Riiete müük ostas, yagas, fb marketplaces?

vana hea klassika
Vasta
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Igalpool on vaikus. Reede õhtul oli kino tühi, laupäeval oli V spa tühi (nädalavahetusiti seda ei näe, olgugi, et ilm oli ilus), pühapäeval oli restoran tühi Emajõe kaldal täiesti tühi. Ja sõbranna, kes müügigq tegeleb, ütles samuti, et keegi ei osta miskit. Inimesed on praegu väga ettevaatlikud.
Vanakraamivanur

Postitus Postitas Vanakraamivanur »

Teate, isegi tasuta asjade turul on praegu vaikne! Ja isegi siin välismaal on vaikne. Mis toimub maailmas? Mina annan hooti u 3-4 asja korraga ära, tavaliselt lähevad kõik ja küsijaid on palju. Siinsed inimesed on ka suht pirtsakaks muutunud võrreldes u 5 a taguse ajaga. Siis tulid üliõpilased krapsti järgi ja viisid minema kõik asjad, kohe kui kuulutuse üles panin. Ja ma annan alati ära ainult töökorras ja korralikke asju, prügikastikandidaadid lähevadki prügikasti. Seega pole ka asi selles, et keegi ei taha su vana kola. Lihtsalt inimesed on muutunud kuidagi... saamatuks või lohakaks või ma ei tea, mis see on. Mõni on eriti nõudlik ka, nt üks kirjutas mulle sõnumi, et mina soovin seda asja endale ja pange tähele, et mina olen kõige esimene, kes teile kirjutab ja soovib! St temal on justkui rohkem õigus saada kui teistel. Selline ülbamine jättis kehva mulje, läks asi hoopis ühele ukraina nimega inimesele, kes tuli järgi naabertänavast 10 min pärast.
Eelmisel nädalal andsin ära lapse väikeseks jäänud rattakiivri. Panen pildi tasuta asjade gruppi üles, tekst juurde, kus linnaosas asub ja kes tahab, kirjutab sõnumitesse. Tuleb kommentaar: kuhu aadressile võin järgi tulla? Mina: kirjuta Messengeri. Ei ta kirjuta midagi. Lõpuks ülejärgmisel päeval kirjutab kommentaari, et mul ei ole Messengeri ja ma ei saa seda alla laadida ka. Ahah. Mis ma nüüd siis tegema pean? Arvad, et panen oma aadressi või telefoninr avalikult kuhugi gruppi üles või kuidas sa siis kavatsesid suhelda?
Samal ajal kirjutab teine Messengeri, et ma sooviks. Iga vastuse lugemiseks kulub päevake, siis näen, et on lugenud, aga vastamiseks kulub veel teine päevake. Esmaspäeval alustasime suhtlust, reede õhtuks saime nii kaugele, et ta tuleks pühap järgi. Ma ütlen, mulle sobib kl 18, kas tulete. Laupäeval tema loeb sõnumit. Pühapäeva hommikuks vastust pole. Küsin üle, et tulete siis või ei. Ei vasta. Ma muidugi ei arvestanud temaga siis. Kl 16 kirjutab, et oi, ma ei näinud su sõnumit, kas võiks nagu tulla kuskil 19 paiku. Nägid küll, valevorst, Messenger ju näitab, kui loetud on. Ei, mul on muud plaanid tehtud, ma ei istu nagu valvur putkas ootel, millal sina suvatsed.
Nagu mis? Miks inimesed üldse vastavad ja ühendust võtavad, kui tegelikult ei saa ega taha?

Eestis olles annan ka vahel asju ära, mu vanemad kipuvad hirmsasti hamsterdama, aga see on veelgi keerulisem. Millegipärast eestlastel on selline komme, et küsivad mingeid detaile, käib arutelu, millal tulla, küsivad aadressi ka ja siis vajuvad ära, nii et ei ütle ka, et ma ikka ei tule. Nt küsib, kas teile, kl 16 sobib, mina vastan jah, kogu moos. Ei reageeri, ei kinnita, et tulen siis. Nüüd ma olen aru saanud, et see tähendab eestlase jaoks, et tegelikult ikka ei ei tule, aga no milleks kõik see suhtlemispuudeline tsirkus? Enne said traksipüksi traksi laiust cm küsida, aga nüüd ei saa kirjutada kolm sõna, ma ei tule?
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

Loen seda eelmist kommentaari ja olen paljude asjadega nõus. Asjad saaks palju kiiremini aetud, kui inimesed viitsiks helistada. Üks kõne kolm minutit ja asjad kokku lepitud (või siis ei ole kokku lepitud). Igal juhul on asi selge kuidas edasi müügiga minna. Selline üks kiri päevas kirjade vahetamine on minu arvates jama. Siis kulubki kolme minuti asemel üks nädal, et kokkuleppeni jõuda (või siis mitte jõuda).
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 16 Sept 2024 11:37 Järelturu rindel on täiesti vaikus, juba mitu kuud pole midagi ostetud. Tavaliselt ikka käis väga aktiivne müük. Marketplaces ainult vaadatakse ja yagas aina laigitakse
Mulle tundub küll, et otstetakse päris palju. Hea ja soodne kaup (1-25 eurot) läheb eriti kiiresti. Vaatasin, et mitmed asjad, mis olid lemmikutesse lisatud ja mille kohta augustis ja septembris küsimusi küsitud, siis nüüdseks on needki ära ostetud. Nt üks parka oli 5 päeva müügis 25 euroga ja iga päevaga lisandus huvilisi, kuni keegi ära ostis.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Sept 2024 11:37 Järelturu rindel on täiesti vaikus, juba mitu kuud pole midagi ostetud.
Tõenäoliselt on müüdavad esemed ostja jaoks liiga krõbeda hinnaga ja seepärast kaalutakse rohkem, kas osta või mitte. Toon näite, kevadel tahtsin üht lastemütsi osta varuks, aga kuna 15 eurot tundus auguga mütsi eest palju maksta, siis sai ilusasti ja põhjendusega allahindlust küsitud, aga ei saanud ja jäigi ostmata. Pool aastat hiljem on müts ikka müügis, järelikult kallis ka teiste jaoks.
Külaline

Vanakraamivanur kirjutas: 17 Sept 2024 09:36 Teate, isegi tasuta asjade turul on praegu vaikne!
Tasuta asjade noolijaid on küll igal ajal olnud ja neist puudust ei tule, pigem tundub, et ajaga on inimestel nahaalsust juurde tulnud. Enam ei küsita ainult riideid, jalatseid, mänguasju, vaid tasuta soovitakse saada ka suuri ja hinnalisemaid esemeid, korralikke ja heas seisukorras mängumajasid, vankreid, voodeid, turvatoole, kiiktoole, puidust liivakaste jne. Sugulaste ja tuttavate käest võib alati uurida, aga võõraste käest täiesti tasuta saamise eeldamine on kuidagi imelik.
Külaline

Mina, kes ma olen osta.ee kasutaja vist juba ca 20a, pean ka mainima, et see platvorm pole juba ammu see, mis kunagi - mul korralike firmade uued riided-jalanõud VÄGA mõistlike hindadega seal kuid müügis ning vaatamiste arv on täiesti nutune ... hea kui 28 päevaga 15 vaatamist kokku saab :( Tavainimesed vist seal enam üldse ei käi. Samas panin sinna ühe maali müüki ja see kogus esimese paari päevaga 50+ vaatamist ... millest võib järeldada, et seal hulguvad vaid mingid sahkerdajad, kes loodavad olematu hinnaga "pärleid" leida :)
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Sept 2024 17:57 Mina, kes ma olen osta.ee kasutaja vist juba ca 20a, pean ka mainima, et see platvorm pole juba ammu see, mis kunagi
Pakun, et Osta ja Okidoki platvormid on pisut ebamugavad või kohmakad kasutamiseks. Ostas ei saa kõiki esemeid kohe osta, vaid tuleb teha pakkumine ja oodata oksjoni lõpuni. Okidoki süsteem tundub uuele kasutajale veel võõram, pole nuppu ostmiseks, vaid saada sõnum või paku oma hind. Tundub, et ka sõnumitele eriti ei reageerita ja ostuprotsess tundub ajakulukas. Marketplaces peab samuti ootama, millal müüja vastab, kas müüdav ese on veel saadaval, teinekord ei reageerita nädal aega ja siis peab veel lootma, et raha müüjale kandes, pole tegemist petturiga. Yagas on kõige lihtsam, logid sisse, näed, kas kaup on saadaval, paned lemmikutesse või ostad kohe, maksad ära ja kui pakk käes, kinnitad ja alles siis saab müüja raha kätte.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Sept 2024 16:23
Külaline kirjutas: 19 Sept 2024 17:57 Mina, kes ma olen osta.ee kasutaja vist juba ca 20a, pean ka mainima, et see platvorm pole juba ammu see, mis kunagi
Pakun, et Osta ja Okidoki platvormid on pisut ebamugavad või kohmakad kasutamiseks. Ostas ei saa kõiki esemeid kohe osta, vaid tuleb teha pakkumine ja oodata oksjoni lõpuni. Okidoki süsteem tundub uuele kasutajale veel võõram, pole nuppu ostmiseks, vaid saada sõnum või paku oma hind. Tundub, et ka sõnumitele eriti ei reageerita ja ostuprotsess tundub ajakulukas. Marketplaces peab samuti ootama, millal müüja vastab, kas müüdav ese on veel saadaval, teinekord ei reageerita nädal aega ja siis peab veel lootma, et raha müüjale kandes, pole tegemist petturiga. Yagas on kõige lihtsam, logid sisse, näed, kas kaup on saadaval, paned lemmikutesse või ostad kohe, maksad ära ja kui pakk käes, kinnitad ja alles siis saab müüja raha kätte.
Mul on okidoki kogemus. Pole ta nii kohmakas midagi. Telefon on olemas ja kel huvi saab kohe helistada ja midagi kokku leppida. Mis nuppu sul ostmiseks vaja on? Võta telefon ja helista. Teiseks võib sõnumi saata. See võtab rohkem aega, sest inimesed ei pruugi kohe vastata. Kiirus=helistamine telefoniga.
Külaline

Anonymous kirjutas: 21 Sept 2024 16:23Ostas ei saa kõiki esemeid kohe osta, vaid tuleb teha pakkumine ja oodata oksjoni lõpuni.
Ostas on täiesti olemas ilma oksjonita müügid. Ning isegi oksjoni korral on tavaliselt “osta kohe” valik olemas.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Sept 2024 16:28
Külaline kirjutas: 21 Sept 2024 16:23
Mul on okidoki kogemus. Pole ta nii kohmakas midagi. Telefon on olemas ja kel huvi saab kohe helistada ja midagi kokku leppida. Mis nuppu sul ostmiseks vaja on? Võta telefon ja helista. Teiseks võib sõnumi saata. See võtab rohkem aega, sest inimesed ei pruugi kohe vastata. Kiirus=helistamine telefoniga.
Kui tegemist pole mõne suurema ja hinnalisema esemega, siis väikeste asjade pärast ei taha küll hakata jahmerdama. Mõni hakkab vene keeles rääkima ja siis seleta, kes olen ja miks helistan, tänan ei. Ostas on nupp, osta kohe, aga Okidokist aru ei saanudki, et nagu ainukesed valikud võta müüjaga ühendust või paku oma hind? Marketplace tuttav ja vahel kasutasin, aga Yaga lemmik.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Sept 2024 16:29
Anonymous kirjutas: 21 Sept 2024 16:23Ostas ei saa kõiki esemeid kohe osta, vaid tuleb teha pakkumine ja oodata oksjoni lõpuni.
Ostas on täiesti olemas ilma oksjonita müügid. Ning isegi oksjoni korral on tavaliselt “osta kohe” valik olemas.
Ostas saab osasid esemeid saab kohe osta, aga mitte kõiki.
Külaline

Anonymous kirjutas: 21 Sept 2024 16:34Kui tegemist pole mõne suurema ja hinnalisema esemega, siis väikeste asjade pärast ei taha küll hakata jahmerdama. Mõni hakkab vene keeles rääkima ja siis seleta, kes olen ja miks helistan, tänan ei.
Keeled suhu ütlen mina. Okidokis on jah palju venekeelset publikut, aga nad ostavad samamoodi. Mul vahet pole, räägin vene, eesti, inglise keeles ja müün oma asja maha. Elu on näidanud, et need kes helistavad, nendega saab kõige kiiremini tehingu tehtud.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Sept 2024 17:57 Mina, kes ma olen osta.ee kasutaja vist juba ca 20a, pean ka mainima, et see platvorm pole juba ammu see, mis kunagi - mul korralike firmade uued riided-jalanõud VÄGA mõistlike hindadega seal kuid müügis ning vaatamiste arv on täiesti nutune ... hea kui 28 päevaga 15 vaatamist kokku saab :( Tavainimesed vist seal enam üldse ei käi.
Võid oma asjad müüki panna Yagasse. Tundub, et seal liigub rohkem rahvast ja näed palju on huvilisi, kes eseme lemmikutesse lisavad. Hea kaup ostetakse kiiresti ära.
Coral
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Coral »

Kevadel on müük küll väga hoogsaks läinud, inimesed vist jahedast kevadest hoolimata ellu ärganud😃
Külaline

Sellised ajavad tõesti kõige rohkem närvi, kelle jaoks broneerid asja ära ja nad ei suvatse teadagi anda, et ei soovi enam seda. Vahepeal läks meil maja ehitusse, siis müüsime igasugust elektroonikat ja mööblit ära. Täielik klassika, et keegi lepib nädala alguses kokku, et soovib nädalavahetusel osta ja pärast pole temast kippu ega kõppu. Viimane selline olukord oli külmkapiga. Mingi tüüp kirjutas ja hiljem helistas, et tahab külmkappi, kas saab ka kohapeale ära tuua. 90 km edasi tagasi, mis see maksma läheks. Mees oli nõus viieka eest kohale ka toimetama. Jõudis kätte pühapäev, mees helistas, millal tulema hakkab, sai vastuseks, et aa, ma juba sain külmkapi mujalt. No kui raske oli kohe sellest teada anda? Hämmastav, millised suhtlemispuudega inimesed, kes ei saa üldse aru, mismoodi müük ja kokkulepped töötavad. Asjad odavalt müügis ka, tahtjaid on rohkem kui ainult sina. Samal päeval tuli kohe järgmine mees ja viis külmkapi ise ära. Kauples natuke hinda alla ja andsime talle veel tasuta asju kauba peale ka.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 11:11 Sellised ajavad tõesti kõige rohkem närvi, kelle jaoks broneerid asja ära ja nad ei suvatse teadagi anda, et ei soovi enam seda. Vahepeal läks meil maja ehitusse, siis müüsime igasugust elektroonikat ja mööblit ära. Täielik klassika, et keegi lepib nädala alguses kokku, et soovib nädalavahetusel osta ja pärast pole temast kippu ega kõppu. Viimane selline olukord oli külmkapiga. Mingi tüüp kirjutas ja hiljem helistas, et tahab külmkappi, kas saab ka kohapeale ära tuua. 90 km edasi tagasi, mis see maksma läheks. Mees oli nõus viieka eest kohale ka toimetama. Jõudis kätte pühapäev, mees helistas, millal tulema hakkab, sai vastuseks, et aa, ma juba sain külmkapi mujalt. No kui raske oli kohe sellest teada anda? Hämmastav, millised suhtlemispuudega inimesed, kes ei saa üldse aru, mismoodi müük ja kokkulepped töötavad. Asjad odavalt müügis ka, tahtjaid on rohkem kui ainult sina. Samal päeval tuli kohe järgmine mees ja viis külmkapi ise ära. Kauples natuke hinda alla ja andsime talle veel tasuta asju kauba peale ka.
Mina ei viitsiks mingite inimestega üldse jahmerdada- tellin igal kevadel konteineri paariks päevaks maja ette ja kõik, mis läheb vahetamisele ja enam ise ei soovi, viskan minema.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 11:14
Guest kirjutas: 06 Mai 2025 11:11 Sellised ajavad tõesti kõige rohkem närvi, kelle jaoks broneerid asja ära ja nad ei suvatse teadagi anda, et ei soovi enam seda. Vahepeal läks meil maja ehitusse, siis müüsime igasugust elektroonikat ja mööblit ära. Täielik klassika, et keegi lepib nädala alguses kokku, et soovib nädalavahetusel osta ja pärast pole temast kippu ega kõppu. Viimane selline olukord oli külmkapiga. Mingi tüüp kirjutas ja hiljem helistas, et tahab külmkappi, kas saab ka kohapeale ära tuua. 90 km edasi tagasi, mis see maksma läheks. Mees oli nõus viieka eest kohale ka toimetama. Jõudis kätte pühapäev, mees helistas, millal tulema hakkab, sai vastuseks, et aa, ma juba sain külmkapi mujalt. No kui raske oli kohe sellest teada anda? Hämmastav, millised suhtlemispuudega inimesed, kes ei saa üldse aru, mismoodi müük ja kokkulepped töötavad. Asjad odavalt müügis ka, tahtjaid on rohkem kui ainult sina. Samal päeval tuli kohe järgmine mees ja viis külmkapi ise ära. Kauples natuke hinda alla ja andsime talle veel tasuta asju kauba peale ka.
Mina ei viitsiks mingite inimestega üldse jahmerdada- tellin igal kevadel konteineri paariks päevaks maja ette ja kõik, mis läheb vahetamisele ja enam ise ei soovi, viskan minema.
See on ikka väga jabur loopida minema korralik elektroonika, mööbel jne. See on väga tubli, et inimesed ei mõtle ainult oma mugavusele, vaid otsivad asjadele uue kodu. Seda tuleks kiita, mitte maha teha.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 11:21
See on ikka väga jabur loopida minema korralik elektroonika, mööbel jne. See on väga tubli, et inimesed ei mõtle ainult oma mugavusele, vaid otsivad asjadele uue kodu. Seda tuleks kiita, mitte maha teha.
Mingite pooletoobistega vaielda, kodus passida, kirjavahetust pidada jne? Nalja teed või?
Külaline

Töökorras ja korralike asju ikka jäätmejaama küll ei vii.
Olen ka ise saanud teiselt ringilt väga korralikke esemeid hea hinnaga, hiljuti nt suure tugeva koera transpordipuuri. Miks inimene peaks selle minema viskama ja mina poest 2-3 korda kallima toote ostma? See suhtlemine ei ole nüüd midagi nii katastroofilist, et peaks meeletuses hakkama asju minema pilduma, mida saaks veel aastaid keegi taaskasutada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], SeaTongue ja 13 külalist