Palju kingite raha lapse sõbra sünnipäevaks?
-
Külaline
Palju kingite raha lapse sõbra sünnipäevaks?
Vaatan, et paljud vanemad soovivad laste sünnipäevaks raha. Palju te raha ümbriku vahele panete ja kas see sõltub lapse vanusest?
Näiteks palju paneksite lapse lasteaiakaaslasele, kes saab 4aastaseks?
-
Külaline
Paneksin 10 eurot + šokolaad vms. Koolilapse puhul paneks 20 eurot + šokolaad vms.
-
Külaline
10 euriKülaline kirjutas: ↑24 Aug 2024 17:19 Vaatan, et paljud vanemad soovivad laste sünnipäevaks raha. Palju te raha ümbriku vahele panete ja kas see sõltub lapse vanusest?
-
Külaline
Kaks eur. Õpetab varakult, raha tuleb vähe ja raskelt
-
Külaline
Kui juba 4-aastasele kingitakse 20 eurot, siis gümnaasiuminoorele peaks kinkima u 2000 eurot, et oleks sama väärtuslik kingitus.
Paneks 5 - 10 eurot ja lisaks mingi tervislik maius.
-
Külaline
Väikelapsele raha kinkimine on üldse nii nõme.Külaline kirjutas: ↑24 Aug 2024 17:19 Vaatan, et paljud vanemad soovivad laste sünnipäevaks raha. Palju te raha ümbriku vahele panete ja kas see sõltub lapse vanusest?
-
Külaline
-
Külaline
Lasteaia viimane rühm, tavaliselt 15-20€ oleme pannud ja samas suurusjärgus on ka lapsele kingitud. Saan küll sellest ka aru, et raha tundub väikesele lapsele imelik kinkida aga emana võin kindlalt öelda, et pole talle vaja ka 30 šokolaadi vm pudinaid, mis pärast kuskil mänguasjakasti põhjas vedelevad. Pigem siis tuuaksegi suurema kingi fondi ja laps saab ise valida endale ühe või mitu suuremat asja.
-
Külaline
Mulle tundub ka raha kinkimine ühelt poolt pragmaatiline (vähendab tõenäoliselt ületarbimist, paljudel lastel juba investeerimise- ja hoiusekontod). Lisaks tundub, et paljud ostavad ka üsna mõttetut träni, millest laps eriti ei huvitu. Külalistel endil ilmselt ka nii lihtsam, ei pea aega kulutama kingi otsimisele.
Teiselt poolt mu enda isiklik kiiks on see, et ma ei suuda öelda külalistele, et kink võiks mahtuda ümbrikusse, sest mulle tundub see kuidagi ebaviisakas ja laps ise ilmselt eelistaks ikkagi ju pigem kinkepaberisse pakitud kingitusi, mida oleks põnev avada ja millega vähemalt mõnda aega saaks tegeleda. Suuniseid suudan küll anda - a la laps soovib kunstitarbeid või muinasjuturaamatuid, aga raha küsimine ei tule kõne allagi.
Teiselt poolt mu enda isiklik kiiks on see, et ma ei suuda öelda külalistele, et kink võiks mahtuda ümbrikusse, sest mulle tundub see kuidagi ebaviisakas ja laps ise ilmselt eelistaks ikkagi ju pigem kinkepaberisse pakitud kingitusi, mida oleks põnev avada ja millega vähemalt mõnda aega saaks tegeleda. Suuniseid suudan küll anda - a la laps soovib kunstitarbeid või muinasjuturaamatuid, aga raha küsimine ei tule kõne allagi.
-
Külaline
Jah, nõustun, kink ümbrikusse lapse sünnipäevakutsel ei ole kena lugeda. Sellisel juhul võiks lapsega enne läbi arutada mis ta kingiks sooviks. Kui kutsel on näiteks kirjas, et kingiks võib teha sümboolse panuse rulluiskude/ratta/batuudi/lego vms fondi, siis ei kõla see ka halvasti. See aga tõesti sobib juba vanema lapse puhul, kes saab natuke rahaasjadest aru. Pisema puhul on muidugi kinkide lahtipakkimine oluline ja tema sellest paberist aru ei saa.
-
Külaline
Raha on nõme kink jah. Samas ma tunnen tegelikult kergendust, kui raha küsitakse. Ega mina ju ka tea, mis tal juba on või mis meeldib. Ps minu isiklik probleem, mul läheb alati poes kinki valides nii kaua aega nuputamisele. Ja kinki on 10e eest raske osta ka. Kõik on kallim kui 10e.
-
Külaline
Meil on kombeks kutsuda kogu rühm+naabrilapsed, väiksemad sugulased jne. Kui kõik tooks nänni ja magusat, siis upuksime hiljem sellesse plastiku-ja kommimerre. Valdavalt 5-7aastased sõbrad, 10-20€ kingiks. Parematele sõpradele veidi suurem summa siis.
-
Külaline
Kujuta nüüd ette, et tegu pole pere esimese lapsega. Kodus on juba lademes lauamänge ja raamatuid. Ja kunstitarbed on minu jaoks nii igapäevane asi lastel, et sama hästi võiks sokke kinkida. Mõlemad on vajalikud asjad ju.Külaline kirjutas: ↑24 Aug 2024 21:17 Mulle tundub ka raha kinkimine ühelt poolt pragmaatiline (vähendab tõenäoliselt ületarbimist, paljudel lastel juba investeerimise- ja hoiusekontod). Lisaks tundub, et paljud ostavad ka üsna mõttetut träni, millest laps eriti ei huvitu. Külalistel endil ilmselt ka nii lihtsam, ei pea aega kulutama kingi otsimisele.
-
Külaline
Miks sa arvad, et inimese kasvades peavad raha ja kõik muu proportsioonis suurenema? Sel juhul peaks ju imikuga seotu (sh imikutarbed) poodides täiesti tasuta olema?Külaline kirjutas: ↑24 Aug 2024 19:43 Kui juba 4-aastasele kingitakse 20 eurot, siis gümnaasiuminoorele peaks kinkima u 2000 eurot, et oleks sama väärtuslik kingitus.
Enda kogemus oma peres selline, et just väikestena sai need kõige suuremad sünnipäevapeod maha peetud ja lastele jäid need meelde eluajaks. Siiani meenutavad mõnda ägedat mängutuba. Ka lasteaia lõpupidu oli kordi suurem ja uhkem kui põhikooli lõpupidu - ja miks ka mitte? See ongi lapsepõlv, kus kõik tundus lihtne. Nüüd on mu lapsed gümnaasiumis ja suuri sünnipäevi enam ei tee. Käiakse paari lähema sõbraga kinos ja siis kuskil söömas. Sõbrad kingivad kaisukaid ja Tigerist ostetud naljakat nänni. Aga need lapsepõlve suured peod on jäänud meelde ja albumeid vaadates on heldimus peal nii endal kui lastel.
Minu meelest oleneb küll ümbrikusse pandava raha hulk lapse vanusest, st mida väiksem laps, seda vähem raha paneksin. 4-aastane ei jaga raha väärtusest veel küll suurt midagi, seega 10 eurot + mingi maius vm väike vidin oleks juba igati ok. Eriti kui tegu lasteaiakaaslase sünnipäevaga. Kui on oma heade sõprade laps või õe/vennalaps, siis muidugi kingiks rohkem või uuriks, mis mänguasja laps saada sooviks ja kingiks selle.
Laps ei jaga rahanumbrist tõesti midagi, küll aga meeldib talle selle kogutud raha eest ostetud jalgratas või suur Lego komplekt. Seega iseenesest ei ole ümbriku kinkimine sugugi halb.
Küll aga oleks kena, et sünnipäevalapse pere ei mangu raha nagu mustlane laadal, vaid jätab pidulistele selles osas lõppsõna. Ehk, antakse vihje, et kingitus võiks mahtuda ümbrikusse, aga samas jääb lõplik otsus siiski kinkija teha ning viisakas peoline oskab rõõmu tunda ka esemelise kingi eest. Mulle ei meeldi, kui mind on pandud sundseisu. See poleks enam kingitus, vaid peo sissepääsupilet.
Küll aga oleks kena, et sünnipäevalapse pere ei mangu raha nagu mustlane laadal, vaid jätab pidulistele selles osas lõppsõna. Ehk, antakse vihje, et kingitus võiks mahtuda ümbrikusse, aga samas jääb lõplik otsus siiski kinkija teha ning viisakas peoline oskab rõõmu tunda ka esemelise kingi eest. Mulle ei meeldi, kui mind on pandud sundseisu. See poleks enam kingitus, vaid peo sissepääsupilet.
Nelja-aastastele veel raha ei pannud, nüüd mul poiss 8 ja raha kinkimine on olnud viimased paar aastat. Kui lasteaia-klassikaaslane, siis 20-25 euri, nö oma sõpradele 50 eur
-
Külaline
Nii suured summad. 50 ikka ulme, isegi sõpradele.
-
Külaline
Ja asi ei ole peo sissepääsupilet? Aga väike vihje, kui tunned end sunnituna, siis peole minek ei ole kohustuslik. Mulle näiteks pole mingeid vihjeid vaja kutsele panna. Igasugu lasteaia- ja koolikaaslased saavad ümbriku rahaga (ja kindlasti mitte kinkekaarte). Asju saavad lähimad sõbrad-sugulased, kelle puhul on soovid teada. Kõigile lihtsam, ei taha meist keegi oma koju mõttetut träna.Katerin kirjutas: ↑25 Aug 2024 11:30
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist