Kas sööte iga päev magusat?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ei söö. Ei isuta lihtsalt. Laste kõrvalt võin võtta lusikatäie maitsmiseks vms. Kunagi ei telli magustoitu ja ise ka enam juba ammu ei viitsi küpsetada, kuigi olid ajad, kui iga päev ahi huugas ja olin päris osav küpsetites. Vb sain isu täis.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 19:29
Teadjanaine kirjutas: 07 Sept 2024 19:27
Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 19:14

Sa oled ikka eriti alatu ja nõme! Jäta mu ema rahule, mul ei olnud ema.
Hoopis sina ise pead teised emad rahule jätma. Alatu ja nõme on imetava ema kallal tänitada selle üle mida ta sööb ja valeinfot levitada. Miks sa seda teed? Endal ei olnud ema, tunned end sellepärast halvasti ja tahad, et teistel ka kehv olla oleks? Väiklane inimene.
Kuule, lõpeta ära! Ma pole küll kusagil imetava ema kallal tänitanud ega valeinfot levitanud. Sul on vaimne probleem, et siin teisi järjepanu ründad?
Mhmh. "Imetades ma just sinu loetletud asju ei tarbinud. Muul ajal veel aga imetades on vastutus lapse tervise eest."
No mulle tundub see lause küll tänitamise ja manitsemisena.
Külaline

Ma nüüd see hirmus patustav imetav ema. Ma usun, et need mõned maiustused LISAKS tasakaalustatud ja normaalsele toitumisele ei tekita lastel püsivaid tervisekahjustusi. Söön heameelega shokolaadi, paljalt kondentspiima jm edasi, eriti kuna mu kaalule mõjuvad need samuti hästi (olen alakaalu piiril). Laps on väga hea tervise juures ja areneb eakohaselt.
Külaline

OO, ei, ei mingeid maitsvaid lõhnavaid kooke! Need võivad stressi ära rikkuda.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 15:35 Miks nisujahu eestlastele hirmus kahjulik on? Lõunamaalased rukist ei tunnegi, elavadki valgest jahust, pitsast, saiast, makaronidest.
Sest vanema põlvkonna seas on juurdunud lollid arusaamad nagu mida vastikum toit, seda tervislikum. Valge jahu ei ole muidugi tervislik, aga kui jahu sööma pead siis see on tegelikult halvimatest variatidest parim.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 15:40
Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 15:35 Miks nisujahu eestlastele hirmus kahjulik on? Lõunamaalased rukist ei tunnegi, elavadki valgest jahust, pitsast, saiast, makaronidest.
Ega mõistlikus koguses polegi valge jahu kahjulik. Lõunamaalased ei ela ainult pitsast, saiast ja pastast, vaid tarvitavad palju värsket, puuvilja, mereande, oliivõli ja palju vähem liha, kui näiteks eestlased. Seetõttu on nende toitumine pigem tervislikum kui meil. Palju rasvast ja punast liha, vähe kala, vähe köögivilja iseloomustab eestlaste toidulauda. Paar viilu rukkileiba ei päästa siin midagi.
Ah? Eestlased on per capita Euroopa ühed kõige väiksemad liha sööjad ja sellegi moodustab peamiselt kanaliha. Loomaliha tarbitakse eriti minimaalselt. Eestlased söövad ka palju köögivilja (palju kasvatavad ise), ajavad taga täistera ja muid "tervisetooteid", kõik on suured rahvasportlased jne. Ent ometi on rahva tervis keskmiselt kehvemas seisus. Miks? Sest rahvast haritakse on tõele ristivastupidiste teadmistega. Rasvane punane liha on tervislik, brokkoli on mürk.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 12:03
Ega mõistlikus koguses polegi valge jahu kahjulik. Lõunamaalased ei ela ainult pitsast, saiast ja pastast, vaid tarvitavad palju värsket, puuvilja, mereande, oliivõli ja palju vähem liha, kui näiteks eestlased. Seetõttu on nende toitumine pigem tervislikum kui meil. Palju rasvast ja punast liha, vähe kala, vähe köögivilja iseloomustab eestlaste toidulauda. Paar viilu rukkileiba ei päästa siin midagi.
Ah? Eestlased on per capita Euroopa ühed kõige väiksemad liha sööjad ja sellegi moodustab peamiselt kanaliha. Loomaliha tarbitakse eriti minimaalselt. Eestlased söövad ka palju köögivilja (palju kasvatavad ise), ajavad taga täistera ja muid "tervisetooteid", kõik on suured rahvasportlased jne. Ent ometi on rahva tervis keskmiselt kehvemas seisus. Miks? Sest rahvast haritakse on tõele ristivastupidiste teadmistega. Rasvane punane liha on tervislik, brokkoli on mürk.
Ära plära. 2017 sõi keskmine eestlane üle 41 kilo siga ja ligi 26 kilo linnuliha. Veist sõi inimene umbes kümne kilo jagu ja lammast või kitse pool kilo. Kokku sõi keskmine eestimaalane ära ligi 78 kilo liha.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 12:32

Ära plära. 2017 sõi keskmine eestlane üle 41 kilo siga ja ligi 26 kilo linnuliha. Veist sõi inimene umbes kümne kilo jagu ja lammast või kitse pool kilo. Kokku sõi keskmine eestimaalane ära ligi 78 kilo liha.
Nii? Samal ajal sõi keskmine sakslane 90 kilo, keskmine hispaanlane 100 kilo ja keskmine ameeriklane üle 120 kilo liha.
Külaline

Jah, söön ohjeldamatult ja ei kavatsegi maha jätta.
Külaline

Ent ometi on rahva tervis keskmiselt kehvemas seisus. Miks? Sest rahvast haritakse on tõele ristivastupidiste teadmistega. Rasvane punane liha on tervislik, brokkoli on mürk.

Ja kust sina võtad, et just sinu teadmised on õiged? Teadusuuringud seda ei kinnita, et punane rasvane liha ülimalt kasulik oleks kilode viisi pidevalt sisse vohmida.
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Ma ei ole suur magusasõber, aga õunu armastan küll väga, kui puuviljad siis arvesse peaks minema. Aga ükskik komm või tükk šokolaadi tuleb küll vast iga päev ette, jäätis meeldib ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 12:36
Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 12:32

Nii? Samal ajal sõi keskmine sakslane 90 kilo, keskmine hispaanlane 100 kilo ja keskmine ameeriklane üle 120 kilo liha.

Kuidas eestlastel on peamine kanaliha, kui seda süüakse kolmandik lihast?
Külaline

söön iga päev! Hommikul kindlasti paar teelusikatäit mett, ja hiljem päeva jooksul ja õhtusöögil kindlasti magustoit või kook ning paar kommi/shokolaaditükki. Kogused pole suured.
Vanemad on 90 ringis ja elu aeg palju magusat söönud, pole see midagi halba teinud neile.
Küpsetan ise palju ja söön ka poe või kohviku kooke-saiu.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 18:20
Ent ometi on rahva tervis keskmiselt kehvemas seisus. Miks? Sest rahvast haritakse on tõele ristivastupidiste teadmistega. Rasvane punane liha on tervislik, brokkoli on mürk.

Ja kust sina võtad, et just sinu teadmised on õiged? Teadusuuringud seda ei kinnita, et punane rasvane liha ülimalt kasulik oleks kilode viisi pidevalt sisse vohmida.
Ühtegi sellist teadusuuringut ei ole olemas. Niisama kuulujutud. Isegi see uuring, mille põhjal liha kahjulikuks kuulutati, tõestas vastupidist. Prantslased söövad palju küllastunud rasva, kuid südamehaiguseid esineb harva, Iisraelis tarbitakse vähe, haigestumine aga väga kõrge. Kuna agenda on demoniseerida kolesterooli(sõda testosterooni vastu), kuulutatigi tulemus paradoksiks, ning leiutati käigu pealt sobivam põhjendus - prantslased joovad keskmisest enam veini, järelikult on klaas veini südamele hea. Sealt samast see veini müüt pärinebki muideks. Tänapäeva nn teadus on põhimõtteliselt ususekti kummardamine.

https://en.wikipedia.org/wiki/French_paradox
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 15:32 Magus on aju vitamiin.
Jättes selle ortorektikust magusahurjutaja jutu tähelepanuta, siis tegelikult ei pea tsiteeritud lause paika- süsivesikuid saab aju alati, see ei pea magus olema. Kausitäiest tatrapudrust saab aju toitu niiet küll saab :) köögiviljad, teraviljad- ja ka ekstreemse nälgimise tingimustest suudab keha toota ajule rasvast ketoone, mis asendavad süsivesikuid aju energiaallikana.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Maiustusi ma enam ammu igapäevaselt ei söö.
Aga magusat küll - puuvilju, aedvilju, leiba, mille tainasse on pandud ju ka suhkrut, piimatooteid jne jne.
Ma olen kohutav maiasmokk tegelikult ja seepärast teadlikult olengi harjutanud end mitte maiustusi sööma, et kui juba pihta hakkan, siis on mul raske pidama saada - vahel ikka söön, aga üritan võimalikult harva.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], Tigger ja 4 külalist