Kas sööte iga päev magusat?
-
Külaline
Miks nisujahu eestlastele hirmus kahjulik on? Lõunamaalased rukist ei tunnegi, elavadki valgest jahust, pitsast, saiast, makaronidest.
-
Külaline
Ega mõistlikus koguses polegi valge jahu kahjulik. Lõunamaalased ei ela ainult pitsast, saiast ja pastast, vaid tarvitavad palju värsket, puuvilja, mereande, oliivõli ja palju vähem liha, kui näiteks eestlased. Seetõttu on nende toitumine pigem tervislikum kui meil. Palju rasvast ja punast liha, vähe kala, vähe köögivilja iseloomustab eestlaste toidulauda. Paar viilu rukkileiba ei päästa siin midagi.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 15:35 Miks nisujahu eestlastele hirmus kahjulik on? Lõunamaalased rukist ei tunnegi, elavadki valgest jahust, pitsast, saiast, makaronidest.
-
Teadjanaine
Päris kurb, et sinu ema valik oli nii rumal ja ennasttäis inimene üles kasvatada. Ja veel selline, kes eneseupitamiseks teisi naisi halvustada püüab.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 11:16
Võib-olla ei juhtugi. Meie siin ju ei tea, võib-olla sa veeretad hommikuti toorkakaost ja ökokakaovõist ise trühvleid, küpsetad naturaalsest võist ja täisterajahust ise küpsiseid ja jäätis on blenderdatud külmutatud puuviljad tilgakese koorega. Siis on see tervislik ja igati ok. Tavapoes müügil olevaid küpsiseid ei söö ma isegi ja olen igati päri, et lapse eest valikuid tehes peaks söödava koostist kriitilise pilguga vaatama. See ütlus, "oled see mida sööd", peab ju täiega paika. Küsimusele, mis lapsega juhtub saab vastata 50-60 aasta pärast. Võis juhtuda teismeeas aga võis juhtuda nt57-aastaselt. Ema valikud.
Rinnapiima koostis ei sõltu üldse eriti sellest, mida ema sööb või ei söö. Naise organism suudab muideks toota beebile täisväärtuslikku rinnapiima isegi siis, kui emal endal puudub ligipääs täisväärtuslikule toidule, lausa toitainete puudus võib olla, aga lapsele teeb keha ikkagi kvaliteetset piima. Ainus, mis tõesti võib rinnapiima imenduda on mõningad ravimid. Kõik need toidujutud... emad teevad sada imet, ei söö seda ja teist ja kolmandat lootuses, et äkki siis lapsel pole gaase ja kõhuvalusid, pärast selgub, et kasu ei midagi, beebidel on ikka oma koolikufaasid ära ja kogu moos. Ja 57. eluaastaks juhtub sinuga nagunii igast
-
Külaline
Õige, toit on ühtlasi ka ravim. Jõuamegi tagasi siit varem läbi jooksnud ütluse juurde- Sa oled see mida sööd. Seedesüsteemi saab vale toiduga täiesti tuksi keerata. Mis on magusaisu? Enamasti liigselt vohama hakanud pärmseente suhkruvajadus seedesüsteemis. Saades suhkru kätte, hakkavad need veelgi rohkem vohama. Esmased MÄRGATAVAD probleemid soor, voolus, puhitus, gaasid, teismelistel nahaprobleemid...Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 15:02Ja samamoodi võiks inimesed tutvuda teaduslike uuringutega, millest on selgunud suhkru kui ühe olulisema haiguste tekkimisele kaasa aitava preparaadi. Õnneks hakatalse aina rohkem aru saama selkest, et enamuse haiguste alged on seedesüsteemis ja nii mõnigi on juba aru saanud, et toit on ühtlasi ka ravim.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 14:50 Ma soovitan lugeda teaduslikke uuringuid, mitte õigustada enda valesid toitumisharjumusi. Neid on hulgi, nt https://www.sciencedaily.com/releases/2 ... 095343.htm, https://link.springer.com/article/10.10 ... 21-00366-0, https://www.cambridge.org/core/journals ... 50D2256F7B.
-
Külaline
Meil terve pere sööb magusat. Mitte küll metsikutes kogustes aga iga päev midagi- lapsed kommi, mees jäätist, mina samamoodi. Pole selliseid probleeme olnud lastel ei beebi- ega täiskasvanueas. Gaase tekitavad teised toiduained. Et siis...? Voolus, muideks, on normaalne.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 15:44Õige, toit on ühtlasi ka ravim. Jõuamegi tagasi siit varem läbi jooksnud ütluse juurde- Sa oled see mida sööd. Seedesüsteemi saab vale toiduga täiesti tuksi keerata. Mis on magusaisu? Enamasti liigselt vohama hakanud pärmseente suhkruvajadus seedesüsteemis. Saades suhkru kätte, hakkavad need veelgi rohkem vohama. Esmased MÄRGATAVAD probleemid soor, voolus, puhitus, gaasid, teismelistel nahaprobleemid...Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 15:02Ja samamoodi võiks inimesed tutvuda teaduslike uuringutega, millest on selgunud suhkru kui ühe olulisema haiguste tekkimisele kaasa aitava preparaadi. Õnneks hakatalse aina rohkem aru saama selkest, et enamuse haiguste alged on seedesüsteemis ja nii mõnigi on juba aru saanud, et toit on ühtlasi ka ravim.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 14:50 Ma soovitan lugeda teaduslikke uuringuid, mitte õigustada enda valesid toitumisharjumusi. Neid on hulgi, nt https://www.sciencedaily.com/releases/2 ... 095343.htm, https://link.springer.com/article/10.10 ... 21-00366-0, https://www.cambridge.org/core/journals ... 50D2256F7B.
-
Külaline
Ei ole see, keda üritad siin ennast süüdi tundma panna, aga kas su demagoogia natuke ülevõlli pole? Et kui ema sööb mõnikord paar poeküpsist ära, siis tekib tema sündimata lapsel 60 aasta pärast...misasi täpsemalt siis?Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 15:24
Võib-olla ei juhtugi. Meie siin ju ei tea, võib-olla sa veeretad hommikuti toorkakaost ja ökokakaovõist ise trühvleid, küpsetad naturaalsest võist ja täisterajahust ise küpsiseid ja jäätis on blenderdatud külmutatud puuviljad tilgakese koorega. Siis on see tervislik ja igati ok. Tavapoes müügil olevaid küpsiseid ei söö ma isegi ja olen igati päri, et lapse eest valikuid tehes peaks söödava koostist kriitilise pilguga vaatama. See ütlus, "oled see mida sööd", peab ju täiega paika. Küsimusele, mis lapsega juhtub saab vastata 50-60 aasta pärast. Võis juhtuda teismeeas aga võis juhtuda nt57-aastaselt. Ema valikud.
Mul üks sugulane oli samasugune tervisefriik nagu sulle näikse meeldivat. Ikka toorkakao ja külmutatud puuviljad poole tilga koorega. Lapsed ostsid ema eest salaja krõpse ja mees käis autos salaja suitsetamas ja viskit rüüpamas. Võite arvata, kes kõige esimesena haigeks jäi ja ära suri? Ikka see korralikkuse etalon. Valikud?
[/quote] Mina olen see keda sa tsiteerid. Keda ma siin süüdi olen üritanud tundma panna? Sellega, et kirjutasin, et ma tavapoes müügil olevaid küpsiseid ei söö? Mul savi mida sa ise sööd või ei söö või oma lapsele söödad, pole minu laps
-
Külaline
Kuni see on märkamatu. Kui see on märgatav, pole tegemist enam normaalse voolusega.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 15:53 Voolus, muideks, on normaalne.
-
Külaline
Ah?
-
Külaline
Õigel teel oled. Aga seda ka tead, et kõik süsivesikud on suhkrud? Liht ja liit ei oma mingit tähtsust siinkohal. Su keha jaoks on kõik täpselt sama asi.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 15:02
Ja samamoodi võiks inimesed tutvuda teaduslike uuringutega, millest on selgunud suhkru kui ühe olulisema haiguste tekkimisele kaasa aitava preparaadi. Õnneks hakatalse aina rohkem aru saama selkest, et enamuse haiguste alged on seedesüsteemis ja nii mõnigi on juba aru saanud, et toit on ühtlasi ka ravim.
-
Külaline
Ei, mitte kõik süsivesikud ei ole organismi jaoks suhkrud. Süsivesikud jagunevad kolme põhilisse rühma:Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 16:42Õigel teel oled. Aga seda ka tead, et kõik süsivesikud on suhkrud? Liht ja liit ei oma mingit tähtsust siinkohal. Su keha jaoks on kõik täpselt sama asi.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 15:02
Ja samamoodi võiks inimesed tutvuda teaduslike uuringutega, millest on selgunud suhkru kui ühe olulisema haiguste tekkimisele kaasa aitava preparaadi. Õnneks hakatalse aina rohkem aru saama selkest, et enamuse haiguste alged on seedesüsteemis ja nii mõnigi on juba aru saanud, et toit on ühtlasi ka ravim.
Monosahhariidid (glükoos ja fruktoos), mida tavaliselt nimetatakse "lihtsuhkruteks".
Disahhariidid (sahharoos, laktoos), mis koosnevad kahest seotud suhkrumolekulist.
Polüsahhariidid (tärklis ja tselluloos), mis on pikad suhkrumolekulide ahelad.
Monosahhariidid ja disahhariidid on suhkrud, polüsahhariidid nagu tärklis ja kiudained ei ole suhkrud. Kuigi kõik süsivesikud lagundatakse lõpuks monosahhariidideks (nt glükoosiks), ei peeta kõiki süsivesikuid suhkruteks.
-
Külaline
Parem süüa natuke kõike, ka nn keelatud toiduaineid nagu maiustused, sai, magusad puuviljad jms. Siis ei teki kinnisideid toidu suhtes ega söömishäireid. Kõik on lubatud, aga liialdamine, ka millegi iga hinna eest vältimine pole tervislik.
-
Külaline
Jah, neid küll ei peeta suhkruks ja mõne nn eksperdi arvates on liht paha ja liit hea, aga nagu sa ise kirjutasid lagundab keha lõpuks KÕIK süsivesikud suhkruks. Tegelikult on kõik kehale täpselt sama (negatiivse) mõjuga sõltumata sellest kuidas neid nimetada. Kiudaine ei ole suhkur, sest see on süsivesiku mitteseeditav osa.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 17:18Ei, mitte kõik süsivesikud ei ole organismi jaoks suhkrud. Süsivesikud jagunevad kolme põhilisse rühma:Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 16:42Õigel teel oled. Aga seda ka tead, et kõik süsivesikud on suhkrud? Liht ja liit ei oma mingit tähtsust siinkohal. Su keha jaoks on kõik täpselt sama asi.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 15:02
Monosahhariidid (glükoos ja fruktoos), mida tavaliselt nimetatakse "lihtsuhkruteks".
Disahhariidid (sahharoos, laktoos), mis koosnevad kahest seotud suhkrumolekulist.
Polüsahhariidid (tärklis ja tselluloos), mis on pikad suhkrumolekulide ahelad.
Monosahhariidid ja disahhariidid on suhkrud, polüsahhariidid nagu tärklis ja kiudained ei ole suhkrud. Kuigi kõik süsivesikud lagundatakse lõpuks monosahhariidideks (nt glükoosiks), ei peeta kõiki süsivesikuid suhkruteks.
-
Külaline
Nüüd on siia ilmunud targutajad, kes kasutavad ChatGPT abi. SS on üks nendest. Laob siia mingit vale statistikat, teadusartikleid, mida pole ise lugenud ega nende sisu mõistnud. Nüüd siin mingi tüüp targutab süsivesikute teemal. Aga võiksite teada, et kui sisusse ei süvene, võib ChatGPT abiga täiesti valele tulemusele jõuda.
-
Külaline
Ma ei tea, kes need väidetavad targutajad ja ChatGPT kasutajad on, aga olles ise pikalt tegelenud enda jormoonide reguleerimisega läbi toitumise, väidan, et aastakümneid tagasi Rob Faigini kirjutatu toimib. Ja ta on vaid üks paljudest, kes on tõstatanud suhkru kahjulikkuse teema. Et oltks lihtsam ükevaadet saada, panen lingi lühikokkuvõttele: https://www.blinkist.com/en/books/natur ... ncement-enKülaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 18:39 Nüüd on siia ilmunud targutajad, kes kasutavad ChatGPT abi. SS on üks nendest. Laob siia mingit vale statistikat, teadusartikleid, mida pole ise lugenud ega nende sisu mõistnud. Nüüd siin mingi tüüp targutab süsivesikute teemal. Aga võiksite teada, et kui sisusse ei süvene, võib ChatGPT abiga täiesti valele tulemusele jõuda.
-
Külaline
Sa oled ikka eriti alatu ja nõme! Jäta mu ema rahule, mul ei olnud ema.Teadjanaine kirjutas: ↑07 Sept 2024 15:42
Päris kurb, et sinu ema valik oli nii rumal ja ennasttäis inimene üles kasvatada. Ja veel selline, kes eneseupitamiseks teisi naisi halvustada püüab.
-
Teadjanaine
Hoopis sina ise pead teised emad rahule jätma. Alatu ja nõme on imetava ema kallal tänitada selle üle mida ta sööb ja valeinfot levitada. Miks sa seda teed? Endal ei olnud ema, tunned end sellepärast halvasti ja tahad, et teistel ka kehv olla oleks? Väiklane inimene.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 19:14Sa oled ikka eriti alatu ja nõme! Jäta mu ema rahule, mul ei olnud ema.Teadjanaine kirjutas: ↑07 Sept 2024 15:42
Päris kurb, et sinu ema valik oli nii rumal ja ennasttäis inimene üles kasvatada. Ja veel selline, kes eneseupitamiseks teisi naisi halvustada püüab.
-
Külaline
Kuule, lõpeta ära! Ma pole küll kusagil imetava ema kallal tänitanud ega valeinfot levitanud. Sul on vaimne probleem, et siin teisi järjepanu ründad?Teadjanaine kirjutas: ↑07 Sept 2024 19:27Hoopis sina ise pead teised emad rahule jätma. Alatu ja nõme on imetava ema kallal tänitada selle üle mida ta sööb ja valeinfot levitada. Miks sa seda teed? Endal ei olnud ema, tunned end sellepärast halvasti ja tahad, et teistel ka kehv olla oleks? Väiklane inimene.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 19:14Sa oled ikka eriti alatu ja nõme! Jäta mu ema rahule, mul ei olnud ema.Teadjanaine kirjutas: ↑07 Sept 2024 15:42
-
Teadjanaine
[/quote] Kuule, lõpeta ära! Ma pole küll kusagil imetava ema kallal tänitanud ega valeinfot levitanud. Sul on vaimne probleem, et siin teisi järjepanu ründad?
[/quote]
tänitamine ja valeinfo. Ei olemas selliseid haigusi, mille põhjuseks on 50 aastat tagasi joodud rinnapiim.
Kas sa ise enam ei mäleta, et mõni tund tagasi kirjutasid selle teksti? Või sa pole see külaline, keda ma tsiteerin ja segad end vahele kommentaaridesse, mis ilmselgelt polegi sulle suunatud? Mõlemal juhul pead vaimse tervise osas hoopis ise peeglisse vaatama.
[/quote]
See on sinu kommentaar, millele ma vastasin ja mida tsiteerisin. Sa halvustad, et ema ei tohi süüa poest ostetud küpsiseid, šokolaadi ega jäätist, sest põhjustab sellega lapsele tervisekahjustusi, mis võivad ilmneda 50-60 aastat pärast imetamise lõppu. Enne seda veel ka ärpled, et vaat sina ikka küll imetades selliseid asju ei söönud, sest hoolisid ju oma lapse tervisest. See onKülaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 10:15Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 10:12
Imetades ma just sinu loetletud asju ei tarbinud. Muul ajal veel aga imetades on vastutus lapse tervise eest.
tänitamine ja valeinfo. Ei olemas selliseid haigusi, mille põhjuseks on 50 aastat tagasi joodud rinnapiim.
Kas sa ise enam ei mäleta, et mõni tund tagasi kirjutasid selle teksti? Või sa pole see külaline, keda ma tsiteerin ja segad end vahele kommentaaridesse, mis ilmselgelt polegi sulle suunatud? Mõlemal juhul pead vaimse tervise osas hoopis ise peeglisse vaatama.
-
Külaline
Sportlased söövad valku, mitte lolluseid.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 12:00Ja kui sööbki, mis siis? Osadel inimestel on pigem energiaprobleem, mitte kaaluprobleem. Siis sobivadki suhkrurikkad tooted, sest nendest saab keha kohe energiat. Mul on töö juures üks imepeenike mees, kes teeb ülipalju sporti. Tema peabki kogu aeg sööma magusat, sest muidu ta ei saa oma energivarusid täis. Mina söön salateid ja kapsast, sest muidu tekib energia ülejääk. Inimesed on erinevad.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 11:56Kas tõesti sööd sellist toodet pea iga päev?Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 11:48 Küpsist/ präänikut söön peaaegu iga päev.
Ma olen ühe korra proovinud ja tundus mõttetult magus ja kuiv. Olen alati mõelnud, et kas tõesti sellisel tootel on üldse turgu. Nüüd tuleb välja, et mõni sööb kogu aeg.![]()
-
Külaline
Jumal sünnitas?Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 19:14Sa oled ikka eriti alatu ja nõme! Jäta mu ema rahule, mul ei olnud ema.Teadjanaine kirjutas: ↑07 Sept 2024 15:42
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Tigger ja 5 külalist