Nõudepesumasin vs käsipesu?

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tõutäkk kirjutas: 28 Aug 2024 22:28
Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 22:07
Tõutäkk kirjutas: 28 Aug 2024 22:04

Plasti ka ei pidanud pandama nõudepesumasinasse.
Asi pole selles, et plasti ei tohi panna, vaid pigem selles, et plast on kerge ja kipub masinas lendu minema. Ja jääb veeplekiline. Aga mina panen ikka.
Pidi tuhmiks ja karedaks minema.
No, mul ei ole läinud. Aga ega mul ei olegi mingeid hinnalisi plastnõusid. On üks plastist lõikelaud, mõned noad, millel plastist käepidemed. Ja vahel olen pesnud ka poe salatikarpe või hermeetilisi toidukarpe.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 21:55
Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 21:47
Külaline kirjutas: 17 Aug 2024 08:47 Värske, voolava vee all... Aga mõtle, millised "värsked" elukad sul seal svammi sees elavad.

Muide, masina töökvaliteeti mõjutab väga palju see, kuidas nõud on masinasse laotud. Samuti ka see, millist programmi kasutatakse. See, kui kaua on nõud enne pesema panemist "laagerdunud" eriti ei loe, sest tugev programm peseb igal juhul selle laagerduse maha. Vaevalt, et sa käsipesugagi nii virk oled, et ALATI kohe pärast nõude kasutamist need ära pesed. Nii et ilmselt on sul ka need käsipesu ootavad nõud mõnikord laagerdunud.
See svamm on ju ikka, sõltumata nõudepesumasina olemasolust. Päris kõiki asju masinas ei pesta.
Mida sa siis ei pese masinas? Ainult puidust asju ei pane masinasse. Teised lähevad ju kõik?
Mul on päris palju keraamikat ja vana portselani, neid ei pane. Kalleid lihanuge ei pane. Siis on veel potid-pannid, mida pesen käsitsi, sest on vaja enne, kui masin isegi pooltäis saab.
Mis sellest siis on, kui keegi peseb meelsamini käsitsi?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 22:59

See svamm on ju ikka, sõltumata nõudepesumasina olemasolust. Päris kõiki asju masinas ei pesta.
Mida sa siis ei pese masinas? Ainult puidust asju ei pane masinasse. Teised lähevad ju kõik?
Mul on päris palju keraamikat ja vana portselani, neid ei pane. Kalleid lihanuge ei pane. Siis on veel potid-pannid, mida pesen käsitsi, sest on vaja enne, kui masin isegi pooltäis saab.
No siis küll, kui sa iga päev sööd jood vanast portselanist. Meil on igapäevases kasutuses tavalised toidunõud ning need kannatavad kõik masinpesu. Olgu, mõnel odaval tassil on pilt heledaks kulunud, aga see pole oluline.

Miks potte peaks käsitsi pesema, seda muidugi ei mõista. Nõudepesu juures ongi kõige ebameeldivam just pottide või rasvaste ahjuplaatide pesemine. Soovitaks koju rohkem kui üks pott soetada. Selge see, et nõudepesumasinat on keeruline kasutada, kui nõude arsenalis on vaid üks taldrik, üks kahvel, üks nuga ja üks pott.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 23:13
Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 21:55 Mida sa siis ei pese masinas? Ainult puidust asju ei pane masinasse. Teised lähevad ju kõik?
No siis küll, kui sa iga päev sööd jood vanast portselanist. Meil on igapäevases kasutuses tavalised toidunõud ning need kannatavad kõik masinpesu. Olgu, mõnel odaval tassil on pilt heledaks kulunud, aga see pole oluline.

Miks potte peaks käsitsi pesema, seda muidugi ei mõista. Nõudepesu juures ongi kõige ebameeldivam just pottide või rasvaste ahjuplaatide pesemine. Soovitaks koju rohkem kui üks pott soetada. Selge see, et nõudepesumasinat on keeruline kasutada, kui nõude arsenalis on vaid üks taldrik, üks kahvel, üks nuga ja üks pott.
Miks lihtsalt halvustad? Igaüks elab ja toimetab, kuidas just talle sobib. Mul on 4 panni ja 8 potti, pesen kõiki käsitsi just siis kui tahan.
Külaline

Olen seda ka varem kuulnud, et mõni arvab, et potte ei pesta masinas. Mul üks tuttav ka ahhetas, et mis mõttes? Masinasse pannakse ju ainult taldrikud ja tassid jmt.
Külaline

Ütlen ausalt, et mul isiklikult on väga ebamugav süüa söögivahenditega, mis on käsitsi pestud. Heaküll, veeplekilised klaasid elab veel üle aga mingi rasvakihiga taldrikud ja eriti näiteks kahvlid, mille vahesid ju käsitsipesija ükshaaval korralikult läbi ei käi... no lihtsalt ei suuda. Mul enda vanaema juures tekib alati mingi tõrge korraks söömisel. Ostsime talle küll väga korraliku nõudeka aga peseb ikka käsitsi, kuna arvab, et hoiab sedasi vett kokku. Ei tundu hügieeniline, esiteks juba see nuustik/hari ja käsitsipesemisel ei kasuta ka nii kuuma vett, kui masin kasutab.
Külaline

mina ka kõike masinasse ei pane - kahekesi elades peseb argielus masin üle paari päeva ja mul on mingid lemmikpotid ja -nõud, mida tahaks iga päev kasutada. Panne ka kindlasti ei pese masinas ja häid nuge.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Aug 2024 08:47 Värske, voolava vee all... Aga mõtle, millised "värsked" elukad sul seal svammi sees elavad.

Muide, masina töökvaliteeti mõjutab väga palju see, kuidas nõud on masinasse laotud. Samuti ka see, millist programmi kasutatakse. See, kui kaua on nõud enne pesema panemist "laagerdunud" eriti ei loe, sest tugev programm peseb igal juhul selle laagerduse maha. Vaevalt, et sa käsipesugagi nii virk oled, et ALATI kohe pärast nõude kasutamist need ära pesed. Nii et ilmselt on sul ka need käsipesu ootavad nõud mõnikord laagerdunud.

Puitasjad, teflonpanne ei panda. Mustriga portselani ei tohi panna.
Sul on svammi asemel misasi kraanikausi puhastamiseks? Ja mis pindade puhastamiseks? Mul on köögipinnad graniidist, tõmban üle wettex-lapiga.
Külaline

Teema on tüüpne vaidlusi tekitav erinevates foorumites ja ... kas on mõtet üldsegi enam midagi arendada?
Kui on aega ja tahtmist käsitsi pesta (mõnda asja tulebki käsitsi pesta) siis palun peske. Mina suudan oma ülikoolis käinud peaga lugeda pakendilt, mis keemiat pesugeel sisaldab ja mis see minu jaoks tähendab. Mõne jaoks keemia on juba totaalselt out ja läheb männikusse sitale ilma paberita.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 14:49 Teema on tüüpne vaidlusi tekitav erinevates foorumites ja ... kas on mõtet üldsegi enam midagi arendada?
Kui on aega ja tahtmist käsitsi pesta (mõnda asja tulebki käsitsi pesta) siis palun peske. Mina suudan oma ülikoolis käinud peaga lugeda pakendilt, mis keemiat pesugeel sisaldab ja mis see minu jaoks tähendab. Mõne jaoks keemia on juba totaalselt out ja läheb männikusse sitale ilma paberita.
Naisterahvas nii labane?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 14:19

Puitasjad, teflonpanne ei panda. Mustriga portselani ei tohi panna.
Sul on svammi asemel misasi kraanikausi puhastamiseks? Ja mis pindade puhastamiseks? Mul on köögipinnad graniidist, tõmban üle wettex-lapiga.
Seda ütlesin ka mina, et puidust asju ma ei pane masinasse. Teflon köögiriistu ei tarvita. Aga pannid, mida tohib kirjade järgi masinas pesta, pesen siiski käe vahel, sest olen märganud, et siis peavad need oluliselt kauem vastu.

Kõik teised asjad lähevad masinasse. Portselanist nõudest ma ei söö iga päev. Keraamilisi asju olen masinasse pannud – pole midagi juhtunud. Ahjuplaadid ja mõistagi kõik potid lähevad masinasse. Arvan, et inimene, kel mahub koju portselan, mahutab oma koju ka rohkem kui üks-kaks potti.

Panne pesen köögipaberiga. Minu arust kõige hügieenilisem – ühe paberiga pesen. Siis võtan uue, puhta paberi ning sellega kuivatan.

Kraanikausi pesuks on mul üks vastav hari. Mõnikord kasutan ka švammi. Sellega ma nõusid kohe kindlasti ei pese, sest kraanikauss on majapidamises tegelikult üks pisikuterohkemaid kohti. Ja seda puhastanud švamm veel pisikuterohkem.

Pinnad puhastan Wettex lapiga.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 23:50
Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 23:13

Miks lihtsalt halvustad? Igaüks elab ja toimetab, kuidas just talle sobib. Mul on 4 panni ja 8 potti, pesen kõiki käsitsi just siis kui tahan.
Tegelikult, ma ei halvusta. Lihtsalt püüan ümber lükata mingeid väärarusaamu nagu masinaga ei saa või ei ole mõtet potte pesta. Mõni pole selle pealegi tulnud, et neid masinas võiks pesta (üks tuttav mul). Mugavam on ju paar potti juurde osta, kui koguaeg jännata mõttetu tööga.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 13:07eriti näiteks kahvlid, mille vahesid ju käsitsipesija ükshaaval korralikult läbi ei käi...
Millisel nõudepesumasinal on harjad, mis kõik kahvlivahed läbi käivad? Käsitsi mu arust just nühid pesuvahendise nuustikuga tõhusamalt ja saad kindel olla, et kõik jäägid on eemaldunud, pärast veel loputad ka korralikult, nõudepesumasinas keerleb ainult mingi vesi ringi ja mingit erilist nühkimist ei toimu. Meil tööl peseb nõudepesumasin ja seal puhaste söögiriistade sahtlis just alatasa kohtan mingeid kahvleid, millel harude vahel mingi eelmine söök kinni, oma köögis ei paneks ma iial sellist kahvlit enne kuivama, kui ta päris puhas pole. Ilmselt oleneb ka inimesest ja tema pesemismetoodikast, mul üks vanurist sugulane tõesti oskab nii ka nõusid pesta, et ma need ise pärast üle pesen, kui ta peaks juhtuma minu köögis toimetama, aga reeglina täies elujõus ja tugevate kätega inimesed peaks küll nõud saama nii puhtaks, et mingist rasvakihist pole mõtet rääkida.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 22:44
Külaline kirjutas: 29 Aug 2024 13:07eriti näiteks kahvlid, mille vahesid ju käsitsipesija ükshaaval korralikult läbi ei käi...
Millisel nõudepesumasinal on harjad, mis kõik kahvlivahed läbi käivad? Käsitsi mu arust just nühid pesuvahendise nuustikuga tõhusamalt ja saad kindel olla, et kõik jäägid on eemaldunud, pärast veel loputad ka korralikult, nõudepesumasinas keerleb ainult mingi vesi ringi ja mingit erilist nühkimist ei toimu. Meil tööl peseb nõudepesumasin ja seal puhaste söögiriistade sahtlis just alatasa kohtan mingeid kahvleid, millel harude vahel mingi eelmine söök kinni, oma köögis ei paneks ma iial sellist kahvlit enne kuivama, kui ta päris puhas pole. Ilmselt oleneb ka inimesest ja tema pesemismetoodikast, mul üks vanurist sugulane tõesti oskab nii ka nõusid pesta, et ma need ise pärast üle pesen, kui ta peaks juhtuma minu köögis toimetama, aga reeglina täies elujõus ja tugevate kätega inimesed peaks küll nõud saama nii puhtaks, et mingist rasvakihist pole mõtet rääkida.
Nõudekas on veesurve see, mis puhtaks lööb, sh. kahvlivahed. Kui sa just igaks nõudepesuks uut nuustikut ei võta ja tugeva survega väga kõrge temperatuuriga veega ei pese, siis on kaheldav, et nõudekast parema tulemuse ise lobistades saad. Muidugi masinal ja masinal on vahe ka, mõned kehvemad masinad tõesti ei tee head tööd, nendesse investeerida ei tasu.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2024 00:33
Nõudekas on veesurve see, mis puhtaks lööb, sh. kahvlivahed. Kui sa just igaks nõudepesuks uut nuustikut ei võta ja tugeva survega väga kõrge temperatuuriga veega ei pese, siis on kaheldav, et nõudekast parema tulemuse ise lobistades saad. Muidugi masinal ja masinal on vahe ka, mõned kehvemad masinad tõesti ei tee head tööd, nendesse investeerida ei tasu.
Mis masinat siis soovitatakse? Mul endal on ca 10 aastat vana Whilpool. On toiminud üllatavalt hästi, aga hakkab väsima. Uut pole aimugi, mida peaks ostma. Hinnast suht suva, tahaks korralikku. Miele?
Külaline

Nõudepesumasinast: mul oli väga vana kasutatuna ostetud Siemens, mis pesi aastaid märksa paremini kui nüüdne kallima otsa electrolux. Nüüdsel on juba kord käinud parandaja ja no ei ole pesul see kvaliteet. Samas tehnikapoes öeldi ka, et uuema aja masinad ei olegi nii tõhusad. Nelja aastaga on restid lagunenud ja pesukvaliteet ka kehv. Plaanin juba ammu uut osta, aga ei teagi nüüd, mida valida.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2024 10:07 Nõudepesumasinast: mul oli väga vana kasutatuna ostetud Siemens, mis pesi aastaid märksa paremini kui nüüdne kallima otsa electrolux. Nüüdsel on juba kord käinud parandaja ja no ei ole pesul see kvaliteet. Samas tehnikapoes öeldi ka, et uuema aja masinad ei olegi nii tõhusad. Nelja aastaga on restid lagunenud ja pesukvaliteet ka kehv. Plaanin juba ammu uut osta, aga ei teagi nüüd, mida valida.
Sest inimestelt on vaja raha kätte saada ja on tekitatud mõnus suhtumine, et ilma masinata pole sa üldse inimene.
Külaline

Siit moraal! Ära anna hinnangut selle järgi, mis sinu töö juures masin midagi teeb. Mõistagi visatakse sinna asjad suvaliselt, kasutatakse suvalisi pesuvahendeid ja programme.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2024 10:37
Külaline kirjutas: 30 Aug 2024 10:07 Nõudepesumasinast: mul oli väga vana kasutatuna ostetud Siemens, mis pesi aastaid märksa paremini kui nüüdne kallima otsa electrolux. Nüüdsel on juba kord käinud parandaja ja no ei ole pesul see kvaliteet. Samas tehnikapoes öeldi ka, et uuema aja masinad ei olegi nii tõhusad. Nelja aastaga on restid lagunenud ja pesukvaliteet ka kehv. Plaanin juba ammu uut osta, aga ei teagi nüüd, mida valida.
Sest inimestelt on vaja raha kätte saada ja on tekitatud mõnus suhtumine, et ilma masinata pole sa üldse inimene.
Keegi ei keela sul käsitsi edasi pesta! Lase aga!
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2024 20:10
Külaline kirjutas: 30 Aug 2024 10:37
Keegi ei keela sul käsitsi edasi pesta! Lase aga!
Mina ei hädalda halvasti töötavate ja katki minevate masinate üle.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist