Ega neid asju koos ei pesta, eraldi. Kuidas saab sinu arust varem pestud koera nõu inimese nõudele mingit mõju avaldada, kui sama masinaga pesed? Eriti kui teed seda kuskil 70 kraadi juures. Mis juhtub sinu arust? Koeraga sa puutud rohkem kokku, võid paitades saada temalt usse ja sitikaid, kui tal neid on, aga mis see samas masinas tema nõude pesemine sinu arust sulle teeb?aga et koera nõusid inimeste omadega koos pestakse tundub tavaline)
Nõudepesumasin vs käsipesu?
-
Külaline
-
Külaline
Kas kui sama pesumasinaga pesed nii aluspesu kui hiljem tosse, siis oled ka nii murelik? Või beebikese suurätti sama masinaga, pärast paned selle talle kaissu, aga enne pesid mingeid poriseid riideid, millega teine laps lombis või sõnniku sees püherdas. Sa ei mõtle eriti ratsionaalselt.Aga eelnevalt tsiteeritu külaline küll ei tahaks olla, ega see masin ennast vahepeal ei desinfitseeri.
-
Külaline
Masina vastu pole mul midagi, aga ma olen enam kui veendunud, et käsitsi pestes on mu nõud puhtamad. Sest igat nõud pesen ma värske voolava vee all ja kasutan vastavalt määrdumise astmele ka nõudepesuvahendit ja küürin svammiga. Masin solgutab kõiki nõusid ühise solgiga üle ja otseselt neid ei küürita seal. Kui miski polnud eriti rasvane, siis mingi teise nõu tõttu uhatakse seda ka rasvase veega. Töö juures kontoris olen küll näinud, et masinast tulevad määrdunud nõud välja, kuna nad laagerduvad seal masinas pikalt oma mustusega enne kui tööle pannakse. Enamasti kõik nõudepesumasinad haisevad.
Meil on kohvikus masin, see on teistsugune kui kodused masinad, ta peseb hästi kiiresti.Külaline kirjutas: ↑14 Aug 2024 22:01Kas teil kohvikus on ka masin või pead seal käsitsi pesema?taivopalm kirjutas: ↑14 Aug 2024 13:46 Püsime teemas. See teema on mitu korda olnud ka PK foorumis. Mul on nõudepesumasin juba kümneid aastaid ja selle mugavusega harjub ära. Vahet pole kas kaks või viis inimest, ikka kulub marjaks ära. Maakodus, mida kasutan suviti, jälle ei ole. Seal peseb siis käsitsi. Natuke ebamugav on, aga saab ka hakkama. Kui on põhiline elukoht ja köögis ruumi on, siis mina soovitan küll nõudepesumasinat omada.
Kui käsitsi pestes hoolega nühkida, siis tulemus võib tõesti parem olla. Aga see pole peamine. Nõudepesumasin vabastab inimese ühest tüütust kohustusest, hoiab tema aega kokku, köögi kraanikauss on kogu aeg tühi, mitte musti nõusid täis. See on tema suur eelis. Aga kes soovib, see pesku käsitsi, mina vastu ei ole.Külaline kirjutas: ↑15 Aug 2024 20:19 Masina vastu pole mul midagi, aga ma olen enam kui veendunud, et käsitsi pestes on mu nõud puhtamad. Sest igat nõud pesen ma värske voolava vee all ja kasutan vastavalt määrdumise astmele ka nõudepesuvahendit ja küürin svammiga. Masin solgutab kõiki nõusid ühise solgiga üle ja otseselt neid ei küürita seal. Kui miski polnud eriti rasvane, siis mingi teise nõu tõttu uhatakse seda ka rasvase veega. Töö juures kontoris olen küll näinud, et masinast tulevad määrdunud nõud välja, kuna nad laagerduvad seal masinas pikalt oma mustusega enne kui tööle pannakse. Enamasti kõik nõudepesumasinad haisevad.
-
Külaline
Värske, voolava vee all... Aga mõtle, millised "värsked" elukad sul seal svammi sees elavad.Külaline kirjutas: ↑15 Aug 2024 20:19 Masina vastu pole mul midagi, aga ma olen enam kui veendunud, et käsitsi pestes on mu nõud puhtamad. Sest igat nõud pesen ma värske voolava vee all ja kasutan vastavalt määrdumise astmele ka nõudepesuvahendit ja küürin svammiga. Masin solgutab kõiki nõusid ühise solgiga üle ja otseselt neid ei küürita seal. Kui miski polnud eriti rasvane, siis mingi teise nõu tõttu uhatakse seda ka rasvase veega. Töö juures kontoris olen küll näinud, et masinast tulevad määrdunud nõud välja, kuna nad laagerduvad seal masinas pikalt oma mustusega enne kui tööle pannakse. Enamasti kõik nõudepesumasinad haisevad.
Muide, masina töökvaliteeti mõjutab väga palju see, kuidas nõud on masinasse laotud. Samuti ka see, millist programmi kasutatakse. See, kui kaua on nõud enne pesema panemist "laagerdunud" eriti ei loe, sest tugev programm peseb igal juhul selle laagerduse maha. Vaevalt, et sa käsipesugagi nii virk oled, et ALATI kohe pärast nõude kasutamist need ära pesed. Nii et ilmselt on sul ka need käsipesu ootavad nõud mõnikord laagerdunud.
-
Külaline
Sa muidugi üldse selle peale ei tule, et nendel restoranidel on see prill-laudade pesemise masin eraldi, mitte samal ajal ka nõude pesemiseks? Ja need prill-lauad saavad oi-kui-puhtaks, mitte ükski inimkäsi ei suudaks niimoodi.Külaline kirjutas: ↑15 Aug 2024 07:21 Kuulu järgi pesevad osad ka vetsu prill-laudu nõudepesumasinas. Kas isegi mitte mõned restoranid-söögikohad nii ei tee?
-
Külaline
Ei tule, sest konkreetne artikkel, kust sellist õudust lugesin, kirjutaski sellest, et tervisekaitseamet käis söögiasutusi kontrollimas ja avastas nõudepesumasinast prilllaua. Ja ei olnud seal asutuses kahte eraldi nõudepesumasinat prilllaudade ja nõude jaoks.Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2024 09:30Sa muidugi üldse selle peale ei tule, et nendel restoranidel on see prill-laudade pesemise masin eraldi, mitte samal ajal ka nõude pesemiseks? Ja need prill-lauad saavad oi-kui-puhtaks, mitte ükski inimkäsi ei suudaks niimoodi.Külaline kirjutas: ↑15 Aug 2024 07:21 Kuulu järgi pesevad osad ka vetsu prill-laudu nõudepesumasinas. Kas isegi mitte mõned restoranid-söögikohad nii ei tee?
Saan aru, et ka sina pesed oma prilllauda nõudepesumasinas? Ega sa muidu teaks rääkida kui oi-oi-kui-puhtaks prilllaud masinas saab.
-
Külaline
kindlasti ei ole käsitsi pestud nõud puhtamad, kui sa just iga kord uut švammi ei võta. švammi sees on väga suur kogukond erinevaid baktereid ja pestes kannad sa need oma nõudele. nõudepesumasin kasutab 70kraadist vett, see tapab 99,99% bakteritest. käsitsi sa kindlasti nii kuuma veega ei pese.Külaline kirjutas: ↑15 Aug 2024 20:19 Masina vastu pole mul midagi, aga ma olen enam kui veendunud, et käsitsi pestes on mu nõud puhtamad. Sest igat nõud pesen ma värske voolava vee all ja kasutan vastavalt määrdumise astmele ka nõudepesuvahendit ja küürin svammiga. Masin solgutab kõiki nõusid ühise solgiga üle ja otseselt neid ei küürita seal. Kui miski polnud eriti rasvane, siis mingi teise nõu tõttu uhatakse seda ka rasvase veega. Töö juures kontoris olen küll näinud, et masinast tulevad määrdunud nõud välja, kuna nad laagerduvad seal masinas pikalt oma mustusega enne kui tööle pannakse. Enamasti kõik nõudepesumasinad haisevad.
töö juures olevate masinate põhihäda on see, et nõud lautakse suvaliselt masinasse ja siis ei pääse vesi korralikult iga nõuni ja kattuvad kohad jäävadki mustaks
-
Külaline
karma on selle asja nimiKülaline kirjutas: ↑13 Aug 2024 23:48Ma olen telerist näinud Taavi Libeda saadet, kus ta käib ja vestleb igasugu inimestega. Läbi suve Taaviga vms. Äkki peaks Libeda appi kutsuma, räägib laste emaga ja koputab südametunnistusele, ey tuleks ikka lapsi rohkem toetada ja enda juurde võtta.Tõutäkk kirjutas: ↑13 Aug 2024 22:50Ei. Ei ole nõus ka hoidma. Ütlesin küll, et hoia mõni nv, elatist sa nagunii ei maksa. Ütleb, et millest ta maksab, ta ju tööl ei käi. Ma Ütlesin, et hoia siis vähemalt lapsi, ütleb, et palka hoidja, ma vastu, et palkaksin, aga maksa siis elatist.Külaline kirjutas: ↑13 Aug 2024 20:47 Kas laste ema ei võta neid siis üldse enda juurde?
Põhimõtteliselt ca100eur läheb nv hoiu peale.
Lapsi käib vaatamas üle 2 päeva, toob komme, lastel hea meel.
.?Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2024 07:14karma on selle asja nimiKülaline kirjutas: ↑13 Aug 2024 23:48Ma olen telerist näinud Taavi Libeda saadet, kus ta käib ja vestleb igasugu inimestega. Läbi suve Taaviga vms. Äkki peaks Libeda appi kutsuma, räägib laste emaga ja koputab südametunnistusele, ey tuleks ikka lapsi rohkem toetada ja enda juurde võtta.Tõutäkk kirjutas: ↑13 Aug 2024 22:50
Ei. Ei ole nõus ka hoidma. Ütlesin küll, et hoia mõni nv, elatist sa nagunii ei maksa. Ütleb, et millest ta maksab, ta ju tööl ei käi. Ma Ütlesin, et hoia siis vähemalt lapsi, ütleb, et palka hoidja, ma vastu, et palkaksin, aga maksa siis elatist.
Põhimõtteliselt ca100eur läheb nv hoiu peale.
Lapsi käib vaatamas üle 2 päeva, toob komme, lastel hea meel.läks aega, aga jõudis lõpuks ka yxikuni, kes aastaid käitus samamoodi ja veel hulleminigi oma laste emadega
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Olen nüüd 2x masinat kasutanud ja pika õpetuse ka YT-st ära vaadanud.
Tekkis küsimus, miks peab panema masinasse soola ja mis siis juhtub, kui seda ei pane?
Ja mis siis saab, kui loputusainet ei pane?
Tekkis küsimus, miks peab panema masinasse soola ja mis siis juhtub, kui seda ei pane?
Ja mis siis saab, kui loputusainet ei pane?
-
Külaline
Sool pehmendab vett ja aitab katlakivi tekkimise vastu, väidetavalt siis pikendab masina eluiga. Loputusvahend eemaldab nn. kuivamisplekid, aga mina näiteks seda ei kasutagi, milleks veel kemikaale lisada.
-
Külaline
Minu jaoks on ka loputusvahend üleliigne. Samuti ei kasu pesumasinas loputusvahendit. Aga sool aitab jah ved kareduse vastu, seda ei ole liiga tihti panna vaja ka.
Ma ei tea… kui mul soola-loputusvahendi kogus paigas pole, siis klaasid puha plekilised
-
Külaline
See svamm on ju ikka, sõltumata nõudepesumasina olemasolust. Päris kõiki asju masinas ei pesta.Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2024 08:47Värske, voolava vee all... Aga mõtle, millised "värsked" elukad sul seal svammi sees elavad.Külaline kirjutas: ↑15 Aug 2024 20:19 Masina vastu pole mul midagi, aga ma olen enam kui veendunud, et käsitsi pestes on mu nõud puhtamad. Sest igat nõud pesen ma värske voolava vee all ja kasutan vastavalt määrdumise astmele ka nõudepesuvahendit ja küürin svammiga. Masin solgutab kõiki nõusid ühise solgiga üle ja otseselt neid ei küürita seal. Kui miski polnud eriti rasvane, siis mingi teise nõu tõttu uhatakse seda ka rasvase veega. Töö juures kontoris olen küll näinud, et masinast tulevad määrdunud nõud välja, kuna nad laagerduvad seal masinas pikalt oma mustusega enne kui tööle pannakse. Enamasti kõik nõudepesumasinad haisevad.
Muide, masina töökvaliteeti mõjutab väga palju see, kuidas nõud on masinasse laotud. Samuti ka see, millist programmi kasutatakse. See, kui kaua on nõud enne pesema panemist "laagerdunud" eriti ei loe, sest tugev programm peseb igal juhul selle laagerduse maha. Vaevalt, et sa käsipesugagi nii virk oled, et ALATI kohe pärast nõude kasutamist need ära pesed. Nii et ilmselt on sul ka need käsipesu ootavad nõud mõnikord laagerdunud.
-
Külaline
Mida sa siis ei pese masinas? Ainult puidust asju ei pane masinasse. Teised lähevad ju kõik?Külaline kirjutas: ↑28 Aug 2024 21:47See svamm on ju ikka, sõltumata nõudepesumasina olemasolust. Päris kõiki asju masinas ei pesta.Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2024 08:47Värske, voolava vee all... Aga mõtle, millised "värsked" elukad sul seal svammi sees elavad.Külaline kirjutas: ↑15 Aug 2024 20:19 Masina vastu pole mul midagi, aga ma olen enam kui veendunud, et käsitsi pestes on mu nõud puhtamad. Sest igat nõud pesen ma värske voolava vee all ja kasutan vastavalt määrdumise astmele ka nõudepesuvahendit ja küürin svammiga. Masin solgutab kõiki nõusid ühise solgiga üle ja otseselt neid ei küürita seal. Kui miski polnud eriti rasvane, siis mingi teise nõu tõttu uhatakse seda ka rasvase veega. Töö juures kontoris olen küll näinud, et masinast tulevad määrdunud nõud välja, kuna nad laagerduvad seal masinas pikalt oma mustusega enne kui tööle pannakse. Enamasti kõik nõudepesumasinad haisevad.
Plasti ka ei pidanud pandama nõudepesumasinasse.Külaline kirjutas: ↑28 Aug 2024 21:55Mida sa siis ei pese masinas? Ainult puidust asju ei pane masinasse. Teised lähevad ju kõik?Külaline kirjutas: ↑28 Aug 2024 21:47See svamm on ju ikka, sõltumata nõudepesumasina olemasolust. Päris kõiki asju masinas ei pesta.Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2024 08:47 Värske, voolava vee all... Aga mõtle, millised "värsked" elukad sul seal svammi sees elavad.
Pidi tuhmiks ja karedaks minema.Külaline kirjutas: ↑28 Aug 2024 22:07Asi pole selles, et plasti ei tohi panna, vaid pigem selles, et plast on kerge ja kipub masinas lendu minema. Ja jääb veeplekiline. Aga mina panen ikka.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Krissse ja 4 külalist