Läksin kooli tööle ja imestan, et seal üldse keegi on nõus töötama

sh teismelised
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 17 Sept 2024 12:57
Külaline kirjutas: 17 Sept 2024 09:00
Külaline kirjutas: 17 Sept 2024 00:11

Meil oli vist sama füüsikaõpetaja :)
Mul ka 😃 või siis füüsika on ala, mis ajab jooma 😆😂
Minul ka, samuti keemiaõpetaja :D
Eks õpetaja ole samuti inimene :)
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Sept 2024 10:08
Ants kirjutas: 16 Sept 2024 22:46
Külaline kirjutas: 16 Sept 2024 21:02

Väga negatiivne ja lahmiv laim lapsevanemate kohta, mis on selle eesmärk? Minu kooliajal meie füüsikaõpetaja ka jõi, vahel ei püsinud tunnis õieti jalulgi, ja siis?
No aga kuidas te gravitatsiooni selgitate? Ilmselt olete eriti tume kriit karbis sellel alal.
Vaatan, et sinul ongi sihuke eriline suhtlusstiil, et kui argumente ei ole, siis viskad õhku mingi täiesti ebaadekvaatse lausekese, mil teema sisuga vähimatki seost pole. Loodan südamest, et sa ei tööta õpetajana.
No Te võite südame asemel pärakuga ka loota, et ma pole õpetaja. Ei olegi, olen 15a olnud tehnika erialal õppejõud ja teadur, terviserikete tõttu võis jääda mulje, et ma olen svipsis. Inimestesse eelarvamustega suhtumine ... tuleb olla ettevaatlik.
Aga te ikka teate, mis asi on gravitatsioon?
Külaline

Meil panid füüsikaõps ja poiste tööõpetuseõps koos tina.
Külaline

Ah? kirjutas: 17 Sept 2024 03:31 See on mingi trollimise teema ilmselt. Eripedagoogi ametikohale ju võetakse ometi vastava haridusega inimene, mitte lihtsalt suvaline tädi riigiametist, kes arvas, et võiks veidi nalja teha. Või nüüd juba võetakse suvalisi tänavalt ka?
Sa oled ERIPEDAGOOG, aga ei teadnudki, et pead töö juures käitumisraskustega õpilastega tegelema, lapsevanematega suhtlema ja kolleege toetama? Erialast haridust omandades ju ometi käisid praktikal koolis ja nägid-tegid seda tööd. Õumaigaad, ma töötan õpetajana ja, kujutage ette, pean huvitavaid ja harivaid õppematerjale otsima ja tunde planeerima! Ei saagi päev otsa kohvi juua nagu riigiametis! Milline häbematus, kolleegid ja lapsevanemad eeldavad, et mina, ERIPEDAGOOG, peaksin tegelema käitumisraskustega lastega!
Huvitav -huvitav, tõesti, ei tea, miks nad sind sõimavad ja kaebavad kogu aeg? Äkki, kui täidaks oma töökohustusi korrektselt, ei kaebaks? Tasuks ehk proovida?
Nõus! Loodan, et selline inimene pole päriselt õpetaja.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Sept 2024 15:44
Külaline kirjutas: 17 Sept 2024 10:08
Ants kirjutas: 16 Sept 2024 22:46

No aga kuidas te gravitatsiooni selgitate? Ilmselt olete eriti tume kriit karbis sellel alal.
Vaatan, et sinul ongi sihuke eriline suhtlusstiil, et kui argumente ei ole, siis viskad õhku mingi täiesti ebaadekvaatse lausekese, mil teema sisuga vähimatki seost pole. Loodan südamest, et sa ei tööta õpetajana.
No Te võite südame asemel pärakuga ka loota, et ma pole õpetaja. Ei olegi, olen 15a olnud tehnika erialal õppejõud ja teadur, terviserikete tõttu võis jääda mulje, et ma olen svipsis. Inimestesse eelarvamustega suhtumine ... tuleb olla ettevaatlik.
Aga te ikka teate, mis asi on gravitatsioon?
Meie loodame sellega, millega meie loodame. Sina, õppejõud, võid lootmiseks, aga ka mõtlemiseks enda nimetatud organit kasutada.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Sept 2024 19:14 Meil panid füüsikaõps ja poiste tööõpetuseõps koos tina.
Meil füüüsika, matemaatika ja kunstiõperuse õpetaja ning poiste tööõpetuse õpetaja vist osales ka. 1 meesõpetaja oli veel vist koolis, aga tema oli kõva kontrolli all - naine töötas samas koolis õpetajana.
Külaline

Noor täiskasvanu on andnud asendusõpetajana mitmes koolis tunde sh nii G7 koolides kui tavalistes piikonnakoolides. Vahe olla üüratu. Ühes uuselamurajooni piikonnakoolis tõstnud üks õpilane, tavaklassis ja ilma erivajaduseta, tunni ajal viisakalt kätt, tõusnud püsti ja öelnud, et õpetaja, kas te siis aru ei saa, et see teema, millest te räägite, ei huvita meid.

Ps. Minu füüsikaõpetaja õpetas konspekteerima ega kasutanud mitte kunagi õpikut ega töövihikut. Tegin valikainena isegi füüsika eksami, sest füüsikanoli äge aine. Õpetaja oli ka aeg-ajalt purjakil. Sellisteks olukordadeks oli ta lugenud oma loengud linti. Pani tunni alguses lintmaki käima ja kohmas, et teeb tagaruumis katseid.
Üks meie kooli teine füüsikaõpetaja läks hulluks ja kui ma ei eksi, tegi enesetapu.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Sept 2024 19:44
Ah? kirjutas: 17 Sept 2024 03:31 See on mingi trollimise teema ilmselt. Eripedagoogi ametikohale ju võetakse ometi vastava haridusega inimene, mitte lihtsalt suvaline tädi riigiametist, kes arvas, et võiks veidi nalja teha. Või nüüd juba võetakse suvalisi tänavalt ka?
Sa oled ERIPEDAGOOG, aga ei teadnudki, et pead töö juures käitumisraskustega õpilastega tegelema, lapsevanematega suhtlema ja kolleege toetama? Erialast haridust omandades ju ometi käisid praktikal koolis ja nägid-tegid seda tööd. Õumaigaad, ma töötan õpetajana ja, kujutage ette, pean huvitavaid ja harivaid õppematerjale otsima ja tunde planeerima! Ei saagi päev otsa kohvi juua nagu riigiametis! Milline häbematus, kolleegid ja lapsevanemad eeldavad, et mina, ERIPEDAGOOG, peaksin tegelema käitumisraskustega lastega!
Huvitav -huvitav, tõesti, ei tea, miks nad sind sõimavad ja kaebavad kogu aeg? Äkki, kui täidaks oma töökohustusi korrektselt, ei kaebaks? Tasuks ehk proovida?
Käitumisraskustega õpilased on väga okeid, nendega saan hästi hakkama. Küll aga ei sobi mulle see, et mulle laotakse mingeid ülesandeid, mis pole minu tööga seotud. Sõimata sain klassijuhatajana. Ja mind ei sõimata mitte minu töövaldkonda kuuluvate asjade eest, vaid mingi suva pahna eest, mis eripedagoogikasse üldse ei puutu. Mingit last, kes on käinud koolis seitse aastat, ei saa mina kahe nädalaga küll kuidagi korda teha. Ületunnid, lisaülesanded, mida keegi pole soovinud, konfliktsed lapsevanemad jne, jne tagavadki selle, et mõnes koolis vahetub igal aastal 30 protsenti õpetajatest. Teie arust on õpetajad nagu mingid krantsid, kes peavad kõike kannatama, kõik alla neelama, tasuta tööd pidevalt tegema jne, jne ja kui keegi ütleb, et see pole normaalne, siis on jutt, et aga ise ei teadnud või, et nii on. Mina ei teadnud jah, et koolides asi nii hull on. Praeguseks on sealt koolist juba kaks uut õpetajat lahkunud, kolme nädalatki ei pidanud vastu. Aga te lõuake ja rohkem ja sõimake rohkem, siis saate aina paremad õpetajad endale tõesti. Mina kannatan ühe aasta ära ja siis lahkun.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Sept 2024 15:25 Lisatasu tõesti on, aga see ei kaalu seda ajakulu küll kuidagi üles. Mina ei soovinud seda tööd, aga ei küsitudki, lihtsalt teatati.
Ma ei saa aru, mis sind takistas kohe ütlemast, et see ei ole minu töö? Minu jaoks puhas müstika.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Sept 2024 17:59
Külaline kirjutas: 17 Sept 2024 19:44
Käitumisraskustega õpilased on väga okeid, nendega saan hästi hakkama. Küll aga ei sobi mulle see, et mulle laotakse mingeid ülesandeid, mis pole minu tööga seotud. Sõimata sain klassijuhatajana. Ja mind ei sõimata mitte minu töövaldkonda kuuluvate asjade eest, vaid mingi suva pahna eest, mis eripedagoogikasse üldse ei puutu. Mingit last, kes on käinud koolis seitse aastat, ei saa mina kahe nädalaga küll kuidagi korda teha. Ületunnid, lisaülesanded, mida keegi pole soovinud, konfliktsed lapsevanemad jne, jne tagavadki selle, et mõnes koolis vahetub igal aastal 30 protsenti õpetajatest. Teie arust on õpetajad nagu mingid krantsid, kes peavad kõike kannatama, kõik alla neelama, tasuta tööd pidevalt tegema jne, jne ja kui keegi ütleb, et see pole normaalne, siis on jutt, et aga ise ei teadnud või, et nii on. Mina ei teadnud jah, et koolides asi nii hull on. Praeguseks on sealt koolist juba kaks uut õpetajat lahkunud, kolme nädalatki ei pidanud vastu. Aga te lõuake ja rohkem ja sõimake rohkem, siis saate aina paremad õpetajad endale tõesti. Mina kannatan ühe aasta ära ja siis lahkun.
Mis sa oma lapsikute lahkumisähvardustega siin kõigi nina ees uhkelt vehid? Palun väga, lahku kui tahad, ei ole keegi meist oma töökohale kinni keevitatud. Mu lapsel oli algklassides selline õpetaja, kelle töömeetodiks oli sõimamine. Kusjuures tegu oli eliitkooliga, kus klassis ühtlaselt hea tasemega ja kasvatatud lapsed vaid. Lisaks olid neil väga pühendunud vanemad, kes jooksid jalad rakku ja veetsid kasvõi magamata öö, selleks et järeltulijale hankida täpselt selliseid töövahendeid, või kastanimune või käsitööriiet, nagu õpetaja tahtis. Siiani ei saa ma aru, miks pagana pärast see õpetaja niisugust süllekukkunud boonust nagu kasvatatud lapsed ja pühendunud vanemad, kohe üldse hinnata ei osanud, vaid ainult vingus ja sõimas? Mitte iial polnud ta millegagi rahul, isegi lapsevanemad said talt oma jao. Kuna tegu oli katsetega kooliga, ei julgenud mitte keegi oma last tema eest kaitsta. Lapsed kannatasid ja hakkasid siis koolist lahkuma. Nüüd ravime lapsel vaimse tervise häireid. Enne mingit eripedagoogi vaja ei läinud, nüüd läheb küll...
Pffff

Postitus Postitas Pffff »

Anonymous kirjutas: 19 Sept 2024 22:58Enne mingit eripedagoogi vaja ei läinud, nüüd läheb küll...
Eripedagoogiga peate kahjuks ootama, kuniks teemaalgataja end töölt lahti võtnud on. Muidu ta solvub, et tema kohvipausi segama lähete.
Külaline

Pffff kirjutas: 20 Sept 2024 12:33
Anonymous kirjutas: 19 Sept 2024 22:58Enne mingit eripedagoogi vaja ei läinud, nüüd läheb küll...
Eripedagoogiga peate kahjuks ootama, kuniks teemaalgataja end töölt lahti võtnud on. Muidu ta solvub, et tema kohvipausi segama lähete.
Ja saidki kellegi tühistada, kellegi üle naerda, end kellegi arvelt tõsta!
Jälestan selliseid tühikargajaid.
Pffff

Postitus Postitas Pffff »

Külaline kirjutas: 20 Sept 2024 13:54
Pffff kirjutas: 20 Sept 2024 12:33
Ja saidki kellegi tühistada, kellegi üle naerda, end kellegi arvelt tõsta!
Jälestan selliseid tühikargajaid.
Mina jällegi jälestan selliseid tühikargajaid nagu TA, kes tööd teha ei viitsi. Naerda pole siin midagi, kas see teemaalgatus on sinu meelest naljakas? Inimene päriselt ka ei saa aru, miks ta peab töö juures tööd tegema.
Külaline

Mina töötan toimetajana. Ja tõtt öelda võiksin ilmselt kirjutada samasuguse jutu nagu sinagi, teemaalgataja. Ka minul tuleb ennast kehtestada, sest kirjastaja üritab surada kaela lisaülesandeid. Näiteks soovib ilma eelneva kokkuleppeta, et ma lisaks toimetamisele teeksin ka korrektuuri. Isegi kujundust on küsitud, ehkki ma pole kunstnik. Siis on jälle minul mõtlemiskoht, et kas ma pean need nüüd tasuta ära tegema või küsima lisatasu või hoopis delegeerima kellelegi teisele. Käsikirjad on ka väga erineva küpsusastmega. Mõni on põhimõtteliselt ainult kondikava ja ma pean kogu raamatu sisuliselt ise valmis kirjutama; aga kaanele läheb muidugi teise inimese nimi. Lisaks võivad autorid olla küllaltki kapriissed, loomeinimeste värk. Ehk siis, sõimata saamine pole minulegi teps mitte võõras. Vigade osas tuleb silmad lahti hoida, hiljuti parandasin nt ära koha, kus autor oli kirjutanud lause: "Sokrates, kes elas 100 aastat tagasi..." On juhtunud, et ise parandan ilmselged kirjavead ära ning saadan käsikirja tagasi, ent trükist raamatut kätte saades selgub, et autori mees või laps oli minu parandused tagasi valeks parandanud. Või on trükikotta eksikombel saadetud üldse toimetamata versioon ja pärast tuleb siis tegeleda pahaste lugejatega.

Tahan öelda, et enamikul elualadel peab tegelema rohkemaga kui ametlik tööjuhend kitsalt võttes ette näeb. Tööjuhendis ei olegi mainitud erinevate inimestega suhtlemist, kuna seda peetakse elementaarseks. Sina räägid sõimavatest lapsevanematest, aga mina olen saanud asjatult sõimata õpetajalt. Mis ma siis nüüd tegema peaks, võtma lapse koolist ära?

Iga eluala inimesele koguneb pikapeale isiklik n-ö tööriistakast, kus olemas tema võimalused erinevate olukordade lahendamiseks. Neid inimesi nimetatakse professionaalideks. Kuidas tulla toime sellega, kui just sinu klassi laste peale eriliselt palju kaebusi laekub? See on sinu kui kasvatusala professionaali proovikivi. Nii nagu minu kui kirjandusala professionaali proovikivi on nuputada, kuidas talitada käsikirjaga, mis on sisuliselt vaid kirjandi kondikava. Sellised asjad teevadki meie tööd põnevaks ja arendavad ka meid endid :)
Unetu
Kontakt:

Postitus Postitas Unetu »

Mina olen ka eripedagoog ja tegelen ÕPIRASKUSTEGA lastega! Käitumisraskustega lapsed on sotsiaalpedagoogi ja psühholoogi rida. Paljud koolijuhid sellest aga aru ei saa! Ise peabki eripedagoogina oma õiguste eest seisma. See iroonia on siin täiesti kohatu!
Eripedagoog õpetab lapsi, kellel on ÕPIraskused! Käitumine ei ole tema teema!
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Sept 2024 00:11 Meil oli vist sama füüsikaõpetaja :)
Kusjuures minu füüsikaõpetaja oli ka alkohoolik. Ilmselt ajab füüsika õpetamine jooma.
Mitte et see informatsioon kuidagi teemaalgatajat aitaks.
Külaline

Mina lapsevanemana ei jõua lihtsalt ära oodata, millal erineva labiilsus-ja tasemeerinevustega õpetajad aktiivsest õpetamisest üldse ära kaovad ja tulevad üliheal tasemel ühtlase tasemega interaktiivsed VRloengud vms, kus laps ei pea laua taga istuma ja mingi tüdinud töötaja liinitööd taluma. Kõik saaksid samasuguse tasemega haridust vastavalt oma võimetele ja kaoks see “eliitkooli” tunglemine jms totrus ära. On nii palju võimalusi, kuidas õppimist huvitavaks ja mänguliseks teha ja väga häid õpetajaid täiesti mõistetavatel põhjustel igasse kooli ei jagu. Õpetaja töö oleks siis pigem assisteerimine, abistamine, distsipliin vajadusel. Kaugõpet oleks lihtne korraldada, samuti ei jää laps millestki ilma kui haigeka jääb, kümned tuhanded välismaal elavad eesti lapsed jääksid eesti keelt rääkima. Ma olen nii heal tasemel videoloenguid juba praegu ise kogenud ja väga halbu “päris” loenguid sama valdkonna kohta, mis peaksid olema Eesti normaalne tase. Sellel “päris inimese” vajadus on osades ainetes ikka täiesti tühine.
Külaline

Mis on õpsi ülesanne?
Seletab midagi.
Seletus salvestada ja seda saaks korduvalt ja korduvalt aastast aastasse lasta.
Õpsid lahti lasta. Milline rahaline kokkuhoid.
On mul õigus?
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Sept 2024 15:44 Mis on õpsi ülesanne?
Seletab midagi.
On mul õigus?
Jah, viis aastat õpitakse ülikoolis selleks, et lihtsalt "seletada midagi". Sul pole õpetajatööst aimugi.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Sept 2024 19:04
Külaline kirjutas: 30 Sept 2024 15:44 Mis on õpsi ülesanne?
Seletab midagi.
On mul õigus?
Jah, viis aastat õpitakse ülikoolis selleks, et lihtsalt "seletada midagi". Sul pole õpetajatööst aimugi.
Siis salvastab selle mida raske seletada, ei pea uuseti raskelt seletama. Saaks vajadusel korduvalt üle vaatata ja kuulata.
Ükskõik mis teemat õpetaja õpilaste ees räägib saaks ära salvestada. Minuarust jube tüütu õpetajal korduvalt igale klassile sama juttu rääkida ja iga aasta hakkab jälle peale.

Ei imesta, et õpetajatel stress ja tuju paha, ning seda õpilaste peal välja elatakse.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist