Tühjas rannas kolida teisest inimesest 2 m kaugusele on täiesti arusaamatu. Milleks täpsemalt? Mingi imelik vajadus kellegi lähedal lamada? Üksi ei oska üldse olla või?
Rannas teistele inimestele külje alla ronimine
-
Külaline
-
Külaline
2m on lähedal?
-
Külaline
No kui sa ranna all mingit 5×5 lapikest silmas pead, siis tõesti. Aga kui me räägime pärnu, pirita, stroomi, vääna, laulasmaa, klooga jms randadest ja rahvast vähe, siis on 2 meetrit ikka väga lähedal
-
Külaline
2 meetrit on liiga lähedal. Vähemalt 15 m peaks eemale minema, nii et kui tema või mina peeretan, siis ei kuule ja haisu ka ei tunne.
2 meetrit piisav kaugus, kui rand lage? Tõsiselt? Mingi pervert ilmselt?
2 meetrit piisav kaugus, kui rand lage? Tõsiselt? Mingi pervert ilmselt?
-
Külaline
Aga veidrike on, spa-s ronis nt keegi suur mampsel samasse massaaži- või mullivanni, kus me oma mehega just olime, kuigi täpselt analoogne tühi vann mõni samm eemal. Haige ju!
-
Külaline
Selles rannas, kus me käime, ei ole halbu kohti. Kõik on võrdselt head. Suur lai liivarand mõlemas suunas.Külaline kirjutas: ↑11 Sept 2024 11:50Ja kui juhuslikult on nad hea koha ära võtnud ja mina pean minema ebamugavasse kohtsa, siis viisakusest peaksin nii tegema? Unustage ära, lähen sinna, kus meeldib. Trammis ka.Külaline kirjutas: ↑08 Sept 2024 17:27Kui ülejäänud rand on tühi, siis on ebaviisakas võõraste inimeste vahetusse lähedusse ronida. Optimaalne distants on selline, et näed eemalt, et on inimesed, aga ei näe täpselt, kas nad parajasti vahetavad riideid või mitte, ega kuule, mida nad räägivad. Samamoodi ei näe nemad, kui sa riideid vahetad ega kuule, mida sina räägid. Selle asja nimi on privaatsus. Palun hinda teiste inimeste privaatsust.Külaline kirjutas: ↑08 Sept 2024 17:22 Aga see, kui avalikus rannas keegi vahetus läheduses maha istub ja selle peale asjad pakid ja minema jooksed, ei ole minu silmis ka normaalne käitumine. Miks sedasi inimesi kardate? Nad tegelevad oma asjadega seal, keegi ei istu spetsiaalselt sinu pärast sinna ja keegi ei hakka välja mõõtma optimaalset distantsi lähimatest inimestest kuhu istuda tohib. Mind igatahes ei häiri. Ma ei isegi ei mõtle selle peale.
-
Külaline
Saartel.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2024 23:18 Heldeke, kus sellised megarannad on, et saab nii suure distantsi sisse võtta, et silm ei seleta, kas see teine rannaline seal vahetab parajasti pükse või teeb joogat. Ja kus sellised suured rannad on, kuhu tulebki kenal suvepäeval ainult need kaks inimest, kes üksteist vaevu näevad.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2024 23:18Külaline kirjutas: ↑08 Sept 2024 17:27Minu maakodu juures näiteks, pole küll avalik rand aga paljud teavad seda kohta. Suvisel tippajal ikka näeb mis naaber teeb, aga mida ta räägib seda enamasti ei kuule. Ja jäetaksegi nii 50-100 meetrit vahet kui keegi juba rannas on. Mõned erilist privaatsuts ihkajad viitsiavda ka nii kaugele kõmpida, et ongi kaugel vaid täpike näha.Külaline kirjutas: ↑08 Sept 2024 17:22
Heldeke, kus sellised megarannad on, et saab nii suure distantsi sisse võtta, et silm ei seleta, kas see teine rannaline seal vahetab parajasti pükse või teeb joogat. Ja kus sellised suured rannad on, kuhu tulebki kenal suvepäeval ainult need kaks inimest, kes üksteist vaevu näevad.
Mind häirib pigem see, et tegemist on maastikukaitsealaga ja ranna lähedale viival teel on lubatud sõita ainult kohalikel elanikel, viimasel 500m ühtegi maja ei ole (ehk alla 10 suvekodu omanikel), aga suvel pidevalt autod rannale nii lähedal kui võimalik. No jäta oma auto üldkasutatava tee äärde või külakeskuse parklasse ja jaluta see 10 minutut randa, vii pärast oma prügi ka kaasa. Kui nüüd keegi arvab, et ehk on inimene liikumispuudega ja peab saama autoga võimalikult lähedale, siis vähem kui 10km edasi on avalik rand, kus ratastooliga on võimalik sõita vette, sama ilus aga rahvast on veidi rohkem, tippajal ilmselt 100m vahet järgmise päevitajaga ei saa.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑11 Sept 2024 22:49Sel sügisehaku päeval, mil TA randa läks, olid enamasti kõik Eesti rannad suht tühjad, kuigi ilm oli imeline. Telekaski tehti ülevaade. Ei olnud juttu "kenast suvepäevast" ju.Külaline kirjutas: ↑10 Sept 2024 23:18 Heldeke, kus sellised megarannad on, et saab nii suure distantsi sisse võtta, et silm ei seleta, kas see teine rannaline seal vahetab parajasti pükse või teeb joogat. Ja kus sellised suured rannad on, kuhu tulebki kenal suvepäeval ainult need kaks inimest, kes üksteist vaevu näevad.
-
Külaline
Ju ta seda teist ei märganud. Need mullivannid pole teile privaatselt, need on mõeldud 6-le. Nii et kõik õige, läheb kuhu tahab.Külaline kirjutas: ↑11 Sept 2024 22:30 Aga veidrike on, spa-s ronis nt keegi suur mampsel samasse massaaži- või mullivanni, kus me oma mehega just olime, kuigi täpselt analoogne tühi vann mõni samm eemal. Haige ju!
-
Külaline
Päriselt teed nii või? Parklas on üks auto ja sa pargid tema kõrvale, ei jäta näiteks ühte parkimiskohtagi vahele? Kas tõesti see üks samm loeb midagi? Mul oli kord juhus, et oligi täiesti tühi parkimisplats, minu auto oli seal ainuke, Ja ei olnud isegi uksele lähedal see koht. Ja tuli üks naine, parkis täpselt kõrvale, ta laps tuli autost välja ja virutas minu uksele mõlgi. Kaugelt nägin seda ja ka seda, et see naine sõitis minema. Mõtlesin, et küll on ikka haigeid inimesi olemas. Ma pargin alati kõigist kõige kaugemale, et ei pekstaks ustega mu autot, aga sellegipoolest on mitu korda juhtunud, et on tehtud mõlk või kriim, sest on vaja nii lähedale ennast toppida, et uks läheb pihta.Kui parklas on üks auto ja see on pargitud kas uksele või käruputkale kõige lähemale, siis pargin kõrvale.
-
Külaline
Ma pakun, et niimoodi pargivad need, kes eriti parkida ei oska ja ainus kriteerium on see, et sellele kohale ta on enda meelest võimeline parkima ja pärast välja ka keerama (loodetavasti).Külaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 16:44Päriselt teed nii või? Parklas on üks auto ja sa pargid tema kõrvale, ei jäta näiteks ühte parkimiskohtagi vahele?Kui parklas on üks auto ja see on pargitud kas uksele või käruputkale kõige lähemale, siis pargin kõrvale.
-
Külaline
Saage juba aru, et võib parkida ükskõik millisele kohale. Mis see teie asi on, kuhu ta pargib?Külaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 23:20Ma pakun, et niimoodi pargivad need, kes eriti parkida ei oska ja ainus kriteerium on see, et sellele kohale ta on enda meelest võimeline parkima ja pärast välja ka keerama (loodetavasti).Külaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 16:44Päriselt teed nii või? Parklas on üks auto ja sa pargid tema kõrvale, ei jäta näiteks ühte parkimiskohtagi vahele?Kui parklas on üks auto ja see on pargitud kas uksele või käruputkale kõige lähemale, siis pargin kõrvale.
-
Külaline
Minu asi on küll, kui prõmmib ustega minu autot. Kui on ka teisi vabu kohti, siis ära roni nii kõrvale, kui ei oska ust niipalju hoida, et ei kahjusta teiste autosid. Siis löö oma uks jalaga lahti, kui tahad, kui oled teistest eemal. Mina ise ei pargi teiste kõrvale, sest mõningad isikud tahavad näiteks ukse laialt lahti teha, et autosse turvaistet panna, suuri kotte panna vms. Mingi teistega arvestamine võiks ju olla. Kui keegi tuleb rannas minu kõrvale, las ta tuleb, kui istub kõrvale, okei, aga ära pargi nii lähedale, et põhjustad mulle täiesti reaalset materiaalset kahju.Saage juba aru, et võib parkida ükskõik millisele kohale. Mis see teie asi on, kuhu ta pargib?
-
Külaline
Sina arvad, et kõik, mis ei ole keelatud on lubatud. Aga lisaks on olemas veel nn kirjutamata reeglid, head kombed, teistega arvestamine. Neurotüüpiline inimene peaks suutma ka sellistes kategooriates mõelda.Külaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 23:48Saage juba aru, et võib parkida ükskõik millisele kohale. Mis see teie asi on, kuhu ta pargib?Külaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 23:20Ma pakun, et niimoodi pargivad need, kes eriti parkida ei oska ja ainus kriteerium on see, et sellele kohale ta on enda meelest võimeline parkima ja pärast välja ka keerama (loodetavasti).Külaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 16:44
Päriselt teed nii või? Parklas on üks auto ja sa pargid tema kõrvale, ei jäta näiteks ühte parkimiskohtagi vahele?
-
Külaline
Teistega arvestav inimene ei tohi parkida kõrvalolevale parkimiskohale?Külaline kirjutas: ↑14 Sept 2024 10:27Sina arvad, et kõik, mis ei ole keelatud on lubatud. Aga lisaks on olemas veel nn kirjutamata reeglid, head kombed, teistega arvestamine. Neurotüüpiline inimene peaks suutma ka sellistes kategooriates mõelda.Külaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 23:48Saage juba aru, et võib parkida ükskõik millisele kohale. Mis see teie asi on, kuhu ta pargib?Külaline kirjutas: ↑12 Sept 2024 23:20
Ma pakun, et niimoodi pargivad need, kes eriti parkida ei oska ja ainus kriteerium on see, et sellele kohale ta on enda meelest võimeline parkima ja pärast välja ka keerama (loodetavasti).
-
Külaline
Tohib küll, aga normaalne inimene ei pargi teisest 10 cm kaugusele, kui terve parkla on vaba. Ja siis prõmmib veel uksega sulle autole mõlgi. Mina seda täiemõistuslikuks käitumiseks ei nimetaks. Aga siinsete arvates on see jumala normaalne käitumine.Teistega arvestav inimene ei tohi parkida kõrvalolevale parkimiskohale?
-
Külaline
Mõlki ei löö, mul on liiga kallis auto, et selle ustega vehkida. Viisakas inimene pargib järgmisena eelmise kõrvale.Külaline kirjutas: ↑14 Sept 2024 12:04Tohib küll, aga normaalne inimene ei pargi teisest 10 cm kaugusele, kui terve parkla on vaba. Ja siis prõmmib veel uksega sulle autole mõlgi. Mina seda täiemõistuslikuks käitumiseks ei nimetaks. Aga siinsete arvates on see jumala normaalne käitumine.Teistega arvestav inimene ei tohi parkida kõrvalolevale parkimiskohale?
-
Külaline
Mis viisakusreegel see veel on? Pole kuulnudki? Parklas on üks auto ja viisakas on täpselt selle kõrvale võtta? Miks?Viisakas inimene pargib järgmisena eelmise kõrvale.
-
Külaline
Sellel kalli autoga ja suure terrassiga mutil on ikka väga igav
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Triibu ja 8 külalist