Mirena spiraal

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Kyllekas
Kontakt:

Mirena spiraal

Postitus Postitas Kyllekas »

Arst pakkus välja, et ehk võiks tulevikus panna Mirena spiraali, kuna päevad on muutunud väga vererohkeks. Lugesin siis infolehte ja võimalikud kõrvaltoimed tunduvad hullemad kui need paar vererohket päeva ära kannatada.
Kirjutage oma kogemusest selle spiraaliga.
Kui peaks oluline olema, siis minul vanust 46.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mulle pakkus ka samal põhjusel, ma valisin minipillid. Neil on sama toimeaine, aga ma mõtlesin, et kui ei sobi, on neid lihtsalt ära jätta kui seda spiraali. :D Aga selgus hoopis, et sobivad ja mul pole nendega üldse päevi. Juba 51 olen. Kusjuures, peale sünnitust (sünnitasin 13 aastat tagasi) mulle need pillid üldse ei sobinud, siis oli jälle vastupidi, nagu kogu aeg olid päevad ja süda oli paha. Ilmselt imetamise ajal on keha hormonaalne tasakaal teine. Kui hiljem võtma hakkasin, polnud mingeid kõrvalmõjusid (välja arvatud see, et päevi pole). Kusjuures minipillid sobivad isegi suitsetajatele (mida ma ei ole) ja vererõhuhaigetele, neil on tunduvalt vähem kõrvaltoimeid kui tavalistel pillidel. Julgen soovitada.
Külaline

Kyllekas kirjutas: 11 Sept 2024 22:41 Arst pakkus välja, et ehk võiks tulevikus panna Mirena spiraali, kuna päevad on muutunud väga vererohkeks. Lugesin siis infolehte ja võimalikud kõrvaltoimed tunduvad hullemad kui need paar vererohket päeva ära kannatada.
Kirjutage oma kogemusest selle spiraaliga.
Kui peaks oluline olema, siis minul vanust 46.
Aga millal tulevikus? Mul sama vanus, päevad pole vererohked aga käivad väga tihedalt, jubedad PMS sümptomid, kaal alla ei lahe. Perearst pakkus et östrogeeni sprei ja progesterooni tabletid.ehk siis hormoonasendusravi. Sulle ma arvan antaks ehk ka ostrogeeni lisaks? Lugesin ise kõrvaltoimetest ja mõtlesin, et millal ma siis reaalselt nende kasutamise peaksin lõpetama? Vaevalt et mu sümptomid aastaga “paranevad” ja otsustasin et aastaid sünteetilisi hormoone kasutama ei hakka, seda eriti nt kaalu ja tujude tõttu.
Kui sul ainuke mure et vererohked päevad, siis võib mirena küll variant olla, aga kui nt kaal peaks peavalu tekitama, siis kaalutõus ka mirena puhul levinud kõrvaltoime. Samuti nt ka depressioon või tujukõikumised.
Kyllekas
Kontakt:

No see tulevik on üsna kohe :D Käisin just naistearsti vastuvõtul tegelikult rea kaebustega. Tema võttis tõsiselt ainult vererohkeid päevi. Kurtsin ka kaalu tõusu, "päästerõngast" keskkoha ümber, väsimust, koledat näonahka. Nende peale öeldi, et söö vähem ja maga rohkem :)
Samas avastas UH uuringuga emakast mingid moodustised, mis võivad ka vererohkeid päevi põhjustada (selles osas tuleb veel lisauuring).
Külaline

Mul on Mirena vererohkete päevade tõttu. Ülihästi toimib, elukvaliteet on täiesti teine. Kõrvaltoimed? Ei tea, ei pane tähele.
Külaline

Lasin veidi vähem kui aasta tagasi panna, põdesin ka nende kõrvaltoimete pärast ja kahtlesin, aga otsustasin siiski proovida. Esimesed kuud olid pidevalt päevad, aga u 4. kuu pealt loksus paika ja nüüd tõesti on elu täiesti teine. Päris ära pole päevad jäänud, aga need on nii õrnad, et saab pesukaitsmega hakkama ja ei pane eriti tähelegi, kui need on. Ja muid kõrvaltoimeid pole samuti tähele pannud. Igal juhul soovitan.

Vanust 35, kui see peaks oluline olema.
Külaline

Kaalutõus mirena tõttu pole küll levinud. Pigem aeglustub ainevahetus teatud vanuses ja kõik talletub paremini puusale. Julgen soovitada!
Külaline

Kyllekas kirjutas: 12 Sept 2024 01:20 No see tulevik on üsna kohe :D Käisin just naistearsti vastuvõtul tegelikult rea kaebustega. Tema võttis tõsiselt ainult vererohkeid päevi. Kurtsin ka kaalu tõusu, "päästerõngast" keskkoha ümber, väsimust, koledat näonahka. Nende peale öeldi, et söö vähem ja maga rohkem :)
Samas avastas UH uuringuga emakast mingid moodustised, mis võivad ka vererohkeid päevi põhjustada (selles osas tuleb veel lisauuring).
Sul on ilmselt müoomid, seetõttu ka vererohked päevad. Mirena aitab. Kasutasin 15 aastat, mingeid kõrvaltoimeid polnud. Kaalutõus on sellest, et sööd palju ja liigud vähe, Mirena ise ei tõsta mingit kaalu. Mirena on supervalik, tablette ei sööks iialgi.
Külaline

Olen tänaseks kasutanud oma 2 aastat ja ülirahul, et päevi pole. Vanus 50, kui see kuidagi abiks on. Mul hakkasid tekkima vaheveritsused ja see oli piisavalt ebameeldiv, sellest ka otsus Mirena kasuks. Kuna aga tegu on ikkagi hormonaalset tasakaalu mõjutava vahendiga, siis minul on küll ka kaalutõus sellest, kuigi juba aastaid tegelen vägagi teadlikult oma toitumisega ning Mirena tagajärkel rohkem sööma küll pole hakanud. Positiivse poole pealt küll, et rinnad on samuti esimest korda elus suurusega, millega isiklikult rahul olrn. Kui enne oli väiksem B, siis nüüd suurem B või isegi väiksem C.
Kyllekas
Kontakt:

Külaline kirjutas: 12 Sept 2024 17:35
Kyllekas kirjutas: 12 Sept 2024 01:20 No see tulevik on üsna kohe :D Käisin just naistearsti vastuvõtul tegelikult rea kaebustega. Tema võttis tõsiselt ainult vererohkeid päevi. Kurtsin ka kaalu tõusu, "päästerõngast" keskkoha ümber, väsimust, koledat näonahka. Nende peale öeldi, et söö vähem ja maga rohkem :)
Sul on ilmselt müoomid, seetõttu ka vererohked päevad. Mirena aitab. Kasutasin 15 aastat, mingeid kõrvaltoimeid polnud. Kaalutõus on sellest, et sööd palju ja liigud vähe, Mirena ise ei tõsta mingit kaalu. Mirena on supervalik, tablette ei sööks iialgi.
Söömise ja liikumisega on see, et harjumused pole muutunud. Trenni 5-6 korda nädalas. Lisaks liigun palju jalgsi. Ei saa öelda, et vähe. Sama rütm on olnud lapsepõlvest alates.
Mul on erinevate põletikuvastaste ravimitega (pole küll otseselt see teema) ka kohe kaal üles hüpanud. Nii nädalaga 4 kg. Mulje, et kui ravimi infolehele on kirjutatud, et võib kaal tõusta, siis mul see ka kohe juhtub.
Külaline

Ei ela Eestis. Tekkisid suured verejooksud, arst siis lõikas üldnarkoosi all müoomi välja ja pani Mirena.

Ei kujuta ette, kuidas ma ilma selleta edasi elaks, kohutavad verejooksud, meeleolu kõikumised, ja muu jama. Olen 47. Kaal on tõusnud, aga mitte palju. Lisaks, ma ei liigu piisavalt ja söön liiga palju.
Külaline

Kyllekas kirjutas: 12 Sept 2024 22:51
Külaline kirjutas: 12 Sept 2024 17:35
Söömise ja liikumisega on see, et harjumused pole muutunud. Trenni 5-6 korda nädalas. Lisaks liigun palju jalgsi. Ei saa öelda, et vähe. Sama rütm on olnud lapsepõlvest alates.
Mul on erinevate põletikuvastaste ravimitega (pole küll otseselt see teema) ka kohe kaal üles hüpanud. Nii nädalaga 4 kg. Mulje, et kui ravimi infolehele on kirjutatud, et võib kaal tõusta, siis mul see ka kohe juhtub.
Sinu eas vana moodi süües võetaksegi aastaga 10kg juurde.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: rucola ja 2 külalist