Aegunud tervisetõend - kas julgeksite sõita?

vana hea klassika
Külaline

Aegunud tervisetõend - kas julgeksite sõita?

Postitus Postitas Külaline »

Avastasin, et mu autojuhi tervisetõend aegus 2 nädalat tagasi, aga homme on hädasti vaja autoroolis olla. Ei leidnud tänaseks ühtegi arstiaega isegi Confidos ega teistes erakliinikutes, oma arsti ei saa kättegi. Kas julgeksite minu olukorras autorooli istuda?
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Külaline kirjutas: 18 Sept 2024 16:24 Avastasin, et mu autojuhi tervisetõend aegus 2 nädalat tagasi, aga homme on hädasti vaja autoroolis olla. Ei leidnud tänaseks ühtegi arstiaega isegi Confidos ega teistes erakliinikutes, oma arsti ei saa kättegi. Kas julgeksite minu olukorras autorooli istuda?
Kui suur või möödapääsmatu see häda on?
Pigem mitte. Sest nt kui juhtub liiklusõnnetus, siis sinu kindlustus ei kehti. Usutavasti ei juhtuks midagi, aga kas see sõit on ikka riski väärt? Äkki leiad muu lahenduse, kuni tervisetõend korras ja juhiluba taas kehtiv on.
Külaline

iiR kirjutas: 18 Sept 2024 16:29
Külaline kirjutas: 18 Sept 2024 16:24 Avastasin, et mu autojuhi tervisetõend aegus 2 nädalat tagasi, aga homme on hädasti vaja autoroolis olla. Ei leidnud tänaseks ühtegi arstiaega isegi Confidos ega teistes erakliinikutes, oma arsti ei saa kättegi. Kas julgeksite minu olukorras autorooli istuda?
Kui suur või möödapääsmatu see häda on?
Pigem mitte. Sest nt kui juhtub liiklusõnnetus, siis sinu kindlustus ei kehti. Usutavasti ei juhtuks midagi, aga kas see sõit on ikka riski väärt? Äkki leiad muu lahenduse, kuni tervisetõend korras ja juhiluba taas kehtiv on.
Ega ma vist ei julgegi. On vaja lapsed teise linna otsa spordipäevale viia, aga otsin mingi muu lahenduse.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Sept 2024 16:24 Ei leidnud tänaseks ühtegi arstiaega isegi Confidos ega teistes erakliinikutes, oma arsti ei saa kättegi.
Valvekliinikusse saab ilma igasuguse ajata, mine lihtsalt kohale.
Külaline

On ikka probleemid! Pane kättesaadav aeg ära ja sinnani tee oma sõite rahulikult edasi. Tõenäosus, et midagi juhtub, on kaduvväike. Samahästi võiks näiteks talvel mitte välja minna, sest äkki kukub purikas pähe...
Külaline

Muidugi julgeks (ja olen ka sõitnud mõned kuud). Sellest ei juhtu mitte midagi, esiteks keegi ei pane seda tähele, ja kui pannakse, siis öeldakse, et tee ära ja kogu lugu. Pane aeg kirja.
Simon says:
Kontakt:

Postitus Postitas Simon says: »

Ma sain elu ainukese tervisetõendi nii et panin aja, tulin kella kuueks kohale, ukse taga kümme inimest ootamas. Õde tuli välja, küsis kes tulid tõendi järgi, läks sisse ja tõi 6 tõendit tahtjatele. Kõik.
Meditsiin on meil nii arenenud, et diagnoose pannakse juba läbi ukse peale vaatamatagi!
Külaline

Simon says: kirjutas: 19 Sept 2024 08:23 Ma sain elu ainukese tervisetõendi nii et panin aja, tulin kella kuueks kohale, ukse taga kümme inimest ootamas. Õde tuli välja, küsis kes tulid tõendi järgi, läks sisse ja tõi 6 tõendit tahtjatele. Kõik.
Meditsiin on meil nii arenenud, et diagnoose pannakse juba läbi ukse peale vaatamatagi!
Veidike kahtlen, sest juhilubade tervisetõend nõuab ikka põhjalikku tervisekontrolli - vererõhk mõlemalt käelt, silmad, veresuhkur sõrmeotsast, muud elulised näitajad, diagnooside ülevaatamine, vajadusel eriarstide juurde suunamine (unearst, kui kaelaümbermõõt on suurem kui 43 cm, siis uneapnoe tõenäosus suur). Samas ei tea, tööd võib teha erinevalt ja tervishoius on ülekoormus nii suur, et täiesti mõistan, kui noorele ja tervele inimesele ei hakata ülemäära aega kulutama. Igasugused töötervishoiutõendid toidukäitlejatele, klienditeenindajatele jah, nende puhul on eksimise risk väike, polegi muud kui ulatada üle ukse tõend ja võtta tõendi vormistamise tasu vastu, kui uuringute tulemused korras.

Vastuseks pealkirjas esitatud küsimusele, siis mina ei julgeks sõita aegunud tervisetõendiga, sest see on seadusevastane ja mingi märge dokumentidesse ilmselt läheks, kui vahele jääb, kasvõi hoiatus.
Külaline

Mul soome load, kehtivad kuni 2034 ja mingit tervisetõendit pole kunagi küsitud. Süsteem on selline, et kui on tõsisem tervisehäda, siis luba peatatakse. Sada korda inimlikum kui see tasuliste tõenditega rändamine.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Sept 2024 12:20 Mul soome load, kehtivad kuni 2034 ja mingit tervisetõendit pole kunagi küsitud. Süsteem on selline, et kui on tõsisem tervisehäda, siis luba peatatakse. Sada korda inimlikum kui see tasuliste tõenditega rändamine.
Nii. Aga vaata millised sent surmale võlgu inimesed siin Soomes roolis ka on. Avariioht on iga päev ja sellisel juhul on alati tudisev vanur roolis.
Tervisetõend on ikka asja pärast.
Siin jah antakse pikaks ajaks. Mul on ka Soomest load. Anti välja 2019 ja kehtivad samuti 2034. Aga vahetuse ajal siiski pidi olema kehtiv tervisetõend. Muidu oleks pidanud siin selle uuesti tegema, maksulise.
Siin on vahemik 15 aastat. Kui kauaks Eestis antakse? Oli vist 10? Kui eksin, parandage.
Külaline

Simon says: kirjutas: 19 Sept 2024 08:23 Ma sain elu ainukese tervisetõendi nii et panin aja, tulin kella kuueks kohale, ukse taga kümme inimest ootamas. Õde tuli välja, küsis kes tulid tõendi järgi, läks sisse ja tõi 6 tõendit tahtjatele. Kõik.
Viimased 10 aastat on mootorsõidukijuhi tervisetõend olnud digitaalne ja kuna see kehtib 10 aastat, siis on vist sul ka aeg seda uuendada.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Sept 2024 12:55
Külaline kirjutas: 19 Sept 2024 12:20 Mul soome load, kehtivad kuni 2034 ja mingit tervisetõendit pole kunagi küsitud. Süsteem on selline, et kui on tõsisem tervisehäda, siis luba peatatakse. Sada korda inimlikum kui see tasuliste tõenditega rändamine.
Nii. Aga vaata millised sent surmale võlgu inimesed siin Soomes roolis ka on. Avariioht on iga päev ja sellisel juhul on alati tudisev vanur roolis.
Siin jah antakse pikaks ajaks. Mul on ka Soomest load. Anti välja 2019 ja kehtivad samuti 2034. Aga vahetuse ajal siiski pidi olema kehtiv tervisetõend. Muidu oleks pidanud siin selle uuesti tegema, maksulise.
Siin on vahemik 15 aastat. Kui kauaks Eestis antakse? Oli vist 10? Kui eksin, parandage.
Ära valeta. Mingit tervise tõendit ei küsi Soomes keegi.
Külaline

Palju hullem on ühes Kes-Euroopa riigis- veel paarkümend aastat tagasi ei olnud mingit eksamit ega teooriatunde ega midagi- kui sa juba olid küllalt jõukas, et osta auto, siis küllap oled ka küllalt nutikas, et aru saada, kuidas liigelda. Taotlesid, juhiluba anti niisama ja ELUKSAJAKS, ei mingit pikendamist. Olid sellised roosad erinevas räbaldumisastmes lipakad noorepõlvepildiga. Nüüd on nad süsteeme muutnud, aga õudne, missugused vanurid siin liiklevad, tõepoolest sent surmale võlgu. Ja siis ei julge mööda ka minna, kui selline (Jaguariga näiteks, mis kord-paar aastat garaazist välja saab) tänaval ees tudiseb- mine tea, vanainimene ehmatab ja kes teab, mis teeb. Eriti ohtralt veeres selliseid paar aastat tagasi vaktsineerimiskeskuste lähistel :lol:
Eesti süsteemil pole häda midagi. Aga ma ei mäleta, et mul seda kunagi teel kontrollitud oleks. Kui sa just matsu panna ei kavatse, siis ei huvita see kedagi ja vaevalt, et see just homme juhtub, kui oled normaalne liikleja.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Sept 2024 13:41
Külaline kirjutas: 19 Sept 2024 12:20
Eesti süsteemil pole häda midagi. Aga ma ei mäleta, et mul seda kunagi teel kontrollitud oleks. Kui sa just matsu panna ei kavatse, siis ei huvita see kedagi ja vaevalt, et see just homme juhtub, kui oled normaalne liikleja.
Kontrollitakse juhtimisõigust ja kui tervisetõend on aegunud, siis on juhtimisõigus peatatud. Keegi ei küsigi seda tõendit eraldi näha.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Sept 2024 13:41
Palju hullem on ühes Kes-Euroopa riigis- veel paarkümend aastat tagasi ei olnud mingit eksamit ega teooriatunde ega midagi- kui sa juba olid küllalt jõukas, et osta auto, siis küllap oled ka küllalt nutikas, et aru saada, kuidas liigelda. Taotlesid, juhiluba anti niisama ja ELUKSAJAKS, ei mingit pikendamist. Olid sellised roosad erinevas räbaldumisastmes lipakad noorepõlvepildiga. Nüüd on nad süsteeme muutnud, aga õudne, missugused vanurid siin liiklevad, tõepoolest sent surmale võlgu. Ja siis ei julge mööda ka minna, kui selline (Jaguariga näiteks, mis kord-paar aastat garaazist välja saab) tänaval ees tudiseb- mine tea, vanainimene ehmatab ja kes teab, mis teeb. Eriti ohtralt veeres selliseid paar aastat tagasi vaktsineerimiskeskuste lähistel :lol:
Mis riik see on?
Külaline

Ilmselt Belgia, ja 1977 oli veidi rohkem kui paarkümmend aastat tagasi :)
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Sept 2024 13:02

Kui juhiluba on kehtivuse kaotanud, siis küll küsitakse. See kehtib EU maade kohta.

Hakemuksen liitteenä tulee toimittaa lääkärinlausunto, jos kortin voimassaolo on päättynyt. Kuljettajantutkintoa ei tarvitse suorittaa, jos ajokortti on yhä voimassa tai ryhmän 1 ajokortin voimassaolon päättymisestä on alle 2 vuotta tai ryhmän 2 ajokortin voimassaolon päättymisestä on alle vuosi.

Trafi lehel kõik ilusti kirjas.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Sept 2024 17:27
Külaline kirjutas: 19 Sept 2024 13:02

Kui juhiluba on kehtivuse kaotanud, siis küll küsitakse. See kehtib EU maade kohta.

Hakemuksen liitteenä tulee toimittaa lääkärinlausunto, jos kortin voimassaolo on päättynyt. Kuljettajantutkintoa ei tarvitse suorittaa, jos ajokortti on yhä voimassa tai ryhmän 1 ajokortin voimassaolon päättymisestä on alle 2 vuotta tai ryhmän 2 ajokortin voimassaolon päättymisestä on alle vuosi.

Trafi lehel kõik ilusti kirjas.
Jah, ainult siis kui juhiluba on aegunud. Siis kontrollivad et sa pole väärakas ja seetõttu loast ilma ei jäänud.
Aga kui luba on jõus, siis on neil tervise tõendist savi. Vaatavad ainult loa kuupäevi.
Külaline

No kõik asjad kontrollitakse ära, kui sind kinni peetakse. Aga selleks tuleb jah enne tavaliselt midagi teha, et kinni peetaks.
Külaline

Kontrollisin kohe enda oma ka ära. Õnneks kehtib. No üldse ei mäletanud, millal viimati tegin.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], kaegu ja 5 külalist