Pulmad
-
Külaline
Paraku nii on, et külalised kutsutakse selleks, et nad ümbrikuid tooks ja see nõudmine on kutsel kirjas. Seega mida odavamalt sa nad ära toitlustad, seda kasumlikum pulm. Paar küpsist, odav vahuvein ja pakaa.
-
Nell
Ei, õnnitlejad EI pidanud toome lilli ega kingitust ega ümbrikut kupüüridega. Sõbrad-tuttavad-kaugemad sugulased lihtsalt said soovi korral osaleda tseremoonial ning noorpaari õnnitleda. See ei olnud kohustus vaid võimalus. Ja hiljem siis armas olemine lähemas pereringis. Pulmapidu ei pea olema tingimata mõisas ja sadadele külalistele, saab ka teistmoodi.Külaline kirjutas: ↑22 Sept 2024 00:38Ja kas need tunnikeseks šampust jooma kutsutud pidid ikka tooma kingituse "mis mahuks ümbrikusse" või teatati neile lihtsalt konto, kuhu "reisifondi" raha kanda?Külaline kirjutas: ↑21 Sept 2024 23:44Mis seal siis nii hirmus armsat oli? Tund aega miskis X kohvikus? Ja klaas šampanjat keset päeva. Isegi midagi süüa ei antud?Nell kirjutas: ↑21 Sept 2024 21:26 Käisin pulmas, kus registreerimisele olid ootatud kõik soovijad. Pärast registreerimist Perekonnaseisuameti kõrval asuvas kohvikus said kõik soovijad pruutpaari õnnitleda ning šampanjaklaase kokku lüüa. Nii tunnike oli selleks arvesatud. Sealt edasi läks pruutpaar koos vanemate, vanavanemate ja õdede-vendadega restorani. Seal siis õhtusöök, tänukingid vanematele, mõned armsad kõned ja kingid. Peale õhtusööki läks pruutpaar hotelli pulmaööd veetma.
Hästi armas üritus oli. Soovijad said tseremoonial olla ja õnnitleda aga peamine "pidu" oli vaid lähemale ringile.
-
Külaline
Muidugi ei pea pulm alati suurejooneline olema. Aga kui te olete materiaalselt kindlustatud ja soovite kõige paremaid lähedasi tunnistajateks, siis tasub see ka kutsele kuidagi vaimukalt kirja panna, et nad ei pea andameid tooma. Lille toomine on viisakas ja pole vaja keelata nagu krematooriumi matustel - pärgi ärge tooge. Aga kingituste ja ümbrikute toomise saab küll ära keelata.
-
Sadullajeva
Milleks seda vaja keelata? Ümbrikus raha kulub noorpaarile marjaks ära.
-
Külaline
Registreerimisel ei saanud siis soovijad ära õnnitleda või?Nell kirjutas: ↑21 Sept 2024 21:26 Käisin pulmas, kus registreerimisele olid ootatud kõik soovijad. Pärast registreerimist Perekonnaseisuameti kõrval asuvas kohvikus said kõik soovijad pruutpaari õnnitleda ning šampanjaklaase kokku lüüa. Nii tunnike oli selleks arvesatud. Sealt edasi läks pruutpaar koos vanemate, vanavanemate ja õdede-vendadega restorani. Seal siis õhtusöök, tänukingid vanematele, mõned armsad kõned ja kingid. Peale õhtusööki läks pruutpaar hotelli pulmaööd veetma.
Hästi armas üritus oli. Soovijad said tseremoonial olla ja õnnitleda aga peamine "pidu" oli vaid lähemale ringile.
-
Külaline
Sest kerjamine pole ilus. Tänapäeval ei abielluta nii väga noorelt ja puupaljalt. Kui sul on rikkad sugulased, las siis tassivad, aga kui tavalised inimesed, kes peost suhu elavad, miks nad sinu sponsorid olema peavad, et mingi jorsiga ära abiellusid?
-
Külaline
Olin kord ka ühes pulmas, kus õnnepalee püstijalakohvikus oli üks pudel šampust ja kilo viinamarju. Külalisi oli pruut kutsunud 30. Põhiline pulmade ettevalmistus seisnes selles, et pruut koostas kinginimekirja, kuhu siis igaüks pidi juurde kirjutama, et tema annab lubaduse tuua see või too asi. Lisaks suhtles ta väga aktiivselt meilide ja sõnumite ja telefoni teel, jagades õpetusi, mis värvi ja mis firma oma igaühe kingitus olema peab. Üks pidi tooma mikrolaineahju, teine veekeetja, kolmas pottide komplekti, neljas võileivagrilli jne. Pärast pulmi oli põhiline jututeema tal see, et pottide komplekti tooja polnud toonud õigeid potte - tema tahtis klaaskaantega, aga toodi tavalised 
-
Külaline
Päriselt? Sellise pulma puhul võtaks koduaiast kimbu lilli ja kõik. Olege õnnelikud, et ma üldse teie peale oma aega raiskan.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 09:37 Olin kord ka ühes pulmas, kus õnnepalee püstijalakohvikus oli üks pudel šampust ja kilo viinamarju. Külalisi oli pruut kutsunud 30. Põhiline pulmade ettevalmistus seisnes selles, et pruut koostas kinginimekirja, kuhu siis igaüks pidi juurde kirjutama, et tema annab lubaduse tuua see või too asi. Lisaks suhtles ta väga aktiivselt meilide ja sõnumite ja telefoni teel, jagades õpetusi, mis värvi ja mis firma oma igaühe kingitus olema peab. Üks pidi tooma mikrolaineahju, teine veekeetja, kolmas pottide komplekti, neljas võileivagrilli jne. Pärast pulmi oli põhiline jututeema tal see, et pottide komplekti tooja polnud toonud õigeid potte - tema tahtis klaaskaantega, aga toodi tavalised![]()
-
Külaline
Normaalne mitte+käitumisreeglite-vaakumis kasvanud täiskasvanu teab vast ise ka, et pulma kimpe ei tassita- pulmas on kimp pruudikimp. Aga vabalt võib kirjutada kuidagi omas vormis, et lilli ja kingitusi pole vaja tuua. Paljudel tekib muidugi suur vaev, et kuidas ma ikka lähennüüd..., mõnele tuleb alternatiiv välja pakkuda, et annetagu kassidele vms.Külaline kirjutas: ↑22 Sept 2024 14:28 Muidugi ei pea pulm alati suurejooneline olema. Aga kui te olete materiaalselt kindlustatud ja soovite kõige paremaid lähedasi tunnistajateks, siis tasub see ka kutsele kuidagi vaimukalt kirja panna, et nad ei pea andameid tooma. Lille toomine on viisakas ja pole vaja keelata nagu krematooriumi matustel - pärgi ärge tooge. Aga kingituste ja ümbrikute toomise saab küll ära keelata.
-
Külaline
No kellele raha ära ei kuluks, aga tänapäeval ei abiellu kaks purupaljast noort, kellele on vaja 5 triikrauda ja voodipesu pulmadeks "kulub marjaks ära".Külaline kirjutas: ↑22 Sept 2024 19:22 Milleks seda vaja keelata? Ümbrikus raha kulub noorpaarile marjaks ära.
-
Külaline
Külaline toob, mida ise soovib, aga normaalne paar, kes tuleb ise toime kirjutab, et ei soovi kingitusi ja ümbrikuid, oleme kindlustatud. See ei ole mingi seadusest tulenev kohustus, millest ei anna mööda hiilida. Tooge mulle pappi, sest ma abiellun. See abielu tõenäoliselt pikalt tänapäeval ei kesta. Tahate pidu panna, siis laske käia, aga teised ei pea sellepärast, et teie tahate pidu panna, teile sponsoriks olema.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 14:48No kellele raha ära ei kuluks, aga tänapäeval ei abiellu kaks purupaljast noort, kellele on vaja 5 triikrauda ja voodipesu pulmadeks "kulub marjaks ära".Külaline kirjutas: ↑22 Sept 2024 19:22 Milleks seda vaja keelata? Ümbrikus raha kulub noorpaarile marjaks ära.
-
Külaline
Mida sa trollid igas teemas. Obvious bullshit ju. Sünnipäevale lähen ka nii, et söön kõhu sünnipäevalapse kulul täis ja tänutäheks lahkudes lasen käraka peeru? Koid ei olegi pidudele oodatudKülaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 17:11Külaline toob, mida ise soovib, aga normaalne paar, kes tuleb ise toime kirjutab, et ei soovi kingitusi ja ümbrikuid, oleme kindlustatud. See ei ole mingi seadusest tulenev kohustus, millest ei anna mööda hiilida. Tooge mulle pappi, sest ma abiellun. See abielu tõenäoliselt pikalt tänapäeval ei kesta. Tahate pidu panna, siis laske käia, aga teised ei pea sellepärast, et teie tahate pidu panna, teile sponsoriks olema.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 14:48No kellele raha ära ei kuluks, aga tänapäeval ei abiellu kaks purupaljast noort, kellele on vaja 5 triikrauda ja voodipesu pulmadeks "kulub marjaks ära".Külaline kirjutas: ↑22 Sept 2024 19:22 Milleks seda vaja keelata? Ümbrikus raha kulub noorpaarile marjaks ära.
-
Külaline
Ega koid pole ka pidusid korraldama oodatud.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 17:13Mida sa trollid igas teemas. Obvious bullshit ju. Sünnipäevale lähen ka nii, et söön kõhu sünnipäevalapse kulul täis ja tänutäheks lahkudes lasen käraka peeru? Koid ei olegi pidudele oodatudKülaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 17:11Külaline toob, mida ise soovib, aga normaalne paar, kes tuleb ise toime kirjutab, et ei soovi kingitusi ja ümbrikuid, oleme kindlustatud. See ei ole mingi seadusest tulenev kohustus, millest ei anna mööda hiilida. Tooge mulle pappi, sest ma abiellun. See abielu tõenäoliselt pikalt tänapäeval ei kesta. Tahate pidu panna, siis laske käia, aga teised ei pea sellepärast, et teie tahate pidu panna, teile sponsoriks olema.Külaline kirjutas: ↑23 Sept 2024 14:48
No kellele raha ära ei kuluks, aga tänapäeval ei abiellu kaks purupaljast noort, kellele on vaja 5 triikrauda ja voodipesu pulmadeks "kulub marjaks ära".
-
Külaline
Palun, harige nüüd matsi käitumisreeglite osas. Mida tohib siis? Lilli ei tohi, ümbrik on kerjamine. Kinginimekiri nagu nt angloameerika maades kombeks, ka ei sobi nagu näha, see tundub eestlasele lausa häbematus. Kuidas siis viisakas korraliku lastetoaga inimene tänapäeval Eestis pulma läheb?
-
Külaline
Jumal sinuga, lase edasi oma kingi- ja rahanõudmistega. Eks iga kutsutu teab, mida teha. Kui ikka kellegi jaoks saab hea maitse piir ületatud, eks tal on ju võimalus vastata sellele n-ö jalgadega ehk siis maailmatähtsa sündmuse vahelejätmisega.Külaline kirjutas: ↑24 Sept 2024 03:08 Palun, harige nüüd matsi käitumisreeglite osas. Mida tohib siis? Lilli ei tohi, ümbrik on kerjamine. Kinginimekiri nagu nt angloameerika maades kombeks, ka ei sobi nagu näha, see tundub eestlasele lausa häbematus. Kuidas siis viisakas korraliku lastetoaga inimene tänapäeval Eestis pulma läheb?
-
Külaline
Nagu ikka tavalisse pulma mindakse.Külaline kirjutas: ↑24 Sept 2024 03:08 Palun, harige nüüd matsi käitumisreeglite osas. Mida tohib siis? Lilli ei tohi, ümbrik on kerjamine. Kinginimekiri nagu nt angloameerika maades kombeks, ka ei sobi nagu näha, see tundub eestlasele lausa häbematus. Kuidas siis viisakas korraliku lastetoaga inimene tänapäeval Eestis pulma läheb?
Või sa oled elu jooksul käinud ainult sellistes pulmades ja tähtpäevade tähistamisel, kus eelnevalt esitatakse kirjalik nõudmine raha kinkimise või konkreetse kingi kohta?
-
Külaline
Kuidas siis minnakse tavalisse pulma?
Mul on küll hea meel, kui saab lihtsalt rahaga piirduda või saan nimekirjast midagi soovitut valida.
Mu oma pulmast on mitu kasutut kodumasinat seismas ja vanematele pulmadeks kingutud kaks serviisi seisavad ka kastiga pööningul.
Mul on küll hea meel, kui saab lihtsalt rahaga piirduda või saan nimekirjast midagi soovitut valida.
Mu oma pulmast on mitu kasutut kodumasinat seismas ja vanematele pulmadeks kingutud kaks serviisi seisavad ka kastiga pööningul.
-
Külaline
TrääädžediiiiiKülaline kirjutas: ↑24 Sept 2024 13:39 Kuidas siis minnakse tavalisse pulma?
Nimekiri iseenesest on normaalne, raha küsimine selline kaheldav, aga seda on võimalik siiski teha ka nii, et ebameeldivat maitset suhu ei jääks. Aga vastutasuks võiks ka pakkuda ka midagi rohkem kui pähklid ja odav šampus. Kui kõik peab nii sulle-mulle olema.
-
Külaline
Viid seda, mida küsitakse, lihtne ju! Paljud siiski soovivad "kingitust ümbrikus". VIISAKAS on pruutpaari soovidest kinni pidada. Kui ei tea, siis üle küsida.Külaline kirjutas: ↑24 Sept 2024 03:08 Palun, harige nüüd matsi käitumisreeglite osas. Mida tohib siis? Lilli ei tohi, ümbrik on kerjamine. Kinginimekiri nagu nt angloameerika maades kombeks, ka ei sobi nagu näha, see tundub eestlasele lausa häbematus. Kuidas siis viisakas korraliku lastetoaga inimene tänapäeval Eestis pulma läheb?
-
Külaline
Täpselt nii. Tulebki üle küsida, mida täpsemalt kavatseb pruutpaar selle nn piletiraha eest pakkuda. Samuti, kas on näiteks erineva hinnaklassiga piletid ja kas kallima pileti lunastamisel saab ka peenemat meelelahutust ja piduroogasid nautida.Külaline kirjutas: ↑24 Sept 2024 14:28Viid seda, mida küsitakse, lihtne ju! Paljud siiski soovivad "kingitust ümbrikus". VIISAKAS on pruutpaari soovidest kinni pidada. Kui ei tea, siis üle küsida.Külaline kirjutas: ↑24 Sept 2024 03:08 Palun, harige nüüd matsi käitumisreeglite osas. Mida tohib siis? Lilli ei tohi, ümbrik on kerjamine. Kinginimekiri nagu nt angloameerika maades kombeks, ka ei sobi nagu näha, see tundub eestlasele lausa häbematus. Kuidas siis viisakas korraliku lastetoaga inimene tänapäeval Eestis pulma läheb?