Suure-Lähtru lugu, kuidas võiks lõppeda?

vana hea klassika
Vasta
Simon says:
Kontakt:

Postitus Postitas Simon says: »

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 22:01
Simon says: kirjutas: 05 Sept 2024 21:56
Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 21:49

See, mis kustutati, oli puhas ropendamine. Ei ole väärt sellist pikka hala ja ohkimist. Päriselt tahad lugeda roppuseid?
Ära valeta. Kui sa täpselt tead, mis seal oli, siis ole kena ja saada privaatsõnumiga mulle. Panen teistele vaatamiseks ka üles. Aga sa ju valetad praegu.
Mina ei ropendanud lapsena ega ropenda ammugi täiskasvanuna. Ma ei hakka never ever roppusi kuhugi kirjutama. Kuidagi imelik, kui inimene ise ei tea, mida ta täna siia kirjutas, teised peavad talle seda saatma.
Mis sa tast läbi lugesid siis, et nii täpselt tead?
Keithy
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Keithy »

Palun tehke endale vaidlemiseks uus teema!
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 11:49 Esiteks tuleb teadlikult piirata foorumis käimist ja teiseks samamoodi teadlikult mitte lasta ennast kaasa kiskuda inetuks minevatest "diskussioonidest". Inimesi ega nende arvamusi naljalt ei muuda, kellegi nö paikapanemine või õpetamine kuskil anonüümses foorumis on ainult enda närvi- ja ajakulu. Olen ise varasemalt ka tundnud lausa füüsilist vajadust kellegi kommentaarile reageerida, kui see minu meelest ikka eriti loll või ebaloogiline on. Aga olen sellest üle saanud. Selliseid mammutteemasid nagu see siin, mis reeglina ongi juba täielikuks kraaklemiseks muutunud, loen ainult mõnikord ja pisteliselt. Kommenteerin seal, kus mul reaalselt on midagi asjalikku või positiivset öelda ilma liigsete emotsioonideta.
Väga hea vastus, aitäh! Küsimus oli siis sellest, kuidas jääda internetikeskkondades inimeseks ja mitte hakata postitama labast sõimu ning solvanguid, mis jätab postitajast halva mulje ja võib ka juriidilisi probleeme tekitada.
Külaline

Kui Simon ikka väga soovib kustutatud kommentaari sisu teada, siis ehk esitab oma palve Turvasiilile? Ma ei tea, kas kustutatud ebaviisakuste/roppuste andmebaas kusagil säilib, võib-olla saab Simon oma vastuse teada. Tean, et mõned foorumid säilitavad kommentaare kohtulugude tarbeks, kui keegi tunneb ennast solvatuna ja asjale juriidilise käigu tahab anda.

Muidugi kummaline, et inimene teeb 07.05 hommikul postituse, millest ta mitte midagi ei mäleta. Mina seda kordama ei hakka. Lihtsalt, solvajatel oleks targem sõrmed klaviatuuril vaos hoida, seal teisel poole ekraani on inimesed, kes saavad päriselt haiget, mitte virtuaalselt.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 04:09
Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 22:18
Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 21:34

Kui sind kritiseeritakse, siis usu mind, ükski kritiseerija ei arva, et sa esindaksid kogu meessugu. Sina oled siiski erand, suurem osa mehi on sinust kordi sümpaatsemad. Kuidas sa siin halvustad üksikemasid, õigustad naistevastast vägivalda, jne, jne, jne, selliseid mehi on ikka väga vähe. Kibestumine ja naiste halvustamine kõlab igast lausest. Suurem osa mehi pole sellised.
Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Neid "mehelaadseid isendeid" äpuks ja transmeheks nimetada on siis ok, see on kritiseerimine? Aga mehelaadsele isendile need reeglid samas ei kehti, tema samaväärne postitus on sõim ja solvang.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 04:33 Kui Simon ikka väga soovib kustutatud kommentaari sisu teada, siis ehk esitab oma palve Turvasiilile? Ma ei tea, kas kustutatud ebaviisakuste/roppuste andmebaas kusagil säilib, võib-olla saab Simon oma vastuse teada. Tean, et mõned foorumid säilitavad kommentaare kohtulugude tarbeks, kui keegi tunneb ennast solvatuna ja asjale juriidilise käigu tahab anda.

Muidugi kummaline, et inimene teeb 07.05 hommikul postituse, millest ta mitte midagi ei mäleta. Mina seda kordama ei hakka. Lihtsalt, solvajatel oleks targem sõrmed klaviatuuril vaos hoida, seal teisel poole ekraani on inimesed, kes saavad päriselt haiget, mitte virtuaalselt.
Ma kustutaksin pigem ära selle solvunud raporteerija "väga viisaka" postituse, mida iganes seal talle ka sellele ei vastatud ja mis iganes provvat nii hingepõhjani solvas, et raporeerima tormas, siis provva enda kirjutatud üllitis on märgistava, solvava ja vastiku alatooniga, tituleerib ise inimesi nii nagu sülg suhu toob. Aga eks sellised provvad arvavadki, et neile endale on kõik lubatud, nemad loovad reeglid ja teised käigu nööri mööda, olgu vait või laulgu kiidulaulu tema rõvedatele üllitistele.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 09:15
Simon says: kirjutas: 05 Sept 2024 07:05
Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 01:35
Sinu vihkamine inimeste vastu, kes ei nõua Suure-Lähtru süüdlast ristile tõmmata vms, on omandanud juba eepilised mõõdud. Mis vahet sel lõpuks on, üks vihkab ühte, teine teist, võimalikult rängad, solvavad ja haiget tegevad sõnad suus kaasinimese vastu. Mis selle kõige mõte on? Värvata oma saatjaskonda saamsuguseid silmini vihkajaid, moodustada mingi ühine kõlakoda, kus üksteises viha üles kütta, kuni mõni vaimselt ebastabiilse läheb ja teebki midagi halba? Eluterve selline reageering ei ole.

Maailmas toimub hirmsaid asju, kasvõi aktiivsetes sõjakolletes praegu, egas seepärast saa tasakaalu kaotada ja kuude kaupa erinevates foorumites on viha levitada. Halbu asju juhtub, see ei takista teistel inimeseks jääda. Selle asemel, et pool aastat internetti oma hukkamõistuga täita, no kas sul tõesti midagi muud pole teha? Kallista selle asemel oma lapsi ja minge mänguväljakule, küll õigussüsteem omadega toime tuleb. Emotsioonidel sel kohta ei ole, lähtutakse kehtivatest õigusaktidest.
Postitus on kustutatud
Jaa muidugi, Suure-Lähtru süüdlasest koledasti mõtlemine ja ristile tõmbamine pole eluterve reageering, see on eepiliste mõõtmetega vihkamine ja viha levitamine. Emotsioonidel siin pole kohta, ega siis selle tühja pärast ei saa tasakaalu kaotada!
Pealegi maailmas toimub nii hirmsaid asju. No võtame või näiteks selle pagana vastuse sulle, mis taevale tänu nüüd kustutatud. Vot sellise vastuse puhul olid muidugi emotsioonid lubatud, tasakaalu kaotamine loomulik ja sellise õuduse raporteerimine igati asjakohane reageering.
Külaline

Vaidlus algas ju sellest, et keegi mõistis siin hukka sünnitanud ja lapse tapnud naise hukkamõistjad. Mina olen üks neist, kes on siin arutlenud selle asja üle algusest saadik ja ei hakkagi iial mõistma seda tegu. Ainult siis saaks aru, kui selguks, et naine on sügavalt hull. Aga seda ta ju tegelikult siiski pole. Ainult filmides järelikult pole külmavereliselt mõrtsukad, ikka meie keskel ka. Ja seda öelda, et mina tõmbaks seda naist julmalt risti on ikka väga meelevaldne. Ma mõistan selle teo sügavalt hukka ja olen veendunud, et pere teadis sellest, mis teeb asja veelgi hullemaks.
Kas te ikka ei saa aru, et ta teadis oma rasedusest, ta sünnitas terve lapse, ta tappis selle lapse, viis tühermaale ja siis elas rahulikult edasi, st oleks elanud siiamaani, poleks olnud naabri koera. Ja mõista mind hukka selle eest, et ma ei saa sellest aru.....
Poleemika oli ka selle üle, et kas vajab vangistust või ei, et pole ju kellelegi ohtlik. Äkki siiski on, üks elusolend tapetud, iial ei tea, kes järgmine.
Ja tal on õde ja vend puudega, siis võib tal endal olla samuti midagi viga, mis teeb ta ühiskonnale ohtlikuks, ka see pole välistatud.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 09:32 Kas te ikka ei saa aru, et ta teadis oma rasedusest, ta sünnitas terve lapse, ta tappis selle lapse, viis tühermaale ja siis elas rahulikult edasi, st oleks elanud siiamaani, poleks olnud naabri koera. Ja mõista mind hukka selle eest, et ma ei saa sellest aru.....
Poleemika oli ka selle üle, et kas vajab vangistust või ei, et pole ju kellelegi ohtlik. Äkki siiski on, üks elusolend tapetud, iial ei tea, kes järgmine.
Ja tal on õde ja vend puudega, siis võib tal endal olla samuti midagi viga, mis teeb ta ühiskonnale ohtlikuks, ka see pole välistatud.
Olen samuti veendunud, et ta teadis oma rasedusest ja tegutses teadlikult. Küll aga kahtlustan, et tal õnnestus oma lähedased ära petta ning neil polnud õrna aimugi. Elas ta ju üksi seal saunamajas.

Olen täiesti nõus, et teole- kui inimene on süüdiv- peab järgnema karistus. Täie rauaga. Samas ma ei leia, et spekuleerimine stiilis et inimene on nüüd ühiskonnale ohtlik ja mis ta kõike veel korda saata võib, on vale. Hakata tema pere tausta ja teiste laste problemaatikat talle üle kandma pole lihtsalt õige.
Külaline

Lilli kirjutas: 05 Sept 2024 20:11
Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 19:52
Ps Teerajaja, kas sa julged ainult külalisena kirjutada või? Midagi öelda on, kirjuta otse, ära häbene nurga taga
Jaa, sina oled nii julge, väga tubli. Teed siin aina uusi kasutajaid, täna oled Lilli, homme Maali ja siis arvad, et oled kuidagi külalisest parem.
Ma peaks vist valesüüdistuste kohta raporteerima. Olen siin foorumis kasutaja teist päeva ja ainult Lillina. Aga eks teerajajad arvavad, et kõik on temasugused argpüksid, et kümmet nime vaja
Teerajaja ei ole nimi, vaid mingi "staatus" siin, seda on mitmetel ja sel pole midagi ühist kellegi kasutajanimega ega isegi pannud endale seda "tiitlit". Kust ja miks see tuleb, ei tea.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 22:01
Simon says: kirjutas: 05 Sept 2024 21:56
Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 21:49

See, mis kustutati, oli puhas ropendamine. Ei ole väärt sellist pikka hala ja ohkimist. Päriselt tahad lugeda roppuseid?
Ära valeta. Kui sa täpselt tead, mis seal oli, siis ole kena ja saada privaatsõnumiga mulle. Panen teistele vaatamiseks ka üles. Aga sa ju valetad praegu.
Mina ei ropendanud lapsena ega ropenda ammugi täiskasvanuna. Ma ei hakka never ever roppusi kuhugi kirjutama. Kuidagi imelik, kui inimene ise ei tea, mida ta täna siia kirjutas, teised peavad talle seda saatma.
Imelik inimene, kes kunagi ei ropenda. Mingi kiiks.
Simon says:
Kontakt:

Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 11:51

Jaa, sina oled nii julge, väga tubli. Teed siin aina uusi kasutajaid, täna oled Lilli, homme Maali ja siis arvad, et oled kuidagi külalisest parem.
Ma peaks vist valesüüdistuste kohta raporteerima. Olen siin foorumis kasutaja teist päeva ja ainult Lillina. Aga eks teerajajad arvavad, et kõik on temasugused argpüksid, et kümmet nime vaja
Teerajaja ei ole nimi, vaid mingi "staatus" siin, seda on mitmetel ja sel pole midagi ühist kellegi kasutajanimega ega isegi pannud endale seda "tiitlit". Kust ja miks see tuleb, ei tea.
Siin on palju asju, mida keegi ei tea ja teada ei saa. Vastuseks oma kirjale moderaatorile sain lakoonilise vastuse: raport on suletud.

Mida kuradit see veel tähendab???
Külaline

Simon says: kirjutas: 06 Sept 2024 12:08
Siin on palju asju, mida keegi ei tea ja teada ei saa. Vastuseks oma kirjale moderaatorile sain lakoonilise vastuse: raport on suletud.

Juhtum lõpetatud
Дело закрыто
Caso cerrado
Fall abgeschlossen
Causa conclusa
Tapaus suljettu
Fallet avslutat
Lilli
Kontakt:

Postitus Postitas Lilli »

Jah, märkasin ise juba ka 🙂
TurvaSiil
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas TurvaSiil »

Vaadates oma postkasti, ei näe ma sult ühtegi kirja. Kui kirja ei ole, ei saa ma sellele ka vastata. Kui sul on mure, siis saada sõnum ka päriselt, mitte ära esita valeväiteid.

Võib-olla sa mõtlesid enda poolt raporteeritud postitust? Kui nii siis seda see tähendabki. Sulgesin raporti, see vastus on automaatne.
Simon says:
Kontakt:

TurvaSiil kirjutas: 06 Sept 2024 14:32

Vaadates oma postkasti, ei näe ma sult ühtegi kirja. Kui kirja ei ole, ei saa ma sellele ka vastata. Kui sul on mure, siis saada sõnum ka päriselt, mitte ära esita valeväiteid.

Võib-olla sa mõtlesid enda poolt raporteeritud postitust? Kui nii siis seda see tähendabki. Sulgesin raporti, see vastus on automaatne.
Vat ei teagi kuhu see kiri siis mõistatuslikul kombel lihtsalt haihtus, kustutamise volitused on meist kahest ainult ühel;)

Kordan siis siin selle kirja veelkord üle:

Palun mulle saata eraviisiliselt koopia sellest kustutatud kommentaarist. Antud juhul ma isegi ei tea mis valesti läks või millest edaspidi hoiduda.
TurvaSiil
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas TurvaSiil »

Simon says: kirjutas: 06 Sept 2024 14:50
TurvaSiil kirjutas: 06 Sept 2024 14:32

Vat ei teagi kuhu see kiri siis mõistatuslikul kombel lihtsalt haihtus, kustutamise volitused on meist kahest ainult ühel;)

Kordan siis siin selle kirja veelkord üle:

Palun mulle saata eraviisiliselt koopia sellest kustutatud kommentaarist. Antud juhul ma isegi ei tea mis valesti läks või millest edaspidi hoiduda.
Saatsin sulle kirja täpsustavate küsimustega. Ootan sellele vastust.
Külaline

Juhin Simoni tähelepanu, et kuigi ta keskendub ropendamisele ja sõimamisele, (mida ta omast arust ei tee) siis raporti täpne sisu on "Postitus on halvustav ja/või sisaldab ropendamist". Kuidas on Simonil selle kaebuse esimese poolega, seda ka kunagi ei tee, eks? Harvad on juhud, kui Simoni postitus EI sisalda naiste üldist halvustamist ja šovinismi.
Külaline

Kuidas on Simonil selle kaebuse esimese poolega, seda ka kunagi ei tee, eks? Harvad on juhud, kui Simoni postitus EI sisalda naiste üldist halvustamist ja šovinismi.
Paraku on ta selline, et ta isegi ei saa aru, et see oleks halvustamine.
Simon says:
Kontakt:

Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 16:07 Juhin Simoni tähelepanu, et kuigi ta keskendub ropendamisele ja sõimamisele, (mida ta omast arust ei tee) siis raporti täpne sisu on "Postitus on halvustav ja/või sisaldab ropendamist". Kuidas on Simonil selle kaebuse esimese poolega, seda ka kunagi ei tee, eks? Harvad on juhud, kui Simoni postitus EI sisalda naiste üldist halvustamist ja šovinismi.
Too näide naiste halvustamisest ja shovinismist minu kommentaarides! Ei peaks olema keeruline kui enamus neid sisaldab;))
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist