lihttööd terve elu - ainus väljavaade?
-
Külaline
Minu arust on kõrgharidust nõudvad ametikohad siiski paremas seltskonnas ja huvitavamad. Mingi liinitöö on nüri, aga veel hullemad on need kaastöölised. Töötasin ülikoolis, palk oli küll suhteliselt kehv, aga vähemalt huvitavam töö ja huvitavamad inimesed. Ei suuda seda lolli juttu päevad otsa kuulata. Täpselt sama juhtus minu tuttavaga, kes ka idealiseeris lihttööd, ise oli ajakirjanik, aga põles läbi. Siis läks kuskile laotöötajaks ja ei pidanud seal üle kuu aja vastu. Sest töö oli nüri, aga töökaaslased veel hullemad. Mingi allapoole naba naljad käisid, kuidas mul pea lõhub, kuradi eit tõmbas jälle koti pähe, selline jutt päevad otsa lihtsalt ei ole väljakannatatav, kui endal vähegi midagi kupli all liigub.
-
Külaline
Absoluutselt nõus. Olen õppinud kõigepealt kõrgkoolis, hiljem aga ka kutsekoolis teatud iluvaldkonna eriala, sest lihtsalt meeldis ja huvitas. Tööalaselt olen kutseka-erialale truu juba üle 10 aasta. Njah, ütlen ka ausalt, et enne esimesse selle eriala töökohta saabumist ma e i teadnud, et nii lihtsaid inimesi olemas on. Töö meeldib, kliendid meeldivad, aga kolleege on küll igasuguseid ja nii mõnegagi oleme ikka eri maailmadest pärit.Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2024 12:58 Minu arust on kõrgharidust nõudvad ametikohad siiski paremas seltskonnas ja huvitavamad. Mingi liinitöö on nüri, aga veel hullemad on need kaastöölised. Töötasin ülikoolis, palk oli küll suhteliselt kehv, aga vähemalt huvitavam töö ja huvitavamad inimesed. Ei suuda seda lolli juttu päevad otsa kuulata. Täpselt sama juhtus minu tuttavaga, kes ka idealiseeris lihttööd, ise oli ajakirjanik, aga põles läbi. Siis läks kuskile laotöötajaks ja ei pidanud seal üle kuu aja vastu. Sest töö oli nüri, aga töökaaslased veel hullemad. Mingi allapoole naba naljad käisid, kuidas mul pea lõhub, kuradi eit tõmbas jälle koti pähe, selline jutt päevad otsa lihtsalt ei ole väljakannatatav, kui endal vähegi midagi kupli all liigub.
Kunagi PK-s keegi tõi näiteks ütleme ehitaja. Samuti naudib oma tööd, aga on juhtumisi intelligentne inimene, vabal ajal kuulab klassikalist muusikat, käib teatris, näitustel.
Töökaaslaste hulgas aga temasarnaseid väga ei leidu ja pole väga meeldiv ega arendav selliste inimestega koos olla päevast-päeva.
Huvitav seisukoht, et olla intelligentne: kui oled näiteks ehitaja (huvitav, kas kätega või ajuga ehk viimase puhul siis projekteerija) kuulab klassikalist muusikat, käib teatris, näitustel.
KUI sa ei kuula klassikalist muusikat, sest see häirib projekteeirmist, aga mõni metal või disko hoopiski soodustab, aega pole teatriks ja veel vähem näituseks, siis oled kindlasti ebaintelligentne.
KUI sa ei kuula klassikalist muusikat, sest see häirib projekteeirmist, aga mõni metal või disko hoopiski soodustab, aega pole teatriks ja veel vähem näituseks, siis oled kindlasti ebaintelligentne.
-
Külaline
Lugesid valikuliselt, nii nagu mugav oli. Algas sellega, et juhtumisi ajudega inimene.
Vaata, ma sooviks ka tihti enda lollimaks mõelda kui ma olen. Aga see pole lihtsalt võimalik.
Nagu on sajandeid tagasi öeldud - targemal on raske enda kõrval taluda rumalamat. Nii lihtsalt on.
Vaata, ma sooviks ka tihti enda lollimaks mõelda kui ma olen. Aga see pole lihtsalt võimalik.
Nagu on sajandeid tagasi öeldud - targemal on raske enda kõrval taluda rumalamat. Nii lihtsalt on.
-
Külaline
Mina olen kõrgepalgaline. Sinusugust ei võtaks isegi katseajale.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2024 15:12Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑18 Aug 2024 12:58 Minu arust on kõrgharidust nõudvad ametikohad siiski paremas seltskonnas ja huvitavamad. Mingi liinitöö on nüri, aga veel hullemad on need kaastöölised. Töötasin ülikoolis, palk oli küll suhteliselt kehv, aga vähemalt huvitavam töö ja huvitavamad inimesed. Ei suuda seda lolli juttu päevad otsa kuulata. Täpselt sama juhtus minu tuttavaga, kes ka idealiseeris lihttööd, ise oli ajakirjanik, aga põles läbi. Siis läks kuskile laotöötajaks ja ei pidanud seal üle kuu aja vastu. Sest töö oli nüri, aga töökaaslased veel hullemad. Mingi allapoole naba naljad käisid, kuidas mul pea lõhub, kuradi eit tõmbas jälle koti pähe, selline jutt päevad otsa lihtsalt ei ole väljakannatatav, kui endal vähegi midagi kupli all liigub.
-
Külaline
Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑21 Aug 2024 15:31
[/quote]
Mina olen kõrgepalgaline. Sinusugust ei võtaks isegi katseajale.
[/quote]
Postitus on kustutatud
[/quote]
Suhtes, ilus ja haritud naine. Ettevõtja. Naudin elu.
-
Külaline
Hommikul räägiti KUKU raadios, kuidas Eesti naised on meestega võrreldes üliharitud ja kas selliseid mehi enam tahetaksegi.
-
Külaline
Tahad või ei taha, aga sellisega ei ole ju võimalik koos olla. Rääkida millestki pole, ropendab, käituda ei oska. Siin on ju just üks näidiseksemplar olemas. Hüppab ja kargab, e ta ongi onu Heino ja uhke selle üle, tema oma madala haridusega on kõva rikkur ja haridusega inimesed kõik vaesed. No kuidas saab sellisega üle viie minuti rääkida. Kui midagi öelda ei oska, kukub lihtsalt roppude sõnadega solvama. Kuidas saab vähegi haritud naine sellisega olla. Isegi harimata naised ei sobi sellisega kokku.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2024 16:21 Hommikul räägiti KUKU raadios, kuidas Eesti naised on meestega võrreldes üliharitud ja kas selliseid mehi enam tahetaksegi.
-
Külaline
Ometi need harimatud eesti mehed kipuvad naistest rohkem teenima. Aga ma ei kujuta ette teha terve elu lihttööd. Probleem ongi palgas, kui teine istub kontoris, kulutab tööle 8 tundi päevas, teenib keskmist palka ja lihttööline teeb tööd 10 tundi päevas või lausa vahetustega tööd ja teenib sellest kontoris töötaja tasust pool...Ometi ju võimalused tänases maailmas peaks olema kõigil.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2024 16:21 Hommikul räägiti KUKU raadios, kuidas Eesti naised on meestega võrreldes üliharitud ja kas selliseid mehi enam tahetaksegi.
-
Külaline
Keevitajatest ja ehitajatest naised teenivad sama palju.Külaline kirjutas: ↑03 Sept 2024 22:31Ometi need harimatud eesti mehed kipuvad naistest rohkem teenima. Aga ma ei kujuta ette teha terve elu lihttööd. Probleem ongi palgas, kui teine istub kontoris, kulutab tööle 8 tundi päevas, teenib keskmist palka ja lihttööline teeb tööd 10 tundi päevas või lausa vahetustega tööd ja teenib sellest kontoris töötaja tasust pool...Ometi ju võimalused tänases maailmas peaks olema kõigil.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2024 16:21 Hommikul räägiti KUKU raadios, kuidas Eesti naised on meestega võrreldes üliharitud ja kas selliseid mehi enam tahetaksegi.
Minu jaoks ei ole võimalikult suur palk eesmärk omaette. Olen selline inimene, kes teeb asju eeskätt sellepärast, et meeldib. Kui mulle miski ikka väga vastu hakkab ja rahuldust ei paku, siis ma küll sunnin end seda tegema, ent pikapeale põletab see mu kahjuks läbi.
Gümnasistina ja pärast kooli lõpetamist käisin veidi aega lihttööl. Siiamaani mäletan, kui raske see minu jaoks oli. Täpselt määratud ajal tuli kohal olla, ja alati samu ülesandeid täita. Ootasin vaid tööpäeva lõppu ja koju jõudes varisesin lihtsalt diivanile maha. Mul ei olnud selle konveieritööga mitte mingeid (positiivseid) tundeid, lihtsalt tegin kellast kellani seda tööd.
See oli põhjus, miks omal ajal sai ülikooli mindud. Sest seda ala, mis mulle lapsest saati südamelähedane, õpetati ainult ülikoolis. Ning nagu pärast pere loomist avastasin, kaasnes selle elukutsega boonusena võimalus teha kaugtööd kodukontorist, valida endale tööaega ja olla ka muidu paindlik. Ehk siis andis see mulle teatud määral vabadust.
Ka oma lastele olen rääkinud, et kui nad rohkem õpivad, siis on neil sellevõrra suurem tõenäosus leida endale töö, mis meeldib ja huvidega haakub. Huvipakkuv töö teeb inimese õnnelikuks. Ja kui meeldiva tööga kaasneb ehk võimalus rohkem teenida, siis on see boonuseks.
Gümnasistina ja pärast kooli lõpetamist käisin veidi aega lihttööl. Siiamaani mäletan, kui raske see minu jaoks oli. Täpselt määratud ajal tuli kohal olla, ja alati samu ülesandeid täita. Ootasin vaid tööpäeva lõppu ja koju jõudes varisesin lihtsalt diivanile maha. Mul ei olnud selle konveieritööga mitte mingeid (positiivseid) tundeid, lihtsalt tegin kellast kellani seda tööd.
See oli põhjus, miks omal ajal sai ülikooli mindud. Sest seda ala, mis mulle lapsest saati südamelähedane, õpetati ainult ülikoolis. Ning nagu pärast pere loomist avastasin, kaasnes selle elukutsega boonusena võimalus teha kaugtööd kodukontorist, valida endale tööaega ja olla ka muidu paindlik. Ehk siis andis see mulle teatud määral vabadust.
Ka oma lastele olen rääkinud, et kui nad rohkem õpivad, siis on neil sellevõrra suurem tõenäosus leida endale töö, mis meeldib ja huvidega haakub. Huvipakkuv töö teeb inimese õnnelikuks. Ja kui meeldiva tööga kaasneb ehk võimalus rohkem teenida, siis on see boonuseks.
-
Külaline
Noh, minul oli just vastupidi: sattusin peale keskkooli lõpetamist laheda töökoha peale, kus ka maksti väga hästi. Ja jätsin töö kõrvalt ülikooli pooleli. Nooruses tundus, et milleks, kui on töö, mis meeldib ja raha tuleb jne. See töökoht suri oma loomulikku surma, aga pere kõrvalt õppima minna oli keerulisem ja ma ei läinudki. Nüüd kahetsen juba ammu, sest isegi kui veel läheks, oleks raske enam jalga ukse vahele saada. Nooruse uljuses mõtled, et saab kõrgharidusetagi leida meeldiva ja tasuva töö. Mida vanemaks saad, seda vähemaks jääb selliseid töid, mida teha tahaks või saaks.Katerin kirjutas: ↑04 Sept 2024 09:21
Lõppkokkuvõttes on võidus need, kes peale keskkooli kehva töö peale sattusid ja pidid ennast kokku võtta ja õppima minema.
-
Külaline
Ma olen nõus. Töö peab olema kutsumus, ta peab sulle meeldima. Töötasu peab olema samuti piisav ja motiveeriv. Samas suure palga eest ebameeldivat tööd kaua teha pole võimalik. Küll aga teevad inimesed aastaid väikese palga eest meeldivat tööd (töö on nende kutsumus).
Ma olen nõus. Töö peab olema kutsumus, ta peab sulle meeldima. Töötasu peab olema samuti piisav ja motiveeriv. Samas suure palga eest ebameeldivat tööd kaua teha pole võimalik. Küll aga teevad inimesed aastaid väikese palga eest meeldivat tööd (töö on nende kutsumus).
-
teemaalgataja
Ainult et kui ei tule pähe elus midagi erilist teha (või ei ole ka tuttavaid kellega koos midagi teha), siis on miinimumkulud ühes kuus üksi elades suht väikesed, näiteks umbes 500eur (üür, toit, elekter, internet ja kõik). Nii et kui palk on nt 1500, siis piisab kogu aasta kulude katmiseks ainult 4 kuud aastas töötamisest. Ja siis on väga palju vaba aega, et tegeleda ükskõik millega, mis vb viib kuhugi, vb mitte.
Tegelikult hakkaks võib-olla natuke igav nii (või on lihtsalt imelik nii), aga põhimõtteliselt on tänapäeval üsna lihtne oma eluks vajaliku teenida. Ja võib-olla üsna vähe töötades ei viska töö liiga üle ning töökohti saab vahetada ka.
Tegelikult võib-olla tahaks rohkem midagi head teha maailmas, kui pool ajast mingite mõtetute asjadega tegeleda, mis on enda jaoks küll huvitavad, aga vb ei vii mitte midagi edasi, aga võib-olla sellest piisab kui endale on miski huvitav.
Tegelikult hakkaks võib-olla natuke igav nii (või on lihtsalt imelik nii), aga põhimõtteliselt on tänapäeval üsna lihtne oma eluks vajaliku teenida. Ja võib-olla üsna vähe töötades ei viska töö liiga üle ning töökohti saab vahetada ka.
Tegelikult võib-olla tahaks rohkem midagi head teha maailmas, kui pool ajast mingite mõtetute asjadega tegeleda, mis on enda jaoks küll huvitavad, aga vb ei vii mitte midagi edasi, aga võib-olla sellest piisab kui endale on miski huvitav.
-
Külaline
500 eest saad heal juhul makstud odavama otsa üürika ja kommunaalid.teemaalgataja kirjutas: ↑04 Sept 2024 21:50 Ainult et kui ei tule pähe elus midagi erilist teha (või ei ole ka tuttavaid kellega koos midagi teha), siis on miinimumkulud ühes kuus üksi elades suht väikesed, näiteks umbes 500eur (üür, toit, elekter, internet ja kõik). Nii et kui palk on nt 1500, siis piisab kogu aasta kulude katmiseks ainult 4 kuud aastas töötamisest. Ja siis on väga palju vaba aega, et tegeleda ükskõik millega, mis vb viib kuhugi, vb mitte.
-
Külaline
Oot, sa nagu päriselt mõtlesid seda, no sellist lauset: "Nii et kui palk on nt 1500, siis piisab kogu aasta kulude katmiseks ainult 4 kuud aastas töötamisest." Sa oled kas teismeline või teed siin musta huumorit. Üür ise võib vabalt olla juba 500, lisaks elekter üha kallineb. Toit võtab vabalt teise 500 ära - sest üksi elades kiputakse rohkem sööma väljas, tellima Woltist jne, mis kokkuvõttes on paras raharöövel. Juukseid lõikad endal ise, reisil ega üritustel ei käi ja kui mõni kodumasin katki läheb, siis pesed edaspidi pesu käsitsi ja toitu keedad õuel lõkke peal.teemaalgataja kirjutas: ↑04 Sept 2024 21:50 Ainult et kui ei tule pähe elus midagi erilist teha (või ei ole ka tuttavaid kellega koos midagi teha), siis on miinimumkulud ühes kuus üksi elades suht väikesed, näiteks umbes 500eur (üür, toit, elekter, internet ja kõik). Nii et kui palk on nt 1500, siis piisab kogu aasta kulude katmiseks ainult 4 kuud aastas töötamisest. Ja siis on väga palju vaba aega, et tegeleda ükskõik millega, mis vb viib kuhugi, vb mitte.
Kui päriselt loodad 500ga kuus ära elada, siis see pole elu, vaid hoiad lihtsalt naha toore.
-
Külaline
Sellise elu elaja ju ei ELA, vaid võtab lihtsalt ruumi. Mitte mingeid ideid ei ole inimesel, mida oma eluga peale hakata?! Õudne. Nagu juurvili.teemaalgataja kirjutas: ↑04 Sept 2024 21:50 Ainult et kui ei tule pähe elus midagi erilist teha (või ei ole ka tuttavaid kellega koos midagi teha), siis on miinimumkulud ühes kuus üksi elades suht väikesed, näiteks umbes 500eur (üür, toit, elekter, internet ja kõik). Nii et kui palk on nt 1500, siis piisab kogu aasta kulude katmiseks ainult 4 kuud aastas töötamisest. Ja siis on väga palju vaba aega, et tegeleda ükskõik millega, mis vb viib kuhugi, vb mitte.
-
Külaline
Jah, aga igasuguste asjadega tegelemine tahab ju raha! Palju neid tasuta asju siis on, millega oma päevi sisustada? Lisaks muidugi hädavajadused nagu hambaarst või lemmiklooma ravi või katkine kodumasin... Ma läheksin hulluks, kui näeksin, kuidas mu ümber kõik laguneb, aga midagi selle parandamiseks ma ette võtta ei saa. Sest kõige jaoks on vaja raha.teemaalgataja kirjutas: ↑04 Sept 2024 21:50 Ainult et kui ei tule pähe elus midagi erilist teha (või ei ole ka tuttavaid kellega koos midagi teha), siis on miinimumkulud ühes kuus üksi elades suht väikesed, näiteks umbes 500eur (üür, toit, elekter, internet ja kõik). Nii et kui palk on nt 1500, siis piisab kogu aasta kulude katmiseks ainult 4 kuud aastas töötamisest. Ja siis on väga palju vaba aega, et tegeleda ükskõik millega, mis vb viib kuhugi, vb mitte.
-
Külaline
Tegelikult leidub küll odavamaid kortereid, nii et ega nii hull ka ei ole.Külaline kirjutas: ↑05 Sept 2024 00:42500 eest saad heal juhul makstud odavama otsa üürika ja kommunaalid.teemaalgataja kirjutas: ↑04 Sept 2024 21:50 Ainult et kui ei tule pähe elus midagi erilist teha (või ei ole ka tuttavaid kellega koos midagi teha), siis on miinimumkulud ühes kuus üksi elades suht väikesed, näiteks umbes 500eur (üür, toit, elekter, internet ja kõik). Nii et kui palk on nt 1500, siis piisab kogu aasta kulude katmiseks ainult 4 kuud aastas töötamisest. Ja siis on väga palju vaba aega, et tegeleda ükskõik millega, mis vb viib kuhugi, vb mitte.
Näiteks:
https://www.kv.ee/uurile-anda-vaike-kui ... 12968.html
https://www.kv.ee/hea-asukohaga-kooktub ... 77820.html
-
Külaline
Oleks ikka väga hull kui peakski terve elu sellises kingakarbis elama. Need pole korterid, need on kööktoad. Ajutiselt jah, aga ka siis oleks ma mures turvalisuse pärast, sest neis ühikatüüpi majades elab igasugust kontingenti.Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 14:24Tegelikult leidub küll odavamaid kortereid, nii et ega nii hull ka ei ole.Külaline kirjutas: ↑05 Sept 2024 00:42500 eest saad heal juhul makstud odavama otsa üürika ja kommunaalid.teemaalgataja kirjutas: ↑04 Sept 2024 21:50 Ainult et kui ei tule pähe elus midagi erilist teha (või ei ole ka tuttavaid kellega koos midagi teha), siis on miinimumkulud ühes kuus üksi elades suht väikesed, näiteks umbes 500eur (üür, toit, elekter, internet ja kõik). Nii et kui palk on nt 1500, siis piisab kogu aasta kulude katmiseks ainult 4 kuud aastas töötamisest. Ja siis on väga palju vaba aega, et tegeleda ükskõik millega, mis vb viib kuhugi, vb mitte.
Näiteks:
https://www.kv.ee/uurile-anda-vaike-kui ... 12968.html
https://www.kv.ee/hea-asukohaga-kooktub ... 77820.html
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist