Suure-Lähtru lugu, kuidas võiks lõppeda?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 03 Sept 2024 23:35
Külaline kirjutas: 03 Sept 2024 23:29 Siin osa inimesi arvab, et vanglasse panemise mõte on ohtlik indiviid ühiskonnast eemaldada. Ja kui uusi beebisid parasjagu silmapiiril ei ole, siis nagu polegi ta kellelegi ohtlik. Tegelikult meie seadusruumis on vanglasse panemise mõte ka karistamine, ehk siis inimese eemale jätmine teatud privileegidest, vabadusest ise otsustda jne. Rikkusid seadust, lähed kinni. Lihtne. Loodetavasti ei ole ometigi keegi sellele mõttele vastu, et see naine ei rikkunud seadust.
Siin kaks tükki olid kindlasti sellele vastu. Siin ju mitu korda läbi käinud mõte, et mis see enam aitab, kui ta kinni pannakse...
Sa nagu üldse ei oska lugeda või?? Ma olen üks neist kahest, kelle aadressil sa lahmid. Ma kirjutasin, et inimene saab karistuse tulenevalt Karistusseadusest. No võta end kokku ja süvene korraks..
Külaline

külaline kirjutas: 04 Sept 2024 13:23
Külaline kirjutas: 04 Sept 2024 00:05
Külaline kirjutas: 03 Sept 2024 23:37 Miks ei või ära keerata, kui laps mitte kuidagi inimese plaanidesse ei mahu? Isegi mitte vanemate kasvatada jäetud laps?
Jah, tal oli kõik olemas, aga inimese sisse ju ei näe. Sotsiaalmeedia andmetel tegutses ta modellina. Tõsi või mitte, aga tundus, et see ala on ta soov. Ja rasedusega kukkus see unistus kolinal kokku. Lisaks elu Dubais. Seal juba lapsega naine löögile ei saa. Pakungi, et rasedus lõi kõik need plaanid uppi. Ja piltide järgi on tõesti kõht väga väike.
Püüdke nüüd mõista: see ei ole põhjus niimoodi ära keeramiseks, et sa kaotad inimlikkuse ja lähed tapma. Te ajate ju lausa hirmu peale, kuulge! Jah, sa võid langeda depressiooni, võid lapse vanemate juurde maha jätta ja ise minema panna, igasugust võib, aga mitte oma last tappa. NII ära keerata ei saa, või sa oled selline äärmusnartsiss ja tippegoist, et raske isegi ette kujutada. Kõige tõenäolisem, et seda ta just ongi.
Mismoodi on võimalik olla niivõrd skemaatilise ja tuima mõtlemisega, et ei suuda üldse enam vahet teha, mis on mis.
Kes tapab tühja materiaalse unistuse pärast teise inimese, on külm psühhopaat. Ei tea, mida te ärakeeramise all mõtlete? Kas seda, et ta ei andnud endale oma tegudest aru, sest modellikarjääri pärast kadus peast viimane aruraasuke, inimene sattus transsi, läks hulluks, ei saanud arugi, mida ta tegi? Mõelge veel kord, ma väga palun. Mõelge lihtsalt faktidele. Sellisel põhjusel selliselt aru kaotada ei ole võimalik normaalse empaatilise inimese puhul. Lihtsalt ei ole ja kõik.
Ja kui see laps tapeti modelliks saamise nimel, siis jah, tegu on hulluga, aga mitte süüdimatu hulluga. Pigem sellisega, kellest ei taha enam iial midagi kuulda.
Lihtsalt mõelge natuke, kasutage oma mõistust. Ma ei soovi karta, et neid, kelle jaoks modellikarjääri nimel tappa on täitsa andestatav, liiga palju on.
Kui JUBA LÕPUNI KANTUD JA SÜNNITATUD laps "ei mahu plaanidesse", on ju alati võimalus see laps ÄRA ANDA. See ei ole keelatud. ja nagu ütles üks lapsendamistega tegelev inimene - vastsündinud imik on lapsendamissooviga järjekorras ootavatele inimestele nii "kuum kaup", et ta leaiks endale uue pere praktiliselt kohe. Uus pere hüppaks suurest õnnest lakke, et nad said endale lapse!

Ja kui rasedus oli juba varjatult ära kantud (mis on see kõige riskatsem aeg, kui mõni tuttav inimene võib näha ja midagi kahtlustama hakata!)
ja isegi laps salaja ära sünnitatud - siis poleks ju ka lapsendamiseks andmisest külarahvas ega mingid tuttavad (kes võiks ehk halvasti vaatama ja a moraali lugema hakata) teda saanud. Sõida lapsega vaikselt haiglasse, teata, et tahad lapsest loobuda, anna laps ära, tule koju, taastu kodus ilusti ära - ja palun väga, ei teagi inimesed üldse, et sa oled mingi lapse üldse saanudki!

Keegi sind ei karista, keegi ei pane sind vangi... Tee oma modellikarjääri või mida iganes...

Isegi kui jätta emapaativõime jms. aspekt kõrvale, on see täiesti arusaaamatu lugu. Kas siis rase, kes teadis, et last kindlasti ei taha, kasvõi ei guugeldanudki lapsendamiseks andmise teemal? Milleks tappa, kui pered ootavad lapsendamse järjekorras? Absurdne!
Ja on see pere, mis ta on, aga lapse nad oleksid talus kambaga üles kasvatanud, kui see oleks neile sülle kukkunud, ja modellil endal oleks ka laps alles jäänud, keda armastama hakata, kui modellitöö ühel päeval enam sisse ei too. Kes ta nüüd on? Mis tal nüüd on?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Sept 2024 00:13
Külaline kirjutas: 04 Sept 2024 00:05
Külaline kirjutas: 03 Sept 2024 23:37 Miks ei või ära keerata, kui laps mitte kuidagi inimese plaanidesse ei mahu? Isegi mitte vanemate kasvatada jäetud laps?
Jah, tal oli kõik olemas, aga inimese sisse ju ei näe. Sotsiaalmeedia andmetel tegutses ta modellina. Tõsi või mitte, aga tundus, et see ala on ta soov. Ja rasedusega kukkus see unistus kolinal kokku. Lisaks elu Dubais. Seal juba lapsega naine löögile ei saa. Pakungi, et rasedus lõi kõik need plaanid uppi. Ja piltide järgi on tõesti kõht väga väike.
Ma ei soovi karta, et neid, kelle jaoks modellikarjääri nimel tappa on täitsa andestatav, liiga palju on.
Ei tasuks nii sinisilmne olla. Terve ilm on ilma "ära keeramata" jõhkardeid täis. Iseasi, kes vahele jääb.
Sul võib õigus olla, siingi liigub neid mõni. Uskumatu. Aga rohkem ma arvan, et nad on lihtsalt rumalad, padurumalad, liiga rumalad selleks, et ette kujutada kogu olukorda. Räägivad lihtsalt mingites päheõpitud õilsates loosungites. Nad ei viitsi või ei suuda visualiseerida, mida tähendab sündinud, elava, terve lapse salaja tapmine mingi karjääri pärast, pluss mõni tund hiljem perega kohvi juua ja üldse kogu õudusloo juures mõjuda mõned tunnid enne ja pärast täiesti normaalsena, nii et keegi midagi aru ei saa.
Nad ei suuda kujutleda, mismoodi tapmine käib. Aga võiksid, äkki tuleks natukenegi mõistust tagumikust pähe ja jätaksid oma igaveste nüride loosungite kuulutamise. Või siis on nad tõesti ära keeramata jõhkardid.
Külaline

Simon says: kirjutas: 03 Sept 2024 11:24
Külaline kirjutas: 03 Sept 2024 11:12
Külaline kirjutas: 03 Sept 2024 09:02
Seda “juhtus, siis juhtus” ei öelnud perekond vaid siin teemas üks kommentaator on korduvalt avaldamud arvamust, et kuna beebi elu tagasi ei too ja ega keegi seda beebit ei tahtnud ka nagunii, siis peaks mõrtsuk-ema lihtsalt rahule jätma. “Juhtus, mis juhtus ega enam miskit teha pole”
Ma ei ole küll kogu siinset teemaarendust läbi lugenud ega tea, mida "juhtus, siis juhtus"-kommentaator täpselt kirjutas, aga maailm on täis naisi, kes oma beebi tapavad ja "ega keegi seda beebit ei tahtnud ka nagunii" on ju täiesti tavaline ja aktsepteeritud õigustus. Enamasti tehakse seda tänapäeval küll siis, kui beebi on väiksem, siis nimetatakse teda veel "looteks", "rakukogumiks" ja "mitte veel inimeseks". Lihsalt sedasorti tapmine on meil normaliseeritud ja neid, kes sellele viltu vaatavad, peetakse äärmuslasteks. Sellises olukorras on silmakirjalik nõuda ühele õnnetule (tõenäoliselt vaimuhaigele vmt?) emale eriti ränka karistust, sest tema tegu ei ole oluliselt hullem.
No sellisel juhul on iga tapmine lihtsalt pisut hilinenud abort.
Ongi.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Sept 2024 15:38 Sul võib õigus olla, siingi liigub neid mõni. Uskumatu. Aga rohkem ma arvan, et nad on lihtsalt rumalad, padurumalad, liiga rumalad selleks, et ette kujutada kogu olukorda. Räägivad lihtsalt mingites päheõpitud õilsates loosungites. Nad ei viitsi või ei suuda visualiseerida, mida tähendab sündinud, elava, terve lapse salaja tapmine mingi karjääri pärast, pluss mõni tund hiljem perega kohvi juua ja üldse kogu õudusloo juures mõjuda mõned tunnid enne ja pärast täiesti normaalsena, nii et keegi midagi aru ei saa.
Nad ei suuda kujutleda, mismoodi tapmine käib. Aga võiksid, äkki tuleks natukenegi mõistust tagumikust pähe ja jätaksid oma igaveste nüride loosungite kuulutamise. Või siis on nad tõesti ära keeramata jõhkardid.
Sinu vihkamine inimeste vastu, kes ei nõua Suure-Lähtru süüdlast ristile tõmmata vms, on omandanud juba eepilised mõõdud. Mis vahet sel lõpuks on, üks vihkab ühte, teine teist, võimalikult rängad, solvavad ja haiget tegevad sõnad suus kaasinimese vastu. Mis selle kõige mõte on? Värvata oma saatjaskonda saamsuguseid silmini vihkajaid, moodustada mingi ühine kõlakoda, kus üksteises viha üles kütta, kuni mõni vaimselt ebastabiilse läheb ja teebki midagi halba? Eluterve selline reageering ei ole.

Maailmas toimub hirmsaid asju, kasvõi aktiivsetes sõjakolletes praegu, egas seepärast saa tasakaalu kaotada ja kuude kaupa erinevates foorumites on viha levitada. Halbu asju juhtub, see ei takista teistel inimeseks jääda. Selle asemel, et pool aastat internetti oma hukkamõistuga täita, no kas sul tõesti midagi muud pole teha? Kallista selle asemel oma lapsi ja minge mänguväljakule, küll õigussüsteem omadega toime tuleb. Emotsioonidel sel kohta ei ole, lähtutakse kehtivatest õigusaktidest.
Külaline

Simon says: kirjutas: 05 Sept 2024 07:05
Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 01:35
Külaline kirjutas: 04 Sept 2024 15:38 Sul võib õigus olla, siingi liigub neid mõni. Uskumatu. Aga rohkem ma arvan, et nad on lihtsalt rumalad, padurumalad, liiga rumalad selleks, et ette kujutada kogu olukorda. Räägivad lihtsalt mingites päheõpitud õilsates loosungites. Nad ei viitsi või ei suuda visualiseerida, mida tähendab sündinud, elava, terve lapse salaja tapmine mingi karjääri pärast, pluss mõni tund hiljem perega kohvi juua ja üldse kogu õudusloo juures mõjuda mõned tunnid enne ja pärast täiesti normaalsena, nii et keegi midagi aru ei saa.
Sinu vihkamine inimeste vastu, kes ei nõua Suure-Lähtru süüdlast ristile tõmmata vms, on omandanud juba eepilised mõõdud. Mis vahet sel lõpuks on, üks vihkab ühte, teine teist, võimalikult rängad, solvavad ja haiget tegevad sõnad suus kaasinimese vastu. Mis selle kõige mõte on? Värvata oma saatjaskonda saamsuguseid silmini vihkajaid, moodustada mingi ühine kõlakoda, kus üksteises viha üles kütta, kuni mõni vaimselt ebastabiilse läheb ja teebki midagi halba? Eluterve selline reageering ei ole.

Maailmas toimub hirmsaid asju, kasvõi aktiivsetes sõjakolletes praegu, egas seepärast saa tasakaalu kaotada ja kuude kaupa erinevates foorumites on viha levitada. Halbu asju juhtub, see ei takista teistel inimeseks jääda. Selle asemel, et pool aastat internetti oma hukkamõistuga täita, no kas sul tõesti midagi muud pole teha? Kallista selle asemel oma lapsi ja minge mänguväljakule, küll õigussüsteem omadega toime tuleb. Emotsioonidel sel kohta ei ole, lähtutakse kehtivatest õigusaktidest.
Postitus on kustutatud
Ega sa juhuslikult kirikuõpetaja ole?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 09:15 Ega sa juhuslikult kirikuõpetaja ole?
Ei ole.

Paar sõna Simonist, kelle postituse ma raporteerisin ja on kustutatud. Ma lihtsalt ei saa aru, tuli alguses siia foorumisse, arutles mõistlikult, mõtleva inimese huvitavad kommentaarid. Lugesin, mulle meeldisid. Nüüd siin sõimleb, nii et ei kannata kriitikat.

Mis foorumites ometi toimub, et inimesed selliseks muutuvad? Mitte ainult teised, ma olen ise ka mitu jumala vastikut kommentaari kirjutanud ja kirjutamise hetkel ei saa isegi aru, alles hiljem loen, et mida ma küll olen postitanud. Kas nii ongi, et foorumites arenevad inimesed tasapisi Juustupiteks? (Kusjuures Juustupi kommentaarid mulle meeldisid, aga ta oli ka lõpuks kuidagi liiga vihane nagu praegu on Simon Says). Mida teha? Kuidas jääda normaalsek inimeseks?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 11:32
Ei ole.

Paar sõna Simonist, kelle postituse ma raporteerisin ja on kustutatud. Ma lihtsalt ei saa aru, tuli alguses siia foorumisse, arutles mõistlikult, mõtleva inimese huvitavad kommentaarid. Lugesin, mulle meeldisid. Nüüd siin sõimleb, nii et ei kannata kriitikat.

Mis foorumites ometi toimub, et inimesed selliseks muutuvad? Mitte ainult teised, ma olen ise ka mitu jumala vastikut kommentaari kirjutanud ja kirjutamise hetkel ei saa isegi aru, alles hiljem loen, et mida ma küll olen postitanud. Kas nii ongi, et foorumites arenevad inimesed tasapisi Juustupiteks? (Kusjuures Juustupi kommentaarid mulle meeldisid, aga ta oli ka lõpuks kuidagi liiga vihane nagu praegu on Simon Says). Mida teha? Kuidas jääda normaalsek inimeseks?
Esiteks tuleb teadlikult piirata foorumis käimist ja teiseks samamoodi teadlikult mitte lasta ennast kaasa kiskuda inetuks minevatest "diskussioonidest". Inimesi ega nende arvamusi naljalt ei muuda, kellegi nö paikapanemine või õpetamine kuskil anonüümses foorumis on ainult enda närvi- ja ajakulu. Olen ise varasemalt ka tundnud lausa füüsilist vajadust kellegi kommentaarile reageerida, kui see minu meelest ikka eriti loll või ebaloogiline on. Aga olen sellest üle saanud. Selliseid mammutteemasid nagu see siin, mis reeglina ongi juba täielikuks kraaklemiseks muutunud, loen ainult mõnikord ja pisteliselt. Kommenteerin seal, kus mul reaalselt on midagi asjalikku või positiivset öelda ilma liigsete emotsioonideta.
Külaline

Ei ole.

See küsimus oligi Simonile. Sest natuke meenutab ühte, kes võib asjalik olla, aga kui vihastab, siis läheb lappama.
Simon says:
Kontakt:

Postitus Postitas Simon says: »

Ei ole.

Ma ei tea mis see "sõimamine" kellegi meelest on, ma näen et enamasti on hulga miinuseid laotud postitusele ehk siis sisu ei meeldi aga midagi ümber lükata ei oska kah. Ma ei ole kedagi sõimanud, ega ma ei saagi sõimata kedagi keda ma isegi ei tea. Mis selle mõte oleks "vihkan külalist number 7"?
Minu kallal võite rahus möliseda, sellest mul pole soe ega külm.

Aga kui oleks eesmärk seda tühja kraaklemist vähendada, siis kõige lihtsam oleks need "külalised" ära kaotada ja lubada ainult nimega kommentaarid.
Külaline

Ei ole.

Kusjuures mulle ei meeldi jällegi absoluutselt sinu kommentaarid, mis me siis nüüd teeme? Hakkan sind raporteerima? Tuleb mingi rahutuvi eksole ja hakkab korrapidajat mängima.
Külaline

Jah. Lõpetaks selle korravalvurluse ära, see viskab nii üle, et mingi seltskond kuhu aeg kedagi õpetab, raporteerib jne. Mina ei ole ebaviisakalt kirjutanud ja ka mulle ei meeldi ebaviisakad kommentaarid, aga me ei saa nii ka olla, et ainult üks roosamanna ja ainult parandaks maailma. Me oleme kõik ühesugused Eestis kasvanud, ühesugust kooliharidust saanud, kõik teavad, kuidas käituda, kuidas peab ja kuidas ei pea. Ammu selge. Täiskasvanuna igaüks ise teab, kuidas õpitut rakendab. See lasteaiakasvataja mentaliteet, et ma pean kogu aeg kedagi õpetama, kuidas võib öelda ja kuidas mitte võiks ükskord lõppeda, see tüütab kohutavalt ära. Alalõpmata tuleb keegi kuhugi teemasse õpetama ja siis ongi teema rikutud. Vaadake neist enda jaoks ebameeldivatest kommentaaridest mööda ja ärge kiunuge hommikust õhtuni. Nagu siingi, mida on raporteerida, sulle ei meeldi, aga see on kellegi arvamus ja keegi loeb vbl huviga, jäta inimesed rahule. Oma lapsed on kodus, keda õpetada. Ja kui ei ole, siis viimane aeg on lapsed muretseda.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 16:25 Jah. Lõpetaks selle korravalvurluse ära, see viskab nii üle, et mingi seltskond kuhu aeg kedagi õpetab, raporteerib jne. Mina ei ole ebaviisakalt kirjutanud ja ka mulle ei meeldi ebaviisakad kommentaarid, aga me ei saa nii ka olla, et ainult üks roosamanna ja ainult parandaks maailma. Me oleme kõik ühesugused Eestis kasvanud, ühesugust kooliharidust saanud, kõik teavad, kuidas käituda, kuidas peab ja kuidas ei pea. Ammu selge. Täiskasvanuna igaüks ise teab, kuidas õpitut rakendab. See lasteaiakasvataja mentaliteet, et ma pean kogu aeg kedagi õpetama, kuidas võib öelda ja kuidas mitte võiks ükskord lõppeda, see tüütab kohutavalt ära. Alalõpmata tuleb keegi kuhugi teemasse õpetama ja siis ongi teema rikutud. Vaadake neist enda jaoks ebameeldivatest kommentaaridest mööda ja ärge kiunuge hommikust õhtuni. Nagu siingi, mida on raporteerida, sulle ei meeldi, aga see on kellegi arvamus ja keegi loeb vbl huviga, jäta inimesed rahule. Oma lapsed on kodus, keda õpetada. Ja kui ei ole, siis viimane aeg on lapsed muretseda.
Täpsustagem, et lihtsalt eriarvamusega postitustest ei raporteeri keegi. Aga sina sõimad. Lõpeta see ja keegi ei raporteeri ega kustuta sinu positusi. Erarvamusi on võimalik väljendada ka viisakalt.
Külaline

Jälestan raportimist ja kustutamist. Küsiks täpselt samamoodi, et inimesed, mis teil viga on? Hakkas nüüd kergem, on nüüd parem olla, et tegid midagi head?
Pigem on see mingi võimunäitamine, kontrollivajadus, kaif sellest, et sünnib sinu tahtmine teiste üle. Modede asemel saadaksin ma need raportijad otsejoones kuu peale. Pole vaja neid rahuldada iga kord, seda rohkem hoogu satuvad.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 16:25 Jah. Lõpetaks selle korravalvurluse ära, see viskab nii üle, et mingi seltskond kuhu aeg kedagi õpetab, raporteerib jne. Mina ei ole ebaviisakalt kirjutanud ja ka mulle ei meeldi ebaviisakad kommentaarid, aga me ei saa nii ka olla, et ainult üks roosamanna ja ainult parandaks maailma. Me oleme kõik ühesugused Eestis kasvanud, ühesugust kooliharidust saanud, kõik teavad, kuidas käituda, kuidas peab ja kuidas ei pea. Ammu selge. Täiskasvanuna igaüks ise teab, kuidas õpitut rakendab. See lasteaiakasvataja mentaliteet, et ma pean kogu aeg kedagi õpetama, kuidas võib öelda ja kuidas mitte võiks ükskord lõppeda, see tüütab kohutavalt ära. Alalõpmata tuleb keegi kuhugi teemasse õpetama ja siis ongi teema rikutud. Vaadake neist enda jaoks ebameeldivatest kommentaaridest mööda ja ärge kiunuge hommikust õhtuni. Nagu siingi, mida on raporteerida, sulle ei meeldi, aga see on kellegi arvamus ja keegi loeb vbl huviga, jäta inimesed rahule. Oma lapsed on kodus, keda õpetada. Ja kui ei ole, siis viimane aeg on lapsed muretseda.
Sada prossa nõus! Laikida ei saa, muidu paneksin püstise pöidla.
Külaline

Pigem on see mingi võimunäitamine, kontrollivajadus, kaif sellest, et sünnib sinu tahtmine teiste üle. Modede asemel saadaksin ma need raportijad otsejoones kuu peale. Pole vaja neid rahuldada iga kord, seda rohkem hoogu satuvad.
Mis kontrollivajadus? Kui inimene lihtsalt sõimab teisi, siis see pole sobiv ja sellised postitused tulekski kustutada. Mina ei soovi neid lugeda.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 17:16
Mis kontrollivajadus? Kui inimene lihtsalt sõimab teisi, siis see pole sobiv ja sellised postitused tulekski kustutada. Mina ei soovi neid lugeda.
Siis ära loe. Mulle ka ei meeldi paljud asjad. Mõned kargavad otse tänaval ja bussipeatustes näkku. Väga ebasobivad minu meelest, lugemata jätta on peaaegu võimatu. Kedagi jälle need huvitavad. Mis nüüd saab? Ära kustutada, kui mulle ei meeldi, siis ei tohi keegi näha? Taltsuta oma võimujanu.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 17:24
Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 17:16
Siis ära loe. Mulle ka ei meeldi paljud asjad. Mõned kargavad otse tänaval ja bussipeatustes näkku. Väga ebasobivad minu meelest, lugemata jätta on peaaegu võimatu. Kedagi jälle need huvitavad. Mis nüüd saab? Ära kustutada, kui mulle ei meeldi, siis ei tohi keegi näha? Taltsuta oma võimujanu.
Kas see on sinu arust kellegi jaoks väga huvitav lugemismaterjal, kui mingile suvalisele arvamusele mingi tüüp kirjutab vastuseks, et rasvaste sõrmedega paks ja üksik mammi teeb seda ja teist. Milleks selline asi vajalik on? On see mingi eriarvamus? Ei, see on lihtsalt sõim. Jäta sellised juurdemõeldud lisad enda jaoks täiesti võõra inimese kohta ära ja keegi ei raporteeri ega kustuta sinu üllitisi. Bussipeatuse reklaamplakatiga võrreldav selline asi ei ole. Lihtsalt tüütud ja teisel arvamusel olevad inimesed ei sega kedagi. Segab halvustamine ja sõimamine,
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 17:09 Jälestan raportimist ja kustutamist. Küsiks täpselt samamoodi, et inimesed, mis teil viga on? Hakkas nüüd kergem, on nüüd parem olla, et tegid midagi head?
Minule seevastu meeldib, et solvavad ja ropud kommentaarid kustutatakse. Niisama nõmedale kommentaarile ma ei vasta ja suudan vabalt ignoreerida, aga kui on teadlik rõvetsemine, siis sellised on parem kustutada, et teema saaks jätkuda. Siinsed moded on asjalikud.
Külaline

Täpsustagem, et lihtsalt eriarvamusega postitustest ei raporteeri keegi. Aga sina sõimad. Lõpeta see ja keegi ei raporteeri ega kustuta sinu positusi. Erarvamusi on võimalik väljendada ka viisakalt.

Täpsustan. Minu ühtegi postitust ei ole siiani keegi rapirteerinid, ma juba ütlesin, et ei kirjuta ebaviisakalt. Võib-olla seda viimast keegi raporteeris, vabalt võis. Ma kirjutasin, et mulle üleüldiselt ei meeldi see pidev targutanine. Täiskasvanuid EI OLE vaja õpetada, saage ükskord ometi aru.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Semrush [Bot], Tolmukübe ja 6 külalist