Internet väljaspool ELi

lugusid ja muljeid välismaalt
Vasta
Külaline

Internet väljaspool ELi

Postitus Postitas Külaline »

Vist tundub paljudele imelik küsimus, aga mismoodi saab mobiilset kohalikku netti osta suvalises riigis, nt et mu telefon oleks pidevalt internetis.
Pole kunagi vaja olnud, aga nüüd on. Kuidas see käib? Lähen mingisse esindusse, maksan mingi summa vajalike gigabaitide eest, aga mismoodi see mu telefoni kohale jõuab?
Külaline

Saily äpiga, googelda.
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

Kaks varianti pakun välja.
1. E-sim kasutamine, laed mingi äpi oma telefoni ja möllad sellega, ise pole seda kasutanud, aga tean, et nii tehakse.
2. Leiad sahtli põhjast mõne vana nutitelefoni (mul neid kodus mitu), võtad reisile kaasa. Lähed kohapeal riigis mingisse sim kaarte müüvasse putkasse, näitad oma dokumendi ette ja ostad selle riigi sim kaardi. Tegelikult mingi kohaliku kõnekaardi ilmselt. paned selle kaasa võetud teise telefoni ja hakkad kasutama. Opereerid kahe telefoniga. Mina näiteks kasutasin äppi waze rendiautoga liiklemisel. See tahab andmesidet saada. Mingeid nipet näpet asju vaatasin veel mobiilset internetti kasutades.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Aug 2024 02:31 Vist tundub paljudele imelik küsimus, aga mismoodi saab mobiilset kohalikku netti osta suvalises riigis, nt et mu telefon oleks pidevalt internetis.
Pole kunagi vaja olnud, aga nüüd on. Kuidas see käib? Lähen mingisse esindusse, maksan mingi summa vajalike gigabaitide eest, aga mismoodi see mu telefoni kohale jõuab?
Kas see on mitte EU riik?
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Aug 2024 14:20
Külaline kirjutas: 19 Aug 2024 02:31 Vist tundub paljudele imelik küsimus, aga mismoodi saab mobiilset kohalikku netti osta suvalises riigis, nt et mu telefon oleks pidevalt internetis.
Kas see on mitte EU riik?
Ei, see on riik väljaspool ELi.
Külaline

e-sim, kui su telefonil on selle võimekus. Ostad netist selle riigi kaardi sinna sisse. Lennujaamadest saab alati osta ka kohaliku gigasid sisaldava kaardi. Kui sõidad üle riigipiiri autoga, siis tavaliselt esimesest tanklast v linnakesest saad ka osta kaardi. Eeldab 2-simi pesaga telefoni.
Külaline

Ja ära siis unusta enda eesti andmesidet kinni panna. Mul jäi kogemata peale ja Qataris oli 5 min järgi ja arvele tuli 125 eur juurde 😒
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Aug 2024 12:33 Ja ära siis unusta enda eesti andmesidet kinni panna. Mul jäi kogemata peale ja Qataris oli 5 min järgi ja arvele tuli 125 eur juurde 😒
Tee kõne oma telefonivõrgu operaatorile, selgita ja ütle, et ups minu viga, ma enam nii ei tee, kas saaksite arvelt maha võtta, 9/10 nad teevad seda.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Aug 2024 12:49
Külaline kirjutas: 21 Aug 2024 12:33 Ja ära siis unusta enda eesti andmesidet kinni panna. Mul jäi kogemata peale ja Qataris oli 5 min järgi ja arvele tuli 125 eur juurde 😒
Tee kõne oma telefonivõrgu operaatorile, selgita ja ütle, et ups minu viga, ma enam nii ei tee, kas saaksite arvelt maha võtta, 9/10 nad teevad seda.
Hilja juba. See juhtus 3 aastat tagasi. Maksin ikka ära ilusti.
Kahtlen, et nad selle tühistanud oleks.
Külaline

Uuri netist sellist teenust nagu Airalo. See on e-SIM lahendus, kus maksad, laed alla digipaketi ja kasutad netti. Saad valida mingi kindla ühe riigi, kus tahad ühendust või siis globaalse, mis katab 135 riiki ja valid kehtivuse perioodi.
Külaline

Mina kiidan ka Airalot e-simi. Meil peres üks ostis Airalost paketi ja ülejäänud pere istus hotspotiga tema netis. kõik sai tehtud - rendiautoga wase, restoranide googeldamised, õhtused laste juutuubid jne.
Ottotriin
Kontakt:

Postitus Postitas Ottotriin »

E-simid töötavad ainult mingite teatud uute ja kallimate telefonidega. Mul on 2022 ostetud odavapoolne Xiaomi ja E-simi tugi lihtsalt puudub. Samas reisin mitu korda aastas ja tihti ostan kohalikke SIM-kaarte eri riikidest. Tavaliselt need ei ole kallid koos internetiga, aga kallimad võivad need olla just lennujaamades, mida siin soovitati. See ongi turisti koorimise üks viise. Hea küll, Aasias võid lennujaamast ka suht soodsalt saada, aga näiteks Panamas võetakse lausa mitmekordne hind SIM-kaardi ja internetipaketi eest. Parem minna kohalikku poodi ja müüja paneb sulle ise kaardi telefoni sisse, aktiveerib paketi ja näitab, kuidas kasutada ning saldot kontrollida. Tavaliselt ei ole keeruline. Aga tõsi on see, et enamikes riikides registreeritakse number sinu nimele, nii et pass kaasa.
Jansa86
Kontakt:

Postitus Postitas Jansa86 »

Me käisime Horvaatias reisil. Tegime päevase väljasõidu Bosniasse. Lihtsalt mapsi kasutades sõidu ajal tuli kiirelt 100eur ja sms tele2, et teil limiit täis ja makske juurde. Siis ostsin umbes 10 eest mingi päevase paketti tele2.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist