Kus linnas elada?
-
Külaline
Raske on niimoodi soovitada. Millise paigaga on sul ajalooline side läbi esivanemate? Kas plaanid elada korteris või majas? Kui suur ürituste tarbija sa oled? Kas sul on kroonilisi haigusi, millega peab sageli eriarsti külastama? Kas sul on auto?
Väikelinnades on valida vaid nõukaaegsetes paneelikates kortereid. Selles väikelinnas, kust mina pärit, on need praeguseks valdavalt renoveeritud. Mõnes linnas aga olen näinud väga räämas maju.
Ka väikelinnas sõltub väga palju, kus sul see eluaseme täpsemalt asub. Sa võid asuda otse peatänava ääres, kus kogu aeg autod sõidavad. Su korter võib olla täitsa keset linna ja seega saad kõikidest üritustest osa. Aga sa võid elada ka rahuliku parkmetsa või järve ääres.
Seega soovitan sul võtta kinnisvaraportaali ette ja vaadata erinevates linnades saadavaid kortereid, maju.
Kui sa ei vaja kunstisaale ja teatreid nagu õhku, sulle vaikus ja rahu sobib, sul on endal auto tagumiku all, siis soovitaks Pärnust, Tartust väiksemat kohta. Seal on kinnisvara odavam, ümbrus rohelisem, inimesed sõbralikud.
Väikelinnades on valida vaid nõukaaegsetes paneelikates kortereid. Selles väikelinnas, kust mina pärit, on need praeguseks valdavalt renoveeritud. Mõnes linnas aga olen näinud väga räämas maju.
Ka väikelinnas sõltub väga palju, kus sul see eluaseme täpsemalt asub. Sa võid asuda otse peatänava ääres, kus kogu aeg autod sõidavad. Su korter võib olla täitsa keset linna ja seega saad kõikidest üritustest osa. Aga sa võid elada ka rahuliku parkmetsa või järve ääres.
Seega soovitan sul võtta kinnisvaraportaali ette ja vaadata erinevates linnades saadavaid kortereid, maju.
Kui sa ei vaja kunstisaale ja teatreid nagu õhku, sulle vaikus ja rahu sobib, sul on endal auto tagumiku all, siis soovitaks Pärnust, Tartust väiksemat kohta. Seal on kinnisvara odavam, ümbrus rohelisem, inimesed sõbralikud.
-
Külaline
Mulle näiteks sobib, et midagi eriti ei toimu. Tallinnas mind ei huvita melu. Trügivad rahvamassid on vastik-vastik. Väikelinnas lähen ma hommikul ujuma, metsa jalutama ja mitte üks tont ei tule vastu - mõnus. Suvel on üritusi siingi päris palju, aga need vähemalt on eestlaste üritused. Julgen siin sõita läbi linna rattaga ja hulkuda üksi metsikul maastikul. Tallinnas never ever. Üks naaber on seltskonnalõvi ja tal on pidevalt mingid grillpartyd. Kes tahab kogu aeg melu, see suudab selle omale ka väikelinnas tekitada.
-
Külaline
Ei vasta tõele. Me pole isegi esikümnes ukrainlaste arvu poolest.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 12:24Kusagilt on meelde jäänud, et kõige rohkem ukrainlasi vastu võtnud riik on Eesti. Ega ma ei imesta ka, kui on ikka kõva soov igal alal esirinnas olla. Seal me nüüd siis oleme, uhked eestlased. Ise me kaevame endale hauda.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 12:09 Minu ümber on uskumatult palju vene keelt nii tööl, tänaval kui ühistransas. Bussis vahetan kohta lihtsalt kui vene möla lähedal kõrva kriipima hakkab, lihtsalt ei suuda enam. Eks inimeste elustiilist ka oleneb kas ta sellest probleemist üldse teadlik on. Kui inimene ntks töötab kodukontoris või ntks peamiselt eestikeelses riigiasutuses, tellib toidukauba jpm koju, sõidab ainult autoga - siis tal ehk tõesti pole aimugi, mis Tallinnaga juhtunud on.
-
Külaline
No täpselt! Just nii ongi! Sada korda ju räägitud, et igal pool on laiali Ukraina venelased, mingit ukraina keelt need ei räägi.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 14:41Aga järsku pead ukrainlasi silmas? Elan ise kesk Euroopas ja No igalt poolt kuuleb vene keelt. IKEAs eriti palju. Kummaline see, et parklas autod Ukraina numbritega aga Ukraina keelt ei kuule kuskil. Ainult vene keelt.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 12:09 Olen elupõline tallinlane ja pole kunagi end mujal Eestis elamas ette kujutanud. Ringi rännata on muidugi tore Eesti eri paigus.
Kahjuks viimastel aastatel ma e i tunne oma kodulinna ära:( Tiblad, tiblad, hordide kaupa, igal pool vene keel, jube! Lapsepõlve lõpust mäletan veel paari nõukogude aastat, no siis ka ei tundunud asi nii hull. Võimalik, et tegelikult venkusid oli u sama palju, aga eestlasi oli lihtsalt rohkem kui praegu. Kasvasin ühel väiksemal Tallinna "mäel", siis oli see täitsa okei ja prestiizhnegi elukoht, nüüd harva sinna sattudes on selge, et suur osa eestlasi on sealt ära kolinud, parematesse kohtadesse, asemel suur osa võõrrahvast.
Hirmus on see, et protsess on ju tagasipööramatu. Ettevõtjad plaksutavad rõõmust käsi, et ida poolt odavat tööjõudu sisse tuua.
Minu ümber on uskumatult palju vene keelt nii tööl, tänaval kui ühistransas. Bussis vahetan kohta lihtsalt kui vene möla lähedal kõrva kriipima hakkab, lihtsalt ei suuda enam. Eks inimeste elustiilist ka oleneb kas ta sellest probleemist üldse teadlik on. Kui inimene ntks töötab kodukontoris või ntks peamiselt eestikeelses riigiasutuses, tellib toidukauba jpm koju, sõidab ainult autoga - siis tal ehk tõesti pole aimugi, mis Tallinnaga juhtunud on.
Sellest johtuvalt olen isegi mõelnud, et äkki kunagi pensionipõlves elaks mõnes väikelinnas, kus eesti keelt kuuleb. Jah, meid on vähe, meid on nii vähe... Praegugi istun aias ja kuulen kõrvalaiast katkematut vene suvitajate möla. Seal mitu generatsiooni koos, väimees muide on eestlane. Pole veel aru saanud, kuidas ta seal vastu peab, kuigi mõni riigikeele rääkija peres ikka on, siis üldine foon muidugi mitte.
Ja lõppkokkuvõttes - mis vahet sel eestlasele on kas Lasnamäe venelane või Ukraina venelane? Riigikeelt tahan kuulda.
-
Külaline
Õnnelik inimene, kui sul on töö, mida saad absoluutselt kõikjal teha, kus internet. Mina oleks ammu Tallinnast jalga lasknud.
Raudtee ühendus on näiteks suur boonus. Viljandi on minu jaoks on küll väga sümpaatne koht. Ma pean sealt edasi sõitma, et sugulasteni jõuda ja bussist või rongist välja astudes olen alati nagu kultuurišokis -kõik räägivad eesti keeles.
Raudtee ühendus on näiteks suur boonus. Viljandi on minu jaoks on küll väga sümpaatne koht. Ma pean sealt edasi sõitma, et sugulasteni jõuda ja bussist või rongist välja astudes olen alati nagu kultuurišokis -kõik räägivad eesti keeles.
-
Külaline
Ilmselgelt mõeldi protsentuaalselt rahvaarvust. Kahjuks siis võib tõde küll selline olla. Suure muulaste laine saabudes kasvas meie rahvaarv ju 3% võrra, see on suur hulk.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 15:44Ei vasta tõele. Me pole isegi esikümnes ukrainlaste arvu poolest.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 12:24Kusagilt on meelde jäänud, et kõige rohkem ukrainlasi vastu võtnud riik on Eesti. Ega ma ei imesta ka, kui on ikka kõva soov igal alal esirinnas olla. Seal me nüüd siis oleme, uhked eestlased. Ise me kaevame endale hauda.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 12:09 Minu ümber on uskumatult palju vene keelt nii tööl, tänaval kui ühistransas. Bussis vahetan kohta lihtsalt kui vene möla lähedal kõrva kriipima hakkab, lihtsalt ei suuda enam. Eks inimeste elustiilist ka oleneb kas ta sellest probleemist üldse teadlik on. Kui inimene ntks töötab kodukontoris või ntks peamiselt eestikeelses riigiasutuses, tellib toidukauba jpm koju, sõidab ainult autoga - siis tal ehk tõesti pole aimugi, mis Tallinnaga juhtunud on.
Enim häiris, et enamus neist ei räägi sõnagi inglise keelt. Saabud võõrale maale ja avad suu ja räägid aga rõõmsalt omas keeles edasi. Ei meeldi. Meie ju nii ei tee välismaal.
-
Külaline
Aastaid tagasi oli siin müügil krunt majaga otse vaatega järvele ja hinnaga mille eest Tallinnas ei saa Lasnal isegi 1-toalist. Noori ettevõtlike noori tuleb päris palju juurde. Müüki tulevad krundid lähevad suht ruttu.
-
Külaline
No kui sa läheks riiki, kus ca 90% rahvastikust on koolis vähem või rohkem eesti keelt õppinud, igas poes on eesti emakeelega teenindaja ja iga asutus, arst osutab sulle emakeelset abi, siis räägiks sina ka ilma igasuguse häbita eesti keelt ja tunneks, et sul on selleks suisa õigus.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 16:00Ilmselgelt mõeldi protsentuaalselt rahvaarvust. Kahjuks siis võib tõde küll selline olla. Suure muulaste laine saabudes kasvas meie rahvaarv ju 3% võrra, see on suur hulk.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 15:44Ei vasta tõele. Me pole isegi esikümnes ukrainlaste arvu poolest.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 12:24
Kusagilt on meelde jäänud, et kõige rohkem ukrainlasi vastu võtnud riik on Eesti. Ega ma ei imesta ka, kui on ikka kõva soov igal alal esirinnas olla. Seal me nüüd siis oleme, uhked eestlased. Ise me kaevame endale hauda.
Enim häiris, et enamus neist ei räägi sõnagi inglise keelt. Saabud võõrale maale ja avad suu ja räägid aga rõõmsalt omas keeles edasi. Ei meeldi. Meie ju nii ei tee välismaal.
-
Külaline
Räägiks nad vähemalt ukraina keeles, aga nad plädisevad vene keeles. Ja minule tundub, et Tallinn muutub iga päevaga aina rohkem vene keelseks. Kas nad voolavad ikka piiranguta siia?Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 16:00
Ilmselgelt mõeldi protsentuaalselt rahvaarvust. Kahjuks siis võib tõde küll selline olla. Suure muulaste laine saabudes kasvas meie rahvaarv ju 3% võrra, see on suur hulk.
-
Külaline
Ohjah, vana laul, aga siin on meie koht selg sirgu ajada ja alati eranditult eesti keeles rääkida. Vahet pole, oskad vene keelt või mitte, igasugune vene k oskus tuleb maha salata. Muidu hakatakse seda kohe jõhkralt ära kasutama ja rullitakse sinust üle. Millal üldse on vajadus venelase v ukrainlasega suhelda? Tegelikult ei olegi.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 16:19No kui sa läheks riiki, kus ca 90% rahvastikust on koolis vähem või rohkem eesti keelt õppinud, igas poes on eesti emakeelega teenindaja ja iga asutus, arst osutab sulle emakeelset abi, siis räägiks sina ka ilma igasuguse häbita eesti keelt ja tunneks, et sul on selleks suisa õigus.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 16:00Ilmselgelt mõeldi protsentuaalselt rahvaarvust. Kahjuks siis võib tõde küll selline olla. Suure muulaste laine saabudes kasvas meie rahvaarv ju 3% võrra, see on suur hulk.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 15:44
Ei vasta tõele. Me pole isegi esikümnes ukrainlaste arvu poolest.
Keeleõpe algab esimesest päevast. Aitame siis kõik sellele kaasa.
Ma olen tartlane ja Tallinnas käin väga harva. Peamiselt vaid lennujaamas. Viimati tegime sinna sõpradega kevadel nö väljasõidu - külastasime häid restorane ja veetsime niisama aega. Aga ka mulle oli see täielik šokk KUI palju oli vene keelt. Ka peaaegu kõik klienditeenindajad olid tugeva vene aktsendiga või jäid kohati vastamisega hätta. Tulge Tartusse, siin päris umbkeelseid venelasi on väga vähe ja niisama seda keelt kuuleb ka vähe
-
Külaline
Ohjah, vana laul, aga siin on meie koht selg sirgu ajada ja alati eranditult eesti keeles rääkida. Vahet pole, oskad vene keelt või mitte, igasugune vene k oskus tuleb maha salata. Muidu hakatakse seda kohe jõhkralt ära kasutama ja rullitakse sinust üle. Millal üldse on vajadus venelase v ukrainlasega suhelda? Tegelikult ei olegi.
[/quote]
On vajadus venelase v ukrainlasega suhelda igapäevaselt. Käisin ka algul abiks vastuvõtukeskuses. Need, kes 2 a tagasi vastu võeti, õpivad hoolega keelt. Meilgi töötab mitu ukrainlast ja nende naised on eesti keeles juba väga head, ühisüritustel saavad ilusti räägitud. Mehed enam-vähem, aga proovivad ja saavad aru. Vastamisel pigem eelistavad inglise keelt. Ma näen probleemi pigem nn vanades eesti venelastes ja uutes venelastes. Nende jaoks oleme asumaa, ukrainlaste jaoks mitte. Need venelased tõesti ei õpi ega proovigi. Tuttavaid, kellel vene naine ja kes kodus räägivad vene keeles naise ja lapsega on MITU! Minu jaoks arusaamatu, aga noh, nii on. Samas on mul ka vene kolleege, kes räägivad pea perfektselt. Ja naabreid, kes hoolimata sellest, et isegi nende vanaema on Eestis sündinud, ei räägi põhimõtteliselt üldse. Seega ei saa üldistada!
[/quote]
On vajadus venelase v ukrainlasega suhelda igapäevaselt. Käisin ka algul abiks vastuvõtukeskuses. Need, kes 2 a tagasi vastu võeti, õpivad hoolega keelt. Meilgi töötab mitu ukrainlast ja nende naised on eesti keeles juba väga head, ühisüritustel saavad ilusti räägitud. Mehed enam-vähem, aga proovivad ja saavad aru. Vastamisel pigem eelistavad inglise keelt. Ma näen probleemi pigem nn vanades eesti venelastes ja uutes venelastes. Nende jaoks oleme asumaa, ukrainlaste jaoks mitte. Need venelased tõesti ei õpi ega proovigi. Tuttavaid, kellel vene naine ja kes kodus räägivad vene keeles naise ja lapsega on MITU! Minu jaoks arusaamatu, aga noh, nii on. Samas on mul ka vene kolleege, kes räägivad pea perfektselt. Ja naabreid, kes hoolimata sellest, et isegi nende vanaema on Eestis sündinud, ei räägi põhimõtteliselt üldse. Seega ei saa üldistada!
-
Külaline
On vajadus venelase v ukrainlasega suhelda igapäevaselt. Käisin ka algul abiks vastuvõtukeskuses. Need, kes 2 a tagasi vastu võeti, õpivad hoolega keelt. Meilgi töötab mitu ukrainlast ja nende naised on eesti keeles juba väga head, ühisüritustel saavad ilusti räägitud. Mehed enam-vähem, aga proovivad ja saavad aru. Vastamisel pigem eelistavad inglise keelt. Ma näen probleemi pigem nn vanades eesti venelastes ja uutes venelastes. Nende jaoks oleme asumaa, ukrainlaste jaoks mitte. Need venelased tõesti ei õpi ega proovigi. Tuttavaid, kellel vene naine ja kes kodus räägivad vene keeles naise ja lapsega on MITU! Minu jaoks arusaamatu, aga noh, nii on. Samas on mul ka vene kolleege, kes räägivad pea perfektselt. Ja naabreid, kes hoolimata sellest, et isegi nende vanaema on Eestis sündinud, ei räägi põhimõtteliselt üldse. Seega ei saa üldistada!Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 17:28 Ohjah, vana laul, aga siin on meie koht selg sirgu ajada ja alati eranditult eesti keeles rääkida. Vahet pole, oskad vene keelt või mitte, igasugune vene k oskus tuleb maha salata. Muidu hakatakse seda kohe jõhkralt ära kasutama ja rullitakse sinust üle. Millal üldse on vajadus venelase v ukrainlasega suhelda? Tegelikult ei olegi.
[/quote]
Meil on ka tööl lihtsama töö peal punt ukrainlasi. Ei räägi nad sõnagi eesti keelt. Samas pole ka ime, nad on kambakesi koos ja pole nagu kellegagi tööl eesti keelt rääkida.
Hoopis kurvem on, et nende eestlasest osakonnajuht räägib nendega endastmõistetavusega jätkuvalt vene keeles:( Ja nii juba 2,5 aastat. Räägiks ta eesti keeles, iga päev mõni uus sõna ja nii ta tuleb.... aga ei.
-
Külaline
Põgenikke võeti vastu igal pool Euroopas ja kaugemalgi. Ei rääkinud keegi nendega vene keelt. Ja mõne aja pärast siristavad varsti kohalikku keelt nagu linnukesed. Ainult mitte Eestis?!
Pole mingit põhjust neid hellitada-pillitada mingi vene keelega. Milleks üldse välja näidata, et seda kunagi sunniviisiliselt õpiti
Pole mingit põhjust neid hellitada-pillitada mingi vene keelega. Milleks üldse välja näidata, et seda kunagi sunniviisiliselt õpiti
-
Külaline
Jah, meil Pirita linnaosas suht sama. Lisaks veel meri ja jõgi kohe siinsamas. Ei tahaks küll siit kuhugi kolida.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 12:49 Ma elan Tallinnas, Nõmmel. Ei kuule ei vene ega muid keeli peale eesti keele. Kõik vajalik on jalutuskäigu kaugusel. Tupiktänav ja eramajad, lapsed jooksevad aiast-aeda, täielik idüll ausalt öeldes. Samas, Tallinna kesklinn on lühikese rongisõidu kaugusel. Kuigi ega me seal eriti tihti käi, töötame kodust ja polegi väga asja mujale. Vahel tundub, et osade inimeste jaoks Tallinn võrdub mäed või kesklinn. Tegelikult on siin palju ilusaid ja rahulikke paikasid. Ema elab mul Lõuna-Eestis ja ausalt, meie Nõmme kodu ja majatagune mets annab rohkem maa vaibi kui tal seal.
-
Külaline
pluss lasnamäe tiblad.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 18:40Jah, meil Pirita linnaosas suht sama. Lisaks veel meri ja jõgi kohe siinsamas. Ei tahaks küll siit kuhugi kolida.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 12:49 Ma elan Tallinnas, Nõmmel. Ei kuule ei vene ega muid keeli peale eesti keele. Kõik vajalik on jalutuskäigu kaugusel. Tupiktänav ja eramajad, lapsed jooksevad aiast-aeda, täielik idüll ausalt öeldes. Samas, Tallinna kesklinn on lühikese rongisõidu kaugusel. Kuigi ega me seal eriti tihti käi, töötame kodust ja polegi väga asja mujale. Vahel tundub, et osade inimeste jaoks Tallinn võrdub mäed või kesklinn. Tegelikult on siin palju ilusaid ja rahulikke paikasid. Ema elab mul Lõuna-Eestis ja ausalt, meie Nõmme kodu ja majatagune mets annab rohkem maa vaibi kui tal seal.
-
Külaline
Vana laul jah. Me siin võime ohkida ja ahkida, aga riik on selles osas endiselt passiivne. Vaata töökuulutusi, eriti riigiasutuste omasid ja ametikohti, kus tuleb suhelda kodanikega. Nõutud ikka vene keel ja vene keel. Isegi haljastusspetsialist peab oskama suhtlustasandil vene keelt. Riigile on odavama võtta vene keele oskusega töötajaid, kui palgata suuremal hulgal tõlkisid tööle. Kõik riigiasutused võtavad vastu venekeelseid pöördumisi. Kõikide riigiasutuste teenindused pakuvad võimalust vene keeles asju ajada.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 17:09Ohjah, vana laul, aga siin on meie koht selg sirgu ajada ja alati eranditult eesti keeles rääkida. Vahet pole, oskad vene keelt või mitte, igasugune vene k oskus tuleb maha salata. Muidu hakatakse seda kohe jõhkralt ära kasutama ja rullitakse sinust üle. Millal üldse on vajadus venelase v ukrainlasega suhelda? Tegelikult ei olegi.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 16:19No kui sa läheks riiki, kus ca 90% rahvastikust on koolis vähem või rohkem eesti keelt õppinud, igas poes on eesti emakeelega teenindaja ja iga asutus, arst osutab sulle emakeelset abi, siis räägiks sina ka ilma igasuguse häbita eesti keelt ja tunneks, et sul on selleks suisa õigus.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 16:00
Ilmselgelt mõeldi protsentuaalselt rahvaarvust. Kahjuks siis võib tõde küll selline olla. Suure muulaste laine saabudes kasvas meie rahvaarv ju 3% võrra, see on suur hulk.
Erasektorist pole üldse mõtet rääkida. Müüjaks ilma vene keeleta ei saa. Ülemiste KFC-s hüüavad teenindajad numbreid eesti ja vene keeles, et klient teaks oma nagitsatele järgi tulla. No ma ei tea, miks me üldse raiskame nii palju raha ja aega vene koolides eesti keele õpetamise peale, kui nad seal isegi numbreid eesti keeles selgeks ei saa. Penskarid seal ju söömas ei käi, noored Eesti Vabariigi programmi järgi õppivad noored.
-
Külaline
Elva, Tartu ja neist veel lõunapoolsemad sõidavad hoopis Riiga, sama maa. Riia lennud sageli odavamad ka.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2024 21:39 Lendamise jaoks kannatab ära Tallinna sõita - nagunii reis on tüütu, see üks ots enam ei ole määrav.
-
Külaline
Jah lisab boonusena metsik müraallikas - mõnusalt autostunud maantee Viimsisse. Päriselt julged ka seal jõe ääres üksi ja hilja jalutada?Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 18:40Jah, meil Pirita linnaosas suht sama. Lisaks veel meri ja jõgi kohe siinsamas. Ei tahaks küll siit kuhugi kolida.Külaline kirjutas: ↑01 Sept 2024 12:49 Ma elan Tallinnas, Nõmmel. Ei kuule ei vene ega muid keeli peale eesti keele. Kõik vajalik on jalutuskäigu kaugusel. Tupiktänav ja eramajad, lapsed jooksevad aiast-aeda, täielik idüll ausalt öeldes. Samas, Tallinna kesklinn on lühikese rongisõidu kaugusel. Kuigi ega me seal eriti tihti käi, töötame kodust ja polegi väga asja mujale. Vahel tundub, et osade inimeste jaoks Tallinn võrdub mäed või kesklinn. Tegelikult on siin palju ilusaid ja rahulikke paikasid. Ema elab mul Lõuna-Eestis ja ausalt, meie Nõmme kodu ja majatagune mets annab rohkem maa vaibi kui tal seal.
-
Ihh
Pärnu pole eriti väike, pigem ikka massilinn.
Haapsalu on keskkonnana mõnus, kahjuks rikuti viimase peatänava rekonstrueerimisega sealne õhustik, võeti maha täiselujõus puud ja asemele pandi ...kah midagi.
Haapsalu on kinnine kogukond, võõrast omaks ei võeta eriti kiiresti.
Haapsalu on keskkonnana mõnus, kahjuks rikuti viimase peatänava rekonstrueerimisega sealne õhustik, võeti maha täiselujõus puud ja asemele pandi ...kah midagi.
Haapsalu on kinnine kogukond, võõrast omaks ei võeta eriti kiiresti.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], kiisu, Kirile, Roosad tulbid, taivopalm, Tolmukübe ja 6 külalist