Piisav oleks 6-8 aastat vangistust, vastavalt käitumisele.Külaline kirjutas: ↑03 Sept 2024 10:43 Et siis nagu eluaegne vanglakaristus oleks piisav? Sest praegu on naine pool aastat vangis olnud, alguses Marokos, nüüd Eestis, aga sulle ikka tundub, et pole piisavalt karistatud. Te lähete siin oma vihas ligimese vastu ikka päris absurdi.
Suure-Lähtru lugu, kuidas võiks lõppeda?
-
Simon says:
- Kontakt:
-
Külaline
Ma ei ole küll kogu siinset teemaarendust läbi lugenud ega tea, mida "juhtus, siis juhtus"-kommentaator täpselt kirjutas, aga maailm on täis naisi, kes oma beebi tapavad ja "ega keegi seda beebit ei tahtnud ka nagunii" on ju täiesti tavaline ja aktsepteeritud õigustus. Enamasti tehakse seda tänapäeval küll siis, kui beebi on väiksem, siis nimetatakse teda veel "looteks", "rakukogumiks" ja "mitte veel inimeseks". Lihsalt sedasorti tapmine on meil normaliseeritud ja neid, kes sellele viltu vaatavad, peetakse äärmuslasteks. Sellises olukorras on silmakirjalik nõuda ühele õnnetule (tõenäoliselt vaimuhaigele vmt?) emale eriti ränka karistust, sest tema tegu ei ole oluliselt hullem.Külaline kirjutas: ↑03 Sept 2024 09:02
Seda “juhtus, siis juhtus” ei öelnud perekond vaid siin teemas üks kommentaator on korduvalt avaldamud arvamust, et kuna beebi elu tagasi ei too ja ega keegi seda beebit ei tahtnud ka nagunii, siis peaks mõrtsuk-ema lihtsalt rahule jätma. “Juhtus, mis juhtus ega enam miskit teha pole”
-
Simon says:
- Kontakt:
No sellisel juhul on iga tapmine lihtsalt pisut hilinenud abort.Külaline kirjutas: ↑03 Sept 2024 11:12Ma ei ole küll kogu siinset teemaarendust läbi lugenud ega tea, mida "juhtus, siis juhtus"-kommentaator täpselt kirjutas, aga maailm on täis naisi, kes oma beebi tapavad ja "ega keegi seda beebit ei tahtnud ka nagunii" on ju täiesti tavaline ja aktsepteeritud õigustus. Enamasti tehakse seda tänapäeval küll siis, kui beebi on väiksem, siis nimetatakse teda veel "looteks", "rakukogumiks" ja "mitte veel inimeseks". Lihsalt sedasorti tapmine on meil normaliseeritud ja neid, kes sellele viltu vaatavad, peetakse äärmuslasteks. Sellises olukorras on silmakirjalik nõuda ühele õnnetule (tõenäoliselt vaimuhaigele vmt?) emale eriti ränka karistust, sest tema tegu ei ole oluliselt hullem.Külaline kirjutas: ↑03 Sept 2024 09:02
Seda “juhtus, siis juhtus” ei öelnud perekond vaid siin teemas üks kommentaator on korduvalt avaldamud arvamust, et kuna beebi elu tagasi ei too ja ega keegi seda beebit ei tahtnud ka nagunii, siis peaks mõrtsuk-ema lihtsalt rahule jätma. “Juhtus, mis juhtus ega enam miskit teha pole”
-
Külaline
No mida sa hüppad ometi. Avalikkuse huvi on ilmselgelt suur antud juhtumi vastu. Peabki olema. Ja selle üle arutlemine - mida siin teemas ka tehakse - on täiesti adekvaatne reaktsioon.Külaline kirjutas: ↑03 Sept 2024 11:08Kas oled valmis kohtus tõestama, et ta tappis oma lapse ära? Praegu selline info minu teada puudub, aga sina ju tead paremini. Soovitan olla väga ettevaatlik selliste väidetega.Külaline kirjutas: ↑03 Sept 2024 10:58Ee.. seaduse kohaselt tahaks lihtsalt. Ses mõttes, et.. kas ma saan valesti aru? Ta tappis ju lapse ära, ei? Pool aastat vist pole jah isegi meie leebete seadustega mõrva eest päris adekvaatne.Külaline kirjutas: ↑03 Sept 2024 10:43 Et siis nagu eluaegne vanglakaristus oleks piisav? Sest praegu on naine pool aastat vangis olnud, alguses Marokos, nüüd Eestis, aga sulle ikka tundub, et pole piisavalt karistatud. Te lähete siin oma vihas ligimese vastu ikka päris absurdi.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑03 Sept 2024 11:12Ma ei ole küll kogu siinset teemaarendust läbi lugenud ega tea, mida "juhtus, siis juhtus"-kommentaator täpselt kirjutas, aga maailm on täis naisi, kes oma beebi tapavad ja "ega keegi seda beebit ei tahtnud ka nagunii" on ju täiesti tavaline ja aktsepteeritud õigustus. Enamasti tehakse seda tänapäeval küll siis, kui beebi on väiksem, siis nimetatakse teda veel "looteks", "rakukogumiks" ja "mitte veel inimeseks". Lihsalt sedasorti tapmine on meil normaliseeritud ja neid, kes sellele viltu vaatavad, peetakse äärmuslasteks. Sellises olukorras on silmakirjalik nõuda ühele õnnetule (tõenäoliselt vaimuhaigele vmt?) emale eriti ränka karistust, sest tema tegu ei ole oluliselt hullem.Külaline kirjutas: ↑03 Sept 2024 09:02
Tõekspidamised või mitte, aga meil on siiski seadused, mille alusel inimesi süüdi või süütuks mõistetakse. Kokkuleppe küsimus, eksole.
Hetkel on kokku lepitud, et abort ON seaduslik, aga lapsetapmine EI OLE seaduslik.
Võib-olla tuleb aeg kui ka abort keelustatakse või just, et lapsetapmine lubatakse, aga praegu on meil nii kokku lepitud.
-
Külaline
Keegi ei vaidlegi, et tapmine on kuritegu. Lihtsalt, kui inimene jääb haigeks ja meeltesegaduses teeb halbu asju, siis ei saa tema üle mõista kohut nagu terve inimese üle.
Mina olen endale asju selgitanud nii, et inimene jäi haigeks. Ma olen erialalt meedik. Haige inimene vajab abi ja kaastunnet, mitte karistust. Uskuge, teie kes te soovite eksinud naisele karmi karistust, te sooviksite mind oma haigevoodi kõrvale. Mitte neid, kes soovivad kättemaksu. Me ei tea kunagi, millal haigus tabab meid või meie lähedasi.
Ma olen pärit maalt. Pidasime mingil ajal küülikuid. Teadjad inimesed hoiatasid, et tiinet emast küülikut ei tohi stressi ajada, sest siis ta sööb oma vastsündinud pojad ära. Nii juhtuski. Ma ei tea, mis emaküülikut häiris, aga terve puur oli verd täis ja ühtegi küülikupoega ei olnud.
Rasedus ja sünd on ime ja vahel võivad asjad väga valesti minna. Teil on vedanud, et asjad läksid hästi. Kõigil ei lähe nii. Jääge inimesele inimeseks!
Mina olen endale asju selgitanud nii, et inimene jäi haigeks. Ma olen erialalt meedik. Haige inimene vajab abi ja kaastunnet, mitte karistust. Uskuge, teie kes te soovite eksinud naisele karmi karistust, te sooviksite mind oma haigevoodi kõrvale. Mitte neid, kes soovivad kättemaksu. Me ei tea kunagi, millal haigus tabab meid või meie lähedasi.
Ma olen pärit maalt. Pidasime mingil ajal küülikuid. Teadjad inimesed hoiatasid, et tiinet emast küülikut ei tohi stressi ajada, sest siis ta sööb oma vastsündinud pojad ära. Nii juhtuski. Ma ei tea, mis emaküülikut häiris, aga terve puur oli verd täis ja ühtegi küülikupoega ei olnud.
Rasedus ja sünd on ime ja vahel võivad asjad väga valesti minna. Teil on vedanud, et asjad läksid hästi. Kõigil ei lähe nii. Jääge inimesele inimeseks!
-
Külaline
Ühesõnaga - mida kaitsetum on ohver ja mida vähm tavamõistusele ettekujuteldav tapmine, seda rohkem tuleb teo tegijale kaasa tunda. Sain aru.Külaline kirjutas: ↑03 Sept 2024 13:33 Keegi ei vaidlegi, et tapmine on kuritegu. Lihtsalt, kui inimene jääb haigeks ja meeltesegaduses teeb halbu asju, siis ei saa tema üle mõista kohut nagu terve inimese üle.
Lähen nutan peatäie Ted Bundyt meenutades.
-
Külaline
Sa tahaksid mind oma haigevoodi kõrvale. Tuleta mu sõnu meelde, kui häda käes. Anna teada, ma tulen appi.
-
Külaline
Aga siis ei mõistetagi ju. Kohus ju arvestab sellega ja vangla asemel tuleb kinnine raviasutus.Külaline kirjutas: ↑03 Sept 2024 13:33 Keegi ei vaidlegi, et tapmine on kuritegu. Lihtsalt, kui inimene jääb haigeks ja meeltesegaduses teeb halbu asju, siis ei saa tema üle mõista kohut nagu terve inimese üle.
Minu meelest siin mingit kividega surnuksloopimist ei nõua mitte keegi.
Pigem hakatakse vaidlema kui siin mõned inimesed väidavad justkui oma lapse tapmine oleks kuidagi vähem
kuritegu kui suvalise inimese tapmine. Ja see “juhtus siis juhtus, mis sest enam” - selle vastu ollakse.
Naine peaks saama seaduspärase tagajärje oma teole. Ei rohkem ega vähem.
-
Külaline
Nagu päriselt, mis teil inimestel viga on???
Inimene jättis vadtsündinu külma õue ja ilma abita.
Seaduste poolest Amerrika on vähemalt õiglane.
Kas teie, kes siin arvab "et noh juhtus, upsi, Sorri", peaks ka selle ema kohta kehtima, kes jättis oma 1.5 aastase lapse 10 päevaseks puhkusska üksi koju?
Jumal tänatud, sai eluaegse vangistuse!
Inimene jättis vadtsündinu külma õue ja ilma abita.
Seaduste poolest Amerrika on vähemalt õiglane.
Kas teie, kes siin arvab "et noh juhtus, upsi, Sorri", peaks ka selle ema kohta kehtima, kes jättis oma 1.5 aastase lapse 10 päevaseks puhkusska üksi koju?
Jumal tänatud, sai eluaegse vangistuse!
-
Külaline
Sa ei tea, millal nii segaseks lähed, et samamoodi käitud. Me keegi ei tea.
-
Külaline
Aga see ei ole vabandus. Siis segasele on sundravi kinnises asutuses!Külaline kirjutas: ↑03 Sept 2024 14:38 Sa ei tea, millal nii segaseks lähed, et samamoodi käitud. Me keegi ei tea.
-
Külaline
Tubli! Jätame kõik tapmiste ja segaste surmajuhtumite uurimised ära, sest milline inimene ei oleks teo toimepanemise ajal "nii segaseks läinud".Külaline kirjutas: ↑03 Sept 2024 14:38 Sa ei tea, millal nii segaseks lähed, et samamoodi käitud. Me keegi ei tea.
Lisaks ka raske lapsepõlv ja see, et kunagi trammiga 4 sõites istus üks vanamutt vaese kannatanu (ärge nüüd segi ajage, surnu/tapetu ei ole kannatanu, vaid ohver ja (haigushoo jms all) kannatanu on ikka teo toimepanija) ta lemmikmängukaru lapikuks.
-
Külaline
Sellist asja ei saa õigustada ja nii on. Harju ära sellega, et seda ei saa välja vabandada mitte kuidagi.
-
Külaline
Hea küll, ja eks ma siis lähengi vangi ja istungi kinni. Miks sa arvad, et kui mina lähen segaseks ja kellegi ära tapan, siis polegi vaja karistada?Külaline kirjutas: ↑03 Sept 2024 14:38 Sa ei tea, millal nii segaseks lähed, et samamoodi käitud. Me keegi ei tea.
Istugu kus tahes, vanglas või hullumajas, mul ükskõik.
Kui vanglas, järelikult vääris karistust (ja võib ju olla, et mõtleb järele ja saab inimeseks), aga kui on oht, et läheb aga muudkui segaseks, siis istub hullumajas, et säästa teiste elusid.
Absoluutselt õiglane.
See vene hull Tšikatilo - ega see ka ju täie aruga ei olnud. Ilmselgelt segane tüüp. Läheksid ta haigevoodi äärele? Sa ikka saad aru, et oma avaliku kaastundehalinaga sa lihtsalt sülitad inimsusele näkku? sa ei ole hea inimene, sa oled sentimentaalne inimene. Sind ei morjenda mõrv, vaid sulle meeldib su enese näiliine headus.
Ja kui soovid teada, siis jah, ma pean ka aborti mõrvaks. Ainult et abordi puhul mul ei teki nii suurt hukkamõistu, sest vaesed naised on ajupestud ja nad ei tunneta seda mõrvana. Ühiskondlik hoiak soosib laste tapmist kõige turvalisemas kohas, emaüsas. Mis teha. Kuid elajas, kes on suuteline tapma last, keda ta on juba näinud, kätel hoidnud ja TEAB, et see on mõrv - mine lohuta teda. Mina ei suudaks.
Nii et kas vangi, kust tal on lootus kunagi välja saada, või siis hullumajja, kust tal ei tohiks olla lootust kunagi välja saada.
-
Külaline
Nüüd saab igaüks lugeda süüdistust ja uurimises väljatulnud fakte. Eks igaühe südametunnistuse asi, kas jätkab õigustamist või mitte.
-
Külaline
Delfis uudis üleval, et sai süüdistuse lapse tapmises ja laiba rüvetamises. Eks aasta pärast jõuame kohtuotsuseni.
https://wtop.com/local/2024/09/nearly-1 ... r-murders/
Siin ka läks ema hulluks ja tappis oma kaks last. Tegelikult olid tal probleemid ilmselgelt varem, abi jäi hiljaks. Ka laste jaoks. Lapsi pole tänini leitud, kuid emale on esitatud süüdistus nende tapmises ja naine üritab nüüd vanglast pääseda, sest olla endi sõnul "süüdimatu". Lähedased ei nõustu sellega, eriti laste isa. Igatahes jah, hulluks minemine/olemine ei saa olla õigustus kellegi tapmiseks, jeebus. Selle loo valguses jääb mulle vaid mõistatuseks kuidas see hull suutis lapsed nii ära peita, et neist pole ühtegi jälge.
Siin ka läks ema hulluks ja tappis oma kaks last. Tegelikult olid tal probleemid ilmselgelt varem, abi jäi hiljaks. Ka laste jaoks. Lapsi pole tänini leitud, kuid emale on esitatud süüdistus nende tapmises ja naine üritab nüüd vanglast pääseda, sest olla endi sõnul "süüdimatu". Lähedased ei nõustu sellega, eriti laste isa. Igatahes jah, hulluks minemine/olemine ei saa olla õigustus kellegi tapmiseks, jeebus. Selle loo valguses jääb mulle vaid mõistatuseks kuidas see hull suutis lapsed nii ära peita, et neist pole ühtegi jälge.
-
Külaline
See kuidas sina endale seda oled selgitanud, ei huvita kedagi ja kindlasti ei ole see tõde.
See kuidas sina endale seda oled selgitanud, ei huvita kedagi ja kindlasti ei ole see tõde.
-
Külaline
Kahjuks ei sõnagi sellest, kas talle on tehtud ka psühiaatriline ekspertiis, mis näitab, kas ta üldse süüdiv on. See lugu on õudsem, kui ma arvasin.Külaline kirjutas: ↑03 Sept 2024 16:03 Delfis uudis üleval, et sai süüdistuse lapse tapmises ja laiba rüvetamises. Eks aasta pärast jõuame kohtuotsuseni.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: kaegu ja 2 külalist