Uskumatu, et täiesti tavaline ja elementaarne kodumasin mõnes inimeses niisugust kadedust tekitab.Külaline kirjutas: ↑30 Aug 2024 10:37Sest inimestelt on vaja raha kätte saada ja on tekitatud mõnus suhtumine, et ilma masinata pole sa üldse inimene.Külaline kirjutas: ↑30 Aug 2024 10:07 Nõudepesumasinast: mul oli väga vana kasutatuna ostetud Siemens, mis pesi aastaid märksa paremini kui nüüdne kallima otsa electrolux. Nüüdsel on juba kord käinud parandaja ja no ei ole pesul see kvaliteet. Samas tehnikapoes öeldi ka, et uuema aja masinad ei olegi nii tõhusad. Nelja aastaga on restid lagunenud ja pesukvaliteet ka kehv. Plaanin juba ammu uut osta, aga ei teagi nüüd, mida valida.
Nõudepesumasin vs käsipesu?
-
Külaline
-
Külaline
kui kasutad nõudepesutablette/kapsleid, siis pole ei soola ega loputusainet, need on tabletis juba sees.
sool pehmendab vett, loputusaine muudab klaasid kirkamaks. ise ei kasuta ka vedela pesuaine puhul loputusainet, ei taha seda nõudele, pigem olgu tuhmid
-
Külaline
Et, kui keegi küsib soovitust uue masina ostmiseks, siis on tegemist hädaldamisega? Ja kõik masinad on nagunii rämpsud? Kõik kodumasinad lõppevad kord ära. Ja samamoodi võivad olla mistahes teised kodumasinad kehva kvaliteediga. Ega me sellepärast ei loobu ju nende masinate kasutamisest.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 08:24Mina ei hädalda halvasti töötavate ja katki minevate masinate üle.
Miks on mõne jaoks tänapäeval nii elementaarne kodumasin midagi nii tõusiklikku? Miks teatud kodumasinad on justkui ok majapidamises. Ja mingi suhtes on selline põlastav-naeruvääristav hoiak? Sest nõusid saab ju käsitsi ka pesta? Jah saab! Kodu saad koristada ka harja ja kühvliga. Milleks sulle tolmuimeja? Pesu saad pesta käsitsi. Milleks sulle pesumasin?
Loodetavasti sul on ikka kodus külmik ja pliit olemas? Või on need ka saatanast?
-
Külaline
Tegelikult soovitatakse igal juhul panna masinasse soola. Ka siis, kui tabletis on see juba sees olemas. Vesi on ju erinevates piirkondades erineva karedusega. Ja tabletis olev sool ei pruugi piisav olla.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 09:17kui kasutad nõudepesutablette/kapsleid, siis pole ei soola ega loputusainet, need on tabletis juba sees.
sool pehmendab vett, loputusaine muudab klaasid kirkamaks. ise ei kasuta ka vedela pesuaine puhul loputusainet, ei taha seda nõudele, pigem olgu tuhmid
Loputusainet ei kasuta mina ka. Mul on tavalised nõud, mis on igapäevases kasutuses. Ei ole vaja, et need kiiskaksid. Ma isegi arvan, et need nõud on sellised, et ma ei näegi mingit erinevust, kui on pestud loputusainega või loputusaineta.
-
Külaline
Ma ei hädaldanud, lihtsalt mainisin fakti, et uuem masin ei ole nii hea kui vana, mille ostsin kasutatatuna ja mis töötas ka ökotablettidega ideaalselt 10 aastat. Oleks veel töötanud, aga müüsime vana elamise maha ja see jäi sinna sisse. Uue puhul ütles parandaja, et ökotablette ei tohi kasutada ja ainult finishit. No kõlab veidi uskumatuna, samas tegu oli igati kogenud profiga ja mul pole alust kahelda tema soovituses. Ei kujuta ettegi, et peaks hakkama käsitsi pesema igapäevaseid nõusid. Käsitsi pesen ainult vana mustrilist portselani, aga seda igapäevaselt ju ei kasuta niikuinii.
-
Külaline
Miks sa arvad, et mul masinat pole? On lausa 2, üle 20 a. Mees ostis, mõtles, et on lihtsam. Rekord on olnud 2 a, kui ta kohvikruusid masinas seisid.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 10:53Et, kui keegi küsib soovitust uue masina ostmiseks, siis on tegemist hädaldamisega? Ja kõik masinad on nagunii rämpsud? Kõik kodumasinad lõppevad kord ära. Ja samamoodi võivad olla mistahes teised kodumasinad kehva kvaliteediga. Ega me sellepärast ei loobu ju nende masinate kasutamisest.
Miks on mõne jaoks tänapäeval nii elementaarne kodumasin midagi nii tõusiklikku? Miks teatud kodumasinad on justkui ok majapidamises. Ja mingi suhtes on selline põlastav-naeruvääristav hoiak? Sest nõusid saab ju käsitsi ka pesta? Jah saab! Kodu saad koristada ka harja ja kühvliga. Milleks sulle tolmuimeja? Pesu saad pesta käsitsi. Milleks sulle pesumasin?
Loodetavasti sul on ikka kodus külmik ja pliit olemas? Või on need ka saatanast?
Saa lihtsalt aru, et kaheliikmelises peres, kus põhimõtteliselt vaid kohvi ja vett juuakse, ei viitsi keegi masinat kasutada.
-
Külaline
Haha, see on väga naljakas. Kas ma saan õigesti aru, et teil on kaheliikmeline pere, mees ostsis sinuga konsulteerimata kaks nõudekat, hoidis seal oma kohvikruuse kaks aastat ja kogu selle kahe aasta jooksul te ei suutnud kahekesi neid kruuse pessu panna? Kodus joote ainult vett ja kohvi, süüa ei tee ja tellitud toitu sööte otse pakendist?
-
Külaline
Oi kui vaimukas.Ants kirjutas: ↑31 Aug 2024 13:44Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 13:01Miks sa arvad, et mul masinat pole? On lausa 2, üle 20 a. Mees ostis, mõtles, et on lihtsam. Rekord on olnud 2 a, kui ta kohvikruusid masinas seisid.
Saa lihtsalt aru, et kaheliikmelises peres, kus põhimõtteliselt vaid kohvi ja vett juuakse, ei viitsi keegi masinat kasutada.
Üks linnas, teine maal.
-
Külaline
Miks ei mees ise kodumasinaid osta? Nii ennekuulmatu?Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 13:40 Haha, see on väga naljakas. Kas ma saan õigesti aru, et teil on kaheliikmeline pere, mees ostsis sinuga konsulteerimata kaks nõudekat, hoidis seal oma kohvikruuse kaks aastat ja kogu selle kahe aasta jooksul te ei suutnud kahekesi neid kruuse pessu panna? Kodus joote ainult vett ja kohvi, süüa ei tee ja tellitud toitu sööte otse pakendist?
Miks tellitud? Lõunat sööme väljas, õhtul mees ise vaatab, kord nädalas ehk tuleb söögitegemine, aga sa paned siis kahe taldrikuga masina tööle, või ootad kuu aega, et masin täis saab? Pesed need taldrikud kohe käsitsi ja kõik. Oh, ning jah, ma olengi niipheen, et kasutan portselani ja kristalli.
-
Külaline
Igasugu kloune käib siin foorumis. Ostavad nõudepesumasina ja siis selgub, et tegelikult masinat vaja ei olegi, sest nad ju ei söö kodus. Kui üliharva söövad, siis pesevad kaks kaussi käsitsi ära.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 15:12Miks ei mees ise kodumasinaid osta? Nii ennekuulmatu?Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 13:40 Haha, see on väga naljakas. Kas ma saan õigesti aru, et teil on kaheliikmeline pere, mees ostsis sinuga konsulteerimata kaks nõudekat, hoidis seal oma kohvikruuse kaks aastat ja kogu selle kahe aasta jooksul te ei suutnud kahekesi neid kruuse pessu panna? Kodus joote ainult vett ja kohvi, süüa ei tee ja tellitud toitu sööte otse pakendist?
Miks tellitud? Lõunat sööme väljas, õhtul mees ise vaatab, kord nädalas ehk tuleb söögitegemine, aga sa paned siis kahe taldrikuga masina tööle, või ootad kuu aega, et masin täis saab? Pesed need taldrikud kohe käsitsi ja kõik. Oh, ning jah, ma olengi niipheen, et kasutan portselani ja kristalli.
-
Külaline
Kuule kloun, kuidas sa kasvõi kord nädalas söögitegemist kujutad ette ainult 2 taldrikuga? Mees sööb ainult võikusid õhtuti? Ei lähe vaja potte ega panne? Võiku tegemiseks nugagi? Mõtle ikka enne, kui midagi kirjutad.
-
Külaline
Kuule, tobu, igas peres ei sööda tõesti keedukartuleid ja hakklihakastet iga õhtu. Ma isegi ei kujuta ette, mida ma potis peaks tegema.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 16:10 Kuule kloun, kuidas sa kasvõi kord nädalas söögitegemist kujutad ette ainult 2 taldrikuga? Mees sööb ainult võikusid õhtuti? Ei lähe vaja potte ega panne? Võiku tegemiseks nugagi? Mõtle ikka enne, kui midagi kirjutad.
-
Külaline
Ja nõud seisavad mitu aastat masinasKülaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 15:24Igasugu kloune käib siin foorumis. Ostavad nõudepesumasina ja siis selgub, et tegelikult masinat vaja ei olegi, sest nad ju ei söö kodus. Kui üliharva söövad, siis pesevad kaks kaussi käsitsi ära.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 15:12Miks ei mees ise kodumasinaid osta? Nii ennekuulmatu?Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 13:40 Haha, see on väga naljakas. Kas ma saan õigesti aru, et teil on kaheliikmeline pere, mees ostsis sinuga konsulteerimata kaks nõudekat, hoidis seal oma kohvikruuse kaks aastat ja kogu selle kahe aasta jooksul te ei suutnud kahekesi neid kruuse pessu panna? Kodus joote ainult vett ja kohvi, süüa ei tee ja tellitud toitu sööte otse pakendist?
-
Külaline
Mis mõttes? Teil kulub kahe aasta jooksul ainult nii palju nõusid, et vaid mõned kohvikruusid?Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 13:01Miks sa arvad, et mul masinat pole? On lausa 2, üle 20 a. Mees ostis, mõtles, et on lihtsam. Rekord on olnud 2 a, kui ta kohvikruusid masinas seisid.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 10:53Et, kui keegi küsib soovitust uue masina ostmiseks, siis on tegemist hädaldamisega? Ja kõik masinad on nagunii rämpsud? Kõik kodumasinad lõppevad kord ära. Ja samamoodi võivad olla mistahes teised kodumasinad kehva kvaliteediga. Ega me sellepärast ei loobu ju nende masinate kasutamisest.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 08:24
Mina ei hädalda halvasti töötavate ja katki minevate masinate üle.
Ok, sööte kõik söögikorrad väljas. Või tellite koju ja sööte otse pakendist. Mingil muul juhul küll ei kujuta ette, et aastate kaupa mitte ühtegi musta nõud kodus ei teki.
Kui ma olen üksinda kodus, siis mul on juba kolmandal päeval masin täis. Kuidas on võimalik, et kaks inimest aastate kaupa mitte ühtegi musta nõud ei teki kui vaid paar kohvitassi.
Keskmine Eesti inimene ikkagi teeb kui mitte iga päev, siis vähemalt aegajalt kodus ise süüa.
Pigem kahtlustan, et sa ei ole masina põhimõttest ja kasutusfunktsioonist õigesti aru saanud.
-
Külaline
Sorri, aga milleks, kui teil neid vaja ei lähe? Et saaks öelda, et mul on olemas, aga mul ei lähe vaja?Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 15:04Oi kui vaimukas.Ants kirjutas: ↑31 Aug 2024 13:44Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 13:01
Miks sa arvad, et mul masinat pole? On lausa 2, üle 20 a. Mees ostis, mõtles, et on lihtsam. Rekord on olnud 2 a, kui ta kohvikruusid masinas seisid.
Üks linnas, teine maal.
-
Külaline
Ja need paar kohvitassid seisavad siis mitu aastat masinas..Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 20:16Mis mõttes? Teil kulub kahe aasta jooksul ainult nii palju nõusid, et vaid mõned kohvikruusid?Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 13:01Miks sa arvad, et mul masinat pole? On lausa 2, üle 20 a. Mees ostis, mõtles, et on lihtsam. Rekord on olnud 2 a, kui ta kohvikruusid masinas seisid.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 10:53
Et, kui keegi küsib soovitust uue masina ostmiseks, siis on tegemist hädaldamisega? Ja kõik masinad on nagunii rämpsud? Kõik kodumasinad lõppevad kord ära. Ja samamoodi võivad olla mistahes teised kodumasinad kehva kvaliteediga. Ega me sellepärast ei loobu ju nende masinate kasutamisest.
Ok, sööte kõik söögikorrad väljas. Või tellite koju ja sööte otse pakendist. Mingil muul juhul küll ei kujuta ette, et aastate kaupa mitte ühtegi musta nõud kodus ei teki.
Kui ma olen üksinda kodus, siis mul on juba kolmandal päeval masin täis. Kuidas on võimalik, et kaks inimest aastate kaupa mitte ühtegi musta nõud ei teki kui vaid paar kohvitassi.
Keskmine Eesti inimene ikkagi teeb kui mitte iga päev, siis vähemalt aegajalt kodus ise süüa.
Pigem kahtlustan, et sa ei ole masina põhimõttest ja kasutusfunktsioonist õigesti aru saanud.
(Sorry, ma ei saa kuidagi üle sellest, see on nii naljakas. Ikka uskumatuid friike leidub meie hulgas
-
Külaline
Ehk siis, ma saan aru, et nad on mehega kaks uhhuuud, kes ostavad omale koju masinaid, mida reaalselt ei vaja? Aga selleks, et saaks perekoolis uhkelt öelda, et MUL ON SEE MASIN OLEMAS!?Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 20:32Ja need paar kohvitassid seisavad siis mitu aastat masinas..Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 20:16Mis mõttes? Teil kulub kahe aasta jooksul ainult nii palju nõusid, et vaid mõned kohvikruusid?Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 13:01
Miks sa arvad, et mul masinat pole? On lausa 2, üle 20 a. Mees ostis, mõtles, et on lihtsam. Rekord on olnud 2 a, kui ta kohvikruusid masinas seisid.
(Sorry, ma ei saa kuidagi üle sellest, see on nii naljakas. Ikka uskumatuid friike leidub meie hulgas)
-
Külaline
Võib-olla nad esimese masinaga ei saanud aru, kuidas see töötabKülaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 20:36Ehk siis, ma saan aru, et nad on mehega kaks uhhuuud, kes ostavad omale koju masinaid, mida reaalselt ei vaja? Aga selleks, et saaks perekoolis uhkelt öelda, et MUL ON SEE MASIN OLEMAS!?Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 20:32Ja need paar kohvitassid seisavad siis mitu aastat masinas..Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 20:16
Mis mõttes? Teil kulub kahe aasta jooksul ainult nii palju nõusid, et vaid mõned kohvikruusid?
(Sorry, ma ei saa kuidagi üle sellest, see on nii naljakas. Ikka uskumatuid friike leidub meie hulgas)
-
Külaline
Kusjuures need kaks masinat on veel 20 aastat vanad ka 
Või siis teine variant, et vahepeal uuendavad. Ei tea, kas siis võtavad need kaks tassi välja ja tõstavad uude masinasse ümber
Või siis teine variant, et vahepeal uuendavad. Ei tea, kas siis võtavad need kaks tassi välja ja tõstavad uude masinasse ümber
-
Külaline
Mul oli ka paar tuttavat, kes omavahel iroonilisi pilke vahetasid, kui rääkisin, et nõudepesumasin on väga hea kodumasin. Selja taga sain teada, et olen laisk naine.
Kui neil tuttavatel elujärg paranes, nägin, et ka nende koju oli see "imetabane" masin tekkinud. Huvitav miks? Tubli ja korralik naine seda ju ei vaja!?
Kui neil tuttavatel elujärg paranes, nägin, et ka nende koju oli see "imetabane" masin tekkinud. Huvitav miks? Tubli ja korralik naine seda ju ei vaja!?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Bing [Bot], käguan ja 2 külalist