Siin oleme küll eriarvamusel. Kui üks inimene siin teisi sõimab ja solvab, siis ei ole asi solvujates. Sa koolis lähed ütled ka lapsele, et no mis siis, et siin on kiusaja, ära tee väljagi, naera selle peale, see on ju tore rahvalik huumor, ei muud! Sõimamine pole okei ja asi on sõimajas, kes ei oska käituda ja rikub teemasid. Kui sul on selline arusaam huumorist, pole sa ise päris adekvaatne ja ei peaks siin nii palju sõna võtma. Minule selline pidev halvustav suhtumine naistesse ei meeldi ja midagi naljakat ma selles ei näe. See on häiriv ka siis, kui jutt on üldine. Kiusaja peab oma käitumist muutma, mitte kiusatavad ei ole süüdi, et neile see ei meeldi, nagu sina siin püüad selgeks teha. Normaalne inimene ei väljendu pidevalt halvustavalt. Kes elementaarsel tasemel suhelda ei oska, selle sõnavõtte peaks siin piirama, mitte ütltema, et las laseb edasi, asi on solvujates.Mina arvan, et inimesed ei tohiks ANONÜÜMSES foorumis nii hellikud kõik olla ja igast pisiasjast end puudutatuna tunda. Vaata kui keegi sulle seltskonnas teiste eest sellist asja ütleb, siis on õigus solvuda, aga see foorum siin. Võtkem asja rohkem huumoriga, peace!
Mida teha teemasid trollivate kasutajatega?
-
Külaline
-
Külaline
Siinne teema ei ole sellest ühest inimesest! Sind solvab selle ühe suhtumine naistesse, mind häirib tugevalt näiteks homofoobia, transfoobia, islamofoobia mõnd teist foorumlast jälle suhtumine konservatiividesse või liberaalidesse, mõnda isegi võõrkeelsed väljendid ja vigane keelekasutus. Kõiki neid on siis foorumis vägagi värvikalt (mõnitavate, solvavate ja halvustavate väljendite ning suhtumisega) demonstreeritud. Absoluutselt ei õigusta lausropendamist ega isiklikke rünnakuid aga ei ole võimalik kõigile "solvujatele" viidates teiste inimeste suid kinni panna. Need kommentaarid kustutatakse. Suhtumist keegi nagunii ei muuda. Ei saa ometi teha mingit nimekirja sõnadest, mida ei tohi kasutada - see ongi laustsensuur.Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2024 11:22 Siin oleme küll eriarvamusel. Kui üks inimene siin teisi sõimab ja solvab, siis ei ole asi solvujates. Sa koolis lähed ütled ka lapsele, et no mis siis, et siin on kiusaja, ära tee väljagi, naera selle peale, see on ju tore rahvalik huumor, ei muud! Sõimamine pole okei ja asi on sõimajas, kes ei oska käituda ja rikub teemasid. Kui sul on selline arusaam huumorist, pole sa ise päris adekvaatne ja ei peaks siin nii palju sõna võtma. Minule selline pidev halvustav suhtumine naistesse ei meeldi ja midagi naljakat ma selles ei näe. See on häiriv ka siis, kui jutt on üldine. Kiusaja peab oma käitumist muutma, mitte kiusatavad ei ole süüdi, et neile see ei meeldi, nagu sina siin püüad selgeks teha. Normaalne inimene ei väljendu pidevalt halvustavalt. Kes elementaarsel tasemel suhelda ei oska, selle sõnavõtte peaks siin piirama, mitte ütltema, et las laseb edasi, asi on solvujates.
Viidates sellele paksus kirjas lausele su kommentaaris, kes sa enda arvates oled, et tuled teisi foorumlasi sildistama, halvustama ja ette kirjutama, kes kus sõna võtta tohib? Tahad, et keegi ei halvustaks - alustaks siis äkki iseendast.
-
Külaline
Huvitav, et ise oled väga õrnatundeline. Kuhu jäi siis sinu enda nõuanne, ära tee välja, pole midagi, kui see sinu kohta ei käi, siis milleks solvuda. Igaühel on ju lubatud suust välja ajada täpselt seda, mis talle pähe lööb. Teine teeb ju lihtsalt natukene nalja. Inimene, keda sa kaitsed, solvab meelega, mitte asi pole väikeses eriarvamuses või erinevas huumoris. Ja see rikub foorumis teemad lihtsalt ära, ei ole võimalik mingit diskussiooni pidada. Ja ma saan aru, et mina pole ainuke, kelle arvates see pole normaalne. Kui sinu arust on, äkki suhtlete omavahel temaga, sulle tundub see väga naljakas olevat, aga teiste jaoks äkki ei ole.Viidates sellele paksus kirjas lausele su kommentaaris, kes sa enda arvates oled, et tuled teisi foorumlasi sildistama, halvustama ja ette kirjutama, kes kus sõna võtta tohib? Tahad, et keegi ei halvustaks - alustaks siis äkki iseendast.
-
Külaline
Ei, sa ei haavanud mu tundeidKülaline kirjutas: ↑20 Aug 2024 12:58Huvitav, et ise oled väga õrnatundeline. Kuhu jäi siis sinu enda nõuanne, ära tee välja, pole midagi, kui see sinu kohta ei käi, siis milleks solvuda. Igaühel on ju lubatud suust välja ajada täpselt seda, mis talle pähe lööb. Teine teeb ju lihtsalt natukene nalja. Inimene, keda sa kaitsed, solvab meelega, mitte asi pole väikeses eriarvamuses või erinevas huumoris. Ja see rikub foorumis teemad lihtsalt ära, ei ole võimalik mingit diskussiooni pidada. Ja ma saan aru, et mina pole ainuke, kelle arvates see pole normaalne. Kui sinu arust on, äkki suhtlete omavahel temaga, sulle tundub see väga naljakas olevat, aga teiste jaoks äkki ei ole.Viidates sellele paksus kirjas lausele su kommentaaris, kes sa enda arvates oled, et tuled teisi foorumlasi sildistama, halvustama ja ette kirjutama, kes kus sõna võtta tohib? Tahad, et keegi ei halvustaks - alustaks siis äkki iseendast.
-
Külaline
Naljakat pole selles midagi, peast terve inimene ei tooda valimatult sellises koguses sõnnikut. Kui see "pisiasi" rikub lugemise, siis lõpuks lihtsalt ei kirjutata enam siia foorumisse ja ongi kogu lugu. Praegu juba on näha, et postitamiste aktiivsus on päris madal. Terve foorum on solvanguid täis tatistatud ja kui need kommentaarid kunagi kustutatakse, siis samad inimesed, kes sopalaviini enne kaela said ja kes seda pealt nägid, enam uuesti teemas sõna ei võta. Nii need jutud hääbuvadki. Ainult üks tegelinski saab maruõnnelik olla, miks ta peakski vabatahtlikult sellest igapäevasest dopamiinilaksust loobuma.Mina arvan, et inimesed ei tohiks ANONÜÜMSES foorumis nii hellikud kõik olla ja igast pisiasjast end puudutatuna tunda. Vaata kui keegi sulle seltskonnas teiste eest sellist asja ütleb, siis on õigus solvuda, aga see foorum siin. Võtkem asja rohkem huumoriga, peace!
-
Külaline
Ja sinu lahendus oleks?Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2024 13:17 Naljakat pole selles midagi, peast terve inimene ei tooda valimatult sellises koguses sõnnikut. Kui see "pisiasi" rikub lugemise, siis lõpuks lihtsalt ei kirjutata enam siia foorumisse ja ongi kogu lugu. Praegu juba on näha, et postitamiste aktiivsus on päris madal. Terve foorum on solvanguid täis tatistatud ja kui need kommentaarid kunagi kustutatakse, siis samad inimesed, kes sopalaviini enne kaela said ja kes seda pealt nägid, enam uuesti teemas sõna ei võta. Nii need jutud hääbuvadki. Ainult üks tegelinski saab maruõnnelik olla, miks ta peakski vabatahtlikult sellest igapäevasest dopamiinilaksust loobuma.
Blokeering millest misiganes vpn'ga mööda minnakse? Nimekiri keelatud väljenditest? Anonüümsuse kaotamine, et igaüks saaks blokeerida just talle ebasobiva kontingendi? Millised piirangud veel?
-
Külaline
See on moderaatorite ülesanne lahendusi mõelda. Isiklikult pakuks esimese variandina hoiatused (ajutine bänn) ja järjepidevate rikkumiste korral blokeerimine. Kõik ei oska kõrvale hiilida, eriti kuna siin liigub rohkem vanem kontingent, kelle hulka ka see tüüp kuulub. Kui on tõesti näha, et see meetod ei toimi, siis vaataks edasi.Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2024 13:28Ja sinu lahendus oleks?Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2024 13:17 Naljakat pole selles midagi, peast terve inimene ei tooda valimatult sellises koguses sõnnikut. Kui see "pisiasi" rikub lugemise, siis lõpuks lihtsalt ei kirjutata enam siia foorumisse ja ongi kogu lugu. Praegu juba on näha, et postitamiste aktiivsus on päris madal. Terve foorum on solvanguid täis tatistatud ja kui need kommentaarid kunagi kustutatakse, siis samad inimesed, kes sopalaviini enne kaela said ja kes seda pealt nägid, enam uuesti teemas sõna ei võta. Nii need jutud hääbuvadki. Ainult üks tegelinski saab maruõnnelik olla, miks ta peakski vabatahtlikult sellest igapäevasest dopamiinilaksust loobuma.
Blokeering millest misiganes vpn'ga mööda minnakse? Nimekiri keelatud väljenditest? Anonüümsuse kaotamine, et igaüks saaks blokeerida just talle ebasobiva kontingendi? Millised piirangud veel?
-
Külaline
See tähendab, et ühki tõsiseltvõetavat ideed pole sul endalgi aga nõuad siin blokeerimist. Sama tegelane läks juba ju kõigist perekooli bännidest-blokeeringutest mööda. Mina liigitun ka selle "vanema kontingendi" hulka ega usu, et tänapäeval keegi poleks vpn'i kasutamisest midagi kuulnud. Eriti kuna tegu on inimesega, kes viidab arvestatava aja netis istudes.Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2024 14:01 See on moderaatorite ülesanne lahendusi mõelda. Isiklikult pakuks esimese variandina hoiatused (ajutine bänn) ja järjepidevate rikkumiste korral blokeerimine. Kõik ei oska kõrvale hiilida, eriti kuna siin liigub rohkem vanem kontingent, kelle hulka ka see tüüp kuulub. Kui on tõesti näha, et see meetod ei toimi, siis vaataks edasi.
Kui trolli täielikult ingnoreerida ning üldse mitte kuidagi reageerida, siis mis mõtet tal jätkata oleks? Teda motiveerib just nende solvujate reageering ja nende ärritamine. Milleks seda siis pakkuda, libise mööda ja asi laheneb iseenesest. Iseendaga ei jaksa keegi vaielda.
-
Külaline
Ma pakkusin ideid - hoiatav bänn ja seejärel blokeerimine. Kas ma peaks siin hakkama ratast leiutama ja nullist mingi täiesti uue ideega lagedale tulema, mida kuskil varem pole kunagi kasutatud? See, et sulle minu pakutud variandid ei sobi, on sinu mure. Ma juba ütlesin, et lahenduste mõtlemine on moderaatorite ülesanne.Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2024 14:13See tähendab, et ühki tõsiseltvõetavat ideed pole sul endalgi aga nõuad siin blokeerimist. Sama tegelane läks juba ju kõigist perekooli bännidest-blokeeringutest mööda. Mina liigitun ka selle "vanema kontingendi" hulka ega usu, et tänapäeval keegi poleks vpn'i kasutamisest midagi kuulnud. Eriti kuna tegu on inimesega, kes viidab arvestatava aja netis istudes.Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2024 14:01 See on moderaatorite ülesanne lahendusi mõelda. Isiklikult pakuks esimese variandina hoiatused (ajutine bänn) ja järjepidevate rikkumiste korral blokeerimine. Kõik ei oska kõrvale hiilida, eriti kuna siin liigub rohkem vanem kontingent, kelle hulka ka see tüüp kuulub. Kui on tõesti näha, et see meetod ei toimi, siis vaataks edasi.
Kui trolli täielikult ingnoreerida ning üldse mitte kuidagi reageerida, siis mis mõtet tal jätkata oleks? Teda motiveerib just nende solvujate reageering ja nende ärritamine. Milleks seda siis pakkuda, libise mööda ja asi laheneb iseenesest. Iseendaga ei jaksa keegi vaielda.
Minul puudub info selle kohta, millega Perekoolis teda korrale kutsuda üritati ja millised võimalused üldse tollel foorumil selliste kasutatajatega üldse võidelda olid, sest nii palju, kui kuulda oli, oli selle lehega kõik nässus, aga paistab, et sina oled asjadega hästi kursis.
-
Külaline
Ma lihtsalt olen tähelepanelik ja märkan mustreid. Su pakutud lahendused ei ole reaalses elus toimivad ja kui sa veidi järele mõtleksid, saaksid sellest ise ka aru. Toimiv lahendus on olemas - ignoreeri trolli, raporteeri konkreetset postitust ja liigu edasi. Mode kustutab vastava kommentaari ja kogu lugu. Igasugune vastamine, vihastamine, solvumine ja vastu vahutamine on täpselt see, mida ta ootab. Kui mamslid (see ei ole solvang, vaid neutraalne väljend) kihama ei lööks poleks ta tatipritsimisel enam väljundit ning see ei täidaks eesmärki. Kaoks igasugune mõte taolisi postitusi teha.Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2024 14:32 Ma pakkusin ideid - hoiatav bänn ja seejärel blokeerimine. Kas ma peaks siin hakkama ratast leiutama ja nullist mingi täiesti uue ideega lagedale tulema, mida kuskil varem pole kunagi kasutatud? See, et sulle minu pakutud variandid ei sobi, on sinu mure. Ma juba ütlesin, et lahenduste mõtlemine on moderaatorite ülesanne.
Minul puudub info selle kohta, millega Perekoolis teda korrale kutsuda üritati ja millised võimalused üldse tollel foorumil selliste kasutatajatega üldse võidelda olid, sest nii palju, kui kuulda oli, oli selle lehega kõik nässus, aga paistab, et sina oled asjadega hästi kursis.
Miks sa seda teha ei suuda?
-
Külaline
Mida kustutamine annab kui mulle on midagi koledat juba näkku lajatatud? Ei mina vaatamas käi kaua see rõvedus seal ilutseb.
-
Külaline
Poksiklubi, LöömaplatsKülaline kirjutas: ↑19 Aug 2024 15:01 Delfi Naistekas tehti kunagi Lolliklubi, tehke siia ka. Saavad erivajadustega omavahel suhelda ja mode rappa läinud kommentaarid Lolliklubisse tõsta. No jaa, nimetus võib ka lillelisem olla.
Las möllavad seal siis omavahel.
-
Külaline
Ei pea isiklikult kõike võtma! Tundub, et foorumi esilehel peaks vist tõesti hoiatus olema, et nõrganärvilistele ei soovita.Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2024 15:26 Mida kustutamine annab kui mulle on midagi koledat juba näkku lajatatud? Ei mina vaatamas käi kaua see rõvedus seal ilutseb.
-
Külaline
Kuidas täiskasvanud inimene saab sellist juttu küll rääkida. Isegi esimese astme koolilaps, kes on osalenud kiusamisvaba kooli programmis, oskab öelda, mis on su jutus valesti. Kunagi ei hakata õigustama kiusajat ja ütlema kiusatavatele, saa üle, ära tee välja, naera selle peale, ära solvu. Las see kiusaja käitub, nagu tema tahab, viga on ikka sinus, et sina solvud. Juba minu lasteaialaps tuli jutuga, et neile räägiti, mis on kiusamine: see käitumine on pidev ja need, kelle vastu see on suunatud, tunnevad ennast solvatuna. Laste puhul ei hakata ütlema, et aga mis sa siis solvud, ise oled süüdi. Selline käitumine annab kiusajale signaali, et tema käitumine on normaliseeritud ja tema ei tee midagi valesti. Huvitav, et kuskil lasteaias saadakse sellest aru, aga siin kaitseb täiskasvanud inimene sellist käitumist ihu ja hingega.Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2024 15:38Ei pea isiklikult kõike võtma! Tundub, et foorumi esilehel peaks vist tõesti hoiatus olema, et nõrganärvilistele ei soovita.Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2024 15:26 Mida kustutamine annab kui mulle on midagi koledat juba näkku lajatatud? Ei mina vaatamas käi kaua see rõvedus seal ilutseb.
-
Külaline
Ei pea isiklikult kõike võtma! Tundub, et foorumi esilehel peaks vist tõesti hoiatus olema, et nõrganärvilistele ei soovita.Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2024 15:38
Mida kustutamine annab kui mulle on midagi koledat juba näkku lajatatud? Ei mina vaatamas käi kaua see rõvedus seal ilutseb.
[/quote]
Mis naudingut kiusamine sulle annab kui keegi sellega ei arvesta? Milleks seda teed?
-
Külaline
Kuidas sina tead palju ja kas üldse teda PK-s korrale kutsuti? Ise oledki see saastaja või, kiidad siin enda oskuseid?Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2024 14:13
See tähendab, et ühki tõsiseltvõetavat ideed pole sul endalgi aga nõuad siin blokeerimist. Sama tegelane läks juba ju kõigist perekooli bännidest-blokeeringutest mööda. Mina liigitun ka selle "vanema kontingendi" hulka ega usu, et tänapäeval keegi poleks vpn'i kasutamisest midagi kuulnud. Eriti kuna tegu on inimesega, kes viidab arvestatava aja netis istudes.
-
Külaline
Kuidas küll täiskasvanud inimene aru ei saa, et siin ei ole tegu kiusamisega. Kellegi anonüümne kommentaar avalikus foorumis ja sa võtad seda isiklikult ilma igasuguse filtrita?? Ei arva, et võiks suvalist rõvetsevat kommentaari raporteerida ja lasta see kustutada vaid tunned, et pead hakkama end kaitsma, õigustama ja kindlasti trolli veenma? Miks sa pidevalt võrdled end lasteaia või koolilastega, sa oled täiskasvanud inimene teiste samasuguste seas, kel kõigil on täpselt samasugused õigused, vabadused ja kohustused. Lastel on vaja õpetajat, käehoidjat ja korrapidajat, täiskasvanu peaks omama piisavat eneseregulatsiooni, et mitte kõike isiklikult võtta. Ning erinevalt lapsest saab täiskasvanu end ka täiesti vabalt eemaldada situatsioonist, mis ta vaimsele tervisele hästi ei mõju.Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2024 16:21 Kuidas täiskasvanud inimene saab sellist juttu küll rääkida. Isegi esimese astme koolilaps, kes on osalenud kiusamisvaba kooli programmis, oskab öelda, mis on su jutus valesti. Kunagi ei hakata õigustama kiusajat ja ütlema kiusatavatele, saa üle, ära tee välja, naera selle peale, ära solvu. Las see kiusaja käitub, nagu tema tahab, viga on ikka sinus, et sina solvud. Juba minu lasteaialaps tuli jutuga, et neile räägiti, mis on kiusamine: see käitumine on pidev ja need, kelle vastu see on suunatud, tunnevad ennast solvatuna. Laste puhul ei hakata ütlema, et aga mis sa siis solvud, ise oled süüdi. Selline käitumine annab kiusajale signaali, et tema käitumine on normaliseeritud ja tema ei tee midagi valesti. Huvitav, et kuskil lasteaias saadakse sellest aru, aga siin kaitseb täiskasvanud inimene sellist käitumist ihu ja hingega.
Ma ei kaitse ega õigusta isiklikke rünnakuid ega lausropendamist. Korduvalt olen öeldnud ka, et kasutage postituse raporteerimise võimalust ja see kustutatakse. Konkreetse "Külalise" enda jaoks blokeerimise võimalus oleks ka muidugi tervitatav aga ilmselt mitte eriti lihtsasti teostatav. Kellegi foorumist blokeerimine EI TOIMI, kuna sellest minnakse lihtsalt mööda. Moderaator ei ole lasteaiakasvataja, tema poolt täiesti piisav ja tänuväärne töö on selliste postituste kustutamine.
-
Külaline
Ja kust sina tead, kas toimib või ei toimi? See annab vähemalt inimesele signaali, et selline käitumine pole okei. Sina siin õigustad ja kaitsed seda trolli nii ja naapidi, mis annab samuti vastava signaali ja õigustuse, et midagi polegi teha, peabki sellist käitumist kannatama, las ta olla, teised on ise süüdi. See jutt ei ole adekvaatne käitumine sellisel puhul.Kellegi foorumist blokeerimine EI TOIMI, kuna sellest minnakse lihtsalt mööda.
-
Külaline
Sest blokeeritakse IP aadressi põhiselt või kasutajanime põhiselt. Kuna tema ilmselt möllab ilma sisse logimata, siis blokeerida saaks tema IP aadressi. Tead sa kedagi, kes ei kasutaks või poleks kunagi kasutanud VPN-i? Mina, kes ma olen foorumikasutajate hulgas ilmselt seal vanemapoolsete hulgas, ei tea selliseid inimesi. Eriti arvestades fakti, et tegu on arvestatava aja oma päevast netis tegutseva indiviidiga. Kasutajanime põhise bloki puhul pole uue kasutaja loomine hoopiski mingi probleem. Seega - suhteliselt mõtetu, sama signaali saadab ka kommentaari kustutamine.Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2024 17:19Ja kust sina tead, kas toimib või ei toimi? See annab vähemalt inimesele signaali, et selline käitumine pole okei. Sina siin õigustad ja kaitsed seda trolli nii ja naapidi, mis annab samuti vastava signaali ja õigustuse, et midagi polegi teha, peabki sellist käitumist kannatama, las ta olla, teised on ise süüdi. See jutt ei ole adekvaatne käitumine sellisel puhul.Kellegi foorumist blokeerimine EI TOIMI, kuna sellest minnakse lihtsalt mööda.
Korrutad pidevalt, et kaitsen ja õigustan teda. Ma ei ole seda mitte kordagi teinud. Sellist käitumist ei pea taluma, siin on olemas võimalus sellisest kommentaarist teavitamiseks ja see kustutatakse ära. Adekvaatne käitumine oleks seda kasutada, mitte minna leili neilele kommentaaridele vastamise ja selle üle eraldi kaeblemisega.
-
Külaline
“Tiblastan” oleks ka hea nimi (inispireerituna siit ühe teema pealkirjast)Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2024 15:27Poksiklubi, LöömaplatsKülaline kirjutas: ↑19 Aug 2024 15:01 Delfi Naistekas tehti kunagi Lolliklubi, tehke siia ka. Saavad erivajadustega omavahel suhelda ja mode rappa läinud kommentaarid Lolliklubisse tõsta. No jaa, nimetus võib ka lillelisem olla.
Las möllavad seal siis omavahel.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist