Teemaalgatust ei lugenud või ei saanud aru, mida küsiti ja mille üle arutlus toimub? Sina räägid aiaaugust.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 15:39 Mul terve lapsepõlv ja tugev suhe isaga. Need inimesed, kellel isaga suhted kehvad vms, neil ongi nii, et pole mingit tuge. Samas on ju vennad või onud vms, kes aitavad. Näiteks mul on vend, kes tuleks kohe, kui mul abi oleks vaja mingi lällava mehega hakkamasaamisel.
Miskipärast on aga alati inimesi, kelle ümbruses keegi tunneb alati, et teda petetakse või talle valetatakse vms. Miks see nii siis on. See võib nii naine kui mees olla... nagu, siis pole ime, kui veel lapsed ka on, et see toksilisus kasvab ajas. Süüdi on mõlemad ja kumbki midagi muuta ei taha, mitte päriselt. Kui suhe on juba mäda, siis enamasti seda pole võimalik lappida, proovida võib igat moodi, aga lõpuks hakkavad need praod taas mõranema ja mingi tüli käigus öeldakse kõik välja. Samas on ju naisi, kes lausa abielluvad meestega, kes minu hinnangul on nende elu ära rikkunud, aga nende hinnangul hoopis juurde andnud. Kumb siis vägivaldne on... mina, kes ''kibestunult'' nii arvan, või need, kes elu ära rikuvad/lasevad rikkuda. Kõik on vägivaldsed ju. Kõik kolm poolt.
Kui sõber on vägivaldur
-
Külaline
-
Külaline
Ning kui tahta päriselt elu muuta, siis samas mullis ja sama keskkonnas elamine seda ei muuda.
See, et keegi on töötu või elab sotsi või ma ei tea mille peal, ei tähenda, et ise ei võiks oma elu muuta. Nagu mis puutub teiste elu sinna, kui pole ka lapsi nt, absol ei puutu. Ka ise võib kolida, kui seni ei ole suudetud õlitatult (kaua, aga mitte suurepäraselt) oma kooselu õnnelikuks elada. Keskkonnavahetus tuleks kasuks, aga no muidugi mis mina ka tean....
TA -le juba vastasin:
Külaline
Postitus Postitas Külaline » 04 Sept 2024 10:46
Ainsad tõendid, mis loeksid, oleksid kohtus kinnitusst leidnud või kui olen ise oma silmaga pealt näinud. Juttudesse ei süvene, sest varasemad kokkupuuted juttude tasemel on olnud valed ja peale selle kulub liiga palju energiat teiste eraellu süvenemisele. Hoiatama hakkaksin vaid juhul, kui asjasse on puutunud alaealine turvalisus.
EHk siis, ma ei sekku oma pereliikmete eraelussegi, miks peaksin siis sugulase omasse sekkuma. Samas on inimesi, kes sekkuvad lausa võõraste elusse. Ja siis saavad vastuseid, mis neile ei meeldi, aga kui ei küsiks või ise ei uuriks, ei saaks ka ebameeldivaid vastuseid.
Ei sekkuks.
See, et keegi on töötu või elab sotsi või ma ei tea mille peal, ei tähenda, et ise ei võiks oma elu muuta. Nagu mis puutub teiste elu sinna, kui pole ka lapsi nt, absol ei puutu. Ka ise võib kolida, kui seni ei ole suudetud õlitatult (kaua, aga mitte suurepäraselt) oma kooselu õnnelikuks elada. Keskkonnavahetus tuleks kasuks, aga no muidugi mis mina ka tean....
TA -le juba vastasin:
Külaline
Postitus Postitas Külaline » 04 Sept 2024 10:46
Ainsad tõendid, mis loeksid, oleksid kohtus kinnitusst leidnud või kui olen ise oma silmaga pealt näinud. Juttudesse ei süvene, sest varasemad kokkupuuted juttude tasemel on olnud valed ja peale selle kulub liiga palju energiat teiste eraellu süvenemisele. Hoiatama hakkaksin vaid juhul, kui asjasse on puutunud alaealine turvalisus.
EHk siis, ma ei sekku oma pereliikmete eraelussegi, miks peaksin siis sugulase omasse sekkuma. Samas on inimesi, kes sekkuvad lausa võõraste elusse. Ja siis saavad vastuseid, mis neile ei meeldi, aga kui ei küsiks või ise ei uuriks, ei saaks ka ebameeldivaid vastuseid.
Ei sekkuks.
-
Külaline
Loe nüüd aeglaselt ja mõttega oma kommentaar uuesti läbi, vaimne vägivaldur. Tahad, et neid vastikuid, õelaid, halvustavaid ja sildistavaid kommentaare oleks vähem, alust iseendast! Pada sõimab katelt.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 15:52 Postitus on kustutatud
-
Külaline
[/quote]
Mis sinu "moraalse kompassi" on nii paigast ära löönud, et jätkub kaasaelamist vägivallatsejale ja mitte peksuohvritele? Naisteviha võtab ikka viimase aruraasu peast ära. Heasoovlik on just see, kes hoiatab teise inimese vägivaldse käitumismalli eest. Sul pole mingit põhjust sinna oma iroonilisi jutumärke toppida, "hea" inimene oled ise, silmakirjalik ja vägivallaimetleja.
[/quote]
See on hea näide milline on õige ja tubli vaimne väguvaldur. Selline kõrgem klass. Ta saab aru küll millest räägitakse aga ülima tõe kuulutajana valetab, rebib lauseid kontekstist välja jne. Mitte keegi pole olnud siin vägivallatsejaga ühes paadis ja neid õigustanud. Küll aga ei peeta õigeks lihtsalt niisama minba "hoiatama". See, et sinul oli halb kogemus kellegiga ei tähenda, et teistel seda on. Minna lihtsalt niisama vahele surkima see on jabur. Sul pole ühtegi tõendit. Kõik paistab olevat OK ja sa lähed räägid lihtsalt inimestele halba. Agavaadates ja lugedes sinu kirjutidi siin sius sa oledki see üks sort inimesi kes on kõigiga tülis. Ja alati on kõik teised süüdi. Vaata peeglisse ja siis enda sisse ning mõtle miks sul on selline armetu, närune elukene. Sa oled selle kindlasti ära teeninud, aga seda ei suuda sinutaolise õelusele keegi kunagi selgeks teha. Ja niikaua sa käid ringi ja mürgitad kõiki ja kõike mis sinu ümber. Kuniks kellegi närv ei pea vastu ja...... .
Mis sinu "moraalse kompassi" on nii paigast ära löönud, et jätkub kaasaelamist vägivallatsejale ja mitte peksuohvritele? Naisteviha võtab ikka viimase aruraasu peast ära. Heasoovlik on just see, kes hoiatab teise inimese vägivaldse käitumismalli eest. Sul pole mingit põhjust sinna oma iroonilisi jutumärke toppida, "hea" inimene oled ise, silmakirjalik ja vägivallaimetleja.
[/quote]
See on hea näide milline on õige ja tubli vaimne väguvaldur. Selline kõrgem klass. Ta saab aru küll millest räägitakse aga ülima tõe kuulutajana valetab, rebib lauseid kontekstist välja jne. Mitte keegi pole olnud siin vägivallatsejaga ühes paadis ja neid õigustanud. Küll aga ei peeta õigeks lihtsalt niisama minba "hoiatama". See, et sinul oli halb kogemus kellegiga ei tähenda, et teistel seda on. Minna lihtsalt niisama vahele surkima see on jabur. Sul pole ühtegi tõendit. Kõik paistab olevat OK ja sa lähed räägid lihtsalt inimestele halba. Agavaadates ja lugedes sinu kirjutidi siin sius sa oledki see üks sort inimesi kes on kõigiga tülis. Ja alati on kõik teised süüdi. Vaata peeglisse ja siis enda sisse ning mõtle miks sul on selline armetu, närune elukene. Sa oled selle kindlasti ära teeninud, aga seda ei suuda sinutaolise õelusele keegi kunagi selgeks teha. Ja niikaua sa käid ringi ja mürgitad kõiki ja kõike mis sinu ümber. Kuniks kellegi närv ei pea vastu ja...... .
-
Külaline
Mis sinu "moraalse kompassi" on nii paigast ära löönud, et jätkub kaasaelamist vägivallatsejale ja mitte peksuohvritele? Naisteviha võtab ikka viimase aruraasu peast ära. Heasoovlik on just see, kes hoiatab teise inimese vägivaldse käitumismalli eest. Sul pole mingit põhjust sinna oma iroonilisi jutumärke toppida, "hea" inimene oled ise, silmakirjalik ja vägivallaimetleja.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 16:04
[/quote]
[/quote]
Mitte suhtlemine poel vägivald, eriti, kui tegelikult oleks inimesi, kes tahaksid suhelda, aga lihtsalt endal pole soovi ega energiat selleks. Inimene on oma sotsiaalse elu sepp. Küsimus on aga hoopis selles, mitmetega ma olen tülis nendest kõikidest, kellega ma ei suhtle. Ainult ühega.
-
Külaline
Normaalne mees taunib ka sõbra naisepeksu. Siin teemas pole normaalseid mehi näha, aga need kirejad on liiga lödipüksid, et ka otse välja öelda, mis arvavad, pilluvad mingeid segaseid aforisme.
-
Külaline
Kui sa liigud seltskonnas, kus märkad, et sinu sõbra naist pekstakse sõbra poolt, siis oled ise samasugune.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 16:21 Normaalne mees taunib ka sõbra naisepeksu. Siin teemas pole normaalseid mehi näha, aga need kirejad on liiga lödipüksid, et ka otse välja öelda, mis arvavad, pilluvad mingeid segaseid aforisme.
Ega inimesed on tegelikult sisult samad nii oma sõbra, naise kui pereliikmetega, rääkimata koduloomadest. Sisu on sama. Lihtsalt mugav on öelda, et ma ei pannud tähele. Tegelt pandi küll, kui nt teenindajale nähvas või koerale haiget tegi. Pandi küll. Aga paljudel juhtudel lihtsalt on häbi tunnistada, et nii oli.
-
Külaline
Võib ka täitsa ausalt kõrvalseisjad mitte teada ega näha ega aru saada, sest kodused naisepeksjad on väga kavalad- ei tekita sinikaid, ei löö näkku ega kätele jne. No mõnel innukamal naine kukub "kogemata" pidevalt luid katki, kohmakas teine...
-
Külaline
Kannad iseenda iseloomuomadused ja muud vajakajäämised ka kõigile teistele üle. Lõpeta nüüd see räuskamine. "Sinu tõde pole ülim" - sinu oma on või? Iseenda nõu võiks kuulda võtta, enne kui teisi õpetama tuled.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 16:08 Nartsisslike joontega ja ülimalt kalgi. Võiks öelda lausa jälgi ja egoistliku tegelasega tuleb rääkida sellist keelt millest ta aru saab. Ja sina saad aru ainult sellisest keelest. Siin ei karda sind keegi kuigi sa nii arvad. Seega lõpeta see räuskamine. Sinu tõde pole ülim.
-
Külaline
Sel juhul ja tänapäevaste teadmiste juures- kui naine abi ei otsi, siis kahjuks polegi teha midagi. Kui naine ise endast ei hooli, siis on ka teistel käed seotud. Vaevalt see naine ka suu ammuli abi ootab ja sellisel juhul sekkuma minek tähendaks, et saad sellelt mehelt kolaka.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 16:27 Võib ka täitsa ausalt kõrvalseisjad mitte teada ega näha ega aru saada, sest kodused naisepeksjad on väga kavalad- ei tekita sinikaid, ei löö näkku ega kätele jne. No mõnel innukamal naine kukub "kogemata" pidevalt luid katki, kohmakas teine...
-
Külaline
Sa oled vaimse vägivallatseja musternäidis.
-
Külaline
..."domineeriv, kindlapiiriliste põhimõtetega ja ei kahtle endas iialgi" või kuidas see oligi.Simon says: kirjutas: ↑04 Sept 2024 16:37Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 16:21 Normaalne mees taunib ka sõbra naisepeksu. Siin teemas pole normaalseid mehi näha, aga need kirejad on liiga lödipüksid, et ka otse välja öelda, mis arvavad, pilluvad mingeid segaseid aforisme.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 16:48Sel juhul ja tänapäevaste teadmiste juures- kui naine abi ei otsi, siis kahjuks polegi teha midagi. Kui naine ise endast ei hooli, siis on ka teistel käed seotud. Vaevalt see naine ka suu ammuli abi ootab ja sellisel juhul sekkuma minek tähendaks, et saad sellelt mehelt kolaka.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 16:27 Võib ka täitsa ausalt kõrvalseisjad mitte teada ega näha ega aru saada, sest kodused naisepeksjad on väga kavalad- ei tekita sinikaid, ei löö näkku ega kätele jne. No mõnel innukamal naine kukub "kogemata" pidevalt luid katki, kohmakas teine...
Enamus juhtudel on need naised nii ära hirmutatud, et ei julgegi abi otsida. Mul endalgi läks päris kaua enbe kui julguse kokku võtsin ja riskisin ja mibema jalutasin. Ja kusjuures veel 1,5a peale lahkumist ka veel kartsin, et ilmub ikka ukse taha.
-
Külaline
Ja kusjuures taunivadki. Aga ei torma lihtsalt niisama teise inimese pere elu lõhkuma. Sõber kakles näiteks 20 a tagasi oma naisega. Ja nüüd 20 a hiljem lähen ta naisele kellega ta aastaid koos elanud. Õnnelikult. Lapsed. Ühine maja jne.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 16:21 Normaalne mees taunib ka sõbra naisepeksu. Siin teemas pole normaalseid mehi näha, aga need kirejad on liiga lödipüksid, et ka otse välja öelda, mis arvavad, pilluvad mingeid segaseid aforisme.
Kle vaata ette. Mati 20 a tagasi kakles oma naisega. Ega ma ka täpselt tea aga rahvas rääkis. Hoia igaksjuhuks oma evakuatsiooni pakike valmis. Kas nii?
-
Külaline
Küsimus pole üldse, kui kaua keegi on võtnud, et jätta oma kaaslane maha. See polegi teemaks. Võta või 100 aastat, kui vaja. Küsimus on, et mida meie peame tegema. Ei peagi midagi tegema, see on point. Narr tunne on ka kedagi aidata ja näha, et sellest midagi kasu pole. Mõni aitab siin juba mitu aastat töötul tööle minna, kasu ei miskit. Ennast tehakse lolliks selles olukorras.
Igaüks tegelegu oma suhetega ise. Küsimus on selles, kuidas need suhted mõjutavad teistega käitumist. Mis pretensioone, nõudmisi või sõimu esitatakse teistele. Miks tehakse teised justkui süüdlaseks asjas, mida isegi pealt pole näinud... see on point. Aita, või ära aita, alati oled süüdi. Samas kui juhtida tähelepanu, et nii mõnelgi endal on vend-õde, ema-isa, sõbrad, sest ju mul endal on, miks teistel pole, siis nagu seda ei loeta üldse abi andmiseks.
Igaüks tegelegu oma suhetega ise. Küsimus on selles, kuidas need suhted mõjutavad teistega käitumist. Mis pretensioone, nõudmisi või sõimu esitatakse teistele. Miks tehakse teised justkui süüdlaseks asjas, mida isegi pealt pole näinud... see on point. Aita, või ära aita, alati oled süüdi. Samas kui juhtida tähelepanu, et nii mõnelgi endal on vend-õde, ema-isa, sõbrad, sest ju mul endal on, miks teistel pole, siis nagu seda ei loeta üldse abi andmiseks.
-
Külaline
Ja mis siis lahendus oleks? Jälgi pole. Naine ei kurda. Aga igaksjuhuks käime kõik pered läbi ja küsime kas mees peksab ka. Ha kui naine ütleb, et ei peksa ei tasu seda uskuda. Tuleb öelda, et varsti hakkab, sest ega sa ka täpselt tea aga oled kuulnud, et x aastat tagasi midagi oli.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 16:27 Võib ka täitsa ausalt kõrvalseisjad mitte teada ega näha ega aru saada, sest kodused naisepeksjad on väga kavalad- ei tekita sinikaid, ei löö näkku ega kätele jne. No mõnel innukamal naine kukub "kogemata" pidevalt luid katki, kohmakas teine...
-
Külaline
Mine loe teemaalgatus veelkord läbi, mitte ära peksa segast. Pisendad, hämad ja räägid aiaaugust- üsna saamatud võtted probleemi tõsidust arvestades.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 17:35 Ja mis siis lahendus oleks? Jälgi pole. Naine ei kurda. Aga igaksjuhuks käime kõik pered läbi ja küsime kas mees peksab ka. Ha kui naine ütleb, et ei peksa ei tasu seda uskuda. Tuleb öelda, et varsti hakkab, sest ega sa ka täpselt tea aga oled kuulnud, et x aastat tagasi midagi oli.
-
Külaline
TA algatuses küsiti, kuidas käituda sõbraga, keda tunneb lapsepõlvest saadik ja nüüd selgus, et peksab oma naist. Tõendid olla vääramatud.
Ühes kommentaaris oli juttu ka kiirabist ja avaldusest politseisse.
Ei kujuta ette ka, mismoodi ma oma vana sõbraga sel juhul suhtleksin või millise vestluse maha peaksin.
Küsiks TA-lt, kuidas selle mehe ülejäänud sõbrad on reageerinud? Olete omavahel rääkinud?
Ei kujuta ette ka, mismoodi ma oma vana sõbraga sel juhul suhtleksin või millise vestluse maha peaksin.
Küsiks TA-lt, kuidas selle mehe ülejäänud sõbrad on reageerinud? Olete omavahel rääkinud?
-
Külaline
Jah, on. Mees (sõber) peab ise jõudma järeldusele, et naine tuleb maha jätta ja naine peab sellega ka nõus olema. Mida ei ole lihtne teha, sest tavaliselt isegi, kui tahavad maha jätta, siis väga tihti ei lepi eks, et naisel on uus ja siis hakkab uuesti pihta. Mingi päästik laseb kõik valla jälle.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 17:47 TA algatuses küsiti, kuidas käituda sõbraga, keda tunneb lapsepõlvest saadik ja nüüd selgus, et peksab oma naist. Tõendid olla vääramatud.
See on minu lähenemine, mitte spetsialistide lähenemine. On olemas mingid teraapiad, varjupaigad, viharavid jne. Kuni mees uut ei leia, nii kestabki. Kui ohver lahkub, minu arvates, siis ikkagi hakkabki see passimine pihta.
-
Külaline
Tõin kunagi ka näited, et endal on kombeks halvasti öelda või sarkastiliselt ja maha jätta, kui olen armukade vms, mitte isegi ainult romantilistes suhetes. Enamasti on vägivalla põhjuseks vist armukadedus?
Aga minu ja nende vägivaldurite vahe on see, et ma ei hakka iial ei passima ega lööma ega vägivallatsema. Samas on mehi, kes justnimelt vastupidi käituvad, et nad just hakkavadki vägivallatsema. Ja kui naine siis ise ka kuidagi lepib selle olukorraga, siis jätkubki. Inimene peab ikka vastutuse võtma, mis elu elada tahab. Kas lihtsam on lahku minna ja enam mitte armukade olla või vegeteerida ja kahtlustada naist. Aga armukadedus kaobki siis ära, kui sammud vastu võtta. Kui ikka oma naiseks pidada, siis ei muutu ka midagi.
Aga minu ja nende vägivaldurite vahe on see, et ma ei hakka iial ei passima ega lööma ega vägivallatsema. Samas on mehi, kes justnimelt vastupidi käituvad, et nad just hakkavadki vägivallatsema. Ja kui naine siis ise ka kuidagi lepib selle olukorraga, siis jätkubki. Inimene peab ikka vastutuse võtma, mis elu elada tahab. Kas lihtsam on lahku minna ja enam mitte armukade olla või vegeteerida ja kahtlustada naist. Aga armukadedus kaobki siis ära, kui sammud vastu võtta. Kui ikka oma naiseks pidada, siis ei muutu ka midagi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Kõuts ja 10 külalist