Palju kingite raha lapse sõbra sünnipäevaks?

vana hea klassika
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Külaline kirjutas: 25 Aug 2024 12:31
Mauno kirjutas: 25 Aug 2024 11:49 Nelja-aastastele veel raha ei pannud, nüüd mul poiss 8 ja raha kinkimine on olnud viimased paar aastat. Kui lasteaia-klassikaaslane, siis 20-25 euri, nö oma sõpradele 50 eur
Nii suured summad. 50 ikka ulme, isegi sõpradele.
Isiklikult arvan ka, et need summad on vähe lappes, aga kuna ümberringi minu lapsele tullakse ka selliste summadega sünnipäevale, siis nii on kujunenud.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 25 Aug 2024 08:27
Külaline kirjutas: 24 Aug 2024 19:43 Kui juba 4-aastasele kingitakse 20 eurot, siis gümnaasiuminoorele peaks kinkima u 2000 eurot, et oleks sama väärtuslik kingitus.
Miks sa arvad, et inimese kasvades peavad raha ja kõik muu proportsioonis suurenema? Sel juhul peaks ju imikuga seotu (sh imikutarbed) poodides täiesti tasuta olema?

Enda kogemus oma peres selline, et just väikestena sai need kõige suuremad sünnipäevapeod maha peetud ja lastele jäid need meelde eluajaks. Siiani meenutavad mõnda ägedat mängutuba. Ka lasteaia lõpupidu oli kordi suurem ja uhkem kui põhikooli lõpupidu - ja miks ka mitte? See ongi lapsepõlv, kus kõik tundus lihtne. Nüüd on mu lapsed gümnaasiumis ja suuri sünnipäevi enam ei tee. Käiakse paari lähema sõbraga kinos ja siis kuskil söömas. Sõbrad kingivad kaisukaid ja Tigerist ostetud naljakat nänni. Aga need lapsepõlve suured peod on jäänud meelde ja albumeid vaadates on heldimus peal nii endal kui lastel.
Heldimus oleks peal ka siis, kui gümnaasiumilaps saab eakohaseks kingiks näiteks reisi sõbrantsiga Bahamale või sportauto.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist