Teel tiblastaniks

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 21 Aug 2024 14:47 Tõelise paugu pani aga head eesti keelt rääkiv neiu Nikol, kes arvas, et Eestis võiks olla 2 riigikeelt?!
Ma kardan, et just seda venekeelne elanikkond nõudma hakkabki. Omal paar venelasest tuttavat, kes siiralt usuvad, et see on ainult aja küsimus, mil see kehtestatakse.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Aug 2024 14:59
Külaline kirjutas: 21 Aug 2024 14:47 Tõelise paugu pani aga head eesti keelt rääkiv neiu Nikol, kes arvas, et Eestis võiks olla 2 riigikeelt?!
Ma kardan, et just seda venekeelne elanikkond nõudma hakkabki. Omal paar venelasest tuttavat, kes siiralt usuvad, et see on ainult aja küsimus, mil see kehtestatakse.
Ma ei usu, et seda tänases olukorras, kus me oleme NATO ja EL liige, kehtestatakse. Aga kindlasti elab Eestis ja veel rohkem suurel Venemaal inimesi, kes usuvad endiselt rahvaste sõprusesse ja ei saa aru, miks eestlane venelast vihkab (nö suures pildis laskumata konkreetsete inimeste tasandile). Ma olen teeninud nõuka ajal "vene kroonus" ja seal üks leningradi (Peterburi) poiss küsis, et tema ei saa aru, miks eestlased venelasi vihkavad. Ju ta oli ekskursioonil toonases ENSV-s käinud ja siis omal nahal seda tunnetanud. Ma ei hakanud talle igaks juhuks seletama metsavendadest, küüditamisest ja muust hirmsast mida venelased ajaloos eestlaste kallal on korda saatnud. Aga tänapäeval kuskil Siberis ei saa lihtne vene inimene siiani aru, miks maailmas venelastesse hästi suhtuta. Mõ ze takie dõbrõe ljudi ze :roll:
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Aug 2024 15:23 Ma ei usu, et seda tänases olukorras, kus me oleme NATO ja EL liige, kehtestatakse.
Loomulikult mitte, sellega oleks nt vene keel EL ametlike riigikeelte hulga- praegu!? Venemaa on paariariik praegu enam kui aastakümnete jooksul varem. Ega keegi ei keela venelastel unistada, aga seda lihtsalt ei juhtu- ei juhtunud NSVL lagunemise ja EV taasisesesivumise ajal, miks peaks nüüd.
Külaline

Samal teemal. Kas teil viskab ka foorumi vahele venekeelset Swedbanga reklaami ja nüüd mingi haige riba, kus on vene k Suur isamaasõda?! Klikkasin sinna ja mingi haige möla nliidust jm. Fuhh. Miks need siin foorumis virvendavad
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Aug 2024 10:29
Külaline kirjutas: 21 Aug 2024 07:20
Külaline kirjutas: 18 Aug 2024 10:12 Jääb üle ainult oodata, et vene keelt meelsasti rääkiv põlvkond eest kaob ja noored, kes räägivad uhkusega riigikeelt, peale tuleb.
Iseeneslikult seda ju ei juhtu. Keeleseadus on kehtinud 35 aastat, selle aja jooksul on päris palju umbvenelasi üles kasvatatud.
Puust ja punaseks, mõte oli, et vanemad eestlased, kes mingil seletamatul põhjusel ikka vene keelele üle lähevad - need surevad eest ära. Peale tulevad eestlased, kes ei räägi vene keelt ja isegi kui oskavad e i räägi oma kodumaal mõttetu naaberriigi keelt. Meil on oma riigikeel olemas.
Loodab, et oli nüüd arusaadav.
Jah vene keelt oskavad eesti põlvkonnad kaovad eest ära, aga samal ajal tulevad peale vene noored, kes oskavad vähem või rohkem eesti keelt ja nemad võetakse tööle, sest kahe keele oskuse nõu on paljudel töökohtadel endiselt nagu kivisse raiutud. Eesti noored peavad välismaale kolima, sest nad ei kvalifitseeru.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Aug 2024 17:22 Samal teemal. Kas teil viskab ka foorumi vahele venekeelset Swedbanga reklaami ja nüüd mingi haige riba, kus on vene k Suur isamaasõda?! Klikkasin sinna ja mingi haige möla nliidust jm. Fuhh. Miks need siin foorumis virvendavad
Google adsense kuvab sulle asukoha ja küpsiste põhjal reklaame. Kasuta reklaamiblokeeriijat või VPNi, siis ei pea neid üldse nägema.
ublockorigin (punkt) com näiteks.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Aug 2024 18:03
Külaline kirjutas: 21 Aug 2024 17:22 Samal teemal. Kas teil viskab ka foorumi vahele venekeelset Swedbanga reklaami ja nüüd mingi haige riba, kus on vene k Suur isamaasõda?! Klikkasin sinna ja mingi haige möla nliidust jm. Fuhh. Miks need siin foorumis virvendavad
Google adsense kuvab sulle asukoha ja küpsiste põhjal reklaame. Kasuta reklaamiblokeeriijat või VPNi, siis ei pea neid üldse nägema.
Nojah, teadsin, et keegi adblocki soovitab. Samas oleme jälle ringiga alguses tagasi (vt pealkirja) - milleks Eestis venekeelsed reklaamid? No ja mingi artikkel "suurest isamaasõjast". Appi, tea mida seal reklaamiti
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Aug 2024 18:13
Nojah, teadsin, et keegi adblocki soovitab. Samas oleme jälle ringiga alguses tagasi (vt pealkirja) - milleks Eestis venekeelsed reklaamid? No ja mingi artikkel "suurest isamaasõjast". Appi, tea mida seal reklaamiti
Selgitasin just miks. Veebilehed ei vali omale ise reklaami sisu, vaid google adsense näitab sinu asukoha ja küpsiste järgi. Väga teemakohane tegelikult. Koos ukrainlastega on vist pool elanikkonnast juba venekeelne, järelikult oled venekeelse reklaami tellija silmis suure tõenäosusega tema sihtgrupp.
Külaline

Ju sa siis venekeelsetel saitidel tolkned - sealt ka venekeelne reklaam специально для тебя.

Aga mina ajan algoritmide otsijad vist hulluks, olen tõlkija ja otsin pidevalt mitmes keeles mõisteid ja tooteid jms seinast seinani. Aga ühtki venekeelset reklaami pole foorum mulle näidanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Aug 2024 19:45

Ju sa siis venekeelsetel saitidel tolkned - sealt ka venekeelne reklaam специально для тебя.

Aga mina ajan algoritmide otsijad vist hulluks, olen tõlkija ja otsin pidevalt mitmes keeles mõisteid ja tooteid jms seinast seinani. Aga ühtki venekeelset reklaami pole foorum mulle näidanud.
Ära kujuta endale ette. Pole elus tiblasaitidel "tolknenud", sellised inimesed vist pigem naudiksid omakeelseid reklaame.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kaegu, käguan, Semrush [Bot] ja 8 külalist