Tšilli säilitamine
-
Külaline
Tšilli säilitamine
Mul on korraga suur ports tšillit valminud. Jagage palun nippe, kuidas neid üle talve säilitada. Või ehk annab kuidagi purki pista? Olen praegu erinevatesse hoidistesse (marineeritud kurgid, marineeritud tomatid) torganud ühe kauna. Aga ikka kipub kätte jääma.
Kuivatamine.
Edasi uue kohviveskiga jahvatamine ja kasutage aastaid.
Ilmselt mitte teravate killast tšillid ehk siis järgmine aasta valige törts tõssiemad ja üks põõsas. Scoville skaala märksõna.
Edasi uue kohviveskiga jahvatamine ja kasutage aastaid.
Ilmselt mitte teravate killast tšillid ehk siis järgmine aasta valige törts tõssiemad ja üks põõsas. Scoville skaala märksõna.
-
Külaline
Mina hakin sellisteks tükkideks nagu enamsti toidutegemisel kasutan ja panen paraja portsjoni kaupa minigrip kilekottidega sügavkülma.
Ma panen terved kaunad plastkarpi ja sügavkülma. Paari minutiga sulab kaun lõikamiskõlbulikuks.
Vanasti ka hakkisin enne ära, aga aastaid enam mitte.
Vanasti ka hakkisin enne ära, aga aastaid enam mitte.
-
Külaline
Mul on ka sügavkülmas. Hakituna võtab vähem ruumi. Mul väike sügavkülm.
-
Külaline
Kas jahvatada koos seemnetega? Vist jah, sest need on veel kõige tulisem osa?
-
Külaline
Sa oled nagu muidu normaalne või mida?
Ma pean kontrollima, kas olen normaalne.
Olen tšillisid kuivatanud ja kohviveskile jääb tugev maik külge, kohve pole sellega enam mõtet teha.
Minu tase Scoville skaalal on ca 40 tuh, tavalisest polest saate ca 2k, mis on lahja.
-
Külaline
Mina olen tšillit keetnud tomatite, küüslaugu ja maitseainetega nii-öelda moosiks. Mingit konkreetset retsepti ei ole kasutanud, vaid rohkem tunde järgi. Tomat peamiselt mahu lisamiseks ja et oleks lihtsam püreeks lasta.
Pisut kuivama hakanud tšillit olen õlisse pannud. Kasutasin praadimisel, aga ka lihtsalt mõnele juba valmis toidule vürtsikuse lisamiseks.
Pisut kuivama hakanud tšillit olen õlisse pannud. Kasutasin praadimisel, aga ka lihtsalt mõnele juba valmis toidule vürtsikuse lisamiseks.
-
Külaline
Marineerin tervena 5-6 kaupa väikestesse purkidesse, säilib väga hästi mitu aastat.
-
Külaline
Mina purustan tšilli koos seemnetega väikese purustajaga ning panen karpi ja sügavkülma. Mulle meeldib see rohkem, kui kuivatatud tšilli. Terve aasta saan sealt jupphaval võtta.
Purustaja on eraldi ostetud - sama purustajat kasutan vahel ka sibula ja küüslaugu purustamiseks.
Purustaja on eraldi ostetud - sama purustajat kasutan vahel ka sibula ja küüslaugu purustamiseks.
-
Külaline
Korralikult kuivatada, purustada peeneks ja purki panna. Säilib väga kaua.
-
Nell
Mõned purgid tšillikaunu marinaadi, osa lisan tomati-sibula hoidisele või letšole, ühe laari õunamoosi teen tšilliga, tšillomoosi keedan tomati või paprikaga, osa kuivatan ja talvel pudistan eri toitude sisse.
-
Külaline
Kas kohviveskiga purustad?Külaline kirjutas: ↑08 Sept 2024 16:41 Korralikult kuivatada, purustada peeneks ja purki panna. Säilib väga kaua.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist