Kui sõber on vägivaldur

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 02 Sept 2024 20:17
Külaline kirjutas: 01 Sept 2024 09:44 Mul on ka üks selline meestuttav. Ta on siiski suutnud kolme erineva naisega mitu last teha. Ehk siis, elas oma naistega üsna pikalt koos enne, kui naised aru said, kellega tegu ja ta juurest minema pääsesid.

Nüüd on juba mitu aastat järjest erinevaid naisi lühiajaliselt pidanud. Ühel hetkel on kõik naised aru saanud, et ta on vägivaldne ning on põgenenud.

Praegu on tal just üks uus naine, kes tundub väga tore, aga kellel on raske elu selja taga. Kuidagi nii väga tahaks sellele naisele teada anda, et ta lõpetaks kohe selle suhte, sest on vaid aja küsimus, kui ka tema kolakat saab, aga ma ei saa - ma ei tunne seda naist. Ei ole ju sobiv tänaval ligi astuda. Praegu turgatas - et äkki peaks talle anonüümsena meili saatma? Tean, kus see naine töötab.
Postitus on kustutatud
Ei, see ei ole minu eks. See on kahjuks minu sugulane. Häbi tahab ära tappa, et minu suguvõsas on selline jõhkard.
Külaline

Kui mind tuleks keegi hoiatama, et see inimene on sisimas tegelikult jõhkard, siis ma ei tormaks temast silmapilk lahutama. Küll aga võtaksin selle info vaikselt n-ö teadmiseks ja seediksin läbi. Uuriksin tausta, kuulaks ka teiste arvamusi. Kui ikka selgub, et sel mehel on seljataga juba kolm lörris suhet, siis suhtleks eksidega ja uuriks lahkumineku põhjuseid. Ning kui räägivad sama juttu, on ka minul ilmselt tõesti alust muretsemiseks.

Tegelikult kehtib selline toimimine mitte ainult suhtes, vaid ka teistel elualadel. Töö juures oli jällegi kunagi situatsioon, kus kolleeg rääkis ühisest töökaaslasest teistele halba, keerates teised tolle vastu üles. Hiljem selgus, et selle taga oli isiklik kättemaks, need pahateod, milles inimest süüdistati, olid tugevasti liialdatud pooltõde. Seega kehtib siin reegel - kuula hoiatus ära, aga langeta otsus ise, oma peaga mõteldes.
Külaline

Kas ei või olla et mõni inimene saab lühikese süütenööriga inimesega paremini hakkama,kui teine. Ma olin oma eksiga mitte vägivaldne, aga me tülitsesime palju. Praeguse mehega pole võimalik tülitsedagi. Ta ei võta vedu. On nii rahulik. Mitte et ma tahaks tülitseda.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Sept 2024 23:00 Aga siin on 2 "heasoovliku" kes käivad nn uusi kaasasid hoiatamas. Mis nende tagamõte tegelikult oli? Ja vot selliste pärast ei usutagi. Kas sina usuksid? Sul on kaaslane kellega on kõik hästi ja siis tuleb selle kaaslase eks ja räägib, et sa oled saatana võrku langenud. Jäta maha. Põgene.
Inimesed teevad väjemalt midagigi! Loodan, et selliseid heasoovlikke on läbi elu minu ümber palju. Tagamõte ongi, et uus naine teaks ja oskaks ette vaadata. Kui keegi mulle mu uue kaaslase kohta midagi sellist rääkima tuleks, siis ma võtaksin selle teadmiseks ja jälgiks kaaslast, uuriks asja ja teaksin ka esimesi märke tähele panna. Kui esimesed vägivaldsusele viitavad märgid meie suhtesse ilmuvad, siis lahkuks. Kohe.

Halvad/arad inimesed on need, kes teavad aga on vait. Mida sina ise tunned, kui oled kaaslaselt kõva koslepi saanud ja siis selgub, et kõik ümberkaudsed oskasid seda oodata. Teadsid tema vägivaldsusest. Teadsid, et kõik eelnevad kaaslased on peksa saanud ja varem või hiljem, saad suure tõenäosusega sina ka aga sulle ei poetanud keegi poolt sõnagi. Selline käitumine on minu arust kordi hullem. Ja vot sellistele ümberkaudsetele ei julgeks tõesti midagi iitsatada, kuna nad on selgelt vägivallatseja selja taga.

Vägivallatsejast tuttava elu ja uusi suhteid kardad rikkuda, võõra naise elu ja tervis pole aga absoluutselt säästmist väärt? Vot see on minu jaoks haige mõtlemine.
Külaline

Simon says: kirjutas: 04 Sept 2024 09:01 Postitus on kustutatud
Ei ole selliseid naisi midagi väga palju. On need, kes ei oskagi mingeid varaseid märke tähele panna või lähisuhet üldse ilma vägivallata ettegi kujutada, kuna kogu nende elu ongi olnud üks ja sama vägivallajada. Neid on ühiskonnas marginaalne hulk, seega ei tasu automaatselt eeldada, et vägivallatseja uus naine just selline on.

Kellegi lähedase hoiatus sellisele "katkisele" naisele ei mõjuta tema otsust mehega jääda absoluutselt mitte kuidagi.
Simon says:
Kontakt:

Postitus Postitas Simon says: »

Külaline kirjutas: 04 Sept 2024 09:21
Simon says: kirjutas: 04 Sept 2024 09:01 Postitus on kustutatud
Ei ole selliseid naisi midagi väga palju. On need, kes ei oskagi mingeid varaseid märke tähele panna või lähisuhet üldse ilma vägivallata ettegi kujutada, kuna kogu nende elu ongi olnud üks ja sama vägivallajada. Neid on ühiskonnas marginaalne hulk, seega ei tasu automaatselt eeldada, et vägivallatseja uus naine just selline on.

Kellegi lähedase hoiatus sellisele "katkisele" naisele ei mõjuta tema otsust mehega jääda absoluutselt mitte kuidagi.
Ma ei tea kui palju, aga neid on. Ilmselgelt on. Ja omast arust nad pole kuskilt katki, hoopis vastupidi.
Külaline

Eks see tõde kuskil vahepeal ole. Jätame äärmuslikud juhused kõrvale ja vaatame laiemat pilti.
Väga palju on juhuseid kus selliseid jutte aetakse kättemaksuks. Eestiski on olnud paar sellist juhust kus mahajäetud naine on süüdistanud eksi pedofiilias ja sellekohase avalduse võimudele teinud. Asi see siis meest vägivallatsemises süüdistada.
Aga jahh kui ikka mees on selline nagu siin kirjeldati ju siis ikka tegemist pehmelt öeldes v,rdiga.
Aga üks millest ma aru ei saa. Sellistel meestel on alati naiste järjekord ukse taga. Selliste meeste pärast jäetakse oma pikaaegsed kaasad ja laste idad. Sest nad on igavad ja kirg kadunud.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Sept 2024 10:13 Aga üks millest ma aru ei saa. Sellistel meestel on alati naiste järjekord ukse taga. Selliste meeste pärast jäetakse oma pikaaegsed kaasad ja laste idad. Sest nad on igavad ja kirg kadunud.
Sellised mehed on avalikkuse eest meeldivad inimesed, reeglina head suhtlejad, igatepidi sotsiaalselt osavad, oskavad inimesi lugeda ning on ka ülihead manipulaatorid. Nad oskavd head muljet jätta. Nagu ka teemaalgatuses mainitud sõber - lähedane inimene ja mitukümmend aastat ei osanud arvatagi, et võib koduseinte vahel vägivaldne olla.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Sept 2024 08:59 Kas ei või olla et mõni inimene saab lühikese süütenööriga inimesega paremini hakkama,kui teine. Ma olin oma eksiga mitte vägivaldne, aga me tülitsesime palju. Praeguse mehega pole võimalik tülitsedagi. Ta ei võta vedu. On nii rahulik. Mitte et ma tahaks tülitseda.
Sinu eksi eks oli rahulik ja igav?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Sept 2024 08:59 Kas ei või olla et mõni inimene saab lühikese süütenööriga inimesega paremini hakkama,kui teine. Ma olin oma eksiga mitte vägivaldne, aga me tülitsesime palju. Praeguse mehega pole võimalik tülitsedagi. Ta ei võta vedu. On nii rahulik. Mitte et ma tahaks tülitseda.
See vastab tõele. Enda tutvusringkonnast tean kahte naist kes oma mehega päevast päeva tülitsesid. Ikka päris koledalt. Nüüd mõlemad mehed pikalt uute kaasdaega. Lapsed ja puha. Ning ei mingit tüli. Vastupidi. Ninnunännu
Aga need 2 naist tülitsevad ka oma uute ja uutega edasi. Ja räägivad kõikja mida ikka mees valedti ja halvasti teeb. Mõnedel inimestel on omadus teistest havad omadused välja tirida. Kasvõi jõuga.
Simon says:
Kontakt:

Külaline kirjutas: 04 Sept 2024 10:13 Eks see tõde kuskil vahepeal ole. Jätame äärmuslikud juhused kõrvale ja vaatame laiemat pilti.
Väga palju on juhuseid kus selliseid jutte aetakse kättemaksuks. Eestiski on olnud paar sellist juhust kus mahajäetud naine on süüdistanud eksi pedofiilias ja sellekohase avalduse võimudele teinud. Asi see siis meest vägivallatsemises süüdistada.
Aga jahh kui ikka mees on selline nagu siin kirjeldati ju siis ikka tegemist pehmelt öeldes v,rdiga.
Aga üks millest ma aru ei saa. Sellistel meestel on alati naiste järjekord ukse taga. Selliste meeste pärast jäetakse oma pikaaegsed kaasad ja laste idad. Sest nad on igavad ja kirg kadunud.
Selline isik, kellel on kalduvus asju rusikatega lahendada, on enamasti domineeriv, kindlapiiriliste põhimõtetega ja ei kahtle endas iialgi. Ehk ta on täpselt sama käitumisega nagu väga kompetentsed isikud, keda naised just otsivad. Haigla peaarst, kohtunik, pangajuht.
Ainult et see pätt mimikreerib käitumist, pädevust tal pole. Lihtsameelsem naine ei saa sellest aru.
Külaline

Ainsad tõendid, mis loeksid, oleksid kohtus kinnitusst leidnud või kui olen ise oma silmaga pealt näinud. Juttudesse ei süvene, sest varasemad kokkupuuted juttude tasemel on olnud valed ja peale selle kulub liiga palju energiat teiste eraellu süvenemisele. Hoiatama hakkaksin vaid juhul, kui asjasse on puutunud alaealine turvalisus.
Külaline

Simon says: kirjutas: 04 Sept 2024 10:43 Selline isik, kellel on kalduvus asju rusikatega lahendada, on enamasti domineeriv, kindlapiiriliste põhimõtetega ja ei kahtle endas iialgi. Ehk ta on täpselt sama käitumisega nagu väga kompetentsed isikud, keda naised just otsivad. Haigla peaarst, kohtunik, pangajuht.
Ainult et see pätt mimikreerib käitumist, pädevust tal pole. Lihtsameelsem naine ei saa sellest aru.
Kõigi su sõnavõttude järgi siin foorumis on sinust endast jäänud täpselt selline mulje.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Sept 2024 20:47 Aga küsimused on õigustatud. Mida siis "heasoovlikud" prouad siis läksid ütlema. Ühel siis sugulase uuele kaasale ja teisel siis oma eksi uuele kaasale.
Mis sinu "moraalse kompassi" on nii paigast ära löönud, et jätkub kaasaelamist vägivallatsejale ja mitte peksuohvritele? Naisteviha võtab ikka viimase aruraasu peast ära. Heasoovlik on just see, kes hoiatab teise inimese vägivaldse käitumismalli eest. Sul pole mingit põhjust sinna oma iroonilisi jutumärke toppida, "hea" inimene oled ise, silmakirjalik ja vägivallaimetleja.
Simon says:
Kontakt:

Külaline kirjutas: 04 Sept 2024 14:35
Külaline kirjutas: 03 Sept 2024 20:47 Aga küsimused on õigustatud. Mida siis "heasoovlikud" prouad siis läksid ütlema. Ühel siis sugulase uuele kaasale ja teisel siis oma eksi uuele kaasale.
Mis sinu "moraalse kompassi" on nii paigast ära löönud, et jätkub kaasaelamist vägivallatsejale ja mitte peksuohvritele? Naisteviha võtab ikka viimase aruraasu peast ära. Heasoovlik on just see, kes hoiatab teise inimese vägivaldse käitumismalli eest. Sul pole mingit põhjust sinna oma iroonilisi jutumärke toppida, "hea" inimene oled ise, silmakirjalik ja vägivallaimetleja.
Põrgutee on sillutatud heade soovidega.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Sept 2024 14:35
Lähed hoiatama, saad ise vaimset vägivalda tunda või siis selgub, et tegelikult polnudki vägivaldne ja oled hoopis ise valelik. Ei lähe hoiatama, oled taas süüdlane. Heasoovlik inimene vaatab, kuidas oma kogukonda parendada. Olgu selleks lapse kiusamine koolis või naabriprouaga ülbitsemine, kus reaalselt oled näinud ja sul on tõendid, mis lähtuvad taaskord vaid aususest ja oma silma uskumisest. Kaamerapilt on parim tõestus, muu on jutt. Inimese filmimine aga pole lubatud.
Külaline

Tean ka naisi, kes on oma sinikaid presenteerinud fotodel, ikka rõhutatult, aga hiljem selgus, et tegelikult polnudki mees vägivaldne, vaid narratiivi taheti sellist luua.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Sept 2024 14:48 Tean ka naisi, kes on oma sinikaid presenteerinud fotodel, ikka rõhutatult, aga hiljem selgus, et tegelikult polnudki mees vägivaldne, vaid narratiivi taheti sellist luua.
Ja see teema siin ei ole absoluutselt sellest! Samas välja öelda, et sa ei muudaks oma suhetes vägivalduriga mitte midagi, sa ka nagu ei tihka. Miks? Kuigi su kommentaari mõte täpselt selline on.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Sept 2024 15:24
Külaline kirjutas: 04 Sept 2024 14:48 Tean ka naisi, kes on oma sinikaid presenteerinud fotodel, ikka rõhutatult, aga hiljem selgus, et tegelikult polnudki mees vägivaldne, vaid narratiivi taheti sellist luua.
Ja see teema siin ei ole absoluutselt sellest! Samas välja öelda, et sa ei muudaks oma suhetes vägivalduriga mitte midagi, sa ka nagu ei tihka. Miks? Kuigi su kommentaari mõte täpselt selline on.
Mul terve lapsepõlv ja tugev suhe isaga. Need inimesed, kellel isaga suhted kehvad vms, neil ongi nii, et pole mingit tuge. Samas on ju vennad või onud vms, kes aitavad. Näiteks mul on vend, kes tuleks kohe, kui mul abi oleks vaja mingi lällava mehega hakkamasaamisel.

Miskipärast on aga alati inimesi, kelle ümbruses keegi tunneb alati, et teda petetakse või talle valetatakse vms. Miks see nii siis on. See võib nii naine kui mees olla... nagu, siis pole ime, kui veel lapsed ka on, et see toksilisus kasvab ajas. Süüdi on mõlemad ja kumbki midagi muuta ei taha, mitte päriselt. Kui suhe on juba mäda, siis enamasti seda pole võimalik lappida, proovida võib igat moodi, aga lõpuks hakkavad need praod taas mõranema ja mingi tüli käigus öeldakse kõik välja. Samas on ju naisi, kes lausa abielluvad meestega, kes minu hinnangul on nende elu ära rikkunud, aga nende hinnangul hoopis juurde andnud. Kumb siis vägivaldne on... mina, kes ''kibestunult'' nii arvan, või need, kes elu ära rikuvad/lasevad rikkuda. Kõik on vägivaldsed ju. Kõik kolm poolt.
Külaline

Jutt oli muidu Amberist, aga eks ma tean selliseid naisi veelgi... üks päev on mees vägivaldne, teine päev pole. Üks päev tõukab, on armukade ja võtab lapse ära, teine päev on parem inimene kui tema ise. Aga reaalsus on see, et vähemalt vaimselt vägivaldseid kordi on mõlemalt poolt olnud, ometi ollakse abielus. Inimesed teevad suhetes väga suuri hinnaalandusi, samas sõbrannadele sellist elu ei soovitaks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kaegu, kiisu, Triibu ja 6 külalist