Omal käel auto müümine

vana hea klassika
Vasta
Pall

Omal käel auto müümine

Postitus Postitas Pall »

Hakkan peagi enda kasutatud autot müüma. Vähemalt proovin, enne kui seda kuskile edasimüüjale/autopoodi pakun (teatavasti ei taha nad eriti palju maksta). Lugesin ka igasuguseid soovitusi teemadel "Kuidas müüa autot" jne, aga üks asi jäi mulle segaseks. Soovitus on, et kui tekib ostuhuviline, siis lepi temaga auto näitamine kokku kuskil tanklas või kaubanduskeskuse parklas. Ma mõtlen, et mis risk on mul seda autot näidata enda kortermaja hoovis? Miks seda teha ei tohiks? Hoopis rohkem kardan ma seda kui keegi soovib proovisõitu teha. Pean võõra inimesega lihtsalt kuskile sõitma... Ei tundu turvaline. Kas kellelgi on mingeid soovitusi?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mina hiljuti müüsin. Sõbranna võtsin proovisõidu ajaks kaasa, mobla panin tasku salvestama, pardakaamera ka salvestas.
Palju kummalisem oli hiljem see, et raha kandis üle, autoga sõitis minema ja kunagi õhtul pidime tegema e-teeninduses ümbervormistamise (ID-kaardist tegin pildi/enda oma saatsin meiliga).
Õhtul aga mitu tundi hiljem hakkas segast ajama, et jäi tee peale autoga jne. Omanikuvahetust keeldus ümber vormistamast.
Seega nr 1: raha kätte, nr 2: kohapeal ümbervormistus, nr 3: blokk peale
Mina eraisikuna ja autovõhikuna ei pea teadma, mida ta auto juures tegi või ei teinud, kuidas juhtis või mis seal juhtus. Müüsin heas usus sõidukorras kasutatud auto ilma varjatud puudusteta, milleks võiks olla näiteks keritud spidokas või kerepleki asemel vahtu täislastud ja ülevärvitud pind.
Külaline

Ma olen kõik autod omal käel müünud. Ise olen lasknud enne hoolduses ka kõik üle vaadata ja anda hinnangu, et kas midagi on viga, mis seisukord on jne, mis tööd on tehtud. Arvuti võtan kaasa ja kohe lasen teha ülekande ja siis teeme kohe ka omaniku vahetuse elektrooniliselt ära, enne ma ei anna võtmeid. Kahtlased tüübid olen tõrjunud. Seni on õnneks kõik läinud ja normaalsed ostjad on olnud.
taivopalm
Teerajaja

Postitus Postitas taivopalm »

Eks võib ka oma koduhoovis autot näidata, kui sa oma privaatsuse pärast ei karda. Mõned ilmselt ei soovi oma elukohta avaldada. Valmistu pigem selleks, et igasuguseid varbaga rehvitoksijaid käib autot vaatamas, kes hakkavad kauplema hinda kõvasti alla.
Külaline

taivopalm kirjutas: 08 Juun 2024 22:03 Eks võib ka oma koduhoovis autot näidata, kui sa oma privaatsuse pärast ei karda. Mõned ilmselt ei soovi oma elukohta avaldada. Valmistu pigem selleks, et igasuguseid varbaga rehvitoksijaid käib autot vaatamas, kes hakkavad kauplema hinda kõvasti alla.
elukohta varjata niikuinii ei saa, sest see on kirjas su tehnilises passis ja ümbervormistamisel.
mingi avalik parkla valitakse tõenäoliselt seetõttu, et kuna ei tea, kes tulemas on, on hea kohtuda rahvarohkes kohas. kui kardad proovisõidule üksi minna, siis võta mõni meestuttav või vähemalt sõbranna kaasa. kui ostja tundub kahtlane, siis võid keelduda ja uut ostjat otsida. mul on 2 autot nii ära ostetud, et proovisõitu ei tehtudki :D üks vaatas vähemalt kapoti alla, teine ei teinud sedagi. pakkusin küll, aga ütles, et ei jaga niikuinii sellest midagi, mis ta sinna ikka vaatab. kuna mõlemal autol oli ülevaatus mõni kuu tagasi tehtud, siis piisas neile sellest
Nätakas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Nätakas »

Ma ise pole seda teinud seni, aga üht autot ostes vormistas müüja paberi, kus tõi välja, millised on auto teadaolevad vead müügi hetkel ja et mind on teavitatud ja mul pole nende osas pretensioone. Väga mõistlik, ma leian. Ma ise pole oma müüdavate autode vigu kunagi varjanud, aga paberile pole neid kirja pannud. Kui veel peaksin autot müüma, siis ilmselt panen.
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Pall kirjutas: 08 Juun 2024 20:48 Hakkan peagi enda kasutatud autot müüma. Vähemalt proovin, enne kui seda kuskile edasimüüjale/autopoodi pakun (teatavasti ei taha nad eriti palju maksta). Lugesin ka igasuguseid soovitusi teemadel "Kuidas müüa autot" jne, aga üks asi jäi mulle segaseks. Soovitus on, et kui tekib ostuhuviline, siis lepi temaga auto näitamine kokku kuskil tanklas või kaubanduskeskuse parklas. Ma mõtlen, et mis risk on mul seda autot näidata enda kortermaja hoovis? Miks seda teha ei tohiks? Hoopis rohkem kardan ma seda kui keegi soovib proovisõitu teha. Pean võõra inimesega lihtsalt kuskile sõitma... Ei tundu turvaline. Kas kellelgi on mingeid soovitusi?
Ära muretse liialt. Võta keegi (soovitavalt kogemustega) inimene kaasa ja käi rahulikult ära. Mul oli naisterahvana autot müües ka kõhe tunne, aga tegelikult on kõik tavapärane, st normaalne. Üksi on nõme, aga kui meesterahvast kaasa ei leia võta kasvõi sõbranna.
Pall

Postitus Postitas Pall »

Tänan vastuste eest. Ma saingi auto maha müüdud paari päevaga ja täitsa ise. Muretsemine ei ole tõesti hea. Ostjad olid nii sümpaatsed inimesed, et mul polnud probleemi nendega koduhoovis kohtuda ja isegi proovisõidul käisin ära. Nüüd vaja endale ainult uus sõiduvahend otsida.
Külaline

Pall kirjutas: 12 Juun 2024 20:10 Tänan vastuste eest. Ma saingi auto maha müüdud paari päevaga ja täitsa ise. Muretsemine ei ole tõesti hea. Ostjad olid nii sümpaatsed inimesed, et mul polnud probleemi nendega koduhoovis kohtuda ja isegi proovisõidul käisin ära. Nüüd vaja endale ainult uus sõiduvahend otsida.
Tubli.
Ma olen alati uue auto enne ära ostnud ja siis alles müünud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 5 külalist