Mida teha teemasid trollivate kasutajatega?
-
Külaline
Mida teha teemasid trollivate kasutajatega?
Arutle.ee foorumi kasutajatingimused vajaksid täiendamist, et tulla toime teemade trollimisega ehk sellega kuidas mõned foorumi lugejad teemades igasugu oletusi täis, teemaväliste ja pahatahtlike kommentaaridega ennast teise kasutaja arvel lõbustavad. Ei ole normaalne, kui võetakse üks teema sihikule (ma ei tea kahjuks, et mis põhjusel), tehakse sinna nii palju vaenulikke, solvavaid, pahatahtlikke ja kasutuid kommentaare, et ükski konstruktiivsema ja abivalmima lähenemisega foorumi lugeja sellesse teemasse enam postitada ei taha kuna puudub järjepidev konstruktiivne arutelu (lugeja ei leia/ei viitsi otsida sisukamaid kommentaare) ja mille tulemusena foorumi moderaator lõpetab selliste vaenulike kommentaaride kustutamise ja sulgeb teema.
-
Külaline
Aga kui keegi kirjutab vastuse mis teemaalgatajale ei meeldi, siis millega on tegu?
Umbes, et tõde on valus tunnistada?
Ja igaüks kirjutabki oma rikutuse tasandil.
Ainuüksi kasutajatingimuste täiendamine seda ära ei hoia aga vaatame asja üle.Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2024 21:29 Arutle.ee foorumi kasutajatingimused vajaksid täiendamist, et tulla toime teemade trollimisega ehk sellega kuidas mõned foorumi lugejad teemades igasugu oletusi täis, teemaväliste ja pahatahtlike kommentaaridega ennast teise kasutaja arvel lõbustavad. Ei ole normaalne, kui võetakse üks teema sihikule (ma ei tea kahjuks, et mis põhjusel), tehakse sinna nii palju vaenulikke, solvavaid, pahatahtlikke ja kasutuid kommentaare, et ükski konstruktiivsema ja abivalmima lähenemisega foorumi lugeja sellesse teemasse enam postitada ei taha kuna puudub järjepidev konstruktiivne arutelu (lugeja ei leia/ei viitsi otsida sisukamaid kommentaare) ja mille tulemusena foorumi moderaator lõpetab selliste vaenulike kommentaaride kustutamise ja sulgeb teema.
-
Külaline
Kui TAle vastus lihtsalt ei meeldi, siis ei juhtu ju midagi, kui vastus ise pole nõmetsev ega TAd otseselt alandav või sõnadega solvav. Viisakaid ja arutlevaid sõnavõtte pole siiani kustutatud.Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2024 21:53 Aga kui keegi kirjutab vastuse mis teemaalgatajale ei meeldi, siis millega on tegu?
Oma "rikutuse tasandi" võiksid kommenteerijad ise ka üle vaadata - kas nad vastaksid samade sõnadega ka oma vastas seisvale reaalsele inimesele? Või julgevad vaid netis omaarust kõvad tegijad olla?
Tahe kaaskommenteerijaid või TAd lambist solvata tundub olevat päris suur, konstruktiivsed kommentaarid on mõnes teemas vähemuses.
Hea, et lihtlabased solvangud kustutatakse.
Jõudu modedele. See on ju üüratu töö!
-
Külaline
Mis sellest pelgalt kommentaaride kustutamisest kasu on? Üks loll jõuab neid rohkem toota, kui üks mode kustutada. Miks neid foorumisse oksendajaid ometi ei blokeerita? Või õigemini, on näha, et tegemist ühe inimesega, sest jutt on kogu aeg sama. Ründab tühjast kohast suvalisi kasutajaid, solvangud korduvad kogu aeg samas stiilis. Inimene on ilmselgelt peast haige ega suuda ise oma tegudest aru anda. Jääbki siin foorumis oma verbaalset kõhulahtisust tootma, kuniks tal seda vabalt teha lastakse.Hea, et lihtlabased solvangud kustutatakse.
Jõudu modedele. See on ju üüratu töö!
-
Külaline
Siin head lahendust tegelikult ei ole. Kui kaks inimest omavahel mingis teemas vaidelvad, siis nad mõlemad arvavad, et neil on õigus. Kui see juhtuks päriselus, siis saaks vaidluse viia kohtusse ja kohtunik siis otsustab kellel õigus. Foorumimaailmas sellist kohtuvõimalust ei ole ja moderaator peab siis otsustama, mida kustutada mida mitte. Kas ta just alati kõige õigema otsuse teeb, selles on küsimus. Mina arvan, et sarimiinustaja, kes kõiki postitusi miinustab ja massiliselt märgib kõik postitused ebasobivaks on täpselt sama ebastabiilse närvikavaga inimene, kui see inimene, kes kirjutab mõne meelest "okseleajavaid" kommentaare. PK foorumis oli sellist asja palju ja siin on juba samuti mitmetes teemades seda olnud. Aga kellel siis õigus? 
-
Külaline
Aga siin vaatab ju moderaator teemad üle, enne kui kustutab. Ja need ongi ju solvangud, mis kustutatud on. Pigem on moderaator küllaltki leebe. Ükskord ütles, et näiteks selle sama trolli pidevalt korduv jutt, mida teevad keskealised mamslikesed, et nad on sellised, teised ja kolmandad, pole solvav, sest ei käi konkreetselt kellegi pihta. Minu arust näiteks on veel solvavamgi, kui üldistatakse tervele keskealiste naiste grupile mingeid väljamõeldud omadusi ja seda juttu igas teemas korratakse, korratakse ja veelkord korratakse. Asi pole kellegi eriarvamustes, vaid jumala lambist laseb üks isik jälle selle plaadi käima. Mingeid sarimiinustajaid siin ei ole, kui ühe ja sama isiku sõnavõtte pidevalt erinevad inimesed miinustavad, äkki on sellel isikul aeg peeglisse vaadata, miks see nii on.Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2024 10:33 Siin head lahendust tegelikult ei ole. Kui kaks inimest omavahel mingis teemas vaidelvad, siis nad mõlemad arvavad, et neil on õigus. Kui see juhtuks päriselus, siis saaks vaidluse viia kohtusse ja kohtunik siis otsustab kellel õigus. Foorumimaailmas sellist kohtuvõimalust ei ole ja moderaator peab siis otsustama, mida kustutada mida mitte. Kas ta just alati kõige õigema otsuse teeb, selles on küsimus. Mina arvan, et sarimiinustaja, kes kõiki postitusi miinustab ja massiliselt märgib kõik postitused ebasobivaks on täpselt sama ebastabiilse närvikavaga inimene, kui see inimene, kes kirjutab mõne meelest "okseleajavaid" kommentaare. PK foorumis oli sellist asja palju ja siin on juba samuti mitmetes teemades seda olnud. Aga kellel siis õigus?![]()
-
Külaline
Delfi Naistekas tehti kunagi Lolliklubi, tehke siia ka. Saavad erivajadustega omavahel suhelda ja mode rappa läinud kommentaarid Lolliklubisse tõsta. No jaa, nimetus võib ka lillelisem olla.
-
Külaline
Aga siin vaatab ju moderaator teemad üle, enne kui kustutab. Ja need ongi ju solvangud, mis kustutatud on. Pigem on moderaator küllaltki leebe
Päriselus on kohtunik ja kohtunikud kes otsustavad vaidluste puhul asju. Foorumis on mode, kes otsustab. Kas mode on sama tark kui päriselu kohtunik? Kas mode tahab alati seda kohtuniku rolli võtta? See mis on ühe inimese arvates solvang ei ole seda teise inimese arvates. Üks arvab nii, teine naa.
Päriselus on kohtunik ja kohtunikud kes otsustavad vaidluste puhul asju. Foorumis on mode, kes otsustab. Kas mode on sama tark kui päriselu kohtunik? Kas mode tahab alati seda kohtuniku rolli võtta? See mis on ühe inimese arvates solvang ei ole seda teise inimese arvates. Üks arvab nii, teine naa.
-
Külaline
Miks siis ikkagi trollijate foorumist blokeerimise variant ei toimi? Luua mingigi reeglistik mille alusel blokeeringuid anda?
-
Külaline
Sest sõnavabadust ei peaks piirama. Ma leian, et praegu vaadatakse blokeeringut ikka kui viimast võimalust ja iga juhtu kaalutakse eraldi, mitte ühiste reeglite alusel ja sellest tegelikult ka piisab. Nii vastumeelne kui mõni kasutaja ka on, tal on ka õigus oma avamust väljendada. Teistel kasutajatel kõrval kilgata "võimaldage talle puhkust", "blokeerige ta ära" jne ei peaks olema aktsepteeritav.Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2024 15:45 Miks siis ikkagi trollijate foorumist blokeerimise variant ei toimi? Luua mingigi reeglistik mille alusel blokeeringuid anda?
-
Külaline
Labane sõim ja pidev naiste halvustamine pole sõnavabadus või eriarvamus. Kui inimene viisakalt suhelda ei oska ja ennast kuidagi ka parandada ei suuda, siis sellist asja peab siiski paratamatult piirama.Sest sõnavabadust ei peaks piirama.
-
Külaline
Minu arust need kommentaarid on ka kõik kustutamisele läinud. Kas ma eksin?Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2024 18:42Labane sõim ja pidev naiste halvustamine pole sõnavabadus või eriarvamus. Kui inimene viisakalt suhelda ei oska ja ennast kuidagi ka parandada ei suuda, siis sellist asja peab siiski paratamatult piirama.Sest sõnavabadust ei peaks piirama.
-
Külaline
Võib öelda küll, et eksid. Heietused keskealistest mamslikestest ei pidavat olevat solvavad, minu arust on küll. See väljend on valitud solvamiseks.Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2024 19:03Minu arust need kommentaarid on ka kõik kustutamisele läinud. Kas ma eksin?Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2024 18:42Labane sõim ja pidev naiste halvustamine pole sõnavabadus või eriarvamus. Kui inimene viisakalt suhelda ei oska ja ennast kuidagi ka parandada ei suuda, siis sellist asja peab siiski paratamatult piirama.Sest sõnavabadust ei peaks piirama.
-
Külaline
See on sinu isiklik probleem. Iga inimest solvavad erinevad asjad, enamasti need millega ise nõus ei olda. Solvata ja solvuda saab absoluutselt iga sõna ja väljendi ning ka kommentaari üldise tooniga. Kui kõik need "kedagi halvustavad" teiste nõudmisel ära blokeerida, siis on tegu tsensuuriga. Mind solvab näiteks Iisraeli teemas palestiinlaste kohta üldiselt kasutatud väljendid, kõigil neil kommentaaridel on ka plusse, järelikult on piisavalt inimesi, kes päriselt ka nii arvavad. Minu solvumine ei tähenda, et võiksin nõuda kellegi blokeerimist. Samamoodi selle naistevihkaja kommentaaridele vastanute hulgas ilmselt ka meestevihkajaid ning ka mehi halvustavaid väljendeid. Kas need kõik peaksid keelatud olema? Sama ka kõigi liberaalide ja konservatiivide arvamuste põrkumisel tekkivate arutelude puhul - need ei jää kunagi üksteise "halvustamisest" vabaks. Minu arust see on normaalne. Ülereguleerimisest ei tule kunagi head nahka. Lausroppuste ja isiklike rünnakute kustutamist pooldan. Eriarvamus aga ei ole isiklik rünne. Blokeerimisel ma isiklikult eriti mõtet ei näe.Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2024 19:17Võib öelda küll, et eksid. Heietused keskealistest mamslikestest ei pidavat olevat solvavad, minu arust on küll. See väljend on valitud solvamiseks.Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2024 19:03Minu arust need kommentaarid on ka kõik kustutamisele läinud. Kas ma eksin?Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2024 18:42
Labane sõim ja pidev naiste halvustamine pole sõnavabadus või eriarvamus. Kui inimene viisakalt suhelda ei oska ja ennast kuidagi ka parandada ei suuda, siis sellist asja peab siiski paratamatult piirama.
-
Külaline
See on pesuehtne gaslighting. Absoluutselt ei vasta tõele, et solvuda saab iga sõna ja väljendi pärast. Iga normintellektiga inimene tajub seda väga hästi, mis on halvustav ja mis mitte. Tajud ka sina.Solvata ja solvuda saab absoluutselt iga sõna ja väljendi ning ka kommentaari üldise tooniga.
-
Külaline
Üks asi on eriarvamus, teine asi see, kui tühjast kohast kargab sulle keegi ninna ning sõimab sind paksuks, koledaks, keskealiseks värdjaks, kes sureb üksinduses hooldekodus, kus teised tema sitaseid mähkmeid vahetavad. Alles nägin sellist kommentaari naise kohta, kes ütles, et ta tuli vägivaldsest suhtest ära. Kas suudad nüüd neil kahel asjal vahet teha?Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2024 19:46See on sinu isiklik probleem. Iga inimest solvavad erinevad asjad, enamasti need millega ise nõus ei olda. Solvata ja solvuda saab absoluutselt iga sõna ja väljendi ning ka kommentaari üldise tooniga. Kui kõik need "kedagi halvustavad" teiste nõudmisel ära blokeerida, siis on tegu tsensuuriga. Mind solvab näiteks Iisraeli teemas palestiinlaste kohta üldiselt kasutatud väljendid, kõigil neil kommentaaridel on ka plusse, järelikult on piisavalt inimesi, kes päriselt ka nii arvavad. Minu solvumine ei tähenda, et võiksin nõuda kellegi blokeerimist. Samamoodi selle naistevihkaja kommentaaridele vastanute hulgas ilmselt ka meestevihkajaid ning ka mehi halvustavaid väljendeid. Kas need kõik peaksid keelatud olema? Sama ka kõigi liberaalide ja konservatiivide arvamuste põrkumisel tekkivate arutelude puhul - need ei jää kunagi üksteise "halvustamisest" vabaks. Minu arust see on normaalne. Ülereguleerimisest ei tule kunagi head nahka. Lausroppuste ja isiklike rünnakute kustutamist pooldan. Eriarvamus aga ei ole isiklik rünne. Blokeerimisel ma isiklikult eriti mõtet ei näe.Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2024 19:17Võib öelda küll, et eksid. Heietused keskealistest mamslikestest ei pidavat olevat solvavad, minu arust on küll. See väljend on valitud solvamiseks.Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2024 19:03
Minu arust need kommentaarid on ka kõik kustutamisele läinud. Kas ma eksin?
On ju näha, kui üks ja sama isik sarnases stiilis pidevalt kirjutab, kõigil on see joorup juba peas. Kas lahendus ongi üks igavene kustutamine? Ta toodab seda teksti päevas rohkem, kui keegi seda kustutada jaksab ja mingeid tagajärgi tema jaoks ei ole. Ilmselgelt saavad kõik aru, et ta lahmib suvaliselt ega tunne end isiklikult puudutatuna, aga häiriv on sellegipoolest. Tema poolt täis oksendatud teemad surevad ju lihtsalt välja. Kui inimestelt küsitakse mingite eluliste kogemuste kohta, siis loomulikult ei taha keegi rohkem vastata, kui iga vastus sopaga üle valatakse. Normaalne tekst kaob lihtsalt selle kõige vahele ära ja ongi arutelu lõppenud.
-
Külaline
Ehk siis, kui ma ei arva samamoodi nagu sina, siis minu arvamus on vale. Su oma kommentaar on sama palju gaslightingKülaline kirjutas: ↑19 Aug 2024 20:16 See on pesuehtne gaslighting. Absoluutselt ei vasta tõele, et solvuda saab iga sõna ja väljendi pärast. Iga normintellektiga inimene tajub seda väga hästi, mis on halvustav ja mis mitte. Tajud ka sina.
Nagu juba eelpool mainisin: Lausroppuste ja isiklike rünnakute kustutamist pooldan. Blokeeringust on liiga lihtne mööda minna, sellepärast ei näe sel ka mõtet.
-
Külaline
Keegi ei räägi mingist eriarvamusest, vaid sellest stiilist, mida siin üks inimene viljeleb. Täiesti suvalise kirjutise peale saad kuulda, kuidas sa oled kindlasti üks paks üksik mamslike, kes oma rasvaseid näppe ei suuda klaviatuurist eemale hoida või midagi taolist. See ei ole mingi eriarvamus, vaid lihtsalt halvustamine. Sina räägid millestki muust.Ehk siis, kui ma ei arva samamoodi nagu sina, siis minu arvamus on vale.
-
Külaline
No oletame, et sa oledki see paks rasvaste näppudega mamslike. Siis tabas ütleja ju naelapea pihta ja mis sul solvuda. Kui sa aga ei ole see paks rasvaste näppudega mamslike, siis see ütlus sind ei puuduta. Lase ühest kõrvast sisse ja teisest välja ning mis seal solvuda (see ei käinud sinu kohta).Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2024 10:14Keegi ei räägi mingist eriarvamusest, vaid sellest stiilist, mida siin üks inimene viljeleb. Täiesti suvalise kirjutise peale saad kuulda, kuidas sa oled kindlasti üks paks üksik mamslike, kes oma rasvaseid näppe ei suuda klaviatuurist eemale hoida või midagi taolist. See ei ole mingi eriarvamus, vaid lihtsalt halvustamine. Sina räägid millestki muust.Ehk siis, kui ma ei arva samamoodi nagu sina, siis minu arvamus on vale.
Mina arvan, et inimesed ei tohiks ANONÜÜMSES foorumis nii hellikud kõik olla ja igast pisiasjast end puudutatuna tunda. Vaata kui keegi sulle seltskonnas teiste eest sellist asja ütleb, siis on õigus solvuda, aga see foorum siin. Võtkem asja rohkem huumoriga, peace!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline