eeldan, et siin foorumist on siiski nooremad inimesed. Kas teil on eluaeg kehvad hambad olnud või kuidas te nii varakult proteesideni olete jõudnud? Kui vanad te olete? Mul on ema 84-aastane ja temal on tõesti osaliselt proteesid suus umbes viimased 5 aastat, sama vanal isal on kõik oma hambad alles. Mu lähim tutvusringkond koosneb peamiselt 50 ringis inimestest, kellelgi pole veel proteese vaja olnud.
Foorum ei koosne hoopiski noortest inimestest, see oli varem kui foorumitega harjunud ei oldud. Mina kolisin siia PK-st kus juba 21 aastat käinud, arvuta siis ise.
Siinses vastuses on ilmselgelt noorte hulka loetud ka 40-50-aastased. Nii noortel ju pole veel proteese.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Aug 2024 00:31
No vaevalt et siin massiliselt 70-80-aastaseid on.
Külaline

Kes viimasel ajal on lasknud teha kui palju läks maksma? Kas istus kohe või käisite ikka mitu korda pärast veel lihvimas sätitamas?
Külaline

Lasin teha eelmisel suvel, ülemine totaalprotees maksis vist 390 eurot. Kokku käisin proteesi tegemise käigus arsti juures vist 4-5 korda üle paari päeva, proovimas ja sobitamas. Kui proteesi kätte sain, siis rohkem seda enam lihvimas ei käinud, aga lõplik harjumine sellega võttis ka vast nädala.

Ja kes siin väidab, et plaatprotees on näha ja aru saada, siis mina ütlen küll, et ei ole. Alles hiljuti usaldas üks kolleeg, et temal on samuti proteesid - no ma poleks elus selle peale tulnud. Ainus nähtav osa saab olla traat ümber hamba, aga minu proteesidel neid traate ei ole, palusin mitte panna.
Nätakas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Nätakas »

Olen eelmine vastaja - vaatasin praegu oma kliiniku hinnakirja, seal on 580. Ma ei tea, kas tõesti on aastaga nii palju kallimaks läinud või mäletan lihtsalt valesti seda hinda.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 19:44
Ja kes siin väidab, et plaatprotees on näha ja aru saada, siis mina ütlen küll, et ei ole. Alles hiljuti usaldas üks kolleeg, et temal on samuti proteesid - no ma poleks elus selle peale tulnud. Ainus nähtav osa saab olla traat ümber hamba, aga minu proteesidel neid traate ei ole, palusin mitte panna.
Aga kuidas ta siis püsib, kui traate pole? Need ju pannakse kindla eesmärgiga, keegi ei pane neid ilu pärast.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 20:11
Aga kuidas ta siis püsib, kui traate pole? Need ju pannakse kindla eesmärgiga, keegi ei pane neid ilu pärast.
Ma küll üsna võhik sel teemal aga eeldab loogika järgu, et traat pannakse siis, kui on mingi hamba külge neid kinnitada.
Kui aga ei ole ja traati ka pole, siis on ilmselt ainuke variant proteesiliimiga need kinnitada.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 21:11
Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 20:11
Ma küll üsna võhik sel teemal aga eeldab loogika järgu, et traat pannakse siis, kui on mingi hamba külge neid kinnitada.
Kui aga ei ole ja traati ka pole, siis on ilmselt ainuke variant proteesiliimiga need kinnitada.
Kalliks läheb, aga saab lõualuusse istutada implantaadid, mille külge käivad proteesid. Teinekord ei olegi valikut, sest hambutu lõualuu atrofeerub sedavõrd, et isegi liimiga ei saa. Siis ongi implantaate vaja. Uue auto hinda välja ei tee, aga tuhandetesse läheb küll. Parem variant kui liimiga.
Külaline

Egalitaar kirjutas: 05 Sept 2024 21:28
Kalliks läheb, aga saab lõualuusse istutada implantaadid, mille külge käivad proteesid. Teinekord ei olegi valikut, sest hambutu lõualuu atrofeerub sedavõrd, et isegi liimiga ei saa. Siis ongi implantaate vaja. Uue auto hinda välja ei tee, aga tuhandetesse läheb küll. Parem variant kui liimiga.
Need on vist need All-in-4 ja All-in-6. Nende kohta ma Youtubest vaatasin, et neid tuleb iga poole aastat tagant arsti juures puhastamas käia, kuna nad pole hermeetiliselt suus, sinna alla koguneb toit, aga ise neid vist suust ära ei saa. Suus püsivad muidugi paremini kui plaatproteesid.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 21:46
Need on vist need All-in-4 ja All-in-6. Nende kohta ma Youtubest vaatasin, et neid tuleb iga poole aastat tagant arsti juures puhastamas käia, kuna nad pole hermeetiliselt suus, sinna alla koguneb toit, aga ise neid vist suust ära ei saa. Suus püsivad muidugi paremini kui plaatproteesid.
Tavalisi implantaate tuleb ka puhastamas käia. Ma käin iga kolme kuu tagant oma hambaid puhastamas.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 21:56
Tavalisi implantaate tuleb ka puhastamas käia. Ma käin iga kolme kuu tagant oma hambaid puhastamas.
Seda ma ei teadnudki! Mul just 2 implantaati juurduvad praegu suus. Kas iga 3 kuu tagant PEAB käima või sa ise tahad? Kuidas seda arsti juures rohkem puhastatakse siis, seda ometi just suust ära ei võeta?
Külaline

Mis sa plärad. Implantaati pesed ise hambaharjaga nagu loomulikke hambaid.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 23:03
Mis sa plärad. Implantaati pesed ise hambaharjaga nagu loomulikke hambaid.
Hambaharjaga pesed muidugi ka, aga hambaarsti juures pead ka vähemalt aastas korra puhastamas käima. MInul on sülje koostis nii mineraaliderikas, et pean käima kolme kuu tagant, nii tihti teised ei pea, aga aastas korra peab kindlasti käima.
Külaline

Hästi tehtud ülemine protees seisab vaakumiga suulaes ilma mingi liimita. Ja on nii loomulik, et keegi ei saa arugi, et pole oma hambad. Sama raha eest ei saa ühte implantaatigi.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 07:29 Hästi tehtud ülemine protees seisab vaakumiga suulaes ilma mingi liimita. Ja on nii loomulik, et keegi ei saa arugi, et pole oma hambad. Sama raha eest ei saa ühte implantaatigi.
Täiesti nõus - ma see, kellel traate pole plaatproteesil. Ma ei kasuta mingit proteesiliimi, hea protees püsib niisamagi suus. Mul esimesel proteesil olid traadid, need traadid ei ole tugevasti ümber hamba ja minul vähemalt ei hoidnud seda proteesi kuidagi kinni. Seega palusin uuele neid mitte panna.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 08:10
Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 07:29 Hästi tehtud ülemine protees seisab vaakumiga suulaes ilma mingi liimita. Ja on nii loomulik, et keegi ei saa arugi, et pole oma hambad. Sama raha eest ei saa ühte implantaatigi.
Täiesti nõus - ma see, kellel traate pole plaatproteesil. Ma ei kasuta mingit proteesiliimi, hea protees püsib niisamagi suus. Mul esimesel proteesil olid traadid, need traadid ei ole tugevasti ümber hamba ja minul vähemalt ei hoidnud seda proteesi kuidagi kinni. Seega palusin uuele neid mitte panna.
Millistel hammastel sul klambrid olid? Kas eespool ja oli siis näha neid kah? Ega vist see traadike väga silma ei torka rohkem paistab välja ikka kui on tühjus suus.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: annaleen ja 2 külalist