Kus linnas elada?
-
Külaline
Kus linnas elada?
Tahaks Tallinnast ära.
Olen mõelnud, et läheks kuhugi väiksemasse kohta, aga kuhu võiks minna. Pärnu? Otepää? Kärdla? Elva?
Et ei süüdistataks libateemas, siis ütlen kohe ära, et ega mul mingit kindlat plaani pole. Hetkel lihtsalt unistan ja mõtisklen, et “kui kolida, siis kuhu”
Olen mõelnud, et läheks kuhugi väiksemasse kohta, aga kuhu võiks minna. Pärnu? Otepää? Kärdla? Elva?
Et ei süüdistataks libateemas, siis ütlen kohe ära, et ega mul mingit kindlat plaani pole. Hetkel lihtsalt unistan ja mõtisklen, et “kui kolida, siis kuhu”
-
Külaline
Mis täpselt sind linnast ära tõmbab? Või mis Tallinna puhul ei meeldi? Enamus tallinlasi ei kujuta tegelikult väikelinna või alevi elu ettegi. Just praktilise poole pealt...Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 20:11 Tahaks Tallinnast ära.
-
Tutiga Täi
- Teerajaja
- Kontakt:
Paar tuttavat on Võrusse kolinud ja kiidavad oma valikut taevani. Vana kooliõde läks Viljandisse ja on samuti oma eluga rahul. Nende mineku põhjus olid lapsed, kellele sooviti rahulikku elukeskkonda.
Kui ise peaks Eesti piires kuhugi kolima, siis valiks Haapsalu või Pärnu. Mõlemad linnad meeldivad väga, eriti Haapsalu. Need vanad puumajad ja üldse kogu selle linna õhustik on mõnus.
Kui ise peaks Eesti piires kuhugi kolima, siis valiks Haapsalu või Pärnu. Mõlemad linnad meeldivad väga, eriti Haapsalu. Need vanad puumajad ja üldse kogu selle linna õhustik on mõnus.
-
Külaline
See pole küll teema point, aga ausalt mitte miski ei meeldi. Nõme venelasi täis linn.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 20:16Mis täpselt sind linnast ära tõmbab? Või mis Tallinna puhul ei meeldi? Enamus tallinlasi ei kujuta tegelikult väikelinna või alevi elu ettegi. Just praktilise poole pealt...Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 20:11 Tahaks Tallinnast ära.
Ja see pole solvang kellelegi, kellele meeldib. Minu subjektiivne arvamus, mis ei pretendeeri absoluutsele tõele.
-
Külaline
Haapsalu peale olen ka mõelnud. Ausalt, Viljandi pole pähe tulnud. Ei teagi miks. Seal on ilus küll ju ja järv ja kultuur jne.Tutiga Täi kirjutas: ↑31 Aug 2024 20:22 Paar tuttavat on Võrusse kolinud ja kiidavad oma valikut taevani. Vana kooliõde läks Viljandisse ja on samuti oma eluga rahul. Nende mineku põhjus olid lapsed, kellele sooviti rahulikku elukeskkonda.
Võru ma ei tunne üldse. Ei tea sellest midagi. Põlva - sama asi, üldse ei tunne.
-
Külaline
Tasuta ja tihe transport meeldib? See, et kõik on käe-jala juures? Meri? Absoluutselt igale maitsele vabaaja veetmise võimalused? Suur valik erinevaid turge, poode, keskusi jne? See, et elektrikatkestusi peaaegu pole ja igasugused loodukahjude (nt. langenud puud, üleujutus) likvideerimised toimuvad väga kiiresti? Kohe mitte miski...Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 20:28 See pole küll teema point, aga ausalt mitte miski ei meeldi. Nõme venelasi täis linn.
Ja see pole solvang kellelegi, kellele meeldib. Minu subjektiivne arvamus, mis ei pretendeeri absoluutsele tõele.
-
Külaline
Äkki tasuks erinevates linnaosades elamist proovida?Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 20:28See pole küll teema point, aga ausalt mitte miski ei meeldi. Nõme venelasi täis linn.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 20:16Mis täpselt sind linnast ära tõmbab? Või mis Tallinna puhul ei meeldi? Enamus tallinlasi ei kujuta tegelikult väikelinna või alevi elu ettegi. Just praktilise poole pealt...Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 20:11 Tahaks Tallinnast ära.
Kas tööd saab teha ükskõik kus?
-
Külaline
Jah, minule ei meeldi Tallinn. Teistele võib meeldida, aga minule ei meeldi. Mitte üldse.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 20:38Tasuta ja tihe transport meeldib? See, et kõik on käe-jala juures? Meri? Absoluutselt igale maitsele vabaaja veetmise võimalused? Suur valik erinevaid turge, poode, keskusi jne? See, et elektrikatkestusi peaaegu pole ja igasugused loodukahjude (nt. langenud puud, üleujutus) likvideerimised toimuvad väga kiiresti? Kohe mitte miski...Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 20:28 See pole küll teema point, aga ausalt mitte miski ei meeldi. Nõme venelasi täis linn.
Ja see pole solvang kellelegi, kellele meeldib. Minu subjektiivne arvamus, mis ei pretendeeri absoluutsele tõele.![]()
Sellepärast unistan Tallinnast minema kolimisest ja valin kohta. Tegudeni muidugi.. no läheb aega. Aga algus seegi.
-
Külaline
Töö ja raha (mõistlikkuse piirides) ei ole probleem jah.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 20:41Äkki tasuks erinevates linnaosades elamist proovida?Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 20:28See pole küll teema point, aga ausalt mitte miski ei meeldi. Nõme venelasi täis linn.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 20:16
Mis täpselt sind linnast ära tõmbab? Või mis Tallinna puhul ei meeldi? Enamus tallinlasi ei kujuta tegelikult väikelinna või alevi elu ettegi. Just praktilise poole pealt...
Kas tööd saab teha ükskõik kus?
Aga Tallinnas ei taha mitte ühtegi linnaosa.
-
Külaline
-
Külaline
Sa pole ju öelnud ühtki asja, mida uuelt kohalt ootad, mis tingimusi soovid jneKülaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 20:48 Töö ja raha (mõistlikkuse piirides) ei ole probleem jah.
Tunned hästi Tallinna siis võid vaibilt võrrelda:
Kadriorg on nagu Haapsalu
Südalinn nagu Pärnu
Mustamäe nagu Tartu
Nõmme nagu Viljandi
Pääsküla nagu Tapa
Haabersti nagu Paldiski
Kakumäe nagu Kärdla
Majaka nagu Narva
Vana-Lõuna kant nagu Elva
Pirita nagu Türi
Kassisaba nagu Võru
Kristiine nagu Valga
Lasnamäe - noh, lasnamäe on nagu Tallinn
-
Külaline
Ma vist niisama mõtisklen, et kus tahaks elada. Otseselt tingimusi polegi.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 21:07Sa pole ju öelnud ühtki asja, mida uuelt kohalt ootad, mis tingimusi soovid jneKülaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 20:48 Töö ja raha (mõistlikkuse piirides) ei ole probleem jah.
Tunned hästi Tallinna siis võid vaibilt võrrelda:
Kadriorg on nagu Haapsalu
Südalinn nagu Pärnu
Mustamäe nagu Tartu
Nõmme nagu Viljandi
Pääsküla nagu Tapa
Haabersti nagu Paldiski
Kakumäe nagu Kärdla
Majaka nagu Narva
Vana-Lõuna kant nagu Elva
Pirita nagu Türi
Kassisaba nagu Võru
Kristiine nagu Valga
Lasnamäe - noh, lasnamäe on nagu Tallinn
Kool+lastead.
Pood - ühest piisab
Et jala/ rattaga saaks asjad aetud
Et venelasi poleks
Et inimesi oleks vähem
Meri/ veekogu võiks olla
Mõni golfiväljak võiks olla ca 30km raadiuses
See linnaosade võrdlus on küll superhea, aitäh!
-
Külaline
No see golfiteema on kõige suvakam. Selle järgi ei saa ka päris valida.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 21:17Koli Otepääle
Ise olen mõelnud Pärnut kõige rohkem
-
Külaline
Mina elan Tallinnas Lasnamäel. Ümberringi on väga roheline, aknasse paistavad nii meri kui Kadrioru park. 3 km kaugusel asuva Viru keskuse juurde võin kasvõi jala kõndida. Bussiga sõidan linna 10 minutit. Lapsed käivad kesklinnas koolis. Meeldib, et on valikut töökohtade, koolide, ajaveetmisvõimaluste, aga ka igasuguste teenuste ja ravivõimaluste osas.
Kuulan neid mujal elavate kaugete sugulaste jutte, kuidas vereanalüüsi saab anda kord nädalas ja tulemuse saamiseks tuleb päevi oodata, kuna see saadetakse a la Tartusse. Eriarste kohapeal ei ole, käivad kaugemalt ja aegu saada ei ole ja arstide osas valikut ka ei ole. Saad selle, kes soostub üldse tulema. Perearst on saja aastane. Kui teatrisse või kontserdile tahad minna, siis arvuta kütus ja ööbimine juurde. Sama on kusagile lendamisega. Iga asi on eraldi ettevõtmine, mitte nii, et ah, läksin poodi, vaatasin, nii hea hinnaga veekeetja oli, võtsin ära, sest vana hakkaski just pragunema. Kõik käib möödaminnes, ajakuluta, soodsalt. Mujal elamiseks peab olema auto, hunnik raha ja soovitavalt oma firma omanik, et aega saaks kogu olmega seonduva peale kulutada.
Lisaks ei saa ma aru inimestest, kes tahavad suvalisse kohta kolida. Minu jaoks on küll kilomeetrine vahe, kas valida nt Haapsalu või Elva. Need on ikka ju kardinaalselt erinevad. Ise valiksin juurte järgi või mingi muu sideme järgi, suvalisse kohta kolimist ei kujuta ette.
Kuulan neid mujal elavate kaugete sugulaste jutte, kuidas vereanalüüsi saab anda kord nädalas ja tulemuse saamiseks tuleb päevi oodata, kuna see saadetakse a la Tartusse. Eriarste kohapeal ei ole, käivad kaugemalt ja aegu saada ei ole ja arstide osas valikut ka ei ole. Saad selle, kes soostub üldse tulema. Perearst on saja aastane. Kui teatrisse või kontserdile tahad minna, siis arvuta kütus ja ööbimine juurde. Sama on kusagile lendamisega. Iga asi on eraldi ettevõtmine, mitte nii, et ah, läksin poodi, vaatasin, nii hea hinnaga veekeetja oli, võtsin ära, sest vana hakkaski just pragunema. Kõik käib möödaminnes, ajakuluta, soodsalt. Mujal elamiseks peab olema auto, hunnik raha ja soovitavalt oma firma omanik, et aega saaks kogu olmega seonduva peale kulutada.
Lisaks ei saa ma aru inimestest, kes tahavad suvalisse kohta kolida. Minu jaoks on küll kilomeetrine vahe, kas valida nt Haapsalu või Elva. Need on ikka ju kardinaalselt erinevad. Ise valiksin juurte järgi või mingi muu sideme järgi, suvalisse kohta kolimist ei kujuta ette.
-
Külaline
Mul golfist pole halli aimugi, soovitasin lihtsalt kuna Otepää on väga kena loodusega väike linnake, kõik vajalik olemas ja samas mitte ülerahvastatud. Venelasi ka vist pole eriti ja mis peamine - pole üldse Tallinna moodi
Kasuta Googlemapsi Streetview'd ja vaata erinevad linnad üle, mingi vibe saad nii ka kätte
-
Külaline
Arusaadavad argumendid. Arstiabi osa on selline, mis ma mõtlen, et tõesti võib mind ka puudutada. Hmm, Pärnus on ka haigla olemas. Ilmselt seal suht sama seis, mis Tallinnas arstiabiga - see päris oluline jah.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 21:32 Mina elan Tallinnas Lasnamäel. Ümberringi on väga roheline, aknasse paistavad nii meri kui Kadrioru park. 3 km kaugusel asuva Viru keskuse juurde võin kasvõi jala kõndida. Bussiga sõidan linna 10 minutit. Lapsed käivad kesklinnas koolis. Meeldib, et on valikut töökohtade, koolide, ajaveetmisvõimaluste, aga ka igasuguste teenuste ja ravivõimaluste osas.
Lendamise jaoks kannatab ära Tallinna sõita - nagunii reis on tüütu, see üks ots enam ei ole määrav.
Teater jms - jumala ükskõik.
Mul on argument, et “tahan ära”. Sellepärast valin niimoodi suvaliselt. Aga praegu tundub, et Pärnu hakkab eest ära rebima.
(Mitte selle teema arvamuste põhjal, aga eks ma siin oma peas mõtlen juurde)
-
Külaline
Aa, oih, sorryKülaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 21:36Mul golfist pole halli aimugi, soovitasin lihtsalt kuna Otepää on väga kena loodusega väike linnake, kõik vajalik olemas ja samas mitte ülerahvastatud. Venelasi ka vist pole eriti ja mis peamine - pole üldse Tallinna moodi![]()
Kasuta Googlemapsi Streetview'd ja vaata erinevad linnad üle, mingi vibe saad nii ka kätte
Veekogu seal vist ei ole. No Pühajärv, aga see jääb veids eemale linnast ikka.
Aga Otepää on muidu armas jah. Ja megahead sporditingimused. See on suur pluss
-
Külaline
Kuressaaret pole veel keegi pakkunud. Minu sünni- ja kodulinn läbi kooliaja, elaksin seal veel kunagi hea meelega. Ilus-korras, rahulik linn. Kõik eluks vajalik justkui olemas. Aga noh, see meretagune elu võibolla ei sobi kõigile.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 2 külalist