Kus linnas elada?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ants kirjutas: 02 Sept 2024 17:47
Külaline kirjutas: 02 Sept 2024 12:08
Katerin kirjutas: 02 Sept 2024 09:39 Unistada ju võib, kuid praegu veel paneb elukoha suurelt osalt paika tööleidmise võimalus. Eks mõnda lihttööd nagu müüja või laotööline ikka ju leiab. Aga kui sul on elukutse, mis ei võimalda kaugtööd väga teha ja tolles idüllilises väikelinnas, kuhu kolida plaanid, selle ala spetsialiste vajavat ettevõtet lihtsalt ei ole, siis on jama. Näiteks minule mu töö meeldib ega plaani kellekski teiseks ümber õppida. Seega mina otsiks kodu paralleelselt tööotsingutega. Käid teises linnas kinnisvara vaatamas koos tööintervjuule minekuga.
Olen teemaalgataja. Minul ainult kaugtöö ongi, nii et asukoha poolest võin elada New Yorgis või Assamalla poe taga - kui seal ainult levi on.
Väga õige!
Võtate kolme mobla teenusepakkuja poolt kõnekaardid ja selgub, et Eesti ülikõva IT jne on sisuliselt jama (katsetate levi). Ei ole maakodu kuskil karuperse ja hiiremustika ristmikul, ikka levi pole. AGA ... aga mida on see on valguskaabel, lausa toas. tahad teenust: oi jeerum milline (jah, milline, mitte billine) see on.
Odavam on lõunal bussiga vallamaja lähedale tasuta wifisse sõita, pooleteise tunni pärast saab koju tagasi.
No ma tuletan meelde, et metsakoht on näide. Ma otsin väikelinna. Mul peavad lapsed koolis ka käima.
Ja ma arvan, et Eestis on väikelinnades igalpool võimalus saada normaalne internet.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Sept 2024 17:17
Külaline kirjutas: 02 Sept 2024 12:52
Külaline kirjutas: 02 Sept 2024 12:41 Kui pole vahet kus tööd teha ja ei ole ka lapsi, kes koolis-lasteaias käivad, siis on ju väga lihtne. Ela paari kuu kaupa erinevates linnades. Ning lõpuks äkki suudad ka valida kuhu püsivalt elama minna.
Lapsed on. See ongi kõige keerulisem kolimise juures. Ise ma võiks ükskõik kus metsas elada.
No siis oota parem ära kuni lastel kool läbi. Seni võid suvitada kuskil väikelinnas.
Ükskõik kus metsas sa nüüd ka tööd teha ei saa. Pole seal sugugi ülikiiret netti võtta.
Kooli on veel palju ees. Kui niikaua ootan, on pool elu läbi. Aga hakkasin juba vaikselt kinnisvara kuulutusi vaatama. Hiljemalt suvevaheajaks tahaks selle triki ära teha.
Ja mets oli näide. Ega ma päris metsa ei tahagi ja ilmselt ei saaks ka jah. Ma tahan väikelinna.
Keegi enne küsis, kuidas lapsed suhtuvad.
Tallinnast ärakolimise vastu pole neil midagi. Tallinn ei meeldi meile kellelegi.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Sept 2024 18:11 No ma tuletan meelde, et metsakoht on näide. Ma otsin väikelinna. Mul peavad lapsed koolis ka käima.
Ja ma arvan, et Eestis on väikelinnades igalpool võimalus saada normaalne internet.
Laste, eriti juba koolis käivate laste pärast tasuks jääda Tallinna. Kannatad ära, kuni kool lõpetatud.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Sept 2024 15:18 Miks ka Tallinna lähedased väiksemad kohad ei sobi?
Tallinna lähedus ei ole mingi pluss.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Sept 2024 18:17
Külaline kirjutas: 02 Sept 2024 18:11 No ma tuletan meelde, et metsakoht on näide. Ma otsin väikelinna. Mul peavad lapsed koolis ka käima.
Laste, eriti juba koolis käivate laste pärast tasuks jääda Tallinna. Kannatad ära, kuni kool lõpetatud.
MIks? Just lastega tasub Tallinnast ära kolida. Väikelinnades on rahulikum miljöö, turvaline tee kooli, koolimajad remonditud. Meie linnas läheb igal aastal terve ports lõpetajaid Tartu Ülikooli. Seega, kes viitsib õppida, ei ole mingit vahet kas lõpetanud kooli Tallinnas või väikelinnas. Mingeid narkareid, haisukolle sa linnavahel kunagi ei näe nagu Tallinnas. Pahandust tegevaid või hulkuvaid lapsi märgatakse ja seega esineb väga harva millegi sodimist või laamendamist.
Külaline

Vaatasin kinnisvaraportaali ja minu kodulinnas on praegu pakkumisel kõigest 2 maja, mis sobiks perele. Üks on nõukaajal ehitatud. Noh ütleme, et on täitsa elatav ja kohe sissekolitav, aga igas mõttes jäänud sinna nõukaaega. Peaks kõvasti renoveerima, et saada kaasaegseks. Samas hind on soodsam kui Lasnamäe 1-toaline. Teine maja on renoveeritud nõukaaegne eramu ja hind vastavalt sellele muidugi ka ilusam. Asukoht väga hea. Kritiseerida nagu ei oskagi midagi. Võib jääda kitsaks, kui on paljulapseline pere või käib palju külalisi. Aga krunt on piisavalt suur, et kõrvalhoone rajada.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Sept 2024 18:31 Just lastega tasub Tallinnast ära kolida. Väikelinnades on rahulikum miljöö, turvaline tee kooli, koolimajad remonditud. Meie linnas läheb igal aastal terve ports lõpetajaid Tartu Ülikooli. Seega, kes viitsib õppida, ei ole mingit vahet kas lõpetanud kooli Tallinnas või väikelinnas. Mingeid narkareid, haisukolle sa linnavahel kunagi ei näe nagu Tallinnas. Pahandust tegevaid või hulkuvaid lapsi märgatakse ja seega esineb väga harva millegi sodimist või laamendamist.
Mul näiteks õpib laps süvendatult muusikat, ei saa suvalisse kohta metsa kolida. Ja mingeid narkareid ja haisukolle ma keset linna küll ei ole näinud. Mine korra Frankfurdi kesklinna ja vaata, kuidas mingid turkidest kodutud tänavate ääres lamavad, pärast seda tundub Tallinn väike, mõnus ja puhas linnake.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Sept 2024 19:26
Külaline kirjutas: 02 Sept 2024 18:31 Just lastega tasub Tallinnast ära kolida. Väikelinnades on rahulikum miljöö, turvaline tee kooli, koolimajad remonditud. Meie linnas läheb igal aastal terve ports lõpetajaid Tartu Ülikooli. Seega, kes viitsib õppida, ei ole mingit vahet kas lõpetanud kooli Tallinnas või väikelinnas. Mingeid narkareid, haisukolle sa linnavahel kunagi ei näe nagu Tallinnas. Pahandust tegevaid või hulkuvaid lapsi märgatakse ja seega esineb väga harva millegi sodimist või laamendamist.
Mul näiteks õpib laps süvendatult muusikat, ei saa suvalisse kohta metsa kolida. Ja mingeid narkareid ja haisukolle ma keset linna küll ei ole näinud. Mine korra Frankfurdi kesklinna ja vaata, kuidas mingid turkidest kodutud tänavate ääres lamavad, pärast seda tundub Tallinn väike, mõnus ja puhas linnake.
Ma ei elaks relvaähvardusel ka lastega Tallinnas. Kusjuures ma olen elanud mitu aastat Londonis. Aga Tallinn on täiesti välistatud. Väike on ta jah, aga rõve, kusehaisune, vene provints.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Sept 2024 18:16
Külaline kirjutas: 02 Sept 2024 17:17
Külaline kirjutas: 02 Sept 2024 12:52

Lapsed on. See ongi kõige keerulisem kolimise juures. Ise ma võiks ükskõik kus metsas elada.
No siis oota parem ära kuni lastel kool läbi. Seni võid suvitada kuskil väikelinnas.
Ükskõik kus metsas sa nüüd ka tööd teha ei saa. Pole seal sugugi ülikiiret netti võtta.
Kooli on veel palju ees. Kui niikaua ootan, on pool elu läbi. Aga hakkasin juba vaikselt kinnisvara kuulutusi vaatama. Hiljemalt suvevaheajaks tahaks selle triki ära teha.
Ja mets oli näide. Ega ma päris metsa ei tahagi ja ilmselt ei saaks ka jah. Ma tahan väikelinna.
Keegi enne küsis, kuidas lapsed suhtuvad.
Tallinnast ärakolimise vastu pole neil midagi. Tallinn ei meeldi meile kellelegi.
Aga kuidas te teate, et väikelinnas meeldib kui te seal mitte kunagi elanud pole? Hetkel mõtlete, et mis kõik ei meeldi pealinnas, aga pärast avastate asju, mis kõik tegelikult meeldisid. Ma saaks aru kui sul oleks isiklik seos mõne kohaga ja siis otsustad sinna kolida. Aga hetkel sa ei tea ju muud kui, et tahaksid kuhugi kolida. Ehk siis sisuliselt võõrasse kohta ja arvad, et mingil põhjusel peab seal olema parem kui praegu. Äkki ongi. Aga mis siis kui pole?
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Sept 2024 18:11
Külaline kirjutas: 02 Sept 2024 12:08
No ma tuletan meelde, et metsakoht on näide. Ma otsin väikelinna. Mul peavad lapsed koolis ka käima.
osades väikelinnades on endised gümnaasiumid muudetud kas 9-klassilisteks põhikoolideks või lausa 6-klassilisteks koolideks. ja see tendents jätkub veelgi. seega võib selleks ajaks, kui su laps gümnaasiumi minna tahab, lähim gümnaasium olla nt 30km kaugusel.
kõige värskem selline näide Toilast võtta.

meil on suvila ühes - kaugelt vaadatuna - suht armsas väikelinnas, aga sinna päriselt kolida ei saaks praegu töö pärast, ega tulevikus ka pensionärina (tahaks kvaliteetset arstiabi vajadusel), nii et elan rahus edasi oma eramus ja naudin oma rohelusse mattuvat aeda ka siin paljude poolt põlatud Tallinna kesklinna aguli kõrvaltänaval.
Külaline

Maal on keskküte, kui seda ongi, toit, transport ju palju kallim.
Külaline

Minge mõneks päevaks väikelinna hotelli (kui neid on) ja vaadake kui tore on seal linnakeses.
Külaline

Ohjah, perearst. Ühes väikelinnas pole 2 a arsti kohapeal ja kõrvallinnas on 1, teine läks pensile. Apteek ja pstkontor võib mitu nädalat kinni olla, kui apteeker on puhkusel või haige. EMO on 30 km kaugusel. Jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Sept 2024 19:55 Ma ei elaks relvaähvardusel ka lastega Tallinnas. Kusjuures ma olen elanud mitu aastat Londonis. Aga Tallinn on täiesti välistatud. Väike on ta jah, aga rõve, kusehaisune, vene provints.
Mina ei elaks jälle Londonis, kus suvalisel aja südalinnas võid kuuli saada. Ilu aga peitub vaataja silmades. Kui sinu jaoks on Tallinn rõve, kusehaisune ja venelik, siis vaata äkki peeglisse.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Sept 2024 20:32
Mina ei elaks jälle Londonis, kus suvalisel aja südalinnas võid kuuli saada. Ilu aga peitub vaataja silmades. Kui sinu jaoks on Tallinn rõve, kusehaisune ja venelik, siis vaata äkki peeglisse.
Pigem enda pükse vaja siis nuusutada.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Sept 2024 20:25
Külaline kirjutas: 02 Sept 2024 18:11
osades väikelinnades on endised gümnaasiumid muudetud kas 9-klassilisteks põhikoolideks või lausa 6-klassilisteks koolideks. ja see tendents jätkub veelgi. seega võib selleks ajaks, kui su laps gümnaasiumi minna tahab, lähim gümnaasium olla nt 30km kaugusel.
kõige värskem selline näide Toilast võtta.

meil on suvila ühes - kaugelt vaadatuna - suht armsas väikelinnas, aga sinna päriselt kolida ei saaks praegu töö pärast, ega tulevikus ka pensionärina (tahaks kvaliteetset arstiabi vajadusel), nii et elan rahus edasi oma eramus ja naudin oma rohelusse mattuvat aeda ka siin paljude poolt põlatud Tallinna kesklinna aguli kõrvaltänaval.
Toila pole linn. Alevikud on tiba teine asi kui linnad.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Sept 2024 20:31 Ohjah, perearst. Ühes väikelinnas pole 2 a arsti kohapeal ja kõrvallinnas on 1, teine läks pensile. Apteek ja pstkontor võib mitu nädalat kinni olla, kui apteeker on puhkusel või haige. EMO on 30 km kaugusel. Jne.
Kindel, et see on linn? Meie väikelinnas on mitu apteeki. Perearstikeskus on tutikas. Teatud päevadel käivad ka mõned eriarstid.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Sept 2024 20:34
Külaline kirjutas: 02 Sept 2024 20:32
Pigem enda pükse vaja siis nuusutada.
Ega minu solvamine teie rõvedat linna kuidagi ilusamaks ei tee..
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Sept 2024 19:55
Ma ei elaks relvaähvardusel ka lastega Tallinnas. Kusjuures ma olen elanud mitu aastat Londonis. Aga Tallinn on täiesti välistatud. Väike on ta jah, aga rõve, kusehaisune, vene provints.
Kolmanda maailma rätinduse keskel on tõesti vingelt peen tunne.
Külaline

Sa vist ei kasuta ühistransporti. Mine kõnni keskturu läheduses.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 5 külalist