Rannas teistele inimestele külje alla ronimine

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 10 Sept 2024 10:21
Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 10:20 Ma arvan, et see on äkki mingi alateadlik evolutsiooniline värk. Et kui juba asustus ja inimesed on ees, tähendab see, et tegu on hea kohaga.
Kehtib nii rannas kui ka metsavahelistel kruntidel.

Mul kipub nii olema parkimisplatsil. Ei trügi ma alati just ukse lähedale aga kui peaargu terve parkimisplats on tühi(varahommikul või hilisõhtul) siis poest tulles on alati keegi kõrvale parkinud. Ometi kohti on küll ja veel.
Mul oli parkimisega sama asi paksus metsas. Tulin korviga auto juurde ja teine auto oli tapselt k6rvale parkinud.
Jaa, seenel käies on ka niimoodi 😀 sõidad kaugele karupeesse ja siis ikka jalutab lausa mitu seenelist metsas vastu 🫣
Külaline

Kord jalutasin Kadriorus vihmase ilmaga ja nautisin, et on inimtühi. Kuulen, kuidas tagant tulevad müdinal sammud ja jäävad minu juures pidama ja keegi naisterahvas küsib vene keeles, et kas ta võib koos minuga jalutada. Ma vastasin eesti keeles, et ma ei oska vene keelt, siis ta vabandas ning läks eemale. Kunagi, kui ma pidin varahommikuti tööle minema, siis juhtus alalõpmata müstiline fenomen, et kui teatud distantsini kõndisin ihuüksi, siis x hetkel ilmus nagu maa-alt vahetult mu ette keegi teine ja me jalutasime paarisrakendina läbi tühjade tänavate samas suunas. Ei, see polnud üks ja sama inimene.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 17:27
Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 17:22 Aga see, kui avalikus rannas keegi vahetus läheduses maha istub ja selle peale asjad pakid ja minema jooksed, ei ole minu silmis ka normaalne käitumine. Miks sedasi inimesi kardate? Nad tegelevad oma asjadega seal, keegi ei istu spetsiaalselt sinu pärast sinna ja keegi ei hakka välja mõõtma optimaalset distantsi lähimatest inimestest kuhu istuda tohib. Mind igatahes ei häiri. Ma ei isegi ei mõtle selle peale.
Kui ülejäänud rand on tühi, siis on ebaviisakas võõraste inimeste vahetusse lähedusse ronida. Optimaalne distants on selline, et näed eemalt, et on inimesed, aga ei näe täpselt, kas nad parajasti vahetavad riideid või mitte, ega kuule, mida nad räägivad. Samamoodi ei näe nemad, kui sa riideid vahetad ega kuule, mida sina räägid. Selle asja nimi on privaatsus. Palun hinda teiste inimeste privaatsust.
Heldeke, kus sellised megarannad on, et saab nii suure distantsi sisse võtta, et silm ei seleta, kas see teine rannaline seal vahetab parajasti pükse või teeb joogat. Ja kus sellised suured rannad on, kuhu tulebki kenal suvepäeval ainult need kaks inimest, kes üksteist vaevu näevad.

Mujal maailmas pole praktiliselt üldse sellise tasemel privaatsust nagu meil siin Eestis, kus rahvastki on väga hõre. Kõikjal on alati palju inimesi. Või siis puudub selline turvalisuse tase nagu Eestis. Üksikuid ja hõredaid paiku välditakse igal juhul, sest seal on väga suur oht sattuda kuritöö ohvriks.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Sept 2024 23:07 Kord jalutasin Kadriorus vihmase ilmaga ja nautisin, et on inimtühi. Kuulen, kuidas tagant tulevad müdinal sammud ja jäävad minu juures pidama ja keegi naisterahvas küsib vene keeles, et kas ta võib koos minuga jalutada. Ma vastasin eesti keeles, et ma ei oska vene keelt, siis ta vabandas ning läks eemale. Kunagi, kui ma pidin varahommikuti tööle minema, siis juhtus alalõpmata müstiline fenomen, et kui teatud distantsini kõndisin ihuüksi, siis x hetkel ilmus nagu maa-alt vahetult mu ette keegi teine ja me jalutasime paarisrakendina läbi tühjade tänavate samas suunas. Ei, see polnud üks ja sama inimene.
Nagu soomlane ütleb - maassa maan tavalla. See venelane oli taas selline, kes on kuhugi sattunud. Kuhu, mis riiki, mis kultuuri, milliste inimeste sekka see pole oluline! Väga matslik ja lugupidamatu. Võhivõõraga "koos jalutamine" tundub veider kontseptsioon.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 21:28
Külaline kirjutas: 06 Sept 2024 19:34

Aga kust tuleb sinu eeldus, et neid tühje krunte mitte keegi kunagi ära ei osta? Kui seal on müügis olev krunt, pead arvestama, et saad endale naabrid. Vahet pole, kas alustatakse sinu kõrvalkruntide ostmisest või kaugemate kruntide omadest, mingil ajal jõutakse ju nagunii sinu kõrvale.
Jah, kunagi kindlasti keegi ostaks. Küsimus on, miks ostetakse kohe, kui vabu krunte ümberringi on saada küll ja küll.
Sest juhul, kui see jääb ostmata, on see hooldamata umbrohune jubedus. Loogiline, et ostad kõrvale, vähemalt üks pool korralik.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 07:14 Mitte ainult rannas. Söögikohtades sama teema, et terve söögisaal tühi, aga inimene istub sinu kõrvallauda. Ühistranspordis terve vagun tühi, aga inimene istub otse vastasistmele. Eesti kultuuris näitab selline käitumine ebaviisakust ja teiste privaatsusvajadusega mittearvestamist. Olen nii aru saanud, et slaavi kultuuris tähendab see just viisakust ja nagu keegi eespool juba ütles, sõbralikkust, mingit kogukonnatunnet, ühtehoidmist vms. Nii et kultuuride erinevus. Individualistlik kultuur vs kollektivistlik kultuur. Ma olen nii teinud, et võtan oma asjad ja lähen kaugemale ära, on küll ebaviisakas käitumine minu poolt, aga seljas elamist ei talu, minu jaoks on see suur stress.
Mis jura see veel on, et on ebaviisakas istuda, kuhu tahan, sest keegi istub ka seal? Selle mõtlesid küll ise välja.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 17:27
Külaline kirjutas: 08 Sept 2024 17:22 Aga see, kui avalikus rannas keegi vahetus läheduses maha istub ja selle peale asjad pakid ja minema jooksed, ei ole minu silmis ka normaalne käitumine. Miks sedasi inimesi kardate? Nad tegelevad oma asjadega seal, keegi ei istu spetsiaalselt sinu pärast sinna ja keegi ei hakka välja mõõtma optimaalset distantsi lähimatest inimestest kuhu istuda tohib. Mind igatahes ei häiri. Ma ei isegi ei mõtle selle peale.
Kui ülejäänud rand on tühi, siis on ebaviisakas võõraste inimeste vahetusse lähedusse ronida. Optimaalne distants on selline, et näed eemalt, et on inimesed, aga ei näe täpselt, kas nad parajasti vahetavad riideid või mitte, ega kuule, mida nad räägivad. Samamoodi ei näe nemad, kui sa riideid vahetad ega kuule, mida sina räägid. Selle asja nimi on privaatsus. Palun hinda teiste inimeste privaatsust.
Ja kui juhuslikult on nad hea koha ära võtnud ja mina pean minema ebamugavasse kohtsa, siis viisakusest peaksin nii tegema? Unustage ära, lähen sinna, kus meeldib. Trammis ka.
Külaline

Käitu muidugi nagu ise tahad ja ära kellegi teisega arvesta. Ainult ära siis imesta, kui teised inimesed eemale hoiavad või sind ebaviisakas peavad.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Sept 2024 11:46

Sest juhul, kui see jääb ostmata, on see hooldamata umbrohune jubedus. Loogiline, et ostad kõrvale, vähemalt üks pool korralik.
Parem umbrohune jubedus, kui naabri koer nina vastu aeda ja lapsed lõugamas aia peal.
Simon says:
Kontakt:

Postitus Postitas Simon says: »

Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 07:14 Mitte ainult rannas. Söögikohtades sama teema, et terve söögisaal tühi, aga inimene istub sinu kõrvallauda. Ühistranspordis terve vagun tühi, aga inimene istub otse vastasistmele. Eesti kultuuris näitab selline käitumine ebaviisakust ja teiste privaatsusvajadusega mittearvestamist. Olen nii aru saanud, et slaavi kultuuris tähendab see just viisakust ja nagu keegi eespool juba ütles, sõbralikkust, mingit kogukonnatunnet, ühtehoidmist vms. Nii et kultuuride erinevus. Individualistlik kultuur vs kollektivistlik kultuur. Ma olen nii teinud, et võtan oma asjad ja lähen kaugemale ära, on küll ebaviisakas käitumine minu poolt, aga seljas elamist ei talu, minu jaoks on see suur stress.
Ma olen vahest teinud nii, et kui keegi tuleb kõrvale istuma, siis, vaadates otse enda ette, küsin madala häälega: kas tõid kogu raha ära?

Pärast seda harilikult võõras lahkub.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Sept 2024 13:47
Külaline kirjutas: 11 Sept 2024 12:02 Käitu muidugi nagu ise tahad ja ära kellegi teisega arvesta. Ainult ära siis imesta, kui teised inimesed eemale hoiavad või sind ebaviisakas peavad.
Postitus on kustutatud
Saa ükskord aru - sinu seltskond ei ole teretulnud. Ära pressi ennast peale. Ise aru ei saa, et meie kultuuriruumis ei elata seljas.
Külaline

Sedamoodi need teistel seljas elajad mõtlevadki - neile tundub, et just seal on parim koht, kus teine inimene juba ees on.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Sept 2024 14:49
Külaline kirjutas: 11 Sept 2024 14:44

Postitus on kustutatud
Saa ükskord aru - sinu seltskond ei ole teretulnud. Ära pressi ennast peale. Ise aru ei saa, et meie kultuuriruumis ei elata seljas.

Postitus on kustutatud
Ja kõige parem koht on muidugi teise inimese kõrval? Sa pooltühjas bussis istud kindlasti oma turukottidega ka teise inimese kõrvale, sest seal on kõige parem
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Sept 2024 15:09

Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Jajah, eluaegne tallinlane, puhas eestlane. Ei pane otsa, panen kuhu tahan. On raske aru saada? Ei saa eesti keelest aru?
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Sept 2024 15:09

Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Sellisel külje alla trügival tegelasel on kindlasti endal kõlar kaasas hoopis :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Sept 2024 15:27
Külaline kirjutas: 11 Sept 2024 12:02 Käitu muidugi nagu ise tahad ja ära kellegi teisega arvesta. Ainult ära siis imesta, kui teised inimesed eemale hoiavad või sind ebaviisakas peavad.
Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud

Ma ei sõida õnneks trammiga ning Eestis rannas ei käi, aga ei nühi ma kedagi, päris jäle oleks kellegagi kokku puutuda.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Sept 2024 15:38
Külaline kirjutas: 11 Sept 2024 15:34 Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Kombed küll siitkandist pole.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Sept 2024 16:17
Külaline kirjutas: 11 Sept 2024 15:38
Külaline kirjutas: 11 Sept 2024 15:34 Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Kombed küll siitkandist pole.
Tõesti? Olen hästi kasvatatud ja kellegi seljas ei ela. Samas ei pea ma mujale minema, sest mingi jopski võttis koha ära. Nagu ütlesin, olen seal, kus soovin.
Külaline

Anonymous kirjutas: 11 Sept 2024 16:49mingi jopski võttis koha ära.
Kas sul on siis avalikus rannas nimeline koht?
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Sept 2024 16:55
Anonymous kirjutas: 11 Sept 2024 16:49mingi jopski võttis koha ära.
Kas sul on siis avalikus rannas nimeline koht?
Nagu ütlesin, siis Eesti rannas ei käi, aga kui läheks, siis sinna, kus mulle meeldib. Mingid inimesed ei huvita ja ma ei pea neist 100m kaugusele minema vaid lähen täpselt sinna, kus mulle meeldiks, isegi, kui see on 2m eelmisest. Samuti pargin oma auto sinna, kus tahan, kui mõni seeneline on kah seal, siis mul ükskõik. On ikka inimestel probleemid.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist