Sushi ilma kastmeta

vana hea klassika
Vasta
Ohh

Sushi ilma kastmeta

Postitus Postitas Ohh »

Puhas ajaviiteema. Juhtusin eile nägema videot, kus konto omanik sööb sushit, naudib ja kiidab. Kõik loogiline, ma ka armastan sushit. Ainult et... ta sööb seda lihtsalt niisama, "paljalt ". Ilma kastmeta. Minu jaoks isiklikult sushi ilma sojakastme/wasabita ei ole söödav. Mõtlesingi, et huvitav, kas mina olen kummaline? Ausalt, ma ei teadnud, et nii ka saab 😁
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ma just veerand tundi tagasi sõin ka ilma kastmeta :P
Tutiga Täi
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tutiga Täi »

Ma ka suur sušifänn ja ilma soja ning wasabita ma seda eriti ette ei kujuta. Aga nagu öeldakse, maitse üle ei vaielda.
Külaline

Ma söön ka ilma ja mind ajab just see närvi, et kui näiteks kuskilt poest mingit sushit ostan (Selverist näiteks maitsevad mulle ühed uramakid), siis on sinna alati kaasa topitud need lisandid ja mul ei ole mingit võimalust neist loobuda, et välistada nende hilisemat prügikasti lendamist, nii et ise nad täiega soodustavad toiduraiskamist, mis pole üldse keskkonnasõbralik. Rääkimata sellest, et see pisike kogus sojakastet on veel ekstra mingisse plastik-kalasse kallatud - kõik see võiks olemata olla või vähemalt peaks olema võimalus sellest enne ostmist loobuda ja no loogiliselt võttes ei tahaks ma nende eest väga maksta ka. Ja söön ilma kastmeta sellepärast, et siis on sushi enda maitsed kenasti tunda ja olemas, kui see kõik sojakastmest läbi tõmmata, siis kaovad puhtad maitsed ära ja jääb ainult mingi soja. Siis võiks juba niisama riisipallikesi sojakastmega süüa, tuleks odavam kokku :)
Külaline

Sushi ilma kastmega ja wasabita ei anna sellist maitseelamust ja pole samavõrd nauditav. Ainult ingverist ma ei hooli ja see jääb minu poolt alles.
Külaline

Kas kõik peavad kõike sööma täpselt nii nagu sina sööd? Millest selline arvamus? Söön nii, kuidas tuju tuleb, vahel on see "kalakeses" sojakaste nii vilets, et ilma ongi parem. Wasabi kasutan mujal toitudes näiteks ära ja ingverit söön niisama magustoiduks. Ega enamasti on maitsed ja traditsioonilised kombinatsioonid välja kujunenud põhjusega, et need sobivadki omavahel, aga inimestel on siiski "lubatud" süüa nii nagu neile parasjagu meeldib.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juun 2024 20:31 Ma söön ka ilma ja mind ajab just see närvi, et kui näiteks kuskilt poest mingit sushit ostan (Selverist näiteks maitsevad mulle ühed uramakid), siis on sinna alati kaasa topitud need lisandid ja mul ei ole mingit võimalust neist loobuda, et välistada nende hilisemat prügikasti lendamist, nii et ise nad täiega soodustavad toiduraiskamist, mis pole üldse keskkonnasõbralik. Rääkimata sellest, et see pisike kogus sojakastet on veel ekstra mingisse plastik-kalasse kallatud - kõik see võiks olemata olla või vähemalt peaks olema võimalus sellest enne ostmist loobuda ja no loogiliselt võttes ei tahaks ma nende eest väga maksta ka. Ja söön ilma kastmeta sellepärast, et siis on sushi enda maitsed kenasti tunda ja olemas, kui see kõik sojakastmest läbi tõmmata, siis kaovad puhtad maitsed ära ja jääb ainult mingi soja. Siis võiks juba niisama riisipallikesi sojakastmega süüa, tuleks odavam kokku :)
Milline selveri omadest on hea?
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Noh, söödamatu just pole ilma soja ja wasabita, aga ise ka nii ei sööks, need toovad just maitse välja. Ingver on nagunii mõeldud "maitse puhastamiseks", aga ka see meeldib väga kõrvale haugata.
Külaline

Minu meelest on puhas sushirull tuima mekiga. Lihtsalt maitsetu riis, millel tükike kala vahel. Eks sellepärast olegi sushi kastmed üsna krehvtised. Seega ise eelistan samuti kastmega. Samas aga, kellele meeldib ilma kastmeta riis, pistku terviseks.
Keithy
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Keithy »

Ma söön alati sojaga, aga wasabit pole ma isegi kordagi maitsnud. Mul pole tegelikult aimugi kuidas see maitseb või mis see isegi täpselt on, aga ma mäletan, et keegi kunagi ütles, et see on terav ja kuna mulle terav ei meeldi, siis polegi sellele mingit tähelepanu pööranud.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Keithy kirjutas: 11 Juun 2024 12:43 Ma söön alati sojaga, aga wasabit pole ma isegi kordagi maitsnud. Mul pole tegelikult aimugi kuidas see maitseb või mis see isegi täpselt on, aga ma mäletan, et keegi kunagi ütles, et see on terav ja kuna mulle terav ei meeldi, siis polegi sellele mingit tähelepanu pööranud.
Mu meelest on see natuke nagu hästi terav mädarõigas oleks kokku segatud kange sinepiga :D Aga mulle see meeldib täitsa, kui naaatukene panna sushirullile, mitte palju. Ka sojakastmesse tipin rulli ainult hetkeks, et tuleks õrnalt suitsune-soolakas mekk juurde, aga ei tapaks sushi enda maitset. Aga Selveri kuivanud sushikäkid on mu meelest niikuinii üpris viletsad, nii et neid võib mu meelest kasvõi ketšupiga süüa, ilma et maitseelamus(e puudumine) mingitki pidi muutuks.
Külaline

Sügavkülmutage ja kasutage teistes toitudes.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juun 2024 09:22 Milline selveri omadest on hea?
Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis see tuunikala uramaki mulle maitses kõige rohkem.
Tutiga Täi
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tutiga Täi »

Külaline kirjutas: 11 Juun 2024 18:17
Külaline kirjutas: 11 Juun 2024 09:22 Milline selveri omadest on hea?
Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis see tuunikala uramaki mulle maitses kõige rohkem.
Kusagilt ma olen ostnud päris head sušit otse kala/valmistoidu letist ja oli väga hea. Ei mäleta kahjuks, kas oli Selver või Prisma. Need, mida karbis müüakse on pärastlõunasel ajal juba tihti kuivad.
Kuulaks ka hea meelega, kus Tallinnas head värsket sušit saab.
Külaline

Töötan Ülemiste kandis ja seal on Fredo nimeline söögikoht. Seal on väga hea suši aga eks ta pagan on kallivõitu
Külaline

Teen sushit ainult ise või siis ostan MySushist, kus see on hea ja värske. Seda küll ainult sellepärast, et MySushi on mu kodukeskuses olemas. Võib-olla on ka teiste omad head, ei tea. Ketipoodide seisnud sushid ei kõlba kassi saba alla ka, olen mitu korda proovinud. Ja söön täiskomplektina: wasabi, soja, ingver. Sushi peab olema äsja tehtud, see on kõige tähtsam.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist