Aknast piilujad?

vana hea klassika
Külaline

Aknast piilujad?

Postitus Postitas Külaline »

On see normaalne tegevus jälgida pidevalt majaesist? Kes tuleb ja kellega?
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Sept 2024 08:28 On see normaalne tegevus jälgida pidevalt majaesist? Kes tuleb ja kellega?
Eks neid naabri-Valvesid ole ajast aega ikka olnud. Mõnel pole targemat oma eluga teha :)
Külaline

Piilub siis või vaatab lihtsalt? Jah, on normaalne - tema elu, ise teab mis teeb.
Külaline

Uudishimu ja igavus. Mul oli vanaema selline 😃 ta ei vaevunud isegi piiluma vaikselt, vaid pistis ikka pea kardina vahel välja ja näo vastu klaasi, kui tänaval liikumist nägi😃
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Sept 2024 08:28 On see normaalne tegevus jälgida pidevalt majaesist? Kes tuleb ja kellega?
Sa isegi ei aima vist kuidas sind ärihoonetes või kesklinnas pidevalt jälgitakse ja kuulatakse;)))))
Külaline

No kas aknast välja vaatamine, lausa aknal olemine, pole mediatiivne tegevus?
Külaline

Mida sa selle jälgimise all silmas pead, kõhuli akna peal passimist ja jõllitamist? Mul näiteks on maast laeni aknad ja diivanil istudes või köögis süüa valmistades on terve majaesine näha. Ei tohi enam diivanil istuda ega süüa valmistada? Mul suva kellega sa tuled või lähed, silmanurgast liikumist nähes läheb pilk automaatselt sinna, mingi refleks või nii.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Sept 2024 09:19 Mida sa selle jälgimise all silmas pead
ma pakun, et TA-l on tunne, et jälgitakse. Foobia nagu.
Võimaluk, et lihtsalt igavusest vaafstakse aknast välja
Külaline

Töötan kodus, aeg-ajalt sirutan selga, puhkan silmi, jalutan, vaatan akendest välja. Ei tohi väää?
Külaline

Mina tee seda aeg-ajalt. Loomulikult ma ei kõhuta aknalaual vaid kiikan välja nii, et see kõrvalvaatajale tunduks juhusliku liigutusena. Miks ma seda teen? Ilmselt mingit laadi uudishimu või vajadus teada, et kõik on korras. 😀 Tegelikult olen seda tunduvalt vähendanud, varem oli neid majaesise "kontrolle" tunduvalt tihemini.

Kunagi ammu jagasin aastakese korterit sõbrannaga. Temal oli teatribinokkel millega me vahel möödujaid jälgisime. Korteris oli üks selline mugav, varjatud nurk, kus sai istuda ja binokliga inimesi jälgida. Binokkel oli nii kvaliteetne, et ka mööda sõitvas trammis istujate tegevus oli hästi näha.

Ma arvan, et mingil moel teevad seda paljud, st hoiavad teistel nö silma peal.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Sept 2024 11:21
Mina tee seda aeg-ajalt. Loomulikult ma ei kõhuta aknalaual vaid kiikan välja nii, et see kõrvalvaatajale tunduks juhusliku liigutusena. Miks ma seda teen? Ilmselt mingit laadi uudishimu või vajadus teada, et kõik on korras. 😀 Tegelikult olen seda tunduvalt vähendanud, varem oli neid majaesise "kontrolle" tunduvalt tihemini.

Kunagi ammu jagasin aastakese korterit sõbrannaga. Temal oli teatribinokkel millega me vahel möödujaid jälgisime. Korteris oli üks selline mugav, varjatud nurk, kus sai istuda ja binokliga inimesi jälgida. Binokkel oli nii kvaliteetne, et ka mööda sõitvas trammis istujate tegevus oli hästi näha.

Ma arvan, et mingil moel teevad seda paljud, st hoiavad teistel nö silma peal.
Sellel hälbel on ka diagnoos olemas - vuajerism.
Külaline

Sa kasutad terminit valesti, "tarkur". Tänaval käivate inimeste vaatlemine ei ole vuajerism.
Külaline

Paranda siis oma eluviisi, et ei peaks häbenema.
Külaline

Zuckerbergi kontor ja sinu igatsetud "personaalne riik" teavad sinu kohta hulga rohkem kui aknast piiluv naabritädi.
Külaline

Jah, on küll normaalne.
Külaline

Et kas inimene tohib vaadata välja OMA aknast?
Külaline

Ma saaks veel teemaalgataja murest aru, kui keegi ta aknast niimoodi pidevalt sisse piiluks aga keegi vahib oma aknast välja.... ise oled veidi imelik :?
Külaline

huvitav, kas teemaalgataja räägib meie elutoa (magamistoa, kabineti, lastetoa jne) akendest?
elame tänava ääres, eramaja. kui pererahvas on tööl/koolis, on meie neljajalgne sõber toas kinni. selline keskmist kasvu 30kg tegelane. kui tänavalt mingi huvitav heli kostub, aga mõnikord ka niisama, on koer kõpsti diivanil, esikäpad aknaaluse diivani seljatoel ja nina vastu klaasi (läbi tüllkardina). kui teemaalgataja tänavat mööda läheks, ei saa läbi kardina nagunii aru, et vaatajaks on koer, mitte inimene. aga no sorry, mul on selline töö, et ma ei saa tõesti koera sinna kaasa võtta. lapse koolis ka ei lubataks. õue teda jätta ei saa, sest mõned erilised loomaarmastajad teevad värava lahti ja koer satub üksi tänavale. puuri pista või vannituppa koer terveks päevaks luku taha panna ainult sellepärast et teemaalgatajale ei meeldi aknast välja vaatav koer? no nii lolli juttu ei taha koergi kuulda.
soovitan teemaalgatajal psühhiaatri poole pöörduda, loodetavasti saad sealt abi.
Külaline

Miks te automaatselt arvate, et teemaalgatajal midagi aknast vaatamise/piilumise vastu on? Minu meelest teemaalgatus on väga napp, niiet võib-olla samahästi talle endale meeldib aknast teisi vaadata ja mõtleb ega kedagi ei häiri....
Külaline

Mina elasin kunagi väikeses külas ja siis vaatasin laupäeva õhtuti pimedast toast binokliga, et kellega peolt koju läks. Ise mulle peol ei meeldinud käia, aga külanoored ikka käisid iga laupäev peol, jõid täis ja siis hakkas huvitavaid asju juhtuma. Siis läksin linna elama ja sellest saadik enam ei huvita teiste elu, et viitsiks passida.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Nõiamoor, SeaTongue ja 8 külalist