Aknast piilujad?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 20 Sept 2024 13:49 Zuckerbergi kontor ja sinu igatsetud "personaalne riik" teavad sinu kohta hulga rohkem kui aknast piiluv naabritädi.
Täpselt. Lisaks toimib see aknast piiluv tädikene ka naabrivalvena. Kui on keegi, kes teab, mis ümbruskonnas päriselt toimub, siis see on su pensiokast naaber. Ole tänulik, et ta on olemas ja piirkonnal silma peal hoiab.
Külaline

Meie majas oli üks selline naabrinaine, kelle korteri aknad avanesid vaid maja tahaküljele rohealale. Seal suurt miskit päeval ei toimunud, mõned koerajalutajad vaid käisid ringi.
Tema ei "piilunud" midagi, täiesti avalikult istuski trepikojas pooled päevad ja vahtis, mis maja ees toimub. Tõi oma pingi ja kohvi ja snäkid, veetiski nii aega. Üksik naine, nii 60+. Õnnetu saatusega inimene, tundsime talle kaasa, aga ei saa salata, põnev oli ka klatši kuulata. Tema teadis kõike!
Kes kuhu kolis, kes välja kolis, kes kelle auto ketšupiga üle valas, kes täispeaga kakles või sõitma läks. Ja paljugi muud.
Külaline

Meist kõigist saavad kunagi aknast piilujad, kui oleme pensionil, kodukesksed ja kroonilised haigused ei võimalda enam välja jalutama ja teiste inimestega suhtlema minna. Siis saab ülioluliseks, kes tuleb ja kes läheb ja mis kortermaja õuealal toimub. Ärge arvake, et teiega seda ei juhtu, juhtub küll.
Külaline

Anonymous kirjutas: 21 Sept 2024 01:07Meie majas oli üks selline naabrinaine, kelle korteri aknad avanesid vaid maja tahaküljele rohealale. Seal suurt miskit päeval ei toimunud, mõned koerajalutajad vaid käisid ringi.
Tema ei "piilunud" midagi, täiesti avalikult istuski trepikojas pooled päevad ja vahtis, mis maja ees toimub. Tõi oma pingi ja kohvi ja snäkid, veetiski nii aega. Üksik naine, nii 60+. Õnnetu saatusega inimene, tundsime talle kaasa, aga ei saa salata, põnev oli ka klatši kuulata. Tema teadis kõike!
Kes kuhu kolis, kes välja kolis, kes kelle auto ketšupiga üle valas, kes täispeaga kakles või sõitma läks. Ja paljugi muud.
Kuidas see võimalik oli, trepikoja aknad ei ole ju nii madalad, et istudes välja näeks.
Külaline

Kuidas see võimalik oli, trepikoja aknad ei ole ju nii madalad, et istudes välja näeks.
On küll selliseid, vanad 60a. majades.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Sept 2024 01:07 Meie majas oli üks selline naabrinaine, kelle korteri aknad avanesid vaid maja tahaküljele rohealale. Seal suurt miskit päeval ei toimunud, mõned koerajalutajad vaid käisid ringi.
Inimene lihtsalt otsis seltsi, muud midagi. Kirjutad ju ise ka, et üksik inimene. Kui puuduvad sõbrad ja hobid, teatris-kontserdil ei käida, siis võibki juhtuda, et majaesisel pingil aja veetmine saab harjumuseks.
Külaline

Miks peaks teatris väljamõeldisi raha eest vaatama kui eluteater niisama iga päev maja ees toimumas.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Sept 2024 12:42 Miks peaks teatris väljamõeldisi raha eest vaatama kui eluteater niisama iga päev maja ees toimumas.
Seda muidugi. Lisaks on sellistel mutikestel teatud staatus ning teda isegi kardetakse, sest naabrid ju teavad, et see päevad läbi aknalaual kõhutaja näeb-kuuleb kõike. Minu kunagine naabrinaine sai tänu ühele sellisele "kõhutajale" oma mehe salasuhtest teada. Mehel nimelt oli rumalust armuke päevasel ajal koju tuua.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Sept 2024 09:23
Külaline kirjutas: 21 Sept 2024 01:07 Meie majas oli üks selline naabrinaine, kelle korteri aknad avanesid vaid maja tahaküljele rohealale. Seal suurt miskit päeval ei toimunud, mõned koerajalutajad vaid käisid ringi.
Inimene lihtsalt otsis seltsi, muud midagi. Kirjutad ju ise ka, et üksik inimene. Kui puuduvad sõbrad ja hobid, teatris-kontserdil ei käida, siis võibki juhtuda, et majaesisel pingil aja veetmine saab harjumuseks.
Jah, loomulikult otsis seltsi ja peletas igavust. Ega me keegi ei pannud pahaks ju ka. Andsime talle ikka lehti ja ajakirju, mis kellelgi tellitud ja läbi loetud. Vahel see klatšihimu oli küll natuke tüütu, kui jutustas kellestki, keda ta oma vaatluste järgi ammu teadis, aga meil polnud aimugi, kellest jutt.
Tleloc
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tleloc »

Minu naaber armastab ka aknast piiluda. Isegi, kui mulle külla tuleb, siis ka iga mootorimüra peale jookseb aknale - "aa, sellele tuli tütar Viljandist külla"
Teab täpselt, mis kell mina ja lapsed liigume tööle/kooli/koju. Ja kui ta juhuslikult valel ajal tualetti läheb ja ei näe mind väljumas, siis tuleb õhtul ja küsib, kas ma ikka tööl käisin, sest ta ei näinud mind minemas :D Muidugi ei käi ta ainult minu juures, terve maja asjad on temal teada. On ka elanikke, kes temaga ei suhtle otseselt, aga ka nende elu ta teab ja jagab neid teadmisi ka kõigile, kes kuulavad.
Külaline

Ma tahaksin omale sellist naabrit.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Sept 2024 17:12 Ma tahaksin omale sellist naabrit.
Hea jah, saab turvavarustuse pealt kokku hoida.
Külaline

Ma tahaksin ka kõiketeadjat, meile trepikotta on tekkinud üks kole tüüp. Mõmiseb-möriseb kui kõnnib, paar korda olen näinud kui läheb vastasmaja ees olevaid prügikaste tuhnima. Tahaks teada kuidas ta ilmus, kas mõne memme mees vangist välja pääsenud või. Aga kelleltki ei ole küsida.
Külaline

Ma ka algul kirusin naabrit, kes esimese korruse aknal suitsu tegi ja pahvis seal iga kord, kui kuhugi tulid või läksid. Kuniks ühel päeval unustasin võtme tuppa ja trepikoja ukse kukkus selja taga kinni. Yess, suitsumees nagu viis kopkat akna peal.
Külaline

Nendest kõigeteadjatest on vahel kasu tõesti. Meil on ka kortermajas kaks vanemat inimest, kes kõikke teavad 😀

Mul ülemises korterist kostus juba pikemat aega mingi mürin. Rõdult vaadates on näha, et mingi toruots kolekotiga on lahtisest aknast väljas. Päris kurjaks ajas, et 24/7 müriseb midagi.
Naaber siis teadis rääkida, et seal oli keegi ära surnud(üksik inimene), kuu aega hiljem avastati ja nüüd siis see mingi seade puhastab seda korterit haisust. Oma korteris ma hosu ei tundnud õnneks aga rõdul olles vahel teatud suunas tuulega viskas küll mingit haisu aegajalt. Arvasin, et kellegil rõdul prügikott haisemas vms
Ei ole enam kuri 🙂
P6NB

Postitus Postitas P6NB »

Ei pea üldse vanaeit olema. Meie kortermajas vahib oma neljanda korruse rõdult teisi inimesi pidevalt üks blondeeritud, varastes 40, kõhna kõõm. Suitsetaja ka, aga oma passimist ja pidevat teiste järgi luuramist reedab vestlustes majaelanikega. Et kes valesti parkis tema silmis või prügi viis või kus, mis, mida? Õudne inimtüüp, tunneks ta mehele kaasa, aga see on samasugune tross. Õnneks neil korter müügis, ostaks keegi ometi ära.
Külaline

Mu trepikoja naaber arvas, et see on räige inimeste privaatsuse rikkumine. Ebaseaduslik jälitustegevus. Tuleks karistada.
bobi
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas bobi »

Külaline kirjutas: 20 Sept 2024 08:28 On see normaalne tegevus jälgida pidevalt majaesist? Kes tuleb ja kellega?
Tänaval kõndijad või maja ees seisjad ju nagunii näevad, kellega sa tuled. Miks siis naabritädi seda näha ei või?
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Sept 2024 21:59 Naaber siis teadis rääkida, et seal oli keegi ära surnud(üksik inimene), kuu aega hiljem avastati ja nüüd siis see mingi seade puhastab seda korterit haisust.
Päris karm ikka- kuu aega mitte keegi ei tundnud huvi, ei kuulnud ega näinud. Ju teil siis ikka see naabrivalve ja aknalkõhutajad polnud oma ülesannete kõrgusel, et selline hirmus asi kahesilmavahele jäi.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Okt 2024 21:18
Külaline kirjutas: 25 Sept 2024 21:59 Naaber siis teadis rääkida, et seal oli keegi ära surnud(üksik inimene), kuu aega hiljem avastati ja nüüd siis see mingi seade puhastab seda korterit haisust.
Päris karm ikka- kuu aega mitte keegi ei tundnud huvi, ei kuulnud ega näinud. Ju teil siis ikka see naabrivalve ja aknalkõhutajad polnud oma ülesannete kõrgusel, et selline hirmus asi kahesilmavahele jäi.
Ta oligi üsna eraklik vanem mees. Käis harva väljas. Ukrainast pärit, invaliidsuspensionil ja pereliikmed ka nagu vist väga palju polnud. Nii teadis üks teine naaber rääkida, kellega nad kunagi koos töötasid.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], rucola, Semrush [Bot] ja 6 külalist