Palun ka abi

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Palun ka abi

Postitus Postitas Külaline »

Aga vaimset laadi abi. Öelge mulle midagi, et mind oma laiskusest välja raputada. Pliis!!n

Vaatan juba mitu tundi tolmuimejat ja ei suuda seda kätte võtta, et põrand üle tõmmata. Sael oleks vaja kett ära vahetada ja põõsa all vedelev kevadiste jämedate okste hunnik lõpuks ometi ära saagida. Õunad oleks vaja kokku korjata. Jne. Aga mina siin vahin ja laisklen.
Külaline

Kujuta ette, et Ämm helistas ja tuleb kahe tunni pärast külla.
Tegelikult võiksid lausa ise talle helistada ja nt kella 18ks kohvile kutsuda.
Usu, sel juhul on sul ämma tulekuks nii põrand üle tõmmatud, tolm võetud, kui ka värske õunakook ahjus küpsemas :-)
Külaline

Kui vaja, siis teed. Järelikult pole piisavalt pakiline.

Mõnipäev võibki ka laiselda.
Külaline

Kõigepealt soovitan mootorsae asemel akuga tiigersaag murteseda. Õli-kütuse-keti-kaitsevarustuse teemad võid siis ära unustada ja tööd saavadki rutem tehtud.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Aug 2024 16:19 Kõigepealt soovitan mootorsae asemel akuga tiigersaag muretseda. Õli-kütuse-keti-kaitsevarustuse teemad võid siis ära unustada ja tööd saavadki rutem tehtud.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Aug 2024 16:06 Kujuta ette, et Ämm helistas ja tuleb kahe tunni pärast külla.
Usu, sel juhul on sul ämma tulekuks nii põrand üle tõmmatud, tolm võetud, kui ka värske õunakook ahjus küpsemas :-)
Haha! 😆 Ämm on mul õnneks piisavalt vana, et ise külla ronimisega enam mitte ehmatada. Isegi kutsumise peale mitte. Aga muidu see mõte, et keegi võiks külla tulla, oleks motiveeriv küll.

Muide, tolmuimejaga jube tegingi põranda üle. See enda laiskusest aru andmine kuidagi motiveeris natuke. Nüüd lähen õunu korjama.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Ah, ma ei viitsi isegi teisi utsitada, enesest rääkimata.
Ma ei tea, miks vahel seda käivitusenergiat kohe üldse pole, tööd, mis tegemist tahavad, pole üldse keerulised ega isegi ülearu aeganõudvad, aga nendega alustamine tundub või-ma-tu. Ja teinekord on selline tuhin sees, et ei saa enne ööd pidama ja siis mõtlen alati, et kuidas on võimalik, et üks murdosa sellest, mis täna kõik tehtud sai, tundus nädalate kaupa nii ületamatult raske asi, mida tegema hakata?!
Nisu Kuuno

Postitus Postitas Nisu Kuuno »

Soovitan palgata sulane, kes sellised tööd ära teeb. Vanasti oli igal taluperemehel abiks sulane.
Külaline

Nisu Kuuno kirjutas: 19 Aug 2024 16:43 Soovitan palgata sulane, kes sellised tööd ära teeb. Vanasti oli igal taluperemehel abiks sulane.
Neid sulaseid peab ju kamandama. Ma jälle tahaks sellest pidevast projektijuhtimisest omas kodus hinge tõmmata. Vot oleks selline sulane, kes vaikselt tuleb, teeb ja lahkub, oleks teine asi. Umbes nagu probleemivaba mururobot võiks olla. 😆

Aga õunad said ka korjatud. Jee!
Tutiga Täi
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tutiga Täi »

Külaline kirjutas: 19 Aug 2024 16:06 Kujuta ette, et Ämm helistas ja tuleb kahe tunni pärast külla.
Huvitav, et paljudel see ämm sihuke negatiivne ja hirmu külvav tegelane on. Minu oma oli superinimene. Mitte kunagi ei kuulnud teda virisemas või- hoidku taevas- teiste kodust eluolu kritiseerimas.
Kix
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kix »

Külaline kirjutas: 19 Aug 2024 16:51 Neid sulaseid peab ju kamandama. Ma jälle tahaks sellest pidevast projektijuhtimisest omas kodus hinge tõmmata. Vot oleks selline sulane, kes vaikselt tuleb, teeb ja lahkub, oleks teine asi. Umbes nagu probleemivaba mururobot võiks olla. 😆

Meil on robot, mis põrandad 3x päevas üle käib, juba pool aastat. Ostes natuke kartsin, et läksin reklaami õnge ja jamamist on rohkem kui asi väärt on, aga nüüd ei kujuta elu selleta ettegi. Võitsin selle, et võin iga kell palja jalaga toas kõndida ilma, et liivaterad jala alla jääks, lahtised kassikarvad on ainult kassi pesas ja mina ei pea tegema muud kui paluma vahel last robotit tühjendada (mis on tema jaoks põnev tegevus). Parim 350 EUR investeering enda hingerahusse!
Klaas on pooltäis
Külaline

Kix kirjutas: 20 Aug 2024 07:35
Külaline kirjutas: 19 Aug 2024 16:51 Neid sulaseid peab ju kamandama. Ma jälle tahaks sellest pidevast projektijuhtimisest omas kodus hinge tõmmata. Vot oleks selline sulane, kes vaikselt tuleb, teeb ja lahkub, oleks teine asi. Umbes nagu probleemivaba mururobot võiks olla. 😆

Meil on robot, mis põrandad 3x päevas üle käib, juba pool aastat. Ostes natuke kartsin, et läksin reklaami õnge ja jamamist on rohkem kui asi väärt on, aga nüüd ei kujuta elu selleta ettegi. Võitsin selle, et võin iga kell palja jalaga toas kõndida ilma, et liivaterad jala alla jääks, lahtised kassikarvad on ainult kassi pesas ja mina ei pea tegema muud kui paluma vahel last robotit tühjendada (mis on tema jaoks põnev tegevus). Parim 350 EUR investeering enda hingerahusse!
3 korda päevas? Minu oma töötab nii aeglaselt, et 3 korda päevas millegi ületõmbamine tähendab seda, et ta müriseb terve päev. Ja maksis ikka palju rohkem kui 350. Peale aastat töötamist jäi ta aku veel viletsamaks, nüüd läheb veel rohkem aega, sest käib vahepeal veel laadimas ka.
Külaline

Pole kassi, pole probleemi.
Kix
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kix »

Külaline kirjutas: 20 Aug 2024 08:28
3 korda päevas? Minu oma töötab nii aeglaselt, et 3 korda päevas millegi ületõmbamine tähendab seda, et ta müriseb terve päev. Ja maksis ikka palju rohkem kui 350. Peale aastat töötamist jäi ta aku veel viletsamaks, nüüd läheb veel rohkem aega, sest käib vahepeal veel laadimas ka.
Ecovacs Deebot N8.
Ainuke häda, et see märgkoristus tegelikult ei toimi (nii nagu mina ette kujutasin). Põrandaid on ainult 46 m2, teeb 15-20 minutiga tiiru peale. Mees alguses kirtsutas nina ("pole ju raske kord päevas tolmuimejat välja võtta"), aga nüüdseks on temagi aru saanud, et teisiti poleks mõeldavgi. Aastaid maadlesime kassi karvadega, eriti kuna kass on valge ja me mõlemad eelistame kanda musta värvi rõivaid, ja nüüd nagu poleks sellist probleemi kunagi eksisteerinudki 😅
Klaas on pooltäis
Külaline

Kix kirjutas: 20 Aug 2024 09:46
Külaline kirjutas: 20 Aug 2024 08:28
Ecovacs Deebot N8.
Ainuke häda, et see märgkoristus tegelikult ei toimi (nii nagu mina ette kujutasin). Põrandaid on ainult 46 m2, teeb 15-20 minutiga tiiru peale. Mees alguses kirtsutas nina ("pole ju raske kord päevas tolmuimejat välja võtta"), aga nüüdseks on temagi aru saanud, et teisiti poleks mõeldavgi. Aastaid maadlesime kassi karvadega, eriti kuna kass on valge ja me mõlemad eelistame kanda musta värvi rõivaid, ja nüüd nagu poleks sellist probleemi kunagi eksisteerinudki 😅
Kass kunagi diivanil/voodil ei käi ja teie rullisite riietega mööda põrandaid?
Kix
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kix »

Külaline kirjutas: 20 Aug 2024 09:53 Kass kunagi diivanil/voodil ei käi ja teie rullisite riietega mööda põrandaid?
Selleks, et aru saada, kuidas see tegelikult toimib, peab olema kodus robottolmuimeja. Ta ei puhu tolmu (ja karvu) laiali, vaikselt ja tasakesi suristab oma plaani järgi. Kuna koristab 3x päevas, siis korjab kõik maha langenud tolmu ja karvad pm kohe üles, keegi ei kanna neid laiali ei voodisse, diivanile ega puhta pesu hunnikusse. Kass käib ikka kõikjal pikutamas, aga kuna me ka ise kõikjal pikutame, siis tavapärase kasutuse käigus klopime/pühime karvad põrandale, kust robot need varsti jälle kokku korjab. Kuna robot käib ka kappide jm madala mööbli all, siis ei teki kuskile varjatud tolmurulle või karvapalle. Robot kassi pesas ei käi, see ongi kodus kõige karvasem koht. Ma ei usuks seda ise ka kui poleks kogenud.
Klaas on pooltäis
Külaline

Meil suurem pind ja loomi rohkem, aga roboti panen käima paar korda nädalas. Rohkem lihtsalt ei viitsi, sest siis tuleb toolid üles tõsta, koera mänguasjad ära korjata jms. Lisaks on mõnes ruumis lävepakud kõrgemad ja sinna tuleb robot tõsta. Vahepeal tõmban käsitolmuimejaga ja kord nädalas suure tolmuimejaga. Kord paari kuu tagant käib koristaja. Mis aga alustamisega ületamatuid probleeme tekitab, on triikimine. Meil on garderoobis kaks poolt - ühele poole riputan triikimist vajavad riided, teisel poolel nn kohe selga pandavad riided. No ja ei edene see mul kuidagi. Olen mitu korda olnud olukorra ees, kus üks garderoobi pool on suht tühi ja pean midagi ostma, et oleks midagi selga panna. Ei aita ka mõtteviis, et andis jumal riided, annab ka triikija. Ei anna näe... Mõtlesin, et täna rahulik vaba päev, võtan kätte ja triigin, aga nii kui garderoobi sisse vaatasin, läks see mõte kiirelt üle ning sõidan hoopis seenele.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Aug 2024 12:00 Meil suurem pind ja loomi rohkem, aga roboti panen käima paar korda nädalas. Rohkem lihtsalt ei viitsi, sest siis tuleb toolid üles tõsta, koera mänguasjad ära korjata jms. Lisaks on mõnes ruumis lävepakud kõrgemad ja sinna tuleb robot tõsta. Vahepeal tõmban käsitolmuimejaga ja kord nädalas suure tolmuimejaga. Kord paari kuu tagant käib koristaja. Mis aga alustamisega ületamatuid probleeme tekitab, on triikimine. Meil on garderoobis kaks poolt - ühele poole riputan triikimist vajavad riided, teisel poolel nn kohe selga pandavad riided. No ja ei edene see mul kuidagi. Olen mitu korda olnud olukorra ees, kus üks garderoobi pool on suht tühi ja pean midagi ostma, et oleks midagi selga panna. Ei aita ka mõtteviis, et andis jumal riided, annab ka triikija. Ei anna näe... Mõtlesin, et täna rahulik vaba päev, võtan kätte ja triigin, aga nii kui garderoobi sisse vaatasin, läks see mõte kiirelt üle ning sõidan hoopis seenele.
Äkki tasuks siis hoopis käsiauruti peale mõelda(ikka selline suur, nagu poodides on). Kiire ja lihtne. Isegi puu pealt ära ei pea võtma.

Minul aga on tohutu eneseületus hoopis puhta pesu kokku lappimine ja kappi panek. Juba kaks nädalat puhtapesu korvis virn järjest kasvab 🤣
Triigin ma väheseid asju ja harva.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: rucola, Semrush [Bot], Tuuletu ja 8 külalist