Ämmaemandate ühingu kommentaari tahaks
-
Külaline
Ämmaemandate ühingu kommentaari tahaks
Nüüd on juba mõnda aega mööda läinud skandaalsest perekooli lõpetamisest ja kasutajate “kaaperdamisest” arutle.ee poolt. Seda kõige paremas mõttes!
Elufoorum on muutunud sõimusõnaks (vaidluse puhul juba korduvalt näinud siin: “sinusuguste jaoks on elufoorum, mine sinna”) ja foorumipostituste arv hakkab 3000 lähenema.
Ühes elu keeb, teises on välja surnud.
Tundub, et foorumite sõda on täielikult võidetud. Arutle meeskonna seisukohta ma tean - nägin ju ise ka, mis toimus seal lõpus, nii et selline asjade käik on lihtne ja arusaadav. Aga mind huvitab, et kas me kunagi kuuleme ka ämmaemandate ühingu kommentaari sellele, et mis siis juhtus. Kes kellel mütsi pähe tõmbas. Ja kas ÄEÜ on asjade käiguga rahul - tahtsidki foorumist lahti saada. Või ikkagi kahetsevad tuluallika minemasaatmist.
Nii tahaks, et mõni uuriv ajakirjanik teema üles korjak ja kõigilt osapooltelt kommentaari küsiks. Olles seda ülevõtmist reaalajas jälginud, pean teemat tõeliselt huvitavaks. Iga päev sellist asja ei näe.
Elufoorum on muutunud sõimusõnaks (vaidluse puhul juba korduvalt näinud siin: “sinusuguste jaoks on elufoorum, mine sinna”) ja foorumipostituste arv hakkab 3000 lähenema.
Ühes elu keeb, teises on välja surnud.
Tundub, et foorumite sõda on täielikult võidetud. Arutle meeskonna seisukohta ma tean - nägin ju ise ka, mis toimus seal lõpus, nii et selline asjade käik on lihtne ja arusaadav. Aga mind huvitab, et kas me kunagi kuuleme ka ämmaemandate ühingu kommentaari sellele, et mis siis juhtus. Kes kellel mütsi pähe tõmbas. Ja kas ÄEÜ on asjade käiguga rahul - tahtsidki foorumist lahti saada. Või ikkagi kahetsevad tuluallika minemasaatmist.
Nii tahaks, et mõni uuriv ajakirjanik teema üles korjak ja kõigilt osapooltelt kommentaari küsiks. Olles seda ülevõtmist reaalajas jälginud, pean teemat tõeliselt huvitavaks. Iga päev sellist asja ei näe.
-
Külaline
No aga seal teises foorumis on endiste perekooli administraatorite poolt kõik ju kirjas, miks nad foorumi sulgesid. Oli palju solvanguid ja kohtus käimisi jne.
-
Külaline
See seal pole adekvaatne jutt.Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2024 09:34 No aga seal teises foorumis on endiste perekooli administraatorite poolt kõik ju kirjas, miks nad foorumi sulgesid. Oli palju solvanguid ja kohtus käimisi jne.
Ja teiseks, see pole ÄEÜ kommentaar. See on selle inimese kommentaar, kes ÄEÜ’le koti pähe tõmbas. Aga kas ikka tõmbas?
-
Külaline
Mida see sulle annab, kui sa tegeliku tõe teada saaksid? See siin on endiste kasutajate poolt uus foorum ja lähme lihtsalt uuega siin edasi ja ärme torgi.Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2024 09:39See seal pole adekvaatne jutt.Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2024 09:34 No aga seal teises foorumis on endiste perekooli administraatorite poolt kõik ju kirjas, miks nad foorumi sulgesid. Oli palju solvanguid ja kohtus käimisi jne.
Ja teiseks, see pole ÄEÜ kommentaar. See on selle inimese kommentaar, kes ÄEÜ’le koti pähe tõmbas. Aga kas ikka tõmbas?
-
Külaline
Puhas uudishimu. Minu meelest oli ülimalt huvitav olukord. Nii inimpsüholoogia, grupipsühholoogia kui marketingi mõttes.Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2024 09:54Mida see sulle annab, kui sa tegeliku tõe teada saaksid? See siin on endiste kasutajate poolt uus foorum ja lähme lihtsalt uuega siin edasi ja ärme torgi.Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2024 09:39See seal pole adekvaatne jutt.Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2024 09:34 No aga seal teises foorumis on endiste perekooli administraatorite poolt kõik ju kirjas, miks nad foorumi sulgesid. Oli palju solvanguid ja kohtus käimisi jne.
-
Külaline
Ei anna see nämmutamine enam midagi, kes ja kuidas, millal, miks... Läheme nüüd eluga edasi, perekool on minevik ja EÄÜ ei pea ja tõenäoliselt ei hakka mingeid avalikke seletusi jagama- milleks? Ma arvan, et nad tahavad nüüd perekooli kui neile mainekahju toonud asja üldse võimalikult kähku unustada.
-
Külaline
Mind absoluutselt mingi foorumite sõda ei huvita, aga selles osas tahaks küll eäü kommentaari, et kuidas nad lasid sel juhtuda, et kümnete? aastate jooksul kogunenud info on lihtsalt läinud. See on nii kurb. Eriti kõik mis on seotud rasedusega, beebi ja lapse kasvatamise ja erivajadustega jne. Kuldaväärt nõuandeid sai ka teistes rubriikides. Alternatiivset infoallikat lihtsalt pole olemas.
-
Külaline
See on väga kurb. Aastakümnete jooksul kogunenud retseptid, head nõuanded, eesti lasteteemaline foorum jneKülaline kirjutas: ↑09 Juun 2024 10:19 Mind absoluutselt mingi foorumite sõda ei huvita, aga selles osas tahaks küll eäü kommentaari, et kuidas nad lasid sel juhtuda, et kümnete? aastate jooksul kogunenud info on lihtsalt läinud. See on nii kurb. Eriti kõik mis on seotud rasedusega, beebi ja lapse kasvatamise ja erivajadustega jne. Kuldaväärt nõuandeid sai ka teistes rubriikides. Alternatiivset infoallikat lihtsalt pole olemas.
Kõik läinud. Masendav
-
Külaline
Vana perekooli arhiivid:
Viimane versioon sellest, kus ajaviitejutud ka sees on:
07 nov 2023- https://web.archive.org/web/20231107195 ... rekool.ee/
Üldse kõige viimane seis:
30 mai 2024- https://web.archive.org/web/20240530020 ... rekool.ee/
Vahend, millega webarhivest omale lehti arvutisse salvestada:
https://www.httrack.com/
-
Külaline
Keegi ei viitsinud enam serveri renditasu maksta arvatavasti- andmehulk oli ka kohutav ju ja pooleks kõikvõimaliku sodiga. EÄÜ ei huvitanud enam ja see üle võtnud väikefirma- miks tema peaks maksma asja eest, mis polnud tema oma.Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2024 10:27 See on väga kurb. Aastakümnete jooksul kogunenud retseptid, head nõuanded, eesti lasteteemaline foorum jne
Kõik läinud. Masendav
-
Külaline
Ei usu seda teooriat. Foorum on ju ainult tekst. Pole see mingi kohutav andmehulk, mis probleeme tekitaksKülaline kirjutas: ↑09 Juun 2024 10:47Keegi ei viitsinud enam serveri renditasu maksta arvatavasti- andmehulk oli ka kohutav ju ja pooleks kõikvõimaliku sodiga. EÄÜ ei huvitanud enam ja see üle võtnud väikefirma- miks tema peaks maksma asja eest, mis polnud tema oma.Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2024 10:27 See on väga kurb. Aastakümnete jooksul kogunenud retseptid, head nõuanded, eesti lasteteemaline foorum jne
Kõik läinud. Masendav
-
Külaline
Huvitav kui palju oleks siis pidanud maksma vanade teemade säilitamise eest?
Web.archive lahendus pole piisav. Otsingut seal kasutada ei saa. Need teemad ei tule enam googles välja jne. Sirvida saab, aga õigeid asju ei leia ju üles...
Web.archive lahendus pole piisav. Otsingut seal kasutada ei saa. Need teemad ei tule enam googles välja jne. Sirvida saab, aga õigeid asju ei leia ju üles...
-
Külaline
Mul ei saaks olla rohkem poogen sellest Perekoolist, aga no kaua võib jaurata ja taga nutta seda. FB on lastega ja retseptidega seotud gruppe täis, siin saab küsida, arhiivi saab vaadata. Järsku tohutud vanade teemade lugejad välja tulnud. Ma arvan, et enamik luges seal ainult uusi postitusi. Paljud toodete/teenuste soovitused jmt aeguvad ära, tulevad uued asjad peale, mida nendest vanadest asjadest vahtida. Saa üle.
-
Külaline
Tahaksin Beebid ja mitmikud lugeda, aga saab ainult 1. lehte, 2. ei avane. Kas pean lugemiseks salvestama?Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2024 10:33 Vana perekooli arhiivid:
-
Juustup
Kui inimesed on 20+ aastat seda foorumit lugenud, kommenteerinud, seal tutvunud, nippe jaganud ja selle foorumi kõrvalt oma lapsedki suureks kasvatanud siis ma usun et see "saa üle" kommentaar on tsipa primitiivne. Minule meeldib see foorum rohkem, aga vanu häid PK aegu mäletan ma samuti. Ja veel rohkem mäletavad vanemad ja aktiivsemad kasutajad. Kui sa kaotad sõbra kas sa ütled ka iseendale "saa üle"?Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2024 11:26 Mul ei saaks olla rohkem poogen sellest Perekoolist, aga no kaua võib jaurata ja taga nutta seda. FB on lastega ja retseptidega seotud gruppe täis, siin saab küsida, arhiivi saab vaadata. Järsku tohutud vanade teemade lugejad välja tulnud. Ma arvan, et enamik luges seal ainult uusi postitusi. Paljud toodete/teenuste soovitused jmt aeguvad ära, tulevad uued asjad peale, mida nendest vanadest asjadest vahtida. Saa üle.
-
Külaline
Paljud sõbrad on siin ka, aga meie loodud ajalugu on kadunud.
-
Külaline
FB on nõme (ei soovi enda nimega postitada, ei kirjuta ka teised enda nime alt ausalt, sealne otsing ei tööta ja kõik info kaob kuskile voogu ära). Jah, olingi tohutu vanade teemade lugeja. Võiks öelda, et igapäevaselt.Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2024 11:26 Mul ei saaks olla rohkem poogen sellest Perekoolist, aga no kaua võib jaurata ja taga nutta seda. FB on lastega ja retseptidega seotud gruppe täis, siin saab küsida, arhiivi saab vaadata. Järsku tohutud vanade teemade lugejad välja tulnud. Ma arvan, et enamik luges seal ainult uusi postitusi. Paljud toodete/teenuste soovitused jmt aeguvad ära, tulevad uued asjad peale, mida nendest vanadest asjadest vahtida. Saa üle.
-
Külaline
Nõuanderubriikide ajaloo oleks pidanud leitavaks jätma, see oli rahva loodud, rahvatarkused, kogemused.
-
Külaline
Võrdled sõpru anonüümsete kasutajatega? Sa ei tea, kes seal teiselpool ekraani oligi.Juustup kirjutas: ↑09 Juun 2024 13:35Kui inimesed on 20+ aastat seda foorumit lugenud, kommenteerinud, seal tutvunud, nippe jaganud ja selle foorumi kõrvalt oma lapsedki suureks kasvatanud siis ma usun et see "saa üle" kommentaar on tsipa primitiivne. Minule meeldib see foorum rohkem, aga vanu häid PK aegu mäletan ma samuti. Ja veel rohkem mäletavad vanemad ja aktiivsemad kasutajad. Kui sa kaotad sõbra kas sa ütled ka iseendale "saa üle"?Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2024 11:26 Mul ei saaks olla rohkem poogen sellest Perekoolist, aga no kaua võib jaurata ja taga nutta seda. FB on lastega ja retseptidega seotud gruppe täis, siin saab küsida, arhiivi saab vaadata. Järsku tohutud vanade teemade lugejad välja tulnud. Ma arvan, et enamik luges seal ainult uusi postitusi. Paljud toodete/teenuste soovitused jmt aeguvad ära, tulevad uued asjad peale, mida nendest vanadest asjadest vahtida. Saa üle.
Tegemist oli kõigest sotsiaalmeedia saidiga, kuhu enamik inimesi tulid teisi sõimama ning asjalikke vastuseid oli väga vähe - needki kadusid muu mudru sisse ära. Tõesti ei tunne vähimatki kahju, et see leht läinud on. Samamoodi nagu ei tunneks kahju, kui see foorum ühel päeval tegevuse lõpetab. Ei omista sotsiaalmeediale nii suurt tähtsust ega rolli oma elus.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2024 15:40Võrdled sõpru anonüümsete kasutajatega? Sa ei tea, kes seal teiselpool ekraani oligi.Juustup kirjutas: ↑09 Juun 2024 13:35Kui inimesed on 20+ aastat seda foorumit lugenud, kommenteerinud, seal tutvunud, nippe jaganud ja selle foorumi kõrvalt oma lapsedki suureks kasvatanud siis ma usun et see "saa üle" kommentaar on tsipa primitiivne. Minule meeldib see foorum rohkem, aga vanu häid PK aegu mäletan ma samuti. Ja veel rohkem mäletavad vanemad ja aktiivsemad kasutajad. Kui sa kaotad sõbra kas sa ütled ka iseendale "saa üle"?Külaline kirjutas: ↑09 Juun 2024 11:26 Mul ei saaks olla rohkem poogen sellest Perekoolist, aga no kaua võib jaurata ja taga nutta seda. FB on lastega ja retseptidega seotud gruppe täis, siin saab küsida, arhiivi saab vaadata. Järsku tohutud vanade teemade lugejad välja tulnud. Ma arvan, et enamik luges seal ainult uusi postitusi. Paljud toodete/teenuste soovitused jmt aeguvad ära, tulevad uued asjad peale, mida nendest vanadest asjadest vahtida. Saa üle.
Tegemist oli kõigest sotsiaalmeedia saidiga, kuhu enamik inimesi tulid teisi sõimama ning asjalikke vastuseid oli väga vähe - needki kadusid muu mudru sisse ära. Tõesti ei tunne vähimatki kahju, et see leht läinud on. Samamoodi nagu ei tunneks kahju, kui see foorum ühel päeval tegevuse lõpetab. Ei omista sotsiaalmeediale nii suurt tähtsust ega rolli oma elus.
Ilmselgelt keegi teine omistab..
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Google [Bot] ja 2 külalist