Naaskelsaba, ehk linaluu ussid.

sh kaaluga seotud teemad
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Naaskelsaba, ehk linaluu ussid.

Postitus Postitas Tõutäkk »

Kuna avastasin tütre väljaheites naaskelsabasid ja lugesin Terviseameti infot https://www.terviseamet.ee/et/nakkushai ... elsabatobi, siis tekkisid mõned küsimused?
Infost loen välja, et munadest kuni muneva isendini läheb 5 nädalat ja munad on elujõulised kuni 4 nädalat, siis tuleks rohtu võtta 2x ehk siis täna ja 4 nädala pärast?
Kas kass kannab ka sama parasiiti, ehk kas ravima peaks ka teda?
Loen, et munad hävivad +55 kraadi juures mõne minutiga ja -6 juures 18 tunniga. Kui ruttu hävivad munad aga -18 kraadi juures sügavkülmikus? Mänguasju ju ei hakkaks muud moodi desinfitseerima, ka ei pea ma mõistlikuks tekkid-patjade-kilelinade pesemist 60 kraadi juures. Ma kasutan nende puhul tavaliselt 30kraadist ja 30min kiirpesu pesupulbrita(pika pesuga on üks padi pesumasinas ka ära lagunenud ja lühipesu ei pese pesupulbrit piisvalt välja).
Või pole sellisel desinfitseerimisel mõtet, kuna nagunii 4 nädala pärast saaks kõigist jagu?
Või on terviseameti lehel trükiviga ja 5 nädala asemel peaks olema 5 päeva?
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Oh jumal küll.
Ole nüüd kordki normaalne inimene ja pese riided ja linad 95 kraadiga. Jah, ka kõikvõimalikud mänguasjad ja põrandad ja uste käepidemed ja wc pott ja veekraanid. Ja õpi lõpuks ometi KÄSI pesema, seebiga.
Ei, külmutamine ei hävita mune.
Külaline

https://www.terviseamet.ee/et/nakkushai ... elsabatobi

Meie saime lahti.
Külaline

Esiteks ravi kõiki pereliikmeid (ka ennetavalt) vastavalt arsti ettekirjutusele ja teavita lasteaeda.
Kass peaks saama ussirohtu ikka nii nagu tavaliselt paar korda aastas, vastavalt oma graafikule.
Edasi - pehmed mänguasjad ööpäevaks sügavkülma.Voodipesu (padjapüürid, linad, tekikotid), lapse aluspesu ja tema käterätikud pesed kuumpesuga läbi, 30 kraadisest pesust ei ole kasu ja ka triigid need pärast üle. Haige lapse omad eraldi ülejäänud pere pesust. Patju ja tekke pesema ei pea, eeldusel, et kasutad ka voodipesu.
Kuni terveks tunnistamiseni magab haige laps aluspükstega, et läbi une käed ei saastuks. Kui laps vajab veel kilelinu, siis sel perioodil tasub kasutada kas ühekordseid apteekides müügilolevaid või miks mitte ka püksmähkmeid.

Kuna see rohi, mis teile eeldatavasti antakse, hävitab ainult täiskasvanud ussid aga nende mune mitte, siis sellepärast on vaja ka korduv doos (doosid) mõne nädala pärast. Vahel piisab 2, vahel on rohkem vaja. Terveks tunnistatakse testides, mitte kaebuste lõppemise tulemusel.

Kui desinfitseerimist üldse mitte teostada, siis on taasnakatumine (ka pere teistel liikmetel) ainult aja küsimus.

Kui peres on lemmikloom, kes lastega pidevalt kokku puutub soovitatakse pere kõigil liimetel paar korda aastas teha ennetavalt läbi ussirohu kuur. See tähendab sellisel juhul ainult ühe tableti sissevõtmist.
Külaline

Ja loomulikult jälgida kätepesu - enne sööki, peale tualeti kasutamist jne. Kas siis, kui laps võtab vahepalaks ainult õuna või küpsise, jälgidki kullipilgul, et see ei toimuks pesemata kätega..
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Perearst kirjutas tabletid 12tk kolme peale, Iga kahe nädala tagant kolm korda ja viimased 3 tabletti jäävad tagavaraks. Lapsed on täna kodus, homme lasteaeda. Lasteaeda teavitasin,
Perearst kassi ravimise kohta ütles, et see pole vajalik, aga ma lähen täna veel Raplasse ja ostan ka kassile ussirohu.
Tekikotte ja padjapüüre ei kasuta praegu, kuna lapsed pissivad sageli voodisse.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 28 Aug 2024 11:32 Perearst kirjutas tabletid 12tk kolme peale, Iga kahe nädala tagant kolm korda ja viimased 3 tabletti jäävad tagavaraks. Lapsed on täna kodus, homme lasteaeda. Lasteaeda teavitasin,
Perearst kassi ravimise kohta ütles, et see pole vajalik, aga ma lähen täna veel Raplasse ja ostan ka kassile ussirohu.
Kui voodipesu ei kasuta, siis pead tekid ja padjad vähemalt 65 kraadiga läbi pesema.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 11:59
Tõutäkk kirjutas: 28 Aug 2024 11:32 Perearst kirjutas tabletid 12tk kolme peale, Iga kahe nädala tagant kolm korda ja viimased 3 tabletti jäävad tagavaraks. Lapsed on täna kodus, homme lasteaeda. Lasteaeda teavitasin,
Kui voodipesu ei kasuta, siis pead tekid ja padjad vähemalt 65 kraadiga läbi pesema.
Või panema sügavkülma ööpäevaks.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 28 Aug 2024 13:39
Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 11:59
Või panema sügavkülma ööpäevaks.
Kui sul ei ole päris suurt tööstuslikku külmkambrit, kuhu saad kõik need asjad korralikult õhuvahedega laiali laotada, siis pole sellest kasu. Kokkupandud tekkide-patjade hunniku keskel ei ole temperatuur piisavalt külm piisavalt kaua. Pehme loom on väike ja külmub läbi, padjad ja kokkupandud tekk mitte.
Ajakulu veel peale selle. Tund poolteist masinas ja õue kuivama - saab ehk sama õhtu uuesti kasutussegi võtta.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Ma võin 2 päeva ka kirstus hoida, seal on hetkel vaid 3 kasti jäätist, seega ruumi on.
Mul masinal on programm, kus 60 kraadi saab panna 4,5h. Ma üldiselt pelgan seda programmi, kuna mingi hetk oli masin peale padja purunemist ju sodi täis. Siis on ka valge pesu programm ja igasugu sünteetilise, villa jms programmid, oli vist jah, mingi tekiprogramm ka.
Külaline

No 4,5 tunniga ei imesta, et asjad ära lagunevad. Siis on keeruline tõesti, Kui külmkirstu pikemaks ajaks panna, siis millega te magate? Kui varu tekid-padjad on olemas, siis vast pole hullu. Aga kui sul on saun, siis mina ise kasutaks hoopis seda. Kuumas saunas hävivad ka ja ikka tunduvalt kiiremini kui külmikus. Pooleks tunniks või tunniks 85 kraadisesse sauna, klopiks korralikult õues läbi ja korras...
Külaline

Mis loogika see veel on, et tekikotte pissimise pärast ei kasuta? :?
Ma pigem kasutaks ainult tekikotti, seda on ju nii lihtne pesta. Praegu soe aeg ka.
Külaline

Masinatel reeglina on kuuma vee programm ka. 90 kraadi. See 4.5 tundi 60 kraadiga sind ei aita. Tekikotte-padjapüüre kasuta ikka, ega vahet pole ju, kas pesed üha asja rohkem v vähem. Ära nii koonriks ka muutu. Kätepesu ja igapäevast voodiriiete/alusriietepesu juba mainiti. NB Kassil ja inimesel on erinevad parasiidid, aga kassile ei tee ussirohi kindlasti halba 2x aastas, ikka head.
Külaline

Kuule, katsu nüüd paremini. Lapsed on sul olnud vaid mõned kuud, juba ussi, voodipesu ei näe, magavad pissiste patjadega? pesu on vaevu külma veega läbi lobistatud. Lapsed ei pea sita ja parasiitide sees elama, sest sina lihtsalt ei viitsi.
Mine osta normaalne pesumasin esmalt.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 17:57 Kuule, katsu nüüd paremini. Lapsed on sul olnud vaid mõned kuud, juba ussi, voodipesu ei näe, magavad pissiste patjadega? pesu on vaevu külma veega läbi lobistatud. Lapsed ei pea sita ja parasiitide sees elama, sest sina lihtsalt ei viitsi.
Mine osta normaalne pesumasin esmalt.
Ostsin just kevadel uue masina, https://www.euronics.ee/kodumasinad/pes ... NAQAvD_BwE
Pissiste patjadega nad ju ei maga, sest lähevad ju pessu kui pissised. Ainult tekikottidega magamise peale ma pole tulnudki, hea mõte, ega mul talvelgi külm pole, õhksoojuspump hoiab enamus aja stabiilse sooja, ainult pakastega on keskküttepliit.
90 kraadise veega programm on valge pesu programm. Sellega ma pesen valgeid linu(ja päevasärke, kui juhtun kasutama).
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 28 Aug 2024 19:59 Ostsin just kevadel uue masina, https://www.euronics.ee/kodumasinad/pes ... NAQAvD_BwE
Pissiste patjadega nad ju ei maga, sest lähevad ju pessu kui pissised. Ainult tekikottidega magamise peale ma pole tulnudki, hea mõte, ega mul talvelgi külm pole, õhksoojuspump hoiab enamus aja stabiilse sooja, ainult pakastega on keskküttepliit.
90 kraadise veega programm on valge pesu programm. Sellega ma pesen valgeid linu(ja päevasärke, kui juhtun kasutama).
Su masinal on kuuma auruga desinfitseerimise funktsioon! Võta aga toote kasutusjuhend kätte ja uuri kuidas ja mida kõige optimaalsem kasutada on.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 20:11
Tõutäkk kirjutas: 28 Aug 2024 19:59 Ostsin just kevadel uue masina, https://www.euronics.ee/kodumasinad/pes ... NAQAvD_BwE
Su masinal on kuuma auruga desinfitseerimise funktsioon! Võta aga toote kasutusjuhend kätte ja uuri kuidas ja mida kõige optimaalsem kasutada on.
Võib-olla, pole kunagi kasutanud. Kardan neid kuumi programme ajast kui ma rahvaloendaja salli poole lühemaks pesin. Sügavkülmutamine tundus lihtsam.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 28 Aug 2024 21:03
Võib-olla, pole kunagi kasutanud. Kardan neid kuumi programme ajast kui ma rahvaloendaja salli poole lühemaks pesin. Sügavkülmutamine tundus lihtsam.
Aga sauna ei ole sul?
Külaline

Ei pese ükski masin 90 kraadiga voodipesu lühemaks! Midagi pole karta. Kasuta linu, püüre ja tekikotte, pese neid kõrgel temperatuuril ja saa oma laste ussidest lahti! Mis pagana rahvaloendaja sall 😅
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 00:04

Ei pese ükski masin 90 kraadiga voodipesu lühemaks! Midagi pole karta. Kasuta linu, püüre ja tekikotte, pese neid kõrgel temperatuuril ja saa oma laste ussidest lahti! Mis pagana rahvaloendaja sall 😅
Voodipesu ma ei pelgagi, kardan tekkide-patjade sisu pärast.
See sall https://www.postimees.ee/745004/rahvalo ... ukulastusi
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Adierol, Google [Bot] ja 2 külalist