Mehena üksi olles istun pea alati taksojuhi kõrvale.
Viisakusreeglid
-
Külaline
-
Külaline
Appi kui saamatud on inimesed. Mis seals kunsti. Lähed kõnnitee poolt auto tagaistmele ja liigud mööda tagaistet edasi, see ei ole mingi eriline tsirkusetrikk
-
Külaline
No oledki siis ju mats. Pole vaja trügida juhi kõrvale, kui on ka muid kohti.
-
Külaline
Aga istu siis vahekäigu asemel oma istmel, ei pea keegi sinust mööda kõõluma.Külaline kirjutas: ↑22 Sept 2024 19:35Jah on küll ebaviisakas seal kitsas kohas vetsu vahet kõõluda, kui oli enne lendu võimalus ära käia ja mitte vahetult enne väljalendu kahte liitrit sisse kaanida. Ei ole need noored vetsu vahet jooksjad mingite meditsiinilise probleemiga. Enamasti mehed. Naised on selle koha pealt alati ettenägelikumad, käivad vahetult enne pardale minekut ega kaani kõhtu vedelikust punni.Külaline kirjutas: ↑22 Sept 2024 19:25Vetsus käimine on ebaviisakas? Mida veel...Külaline kirjutas: ↑22 Sept 2024 15:51 Lennukis vetsu vahet jooksjad on häirivad. Ma mõtlen lühemaid reisid, maksimum 3 tundi. Kohe kui turvavöö tuli kustub, siis hakkab vetsuralli. Mida pekki sa seal lennujaamas tegid, et vetsus ka ei saanud ära käia. Ja mida sa kaanid liitrite kaupa vedelikku vahetult enne reisi. Lennukile ei joosta nagu trammile, et viis mintsi varem jõuad peatusesse. Peaks nagu leidma see paar minutit enne värva avamist.
Ma käin ka lennukis u. iga tunni-pooleteise järel vetsus näiteks, ongi meditsiiniline probleem ja ootan oppi. Kunagi ei tea ju mis põhjusel kellelgi nii on. Vaevalt, et seal vetsus niisama hängimas käiakse, ju ikka on põhjus siis.
Nagu öeldud, siis keegi ei tea mis probleem kellelgi olla võib. Mul ongi konkreetselt pidamatus peale sünnitust, ei pea selleks vedelikku täis kaanima, et köhatades või naerdes püksi tuleks. Isal on näiteks reisimisel alati kõht lahti, ei tea miks. Loodame, et sinu lennul lasevad siis ennast kõik kollektiivselt täis, on ilmselt mugavam selle odoori sees istuda, peaasi, et liikumisega kedagi ei häiriks.
-
Külaline
Mulle ei meeldi näiteks, et osad inimesed sõidavad pläraki kõrvalteelt peateele ette. Ma saan aru, kui nii tehakse, sest väga palju autosid tuleb ja sa ei saagi ära oodata, millal see joru lõppeb. Aga sõidan igal hommikul Vana-Rannamõisa teel ja sealt kõrvalteedelt on neid küllalt, kes lihtsalt julmalt keeravad ette. Vupsab sealt kuskilt põõsast peateele ette ja väga rahul endaga. Mina pean siis pidurdama. Üldse on osadel liikluses puudu igasugusest viisakusest.
-
Külaline
Hakka siis istuma, see on elementaarne viisakus, et juhi kõrvale ei trügita.
-
Külaline
Tuttav sõidab taksot. Ütleb, et väga vähesed inimesed istuvad ette, koroona ajal kadus see komme ära. Ja et väga ebameeldiv on, kui keegi istub ees. Juhtidele ei pidanud see sugugi meeldima. Nii et kui soovite juhile ebamugavust tekitada, siis istuge ikka ette.
-
Külaline
Kui Tallinna liiklusest rääkida, siis sellest võimegi rääkima jääda. Väga palju on rikkumisi, ebaviisakust jne. Aga ma ütleks seda, et selles Tallinna liikluskorralduse virvarris on inimesed isegi veel normaalsed. Postide rägastik, kuskil on jälle üks rida kinni pandud, mõni bussirada on kärule, buss sinna ei mahu, nt Estonia poolt Vabaduse väljakule tulles ja Kaarli kiriku kõrval, buss bussirajale ei mahu, milleks seda üldse vaja on. Paldiski ja Toompuiestee ristmik, punasekirju, üks reakene on autodele ka veel jäetud, enne kui pöörata saad, pead kõigile teed andma jne. Mul ei ole jalgrattaga liikumise vastu mitte midagi, aga selline soperdis ajab nii vihale. Lisaks, neil rattateedel sõidab päriselt väga vähe rattureid.Külaline kirjutas: ↑22 Sept 2024 22:02 Mulle ei meeldi näiteks, et osad inimesed sõidavad pläraki kõrvalteelt peateele ette. Ma saan aru, kui nii tehakse, sest väga palju autosid tuleb ja sa ei saagi ära oodata, millal see joru lõppeb. Aga sõidan igal hommikul Vana-Rannamõisa teel ja sealt kõrvalteedelt on neid küllalt, kes lihtsalt julmalt keeravad ette. Vupsab sealt kuskilt põõsast peateele ette ja väga rahul endaga. Mina pean siis pidurdama. Üldse on osadel liikluses puudu igasugusest viisakusest.
-
Külaline
Hmm ok. Hea siis teada. Ma ka sel juhul mats mis mats, kui üksi taksoga sõidanKülaline kirjutas: ↑22 Sept 2024 22:09Tuttav sõidab taksot. Ütleb, et väga vähesed inimesed istuvad ette, koroona ajal kadus see komme ära. Ja et väga ebameeldiv on, kui keegi istub ees. Juhtidele ei pidanud see sugugi meeldima. Nii et kui soovite juhile ebamugavust tekitada, siis istuge ikka ette.
Kuigi ma sõidan taksoga üliharva, siis enam nii ei tee.
Aga tekkis küsimus, et miks ebamugav on?
-
Külaline
Kui ise poleks näinud, ega siis ei usuks ka. See juhtus muidugi mitu aastat tagasi, aga sellegipoolest on häiriv, milliseid kasvatamatuid inimesi meie ümber liigub.Külaline kirjutas: ↑22 Sept 2024 16:23Ei ole võimalik....kas päriselt on sellised asjad juhtunud!!!! Ei arva muidugi, et valetad, lihtsalt ei suuda uskuda.Külaline kirjutas: ↑22 Sept 2024 15:40 Ega jah. Vanemad ees, titt järel. Kunagi Perekoolist lugesin, kuidas keegi nägi, kuidas ema andis poes oma väikesele lapsele kohukese ja pärast pühkis lapse šokolaadised käed sealsamas poes müügil olevasse käterätikusse puhtaks. See jäeti siis mustana letile vedelema. Imestasin veel, et no on ikka inimesi.
Paar päeva hiljem olin Järve Selveris sarnase intsidendi tunnistajaks, kus ema andis lapsele mahla, mille eest polnud veel makstud. Laps aga ajas selle omale riietele, mispeale see emme kõndis salfakate riiuli juurde, avas ühe paki, pühkis lapse jope puhtaks ja siirdus minekule. Avatud salfakapakk jäi muidugi riiulile lebama.
-
Külaline
Pimedal ajal on turvalisuse mõttes üksik mees esiistmel juhi jaoks parem variant. Mingis filmis, äkki Punane elavhõbe, istusid kaks retsi tagaistmele ja varsti oli taksojuhil traat ümber kaela...kirdõkk nagu öeldakse.Anonymous kirjutas: ↑22 Sept 2024 22:09Tuttav sõidab taksot. Ütleb, et väga vähesed inimesed istuvad ette, koroona ajal kadus see komme ära. Ja et väga ebameeldiv on, kui keegi istub ees. Juhtidele ei pidanud see sugugi meeldima. Nii et kui soovite juhile ebamugavust tekitada, siis istuge ikka ette.
-
Külaline
Turvalisuse mõttes on taksojuhi amet üleüldse koguaeg ohus. Politseiauto variant oleks vist ainuke lahendusKülaline kirjutas: ↑22 Sept 2024 22:55Pimedal ajal on turvalisuse mõttes üksik mees esiistmel juhi jaoks parem variant. Mingis filmis, äkki Punane elavhõbe, istusid kaks retsi tagaistmele ja varsti oli taksojuhil traat ümber kaela...kirdõkk nagu öeldakse.Anonymous kirjutas: ↑22 Sept 2024 22:09Tuttav sõidab taksot. Ütleb, et väga vähesed inimesed istuvad ette, koroona ajal kadus see komme ära. Ja et väga ebameeldiv on, kui keegi istub ees. Juhtidele ei pidanud see sugugi meeldima. Nii et kui soovite juhile ebamugavust tekitada, siis istuge ikka ette.
Eraldusklaas/võre tagaistmega. Või siis sõidab oma kaitsekuubikus.
-
Külaline
Pole kuulnudki, et see miski viisakus on. Miks see juhtidele ei meeldi?Külaline kirjutas: ↑22 Sept 2024 22:08 Hakka siis istuma, see on elementaarne viisakus, et juhi kõrvale ei trügita.
Pigem reisijale ei meeldi, kui miski nakatunud juht on.
-
Külaline
See on selline kirjutamata viisakusreegel. Neid on ju veel
Nagu näiteks see, et oled ülekäiguraja juures, näed eemalt, et tuleb üks auto ja siis on tükk tühja maad. Sel juhul sa ei lähe ülekäigurajale nii lähedale, et see auto peaks aind mööda laskma, vaid ootad eemal. See pole keelatud, aga ometi üks elementaarseid teistest hoolimise viise.
Kui juba ülekäigurajal oled, siis ületad selle kiiresti, mitte ei lase oma alles käima hakanud lapsel seal samme õppida ega ei vahi lihtsalt ringi, vaid liigudki kiirelt.
-
Külaline
Olen juba teises töökohas, kus avastan järgmist. Sõites suure töötajate liftiga, pead liftis olles enne uste avanemist seisma "nina vastu ust", vastasel juhul ründab venelaste parv kohe sisse.
Täiesti jube. Mõistust pole siis endal arvestamaks, et liftis võib olla inimesi, kes väljuda soovivad.
Täiesti jube. Mõistust pole siis endal arvestamaks, et liftis võib olla inimesi, kes väljuda soovivad.
-
Külaline
Jah, see on ju ka elementaarne, et liftist, bussist, poest lastakse kõigepealt inimesed välja ja alles siis astud sisse.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 08:54 Olen juba teises töökohas, kus avastan järgmist. Sõites suure töötajate liftiga, pead liftis olles enne uste avanemist seisma "nina vastu ust", vastasel juhul ründab venelaste parv kohe sisse.
-
Külaline
Minu kodus õpetas ema mulle maast madalast siin nimetatud viisakusreegleid. Põhilised, mida ta iga päev järjekindlalt minule kordas: süües ei luristata, suu lahti ei sööda, jõllitada ei ole ilus ja teise inimese jutule vahele ei segata!
Ja ometi on just tema enese juures täpselt needsamad asjad suurimaks proovikiviks. Eriti see tema teiste inimeste jutule vahelerääkimise komme. Enamasti räägib ta vahele alati, juba esimese lause esimese sõna peale. See vahelerääkimine häirib nii jubedalt, et sel põhjusel olen temaga juba peaaegu loobunud suhtlemast. Tähendab, lihtsalt istun ja vaikin, kuni tema oma monoloogi laseb. Ja kui pärast peaks selguma, et ema ei teadnud mingit seika ja hakkab mind süüdistama, et miks ma talle ei rääkinud, siis vaikin edasi. Sest ta lihtsalt ei anna mulle niigi palju võimalust, et öelda: "Ma ei saanud sulle seda asja rääkida, sest sa räägid ju vahele."
Vahelerääkimine tundub olevat üks oma üleoleku näitamise vorme, selline leebemat sorti vaimne vägivald. Sellega justkui antakse mõista: sinu jutt ei ole nii oluline kui minu oma. Reeglina vahelerääkijad ise on suured heietajad, keda põrmugi ei huvita, kas nende jutustamine teistele ka miskit annab.
Ja ometi on just tema enese juures täpselt needsamad asjad suurimaks proovikiviks. Eriti see tema teiste inimeste jutule vahelerääkimise komme. Enamasti räägib ta vahele alati, juba esimese lause esimese sõna peale. See vahelerääkimine häirib nii jubedalt, et sel põhjusel olen temaga juba peaaegu loobunud suhtlemast. Tähendab, lihtsalt istun ja vaikin, kuni tema oma monoloogi laseb. Ja kui pärast peaks selguma, et ema ei teadnud mingit seika ja hakkab mind süüdistama, et miks ma talle ei rääkinud, siis vaikin edasi. Sest ta lihtsalt ei anna mulle niigi palju võimalust, et öelda: "Ma ei saanud sulle seda asja rääkida, sest sa räägid ju vahele."
Vahelerääkimine tundub olevat üks oma üleoleku näitamise vorme, selline leebemat sorti vaimne vägivald. Sellega justkui antakse mõista: sinu jutt ei ole nii oluline kui minu oma. Reeglina vahelerääkijad ise on suured heietajad, keda põrmugi ei huvita, kas nende jutustamine teistele ka miskit annab.
-
Külaline
Ossitar, mees samasugune siis, kui peer on "humoorikas".Külaline kirjutas: ↑22 Sept 2024 16:19 Naisterahvas. Pole kõhutuule laskmises miskit nilbet. Humoorikas.
-
Külaline
Ega sina vist kunagi ei puuksuta ja pask ei haise ka?
-
Külaline
Kui ise poleks näinud, ega siis ei usuks ka. See juhtus muidugi mitu aastat tagasi, aga sellegipoolest on häiriv, milliseid kasvatamatuid inimesi meie ümber liigub.Külaline kirjutas: ↑22 Sept 2024 22:48 Ei ole võimalik....kas päriselt on sellised asjad juhtunud!!!! Ei arva muidugi, et valetad, lihtsalt ei suuda uskuda.
[/quote]
Neid pooleldi söödud saiu, külmikust väljavõetud ja kuskile riiete vahele sustaud jäätiseid jnejne on ikka näha küll suuremates ostukeskustes vahel. Seakari. "Aga see on poe oma, kui siia jätan ja sellega välja ei jaluta, siis pole varas, kuigi söön ära ja kauba rikun!"
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot], Tolmukübe ja 6 külalist