Oled ise ka maakas, mis? Sellises luuserite majas elavadki tiblad ja maakad. Mina oma naabreid isegi ei kuule.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 14:51Lollaka ja teistega mitte arvestava käitumise põhjal. Linnastunud eestlane näiteks naljalt ei laaberda valjuhäälselt oma rõdul, maakad aga küll. Seda, et nad on maakad, tean nende oma valjuhäälse jutu põhjal, kui see kuidagi arusaamatuks jäi. Täpselt samasugune käitumine kui see, mida meil harilikult venelastele süüks pannakse. Jah, venelased on üleüldiselt valjemad kui eestlased, aga siin majas pole nii valjusid venelasi kunagi olnud. See, et "bljaadide" asemel lendavad "trad" pidevalt, mind küll kuidagi ei rõõmusta.Simon says: kirjutas: ↑04 Sept 2024 14:39 Kuidas sa vahet teed kes on maakas ja kes juba piisavalt linnastunud?
Kus linnas elada?
-
Simon says:
- Kontakt:
-
Külaline
No ole siis õnnelik! Eks kõik eestlased on maakad algselt, isiklikult minu eellased küll juba ülemöödunud sajandist tallinlased olnud. Fun fact: kõlas seda vene keelt siin päris palju ka tol ajal, saksa keelt ka. Selleks peaks ikka väga kaugele minevikku minema, et siin Tallinna alal pidevalt mingit võõrkeelt ei kuuleks.Simon says: kirjutas: ↑04 Sept 2024 14:59 Oled ise ka maakas, mis? Sellises luuserite majas elavadki tiblad ja maakad. Mina oma naabreid isegi ei kuule.
-
Simon says:
- Kontakt:
Arvata võib et oled ise ka poluvernik, et see tiblade asi nii hinge peal. Katsu mingi normaalsem elukoht muretseda, ei pea luuseritega maid jagama.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 15:16No ole siis õnnelik! Eks kõik eestlased on maakad algselt, isiklikult minu eellased küll juba ülemöödunud sajandist tallinlased olnud. Fun fact: kõlas seda vene keelt siin päris palju ka tol ajal, saksa keelt ka. Selleks peaks ikka väga kaugele minevikku minema, et siin Tallinna alal pidevalt mingit võõrkeelt ei kuuleks.Simon says: kirjutas: ↑04 Sept 2024 14:59 Oled ise ka maakas, mis? Sellises luuserite majas elavadki tiblad ja maakad. Mina oma naabreid isegi ei kuule.
-
Külaline
Paha öelda, aga igasugustes hotellides, söögikohtades ja ka tänaval kuulen ma MÖLISEMAS paraku just eestlasi. Kust iganes kostab mingit MÖLA ja ropendamist, on see eestikeelne. Mul eestlasena on seda vastik tunnistada, kahjuks on see vägagi selge kogemus.
See on juba aastaid pigem sedapidi. Ma küll ei ela eriti venelasterohkes linnaosas ka. Aga ju siis Lasnamäel on venelaste möla sellepärast palju, et seal on venelasi palju.
See on juba aastaid pigem sedapidi. Ma küll ei ela eriti venelasterohkes linnaosas ka. Aga ju siis Lasnamäel on venelaste möla sellepärast palju, et seal on venelasi palju.
-
Külaline
On see lubadus, et kui tulen siia foorumisse pärast kolimist, siis sind enam siin ei kohta?Simon says: kirjutas: ↑04 Sept 2024 15:21 Arvata võib et oled ise ka poluvernik, et see tiblade asi nii hinge peal. Katsu mingi normaalsem elukoht muretseda, ei pea luuseritega maid jagama.
-
Külaline
Mis on halba keeleoskuses? Vene keele oskuses? Võimaluses suhelda venelastega? Ma tunnen end ikka jube hästi, et oskan vene keelt vabalt.Simon says: kirjutas: ↑04 Sept 2024 15:21Arvata võib et oled ise ka poluvernik, et see tiblade asi nii hinge peal. Katsu mingi normaalsem elukoht muretseda, ei pea luuseritega maid jagama.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 15:16No ole siis õnnelik! Eks kõik eestlased on maakad algselt, isiklikult minu eellased küll juba ülemöödunud sajandist tallinlased olnud. Fun fact: kõlas seda vene keelt siin päris palju ka tol ajal, saksa keelt ka. Selleks peaks ikka väga kaugele minevikku minema, et siin Tallinna alal pidevalt mingit võõrkeelt ei kuuleks.Simon says: kirjutas: ↑04 Sept 2024 14:59 Oled ise ka maakas, mis? Sellises luuserite majas elavadki tiblad ja maakad. Mina oma naabreid isegi ei kuule.
-
Külaline
Ainult patrioodile saabki Tallinn meeldida. Põhimõtteliselt meeldib ja kõik! Aga päriseluga pole sel eriti midagi pistmist.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 14:36 Ei taha kedagi solvata, aga minu arvamus on selline, et kui kellelegi on Tallinnas elamise juures kõige suurem probleem "liiga palju" vene keele kuulmine, siis tegemist on mitte eriti targa inimesega. Eriti hea on kuulda selle konkreetse virina tõusu suvekuudel, kui siililegi on selge, et suur osa eestlasi on sõitnud maale (ja muide nii mõnigi kord ka lakuvad ja käratsevad seal nii et vähe pole), aga venelastel pole eriti kuhugi minna. Isiklikult minu ümbruskonnas on viimaste aastate jooksul käinud oma käitumisega tunduvalt rohkem pinda hiljuti siia kolinud eestlastest maakad kui siin ammu elanud linnastunud venelased. Kultuuritust kahjuks leidub iga rahva juures piisavalt, ei maksa endale selles osas illusioone teha. Ma ei väida, et kõik maakad on kultuuritud, aga kahjuks on neid piisavalt palju. On loomulikult ka kultuurituid linlasi.
Ühesõnaga, Tallinnas on sada probleemi, aga kui sul on probleem ennekõike kellegi rahvusega, siis pole asi küll Tallinnas. Selline väike loogikatehe ka veel, et kui ka kõik venelased õpivad perfektselt ära Eesti keele, siis omavahel räägivad nad ju ikka vene keeles edasi. Ainult tohman võib oodata, et sellest muutuks pere või samast rahvusest sõprade ja tuttavatega suhtlemise keel. Ma vähemalt pole küll märganud, et paljukiidetud keeleoskajad eestlased ise välismaal tänaval või muus avalikus kohas teiste eestlastega suheldes kohalikus keeles räägiksid, kui neil seltskonnas kohalikke pole. Et ei tekiks valearusaama, siis need venelased, kes aastakümneid Eestis elades ikka eesti keelt pole viitsinud ära õppida, on tõepoolest tiblad ja sellisest asjast ma kahtlemata lugu ei pea karvavõrdki.
Sorry kui nüüd sai liigset öeldud, aga ma olen Tallinna patrioot ja mul viskab üle pidev hala mu kodulinna üle mingitel täiesti suvalistel põhjustel.
Mina saan väga hästi aru Tallinna kritiseerimisest. Ise sündisin/ kasvasin Nõmmel (nagu ka mu vanemad ja vanavanemad), aga nüüd juba paar aastat tagasi kolisin ära. Tallinnast väga kaugele.
Pole seda otsust kordagi kahetsenud ja mul on kahju kõigist inimestest, kes peavad Tallinnas elama. See pole normaalne elukeskkond.
-
Simon says:
- Kontakt:
Kus see normaalne siis on?Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 16:55Ainult patrioodile saabki Tallinn meeldida. Põhimõtteliselt meeldib ja kõik! Aga päriseluga pole sel eriti midagi pistmist.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 14:36 Ei taha kedagi solvata, aga minu arvamus on selline, et kui kellelegi on Tallinnas elamise juures kõige suurem probleem "liiga palju" vene keele kuulmine, siis tegemist on mitte eriti targa inimesega. Eriti hea on kuulda selle konkreetse virina tõusu suvekuudel, kui siililegi on selge, et suur osa eestlasi on sõitnud maale (ja muide nii mõnigi kord ka lakuvad ja käratsevad seal nii et vähe pole), aga venelastel pole eriti kuhugi minna. Isiklikult minu ümbruskonnas on viimaste aastate jooksul käinud oma käitumisega tunduvalt rohkem pinda hiljuti siia kolinud eestlastest maakad kui siin ammu elanud linnastunud venelased. Kultuuritust kahjuks leidub iga rahva juures piisavalt, ei maksa endale selles osas illusioone teha. Ma ei väida, et kõik maakad on kultuuritud, aga kahjuks on neid piisavalt palju. On loomulikult ka kultuurituid linlasi.
Ühesõnaga, Tallinnas on sada probleemi, aga kui sul on probleem ennekõike kellegi rahvusega, siis pole asi küll Tallinnas. Selline väike loogikatehe ka veel, et kui ka kõik venelased õpivad perfektselt ära Eesti keele, siis omavahel räägivad nad ju ikka vene keeles edasi. Ainult tohman võib oodata, et sellest muutuks pere või samast rahvusest sõprade ja tuttavatega suhtlemise keel. Ma vähemalt pole küll märganud, et paljukiidetud keeleoskajad eestlased ise välismaal tänaval või muus avalikus kohas teiste eestlastega suheldes kohalikus keeles räägiksid, kui neil seltskonnas kohalikke pole. Et ei tekiks valearusaama, siis need venelased, kes aastakümneid Eestis elades ikka eesti keelt pole viitsinud ära õppida, on tõepoolest tiblad ja sellisest asjast ma kahtlemata lugu ei pea karvavõrdki.
Sorry kui nüüd sai liigset öeldud, aga ma olen Tallinna patrioot ja mul viskab üle pidev hala mu kodulinna üle mingitel täiesti suvalistel põhjustel.
Mina saan väga hästi aru Tallinna kritiseerimisest. Ise sündisin/ kasvasin Nõmmel (nagu ka mu vanemad ja vanavanemad), aga nüüd juba paar aastat tagasi kolisin ära. Tallinnast väga kaugele.
Pole seda otsust kordagi kahetsenud ja mul on kahju kõigist inimestest, kes peavad Tallinnas elama. See pole normaalne elukeskkond.
-
Simon says:
- Kontakt:
Ma oskan ka vene keelt täiesti vabalt. Just seetõttu pole mul kohalike tiblade suhtes mitte mingisuguseidki illusioone. Ma näen ja kuulen mida need inimesed mõtlevad ja enamus neist on eesti rahva ja riigi verised vaenlased.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 16:51Mis on halba keeleoskuses? Vene keele oskuses? Võimaluses suhelda venelastega? Ma tunnen end ikka jube hästi, et oskan vene keelt vabalt.Simon says: kirjutas: ↑04 Sept 2024 15:21Arvata võib et oled ise ka poluvernik, et see tiblade asi nii hinge peal. Katsu mingi normaalsem elukoht muretseda, ei pea luuseritega maid jagama.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 15:16
No ole siis õnnelik! Eks kõik eestlased on maakad algselt, isiklikult minu eellased küll juba ülemöödunud sajandist tallinlased olnud. Fun fact: kõlas seda vene keelt siin päris palju ka tol ajal, saksa keelt ka. Selleks peaks ikka väga kaugele minevikku minema, et siin Tallinna alal pidevalt mingit võõrkeelt ei kuuleks.
-
Külaline
Miks sa arvad, et venelased suvel vähem oma datšades käivad? Terve Harjumaa, Ida-Virumaa ja Peipsi äär on neid paksult täis. Mis “maale” need eestlased kõik üheskoos nii väga sõidavad? Mul on heal juhul pooltel tuttavatel kuskil mingi maakoht. Enamik on mitu põlve linlased ja ei viitsiks mingi maamajaga isegi tegeleda. Ma ei pea ennast ühegi linna patrioodiks (ka mitte kodulinna) ja seetõttu pole probleemi ühegi kohta ka häid ja halbu asju öelda. Neid eestlastest “maakaid” pole enda linnaosas nagu eriti kohanud. Ei oska seda osa kommenteerida, eks nad mõnes odavamas piirkonnas oma põneva ja seiklusrikka linnaeluga vast alustavad.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 14:36 Ei taha kedagi solvata, aga minu arvamus on selline, et kui kellelegi on Tallinnas elamise juures kõige suurem probleem "liiga palju" vene keele kuulmine, siis tegemist on mitte eriti targa inimesega. Eriti hea on kuulda selle konkreetse virina tõusu suvekuudel, kui siililegi on selge, et suur osa eestlasi on sõitnud maale (ja muide nii mõnigi kord ka lakuvad ja käratsevad seal nii et vähe pole), aga venelastel pole eriti kuhugi minna. Isiklikult minu ümbruskonnas on viimaste aastate jooksul käinud oma käitumisega tunduvalt rohkem pinda hiljuti siia kolinud eestlastest maakad kui siin ammu elanud linnastunud venelased. Kultuuritust kahjuks leidub iga rahva juures piisavalt, ei maksa endale selles osas illusioone teha. Ma ei väida, et kõik maakad on kultuuritud, aga kahjuks on neid piisavalt palju. On loomulikult ka kultuurituid
-
Külaline
Ainult patrioodile saabki Eesti meeldida. Põhimõtteliselt meeldib ja kõik! Aga päriseluga pole sel eriti midagi pistmist.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 16:55 Ainult patrioodile saabki Tallinn meeldida. Põhimõtteliselt meeldib ja kõik! Aga päriseluga pole sel eriti midagi pistmist.
Mina saan väga hästi aru Eesti kritiseerimisest. Ise sündisin/ kasvasin Võrus (nagu ka mu vanemad ja vanavanemad), aga nüüd juba paar aastat tagasi kolisin ära. Eestist väga kaugele.
Pole seda otsust kordagi kahetsenud ja mul on kahju kõigist inimestest, kes peavad Eestis elama. See pole normaalne elukeskkond.
-
Külaline
Selleks ei pea nägema ega kuulma, et teada inimese sisu. Sisult on ta venelane ja on mõistetav, miks temast kunagi eestlast ei saa. Aga keeleõpe (eesti keele õpe) toimib nii paremini, kui venelane tunneb, et teda ka austatakse. Nii sain ise vene keele selgeks, süüvimata kellegi poliitilistesse vaadetesse ja neid ka mitte peale surudes.Simon says: kirjutas: ↑04 Sept 2024 17:03Ma oskan ka vene keelt täiesti vabalt. Just seetõttu pole mul kohalike tiblade suhtes mitte mingisuguseidki illusioone. Ma näen ja kuulen mida need inimesed mõtlevad ja enamus neist on eesti rahva ja riigi verised vaenlased.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 16:51Mis on halba keeleoskuses? Vene keele oskuses? Võimaluses suhelda venelastega? Ma tunnen end ikka jube hästi, et oskan vene keelt vabalt.Simon says: kirjutas: ↑04 Sept 2024 15:21
Arvata võib et oled ise ka poluvernik, et see tiblade asi nii hinge peal. Katsu mingi normaalsem elukoht muretseda, ei pea luuseritega maid jagama.
-
Külaline
Paljud inimesed ei taha lihtsalt minna totaalselt teisele keelele üle, mida võõrriiki kolimine eeldab. Rääkimata väliskeelsetest lastest, paraku tekib kakskeelsus ikkagi, enamasti lausa kolmkeelsus. Rääkimata sellest, et sugulased elavad Eestis vms. Minu võõriigis elavad sugulased ei räägi eesti keelt enam. Halb see pole, nad on harjunud, aga selge see, et eestlasi on vähe ja aina vähemaks jääb. Pane tähele, ise kirjutad siin eesti keeles.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 17:07Ainult patrioodile saabki Eesti meeldida. Põhimõtteliselt meeldib ja kõik! Aga päriseluga pole sel eriti midagi pistmist.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 16:55 Ainult patrioodile saabki Tallinn meeldida. Põhimõtteliselt meeldib ja kõik! Aga päriseluga pole sel eriti midagi pistmist.
Mina saan väga hästi aru Eesti kritiseerimisest. Ise sündisin/ kasvasin Võrus (nagu ka mu vanemad ja vanavanemad), aga nüüd juba paar aastat tagasi kolisin ära. Eestist väga kaugele.
Pole seda otsust kordagi kahetsenud ja mul on kahju kõigist inimestest, kes peavad Eestis elama. See pole normaalne elukeskkond.
-
Külaline
Ma oskan ka vene keelt vabalt. Kahjuks ma seda oma ajust välja võtta ei saa. Aga mitte mingi vägi ei saa sundida mind seda kasutama. Ainult ropendama olen nõus vene keeles. Selleks sobib ta tõesti hästiKülaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 16:51Mis on halba keeleoskuses? Vene keele oskuses? Võimaluses suhelda venelastega? Ma tunnen end ikka jube hästi, et oskan vene keelt vabalt.Simon says: kirjutas: ↑04 Sept 2024 15:21Arvata võib et oled ise ka poluvernik, et see tiblade asi nii hinge peal. Katsu mingi normaalsem elukoht muretseda, ei pea luuseritega maid jagama.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 15:16
No ole siis õnnelik! Eks kõik eestlased on maakad algselt, isiklikult minu eellased küll juba ülemöödunud sajandist tallinlased olnud. Fun fact: kõlas seda vene keelt siin päris palju ka tol ajal, saksa keelt ka. Selleks peaks ikka väga kaugele minevikku minema, et siin Tallinna alal pidevalt mingit võõrkeelt ei kuuleks.
-
Külaline
Vene keele oskus aitab õppida uusi keeli. Iga keele oskus muudab järgmise keele õppe lihtsamaks.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 17:22Ma oskan ka vene keelt vabalt. Kahjuks ma seda oma ajust välja võtta ei saa. Aga mitte mingi vägi ei saa sundida mind seda kasutama. Ainult ropendama olen nõus vene keeles. Selleks sobib ta tõesti hästiKülaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 16:51Mis on halba keeleoskuses? Vene keele oskuses? Võimaluses suhelda venelastega? Ma tunnen end ikka jube hästi, et oskan vene keelt vabalt.Simon says: kirjutas: ↑04 Sept 2024 15:21
Arvata võib et oled ise ka poluvernik, et see tiblade asi nii hinge peal. Katsu mingi normaalsem elukoht muretseda, ei pea luuseritega maid jagama.
-
Külaline
Miks sa arvad, et venelased suvel vähem oma datšades käivad? jne.
Millega sa siis selgitad seda, et just nimelt suvel on Tallinnas vene keele proportsioon märgatavalt suurem kui muidu? Kuskilt sõidab suveks kari venelasi kohale või? Kunagi võis see isegi osaliselt nii olla Venemaa turistide tõttu, aga nüüd?
Millega sa siis selgitad seda, et just nimelt suvel on Tallinnas vene keele proportsioon märgatavalt suurem kui muidu? Kuskilt sõidab suveks kari venelasi kohale või? Kunagi võis see isegi osaliselt nii olla Venemaa turistide tõttu, aga nüüd?
-
Simon says:
- Kontakt:
Aga ma ei austa neid. Pole midagi teha, mida rohkem neist tean, seda vähem austan. Vastik rahvas, kes ei võta mingit vastutust omaenda sigaduste eest ja nõuab ainult uusi ja uusi vastutulekuid ja järeleandmisi. Mõned üksikud erandid on, aga tõesti vähesed.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 17:16Selleks ei pea nägema ega kuulma, et teada inimese sisu. Sisult on ta venelane ja on mõistetav, miks temast kunagi eestlast ei saa. Aga keeleõpe (eesti keele õpe) toimib nii paremini, kui venelane tunneb, et teda ka austatakse. Nii sain ise vene keele selgeks, süüvimata kellegi poliitilistesse vaadetesse ja neid ka mitte peale surudes.Simon says: kirjutas: ↑04 Sept 2024 17:03Ma oskan ka vene keelt täiesti vabalt. Just seetõttu pole mul kohalike tiblade suhtes mitte mingisuguseidki illusioone. Ma näen ja kuulen mida need inimesed mõtlevad ja enamus neist on eesti rahva ja riigi verised vaenlased.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 16:51
Mis on halba keeleoskuses? Vene keele oskuses? Võimaluses suhelda venelastega? Ma tunnen end ikka jube hästi, et oskan vene keelt vabalt.
-
Külaline
Eestlastel on samuti väga palju vigu ja põhiviga on see minu hinnangul, et suured patrioodid tegelikult ei sigi nii, nagu võiks, et säiliks rahvaarv. Selle asemel käivad teisi õpetamas. Või ei sigi eestlastega.Simon says: kirjutas: ↑04 Sept 2024 17:33Aga ma ei austa neid. Pole midagi teha, mida rohkem neist tean, seda vähem austan. Vastik rahvas, kes ei võta mingit vastutust omaenda sigaduste eest ja nõuab ainult uusi ja uusi vastutulekuid ja järeleandmisi. Mõned üksikud erandid on, aga tõesti vähesed.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 17:16Selleks ei pea nägema ega kuulma, et teada inimese sisu. Sisult on ta venelane ja on mõistetav, miks temast kunagi eestlast ei saa. Aga keeleõpe (eesti keele õpe) toimib nii paremini, kui venelane tunneb, et teda ka austatakse. Nii sain ise vene keele selgeks, süüvimata kellegi poliitilistesse vaadetesse ja neid ka mitte peale surudes.Simon says: kirjutas: ↑04 Sept 2024 17:03
Ma oskan ka vene keelt täiesti vabalt. Just seetõttu pole mul kohalike tiblade suhtes mitte mingisuguseidki illusioone. Ma näen ja kuulen mida need inimesed mõtlevad ja enamus neist on eesti rahva ja riigi verised vaenlased.
-
Külaline
Tallinnas sündinud ja kasvanud, nüüd elan kesklinna serval, on meri ja palju rohelust. Kitsed-rebased-siilid. Kesklinna saab jala. Ja ongi mu lemmikkoht elamiseks. Mulle väga meeldib sinne kosmopoliitsus - siin elab palju välismaalasi, käib hulgas turiste. Samas on kogukonnavaim ka täiesti olemas.
Pole ka mingi loodusest võõrandunud padu-urbanist, maakodu on olemas ja korilane olen kõva. Siiski on alati nii hea linnakoju tulla.
Pole ka mingi loodusest võõrandunud padu-urbanist, maakodu on olemas ja korilane olen kõva. Siiski on alati nii hea linnakoju tulla.
-
Külaline
Keegi pole käskinud kedagi minna üle teisele keelele ega üldse kuskile kolida. Asja point oli näidata, et armastus oma linna vastu (kõigi selle heade ja vigadega) võiks samuti olla midagi väärt ja mitte pälvida halvustamist. MIllegipärast mingi osa eestlastest peab normaalseks igal võimalusel lahmivalt halvustada Tallinna ja ei suuda aru saada, et see HÄIRIB mõnesid teisi eestlasi mitte kuigivõrd vähem, kui kogu Eesti halvustamine.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 17:18Paljud inimesed ei taha lihtsalt minna totaalselt teisele keelele üle, mida võõrriiki kolimine eeldab. Rääkimata väliskeelsetest lastest, paraku tekib kakskeelsus ikkagi, enamasti lausa kolmkeelsus. Rääkimata sellest, et sugulased elavad Eestis vms. Minu võõriigis elavad sugulased ei räägi eesti keelt enam. Halb see pole, nad on harjunud, aga selge see, et eestlasi on vähe ja aina vähemaks jääb. Pane tähele, ise kirjutad siin eesti keeles.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 17:07Ainult patrioodile saabki Eesti meeldida. Põhimõtteliselt meeldib ja kõik! Aga päriseluga pole sel eriti midagi pistmist.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 16:55 Ainult patrioodile saabki Tallinn meeldida. Põhimõtteliselt meeldib ja kõik! Aga päriseluga pole sel eriti midagi pistmist.
(See, et ma kirjutan siin eesti keeles on kahtlemata tõsine argument - ma küll ei tea, mille osas.)
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: kaegu ja 4 külalist