Suure-Lähtru lugu, kuidas võiks lõppeda?

vana hea klassika
Vasta
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Külaline kirjutas: 13 Sept 2024 17:41
Külaline kirjutas: 13 Sept 2024 17:34 Nüüd väidab pere, et hoopis lapse leidnud koer tappis vastsündinu.
https://elu24.postimees.ee/8095110/surn ... suudistusi
Tule eile meile!

Päris piinlik. Tundub, et staaradvokaat on sellise imelise teooria mõelnud talle. Tema ainus töö kaistmisel saaks olla karistuse väiksemaks „rääkimine“, mitte tulla nii jabura jutuga lagedale. Staaradvokaat jälle säramas.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 13 Sept 2024 17:50
Külaline kirjutas: 13 Sept 2024 17:34 Nüüd väidab pere, et hoopis lapse leidnud koer tappis vastsündinu.
Tule eile meile!
No see ongi ju laim. Sest on kindlaks tehtud, et laps jäeti põllu/heinamaale. Süüdistus ei saa niisama, ilma kindlate tõendideta seda väita.
Tõenäoliselt on see süüdistaja versioon juhtunust. Iga samm sellest versioonist ei pruugi olla kindlate tõenditega tõestatud, vaid on muudest tõenditest järeldatud.
elke
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas elke »

https://www.ohtuleht.ee/1114493/fotod-s ... a-raakida-
Mida veel??? Lasta vahi alt välja, et saaks jälle kuskile maailma otsa ära kaduda? Või siis teha teoks see, mida ta kunagi fb-s postitas kaljuserval olles... Mis iseenesest polekski ehk nii halb lahendus :o
Külaline

Nõuan koerale advokaati!
Külaline

Mauno kirjutas: 13 Sept 2024 18:13
Tule eile meile!

Päris piinlik. Tundub, et staaradvokaat on sellise imelise teooria mõelnud talle. Tema ainus töö kaistmisel saaks olla karistuse väiksemaks „rääkimine“, mitte tulla nii jabura jutuga lagedale. Staaradvokaat jälle säramas.
Jurist. Olgem täpsed.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Sept 2024 19:02
Mauno kirjutas: 13 Sept 2024 18:13

Tule eile meile!

Jurist. Olgem täpsed.
Jepp, ta ei saa kuidagi advokaat olla, kuna sai advokatuurist kinga.
Stateegia kah huvitav valitud - ajaleheartiklid (no tema suurim saavutus ju ongi internetitrollindus, seega selge). Süüdistava sugulased (isa) pandud internetist mingit infot otsima (oejah, et kui kuskil Ämäärikas keski rasedaks jäi ja ise aru ei saanud, siis ongi nagu luti-pluti kõik?).

Aga eks näis.
Külaline

Huvitav ja kuidas seda mõista:
„Muutunud on ka see, et kaitsealune on saanud järele mõelda. Delikaatsed põhjused, miks ta otsustas Eestist lahkumise kasuks, on mööda läinud.“
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Sept 2024 20:05 Huvitav ja kuidas seda mõista:
„Muutunud on ka see, et kaitsealune on saanud järele mõelda. Delikaatsed põhjused, miks ta otsustas Eestist lahkumise kasuks, on mööda läinud.“
Soovimatu rasedus?
Külaline

Ammu enne seda lugu ma olen vaadanud ameeriklaste "I Didn’t Know I Was Pregnant" ja alati on seal teatud põhjused, miks tähele ei pandud. Paljud neist naistest olid tugevad ülekaalus. Osad lisaks sellele tugevas keskeas ja arvasid, et menopaus algas. Kolmandad olid mingite krooniliste haiguste ja kehva tervisega nii ära harjunud, et seetõttu ei pannud sinna juurde lisandunud raseduse vaevusi kahtlaseks. Neljandatele oli arst öelnud, et nad on viljatud ja unustagu ära, et nad emaks võiks saada. Ei meenu hetkel küll sealt selliseid lugusid, kus parimas sünnitusaes, terve ja sale naine oleks ootamatut sünnitanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Sept 2024 20:36 Ammu enne seda lugu ma olen vaadanud ameeriklaste "I Didn’t Know I Was Pregnant" ja alati on seal teatud põhjused, miks tähele ei pandud. Paljud neist naistest olid tugevad ülekaalus. Osad lisaks sellele tugevas keskeas ja arvasid, et menopaus algas. Kolmandad olid mingite krooniliste haiguste ja kehva tervisega nii ära harjunud, et seetõttu ei pannud sinna juurde lisandunud raseduse vaevusi kahtlaseks. Neljandatele oli arst öelnud, et nad on viljatud ja unustagu ära, et nad emaks võiks saada. Ei meenu hetkel küll sealt selliseid lugusid, kus parimas sünnitusaes, terve ja sale naine oleks ootamatut sünnitanud.
Tegelikult mulle siiski meenub 2000ndate algusest üks lugu, kus noor naine, vist purjetaja, sai samuti ootamatult emaks. Vähemasti ta ise väitis, et ei teadnud oma rasedusest. Jutud aga käisid, et teadis küll, aga olid mingid praktilised põhjused, miks seda pidi varjama.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Sept 2024 12:51
CR5 kirjutas: 13 Sept 2024 12:35 Postitus on kustutatud
Tead, ole õnnelik, et keskaeg on möödas ning et me elame õigusriigis. On rumal hakata antud olukorras keskaega vms õilistama, justkui oleks siis sarnane olukord paremini lahendatud. Siis oleks ilmselt lapse ema linnaväljakul kividega surnuks loobitud. Leiad, et see oleks õigem käitumine? Jäägem siiski inimesteks.

See laps on matmata, sest ilmselt on mõned juriidilised toimingud veel pooleli. Miks, seda meie ei tea.
Mul on teatud kindel arvamus kujunenud iga inimese IQ-st, kes kasutab väljendit "me elame õigusriigis". Ilmselgelt pähe õpitud sõnaühend, mille sisust selle kasutajal ei ole aimugi. Kui ta just Kaja sõbranna ei ole, sest nendel on aimu, aga nad teavad ka, kuidas võita sõpru ja mõjutada inimesi ehk oskavad propagandat teha. Siin on vaks vahet.

Jah, keskajal oli rohkem õigusriik - elu eest maksti eluga.
Külaline

Muide, see sünnitaja ongi nüüd juba väga mures, et laps ikka matmata. Hakkan juba arvama, et tal tõepoolest ei ole kupli all kõik korras.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Sept 2024 21:01 Muide, see sünnitaja ongi nüüd juba väga mures, et laps ikka matmata. Hakkan juba arvama, et tal tõepoolest ei ole kupli all kõik korras.
Võib olla ka teadlikult valitud strateegia. Samas on tal ju olnud aega asjade üle järele mõelda. Seega võib vabalt olla, et ta on tasapisi oma teo raskust mõistma hakanud. Matmise sooviga saab ju näitata oma inimlikku poolt. See kõik ju lõpuks mõjutab kohtuotsust.
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 13 Sept 2024 21:01 Muide, see sünnitaja ongi nüüd juba väga mures, et laps ikka matmata. Hakkan juba arvama, et tal tõepoolest ei ole kupli all kõik korras.
Alles nüüd hakkad arvama? 😄 need tänased fotod temast… täitsa vaimuhaige pilk. Kurb
Külaline

Mauno kirjutas: 13 Sept 2024 21:11
Alles nüüd hakkad arvama? 😄 need tänased fotod temast… täitsa vaimuhaige pilk. Kurb
Minu arust on see ka väga imelik, et kogu see arutlus on siin selline, nagu oleks teo toimepanija tavaline ratsionaalne inimene. Muudkui arutatakse, et miks ta ometi tegi nii, naa või ei käitunud nii, nagu iga terve mõistusega inimene oleks käitunud. Aga ta ju pole tavaline terve mõistusega inimene. Tal on päris kindlasti vaimse tervise probleemid. Et ta tunnistati süüdivaks, ei tähenda, et temaga oleks kõik korras.
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 13 Sept 2024 21:20
Minu arust on see ka väga imelik, et kogu see arutlus on siin selline, nagu oleks teo toimepanija tavaline ratsionaalne inimene. Muudkui arutatakse, et miks ta ometi tegi nii, naa või ei käitunud nii, nagu iga terve mõistusega inimene oleks käitunud. Aga ta ju pole tavaline terve mõistusega inimene. Tal on päris kindlasti vaimse tervise probleemid. Et ta tunnistati süüdivaks, ei tähenda, et temaga oleks kõik korras.
Täpselt!
Külaline

Ja minu arust on imelik ka see, et miks see Sarv proovib leiutada mingeid imelugusid selle asemel, et tunnistada, et rasedus oli šokk, tekkis vaimne tasakaalutus, ei mõelnud ratsionaalselt. Võtta vastu oma karistus, kahetseda oma tegu. Milleks need lollused koerast, ma ei tea millest. Sarvel ju ei peaks olema vaimset tasakaalutust, aga normaalse ratsionaalse inimesena ta ei käitu.
Külaline

Mauno kirjutas: 13 Sept 2024 21:22

Täpselt!
Ka nõustun.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Sept 2024 21:23

Ja minu arust on imelik ka see, et miks see Sarv proovib leiutada mingeid imelugusid selle asemel, et tunnistada, et rasedus oli šokk, tekkis vaimne tasakaalutus, ei mõelnud ratsionaalselt. Võtta vastu oma karistus, kahetseda oma tegu. Milleks need lollused koerast, ma ei tea millest. Sarvel ju ei peaks olema vaimset tasakaalutust, aga normaalse ratsionaalse inimesena ta ei käitu.
Minagi nõustun, aga nii palju kui ma olen vaadanud ingliskeelseid tõsieluseriaale uurimistest ja kuritegudest, siis olen aru saanud, et selline taktika on tavaline ja kaitsmise poole pealt pole tõe välja selgitamine oluline, vaid võimalikult puhtalt välja tulek. Osad advokaadid on seetõttu ka piirid seadnud, milliseid juhtumeid nad ei ole nõus kunagi kaitsma, sest psühholoogiliselt endale hakkab vastu.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Sept 2024 21:46
Külaline kirjutas: 13 Sept 2024 21:23

Minagi nõustun, aga nii palju kui ma olen vaadanud ingliskeelseid tõsieluseriaale uurimistest ja kuritegudest, siis olen aru saanud, et selline taktika on tavaline ja kaitsmise poole pealt pole tõe välja selgitamine oluline, vaid võimalikult puhtalt välja tulek. Osad advokaadid on seetõttu ka piirid seadnud, milliseid juhtumeid nad ei ole nõus kunagi kaitsma, sest psühholoogiliselt endale hakkab vastu.
Sellsest ma saan aru, aga täiemõistluslik inimene saab ju aru, et sellised lugulaulud mõrvarkoertest ei lähe läbi. Sest tekib küsimus, et okei, kui see kõik oligi tõsi, siis miks ei teatanud ema juhtunust pereliikmetele ja politseile. Mõrvarkoer rebis lapse käest nagu lihatüki, pani ajama ja ema läks torti sööma. Hiljem politsele vastas, et tema ei tea midagi ja siis sõitis Marokosse. See ei tundu ju kuidagi usutav. Seega sellise jama ajamisel puudub mõte.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 5 külalist