Viisakusreeglid

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 22 Sept 2024 22:09
Külaline kirjutas: 22 Sept 2024 20:55
Külaline kirjutas: 22 Sept 2024 20:27
Ette istutakse ainult sellepärast kui auto on juba täis, mitte kunagi muidu.
Alati olen ette istunud üksi sõites. Mitte kunagi ei istu taha kui olen üksi.
Tuttav sõidab taksot. Ütleb, et väga vähesed inimesed istuvad ette, koroona ajal kadus see komme ära. Ja et väga ebameeldiv on, kui keegi istub ees. Juhtidele ei pidanud see sugugi meeldima. Nii et kui soovite juhile ebamugavust tekitada, siis istuge ikka ette.
Kliendid istuvad taksos TAGA! Kui just rohkem rahvast ja keegi peab ette istuma, see ok. Jeerum, see on juba mingi pool sajandit nii olnud, ikka ei teata.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Sept 2024 14:07 Millised viisakusreeglid on teile kodust kaasa antud ja mida siiani peate oluliseks. Natuke ajendas teemat tegema teietamine, saan aru, et osades kodudes seda vist ei peetud oluliseks. Ma ei mõtlegi tavalisi asju, nagu nina nokkimine ja luristamine ja suu lahti haigutamine/söömine. Muid huvitavaid, võib-olla pole mõnest kuulnudki.
Mind näiteks häirib (kuna mulle on lapsest saadik teisiti õpetatud), et nt taksosse minnes läheb mees tänava poolt sisse. Nüüd näen täiesti teistsugust pilti mõnikord, mees ründab kõnniteepoolsest uksest sisse, juba lösutab autos, naine ootab ikka veel, et buss ja autod mööduks, et ta saaks ka sisse.
Autos küünte viilimne ja juuste kammimine oli ka taunitav, võõras autos mitte kunagi.
Lisaks peaks mees ka kõndima tämana pool ja trepist ees üles minema.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 17:30
Külaline kirjutas: 22 Sept 2024 14:07 Millised viisakusreeglid on teile kodust kaasa antud ja mida siiani peate oluliseks. Natuke ajendas teemat tegema teietamine, saan aru, et osades kodudes seda vist ei peetud oluliseks. Ma ei mõtlegi tavalisi asju, nagu nina nokkimine ja luristamine ja suu lahti haigutamine/söömine. Muid huvitavaid, võib-olla pole mõnest kuulnudki.
Mind näiteks häirib (kuna mulle on lapsest saadik teisiti õpetatud), et nt taksosse minnes läheb mees tänava poolt sisse. Nüüd näen täiesti teistsugust pilti mõnikord, mees ründab kõnniteepoolsest uksest sisse, juba lösutab autos, naine ootab ikka veel, et buss ja autod mööduks, et ta saaks ka sisse.
Autos küünte viilimne ja juuste kammimine oli ka taunitav, võõras autos mitte kunagi.
Lisaks peaks mees ka kõndima tämana pool ja trepist ees üles minema.
See viimane ei vasta tõele. Vadtik targutis
meri2
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas meri2 »

Külaline kirjutas: 22 Sept 2024 15:08
Nina mitte nokkimine, haigutades käe suu ette panemine ja lahtise suuga mitte söömine on tõesti elementaarsed asjad, mida igaüks võiks teada.

Väga häirib, kui lähedasele külla minnes ta omal küüneviili välja võtab. Vahet pole, kas diivanil istudes või kohvilaua taga, teda ei huvita ja ta kukub tihtipeale oma küüsi viilima. Kõva häälega peeretamine on jube. Röhitsemine samuti, aga tundub, et mõnedele on see õllejoomise normaalne osa...
Igasugune enesekorrastamine, ka kammimine ja meikimine sobib avalikus kohas vaid tualettruumi.
Külaline

meri2 kirjutas: 23 Sept 2024 17:39
Nina mitte nokkimine, haigutades käe suu ette panemine ja lahtise suuga mitte söömine on tõesti elementaarsed asjad, mida igaüks võiks teada.

Väga häirib, kui lähedasele külla minnes ta omal küüneviili välja võtab. Vahet pole, kas diivanil istudes või kohvilaua taga, teda ei huvita ja ta kukub tihtipeale oma küüsi viilima. Kõva häälega peeretamine on jube. Röhitsemine samuti, aga tundub, et mõnedele on see õllejoomise normaalne osa...
Igasugune enesekorrastamine, ka kammimine ja meikimine sobib avalikus kohas vaid tualettruumi.
Iuu kuskil ligases lögases kusehaisuses peldikus hakkan meiki tegema ja kammima? Fakk nõu
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Sept 2024 15:40
No halloo, naised ja mehed on võrdsed, saa üle oma iganditest.
Minu jaoks on härrasmehena käituvad mehed seksikad.
meri2
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas meri2 »

Külaline kirjutas: 22 Sept 2024 15:51 Lennukis vetsu vahet jooksjad on häirivad. Ma mõtlen lühemaid reisid, maksimum 3 tundi. Kohe kui turvavöö tuli kustub, siis hakkab vetsuralli. Mida pekki sa seal lennujaamas tegid, et vetsus ka ei saanud ära käia. Ja mida sa kaanid liitrite kaupa vedelikku vahetult enne reisi. Lennukile ei joosta nagu trammile, et viis mintsi varem jõuad peatusesse. Peaks nagu leidma see paar minutit enne värva avamist.
Lisaks on see ohtlik, tegelikult peaks turvavö ökogu aeg kinni olema (õhuaugud).
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 17:41
meri2 kirjutas: 23 Sept 2024 17:39

Iuu kuskil ligases lögases kusehaisuses peldikus hakkan meiki tegema ja kammima? Fakk nõu
Miks sellistes peaksid käima.
Külaline

meri2 kirjutas: 23 Sept 2024 17:46
Külaline kirjutas: 22 Sept 2024 15:51 Lennukis vetsu vahet jooksjad on häirivad. Ma mõtlen lühemaid reisid, maksimum 3 tundi. Kohe kui turvavöö tuli kustub, siis hakkab vetsuralli. Mida pekki sa seal lennujaamas tegid, et vetsus ka ei saanud ära käia. Ja mida sa kaanid liitrite kaupa vedelikku vahetult enne reisi. Lennukile ei joosta nagu trammile, et viis mintsi varem jõuad peatusesse. Peaks nagu leidma see paar minutit enne värva avamist.
Lisaks on see ohtlik, tegelikult peaks turvavö ökogu aeg kinni olema (õhuaugud).
Mu laps oli näiteks selline. Tal oli meeletu lennuhirm. Pissihäda tekkis juba ootesaalis, muidugi käis ära. Korduvalt. Ja lennukis läks veel hullemaks. Kohe oli vaja minna. Üldse ei sõltunud joomisest ega enne ära käimisest. Ja temast saadi aru, lubati vetsu minna ka ruleerimise ajal, kui vetsud on veel kinni.
Kui lennuk oli juba õhus, hirm kadus.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 10:47 Postitus on kustutatud
Mina ei ole oma lastest midagi rääkinud, sina arvustad teiste kasvatusmeetodeid. Tulles tagasi teemasse - viisakas on sellised arvamusavaldused endale hoida.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 11:08
Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 10:49
Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 10:47

Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Sa räägid siis minuga ilmselt. Mina kirjutasin oma lapsest, kes lendamist kartis ja muudkui vetsus käis.
Väga vabandan, aga su fantaasia lendab liiga suurelt, ei tasu asju välja mõelda.
Esiteks, see laps ei lennanud puhkusele. Teiseks, ta oli selleks ajaks 15, kui esimest korda oli sunnitud lendama. Tema omal vabal tahtel läks vahetusõpilaseks.
Sinnani me ei viinud teda kordagi lennukisse. Kulus umbes kümmekond lendu (võistlusreisid), et ärevus üle läheks ja keha enam nii paaniliselt ei reageeriks, et kogu aeg vetsu vaja.
Külaline

ka kolmetunnisel reisil on väga soovituslik ennast liigutada, ringi jalutada, sirutada. Mina olen kindlasti see tüütus, kes "vetsu vahet saalib". Tegelikult jalutan vahel niisama, a kes seda teab. Võtan vahekäigupoolse istekoha.
Lisaks muidugi tõesti on mõnel ärevusest pissihäda, ega sellepärast pea reisimata jätma.

Elementaarne viisakus on mulle see, et teine lastakse enne uksest sisse, ei trügita, bussis lastakse väljujad enne välja, pakutakse väetimale istet, aidatakse käruga/ratastooliga liiklejaid, tõuksi ei pargita nii et teisi segab. Kinos-teatris-kontserdil EI piiluta telefoni (kohutavalt segab see valgus) ega krõbistata.
Külaline

Ühistranspordis käitumise reeglid on mulle maast madalast selgeks tehtud, aga miskipärast vanemad inimesed ise pole nagu üldse kuulnud neid. Eriti see trügimine. Lihtsalt ei suudeta enne lasta väljuda, kui peale trügitakse. Lapsena ma mitmel korral ei saanud õiges peatuses väljuda, sest parv trügis sisse ja uksed sulgusid enne, kui mina sealt inimeste vahelt maha sain. Nüüd täiskasvanuna ütlen ise, et laske väljuda inimestel, kuhu kiiret.
Teine asi on see istme pakkumine. Näen jaburalt tihti olukordi, kus bussis on vabu istmeid küll, aga on vaja minna kohe nimme lähima lapseni ja kamandada teda püsti, vahel ka lausa nõmetsedes ("kas sa pole kuulnud, et vanematele istet pakutakse?"). Ükskord üks poiss seisis enda eest ja ütles, et tema ees on ka vaba koht. Tema sai veel eriti riielda, sest väidetavalt "ülbitses ka veel". Tema kaitseks õnneks astus mingi mees välja. Pakkus mutile enda kohta, aga mutike pobises ja istus poisi ette vabale kohale. Muidugi on ka neid ülbitsevaid lapsi bussides, kes tulevad sind pikali joostes peale ja istuvad kähku vabale kohale ja väljuvad 1-2 peatust hiljem.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 12:56
Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 11:10 Laps kardab kooli, ämblikke, vihma. Ehitame mulli ümber?
Hirmudega peab tegelema. Mina käin samuti enne lennureisi 1000 korda vetsus ärevuse tõttu, see ei tähenda seda et ma minna ei tahaks puhkusereisile.

Te peaks tõsiselt hakkama oma hirmudega tegelema, see on haiglaslik. Laps kardab kooli, mis tal sel juhul viga on????
Lapsed siia foorumisse lastud? Aru ei saanud need olid hüpoteetilised hirmud.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 10:51
Mina ei ole oma lastest midagi rääkinud, sina arvustad teiste kasvatusmeetodeid. Tulles tagasi teemasse - viisakas on sellised arvamusavaldused endale hoida.
Arvestades kasvatamatute laste hulka meie ühiskonnas, võib arvata, et paljude kasvatusmeetodid ei toimi või neid pole olemaski.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 13:17
Külaline kirjutas: 24 Sept 2024 10:51
Arvestades kasvatamatute laste hulka meie ühiskonnas, võib arvata, et paljude kasvatusmeetodid ei toimi või neid pole olemaski.

Noortekambad järjest rohkem laamendavad eri linnades. Osad kindlasti nende võsukesed, keda titest peale on kõikjale kaasa veetud ja ette-taha kummardatud ning ainult ja ainult õigust igal pool antud.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Sept 2024 14:07 Autos küünte viilimne ja juuste kammimine oli ka taunitav, võõras autos mitte kunagi.
Hiljuti oli rongis üks mimm, kes mingil põhjusel otsustas oma jõledaid pikki neoonroosasid geelküüsi viilima hakata. See heli... fuuuuu... Ma polnud päris kõrvalistujate seas, vaid üle vahekäigu ja sealgi võttis vastikusest õlgu võdistama. Pärast raputas ja kloppis oma riideid sellest tolmust ja sodist, ehk siis reaalsuses selle si-- kõik kaasreisijate peale ja rongi laiali. Pehmed istmed...
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Sept 2024 21:27
Anonymous kirjutas: 22 Sept 2024 20:55Alati olen ette istunud üksi sõites. Mitte kunagi ei istu taha kui olen üksi.
Mehena üksi olles istun pea alati taksojuhi kõrvale.
Mis seal vahet on mis soost sa oled.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Sept 2024 22:21
Külaline kirjutas: 22 Sept 2024 22:09
Külaline kirjutas: 22 Sept 2024 20:55
Alati olen ette istunud üksi sõites. Mitte kunagi ei istu taha kui olen üksi.
Tuttav sõidab taksot. Ütleb, et väga vähesed inimesed istuvad ette, koroona ajal kadus see komme ära. Ja et väga ebameeldiv on, kui keegi istub ees. Juhtidele ei pidanud see sugugi meeldima. Nii et kui soovite juhile ebamugavust tekitada, siis istuge ikka ette.
Hmm ok. Hea siis teada. Ma ka sel juhul mats mis mats, kui üksi taksoga sõidan 😬
Kuigi ma sõidan taksoga üliharva, siis enam nii ei tee.
Aga tekkis küsimus, et miks ebamugav on?
Usu sa jah mida mingi foorumlane siia kirjutab.
Juhina mina küll selle tuttava seisukohta ei jaga. Talle ehk ei meeldi rool ja liiklusreeglid ka.
Külaline

Inimesed, kes lähevad a la Prisma, Rimi väravatest sisse ja siis jäävad seisma, justkui oleks kogemata sinna sattunud. Astu 2 sammu kõrvale ja mõtle seal oma sügavaid mõtteid
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist