Mis/kes sind nüüd takistab?Anonymous kirjutas: ↑25 Sept 2024 16:37Ei saa ma ka praegu kuhugi välismaale reisida. Vene ajal sai. Ja mitte igavatesse Türgi hotellidesse ja teistesse turistidele mõeldud kohtadesse, vaid nii öelda põnevatesse kohtadesse, nt Armeeniasse, Kamtšatkale, Musta mere äärde. Tõeliselt erineva kultuuri ja erineva loodusega paikadesse.
Finantsvabadus?
-
Külaline
-
Külaline
Ega need kinnisvaraobjektid, auto ja raha teatud elustiili viljelemiseks sulle niisama ilus olemise eest sülle ei kukkunud. Pidid aastaid tööd tegema veidi rohkem kui kaks päeva nädalasKülaline kirjutas: ↑25 Sept 2024 14:50 no kui rääkida miljonist vabast rahast siis muidugi mul seda ei ole. ka mitte poolt sellest. aga ma elan ühe korra ja kirstul taskuid ei ole.
mulle meeldib reisida. hetkel oragniseerime Vietnamisse minekut. mulle meeldib hea ja turvaline auto. sõidan XC 60-ga. mulle meeldib osa ajast elada puutumatu looduse keskel. meil on maamaja, kus lähim naaber on 7 km kaugusel. linnas meeldib mulle, et kõik on lähedal, aga samas roheline. elan Pelgulinnas. tööl käin kahel päeval nädalas, kuna rohkem ei taha. siis on mul veel muinsuskaitsealuses majas väike katusekorter, mida välja üürin. süüa tahan ka hästi. veiseliha, lõhefilee, puuviljad, ja ökoloogiliselt puhas toit on mulle olulised. laene mul ei ole. mõnekümne tuhandene tähtajaline hoius, veidi aktsiaid ja ports filigraankulda on. pean ennast suht vabaks ka ilma selle hädavajalkiu miljonita![]()
-
Külaline
Tasuta arst teeb need uuringud tasuta. Tasulise eriarsti vastuvõtu korral on kõik uuringud tasulised. Üldjuhul ka opid ja opieelsed analüüsid.Külaline kirjutas: ↑14 Juun 2024 09:12Kirjutab rohud. Teeb vajadusel analüüsid, pildid. Mida see tasuta arst sul teisiti teeb? See arst, kuhu aegu pole?Külaline kirjutas: ↑13 Juun 2024 20:28Et eriarst vaatab korraks otsa ja oledki kohe jälle terve?Külaline kirjutas: ↑13 Juun 2024 20:10
Tahad kiiresti ravi või ei? Siis tuleb maksta. Seda enam, et sina ise pole oma kindlustuse eest sentigi maksnud. Kas tunned, et see sotsmaks tuli sinu taskust? Mul on jumala savi, et mu eest makstakse ja mitte vähe. Vaja arstile minna, siis bronnin ära, tavaliselt paari päeva jooksul käidud ja unustatud. Mingi rumal jauramine teemal, aga miks ja miks. Aitab see sind kuidagi? Millal küll inimesed lõpetavad jauramise asjade üle, mida muuta ei saa?
Mind vist pani üks tasuline erakliinik kunagi musta nimekirja, kuna nad avastasid kasvaja tasulises vastuvõtus, aga mina - lollakas ja puruvaene - polnud nõus ei nende juurde tasulisele opile minema (sain perearstilt hoopis suunamise keskhaiglasse) ja ka opieelsed analüüsid tehti mulle perearsti suunamisega munitsipaalpolikliinikus, kuigi tollest erakliinikust helistati mulle mitu korda ja lausa nõuti, et läheksin nende juurde vereanalüüse tegema enne oppi.
Sa üldse kujutad ette, kui palju maksaks erakliinikus opp või magnettomograafia või isegi tavaline röntgen või kõik-ühes vereanalüüs?
-
Külaline
Praeguseid uudiseid lugedes võib järeldada, et need finantsvabad said ainult oma finantsidest vabaks, ei enamat. Miljonid eimillestki, jajah.
-
Külaline
Alati on ju reklaamitud: investeeri ainult seda millest oled nõus loobuma.
Nüüd ongi see käes.
Aga miks nüüd Jaaku ära tahetakse nülgida ja kisa taevani on?
Loobuge naeratades
Nüüd ongi see käes.
Aga miks nüüd Jaaku ära tahetakse nülgida ja kisa taevani on?
Loobuge naeratades
-
Külaline
Käin ainult tasulistes arstides, aga opid olen teinud tasuta. Tasulised arstid töötavad ka haigekassaga ning kui megakiire pole, saad tasuta ka. Opereerijaks tasuline kirurg, kelle juures visiidil käid.Külaline kirjutas: ↑25 Sept 2024 17:43Tasuta arst teeb need uuringud tasuta. Tasulise eriarsti vastuvõtu korral on kõik uuringud tasulised. Üldjuhul ka opid ja opieelsed analüüsid.
Mind vist pani üks tasuline erakliinik kunagi musta nimekirja, kuna nad avastasid kasvaja tasulises vastuvõtus, aga mina - lollakas ja puruvaene - polnud nõus ei nende juurde tasulisele opile minema (sain perearstilt hoopis suunamise keskhaiglasse) ja ka opieelsed analüüsid tehti mulle perearsti suunamisega munitsipaalpolikliinikus, kuigi tollest erakliinikust helistati mulle mitu korda ja lausa nõuti, et läheksin nende juurde vereanalüüse tegema enne oppi.
Sa üldse kujutad ette, kui palju maksaks erakliinikus opp või magnettomograafia või isegi tavaline röntgen või kõik-ühes vereanalüüs?
-
Külaline
Mina seda küll kuskilt välja ei lugenud. Kõige suurem kaotus oli pool portfellist.Külaline kirjutas: ↑29 Sept 2024 11:08 Praeguseid uudiseid lugedes võib järeldada, et need finantsvabad said ainult oma finantsidest vabaks, ei enamat. Miljonid eimillestki, jajah.
-
Külaline
Sõltub kliinikust ja sõltub arstist.Külaline kirjutas: ↑29 Sept 2024 11:30Käin ainult tasulistes arstides, aga opid olen teinud tasuta. Tasulised arstid töötavad ka haigekassaga ning kui megakiire pole, saad tasuta ka. Opereerijaks tasuline kirurg, kelle juures visiidil käid.
Lääne-Tallinna keskhaigla tasuline silmaarst saatis mu ilma muud varianti pakkumattagi rahulikult kaeoperatsioonile ITK silmakliinikusse.
Aga Fertilitase günekoloog oli väga nördinud, kui selgus, et ma ei ole nõus nende juures müoomi tasuliselt eemaldada laskma ja eelistan ITK-d
-
Külaline
Jaaaa!! Sa meeldid mulle!Külaline kirjutas: ↑15 Juun 2024 13:54Toitu koju ei telli - sellega harjud ruttu ära ja muutud laisaks, ja ongi märkamatult toidukulu kahekordistunud.Külaline kirjutas: ↑13 Juun 2024 20:13Kontserdid, perega nädalalõpu väljasõidud, välisreisid? Toidu koju tellimine, väljas söömine?Külaline kirjutas: ↑10 Juun 2024 09:22
Mis asja?! 10 aasta pärast pensionile?? Arvutada ei oska või? 40 olen alles.
Mind absoluutselt ei huvita, kui keegi arvab, et ma elan nagu vaene. Mulle sobib iga päev sõita 15 min rongiga ja 15 min kõndida. Saan rongis lugeda või nt võõrkeelt õppida, jalutamine on ka tervisele palju parem kui ummikus närvitsemine. Mõne muu asja pealt jällegi ei hoia kokku, nt lapsed saavad käia nendes trennides/huviringides kus tahavad, olenemata hinnast.
Neid teisi asju teeme ikka, lisaks kino, spaa, seikluspargid jms, lapsed käivad klassiekskursioonidel põnevates kohtades. Aga me ei lähe hulluks sellega, ei ole nii, et igal koolivaheajal peab kindlasti välismaale reisima. Meil tavaliselt aastas üks välisreis, üks pikk nädalavahetus spaas perega ja vb mingi 6-7 väiksemat (tasulist) üritust. Laste klassiekskursioonid ja sünnipäevadel käimine sellele lisaks muidugi. Ah jaa, ennast premeerin iga aasta paaripäevase spaa puhkusega, täiesti üksinda.
See kõik kokku maksab muideks enam-vähem sama palju kui abikaasa auto kulu (liising, kütus, kindlustus, remont/hooldus). Ja enam-vähem sama palju läheb mul III sambasse. Nii et kui meil on kolm asja, mis on suht samas suurusjärgus (pere teine auto, pere reisid ja meelelahutus, III sammas) ning ühest peab loobuma, siis millest oleks mõistlikum loobuda? Enamus inimesi loobuks III sambast, sest auto ju peab olema, kui sõidad ühistranspordiga, siis äkki keegi arvab, et oled vaene.
Mina loobun autost - las ma pigem tundun vaene, tegelikult olen rikas, kui vastupidi.
Minule meeldib ka elada “nagu vaene” kuigi tegelikult olen rikas. On asju, mille peale kulutamist ma pean oluliseks: lapsed saavad kõik trennid ja asjad, mis tahavad. Spordivarustus on väga korralik kogu perel. Reisime viisakalt ja toredates kohtades, mitte a la “Türgi kuurort”. Ja veel mõned sellised ajsad. Aga paljud-paljud asjad, mida enamus inimesi peab oluliseks on minu meelest lausa tobedad ja täiesti ebavajalikud.
Armastan ka ronge ja busse. Mul on nimelt vana auto ja mulle tõesti meeldib see. Loomulikult ma saaks osta omale uue, aga ma ei taha.
Ma küll ei kogu midagi, eelistan kinnisvara portfellina. Ja see mul ka vaikselt koguneb. Aga see tunne, et mind peetakse vaeseks, see on nii äge tunne
Aga üks põhimõte mul on: elu peab olema kohe hea. Täna. Mitte, et kogun selleks, et saaks 20 aasta pärast “hakata elama”. Ei, kohe peab elama. Sest kunagi ei tea, kauaks elu on.
-
Külaline
Tead, see nördinud olemine on sinu peas. Käin juba 25 aastat tasulise günekoloogi juures, müoomid ja nendega koos ka emaka lasin eemaldada ITK-s.Külaline kirjutas: ↑29 Sept 2024 12:01Sõltub kliinikust ja sõltub arstist.
Lääne-Tallinna keskhaigla tasuline silmaarst saatis mu ilma muud varianti pakkumattagi rahulikult kaeoperatsioonile ITK silmakliinikusse.
Aga Fertilitase günekoloog oli väga nördinud, kui selgus, et ma ei ole nõus nende juures müoomi tasuliselt eemaldada laskma ja eelistan ITK-d
-
Külaline
Lisan veel, et selle opi hind tasulises ei maksnudki suurt midagi, 1300 ehk mõne täitesüsti raha.
-
Külaline
suurem osa eesti elanikke ei teagi, palju mingid täitesüstid maksavad, sest nad pole ise neid teinud, ega pole teinud ka nende tuttavad. parim, mida teatakse, on see, et kuskil kaugel ameerikamaal mõned filmitähed vahel käivad iluoppidel.Külaline kirjutas: ↑29 Sept 2024 12:21 Lisan veel, et selle opi hind tasulises ei maksnudki suurt midagi, 1300 ehk mõne täitesüsti raha.
-
Külaline
Nii äge, et on sarnaselt mõtlevaid inimesi!Külaline kirjutas: ↑29 Sept 2024 12:09Jaaaa!! Sa meeldid mulle!Külaline kirjutas: ↑15 Juun 2024 13:54Toitu koju ei telli - sellega harjud ruttu ära ja muutud laisaks, ja ongi märkamatult toidukulu kahekordistunud.Külaline kirjutas: ↑13 Juun 2024 20:13
Kontserdid, perega nädalalõpu väljasõidud, välisreisid? Toidu koju tellimine, väljas söömine?
Neid teisi asju teeme ikka, lisaks kino, spaa, seikluspargid jms, lapsed käivad klassiekskursioonidel põnevates kohtades. Aga me ei lähe hulluks sellega, ei ole nii, et igal koolivaheajal peab kindlasti välismaale reisima. Meil tavaliselt aastas üks välisreis, üks pikk nädalavahetus spaas perega ja vb mingi 6-7 väiksemat (tasulist) üritust. Laste klassiekskursioonid ja sünnipäevadel käimine sellele lisaks muidugi. Ah jaa, ennast premeerin iga aasta paaripäevase spaa puhkusega, täiesti üksinda.
See kõik kokku maksab muideks enam-vähem sama palju kui abikaasa auto kulu (liising, kütus, kindlustus, remont/hooldus). Ja enam-vähem sama palju läheb mul III sambasse. Nii et kui meil on kolm asja, mis on suht samas suurusjärgus (pere teine auto, pere reisid ja meelelahutus, III sammas) ning ühest peab loobuma, siis millest oleks mõistlikum loobuda? Enamus inimesi loobuks III sambast, sest auto ju peab olema, kui sõidad ühistranspordiga, siis äkki keegi arvab, et oled vaene.
Mina loobun autost - las ma pigem tundun vaene, tegelikult olen rikas, kui vastupidi.
Minule meeldib ka elada “nagu vaene” kuigi tegelikult olen rikas. On asju, mille peale kulutamist ma pean oluliseks: lapsed saavad kõik trennid ja asjad, mis tahavad. Spordivarustus on väga korralik kogu perel. Reisime viisakalt ja toredates kohtades, mitte a la “Türgi kuurort”. Ja veel mõned sellised ajsad. Aga paljud-paljud asjad, mida enamus inimesi peab oluliseks on minu meelest lausa tobedad ja täiesti ebavajalikud.
Armastan ka ronge ja busse. Mul on nimelt vana auto ja mulle tõesti meeldib see. Loomulikult ma saaks osta omale uue, aga ma ei taha.
Ma küll ei kogu midagi, eelistan kinnisvara portfellina. Ja see mul ka vaikselt koguneb. Aga see tunne, et mind peetakse vaeseks, see on nii äge tunne![]()
Aga üks põhimõte mul on: elu peab olema kohe hea. Täna. Mitte, et kogun selleks, et saaks 20 aasta pärast “hakata elama”. Ei, kohe peab elama. Sest kunagi ei tea, kauaks elu on.
Sa oled minust ilmselt mitu sammu ees, mina pole veel rikas, aga suund on sinnapoole
Kui kogumiseks nimetada raha sukasäärde kogumist, siis ma ei kogu ka midagi
Mulle meeldib ka see mõte, et elu peab kohe hea olema. Aga see peab just minu enda jaoks olema hea, mitte selline, mida üldiselt peetakse "heaks eluks". Mulle näiteks õudsalt meeldib puhata suvel maal, kohe mitu nädalat järjest. Välismaale lähen elamusi koguma - maale lähen päriselt puhkama, hinge kosutama. Kui saan päriselt rikkaks, siis puhkan ikka maal, ainult et võib-olla veel pikemalt, paar kuud kohe.
Trennidega on meil muidu samamoodi, et lapsed saavad käia kus tahavad, rahalist piirangut ei ole. Suvelaagrites ja võistlustel samuti (ka välismaal). Samas ostan hea meelega kaltsukatest riideid, nii endale kui lastele.
Kusjuures kui minu pere kunagi päriselt vaene oli, siis ei olnud see tunne üldse äge, et meid vaesteks peeti. Ikka tahtsin natuke rikkam välja näha. Nüüd on see äge, sest see on enda valik.
-
Külaline
Hahaa.. see on mul ka - kui ma päriselt vaene olin, siis mulle ka ei meeldinud kui oli aru saada.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 16:46Nii äge, et on sarnaselt mõtlevaid inimesi!Külaline kirjutas: ↑29 Sept 2024 12:09Jaaaa!! Sa meeldid mulle!Külaline kirjutas: ↑15 Juun 2024 13:54
Toitu koju ei telli - sellega harjud ruttu ära ja muutud laisaks, ja ongi märkamatult toidukulu kahekordistunud.
Ma küll ei kogu midagi, eelistan kinnisvara portfellina. Ja see mul ka vaikselt koguneb. Aga see tunne, et mind peetakse vaeseks, see on nii äge tunne![]()
Sa oled minust ilmselt mitu sammu ees, mina pole veel rikas, aga suund on sinnapoole.
Kui kogumiseks nimetada raha sukasäärde kogumist, siis ma ei kogu ka midagi. Paar tuhat olemas meelerahufondis, ülejäänud kõik ära investeeritud. Portfellist veits üle poole fondid ja aktsiad (suurem osa sellest III sammas) ja veits alla poole kinnisvara. Ainult kinnisvara peale ei julgeks panustada.
Mulle meeldib ka see mõte, et elu peab kohe hea olema. Aga see peab just minu enda jaoks olema hea, mitte selline, mida üldiselt peetakse "heaks eluks". Mulle näiteks õudsalt meeldib puhata suvel maal, kohe mitu nädalat järjest. Välismaale lähen elamusi koguma - maale lähen päriselt puhkama, hinge kosutama. Kui saan päriselt rikkaks, siis puhkan ikka maal, ainult et võib-olla veel pikemalt, paar kuud kohe.
Trennidega on meil muidu samamoodi, et lapsed saavad käia kus tahavad, rahalist piirangut ei ole. Suvelaagrites ja võistlustel samuti (ka välismaal). Samas ostan hea meelega kaltsukatest riideid, nii endale kui lastele.
Kusjuures kui minu pere kunagi päriselt vaene oli, siis ei olnud see tunne üldse äge, et meid vaesteks peeti. Ikka tahtsin natuke rikkam välja näha. Nüüd on see äge, sest see on enda valik.
Nüüd on mul samad riided, samad asjad, isegi sama auto, aga see meeldib mulle. Ma ei osta peaaegu midagi. Pole vajadust lihtsalt.
Näiteks sel aastal - kui toit välja arvata - siis olen endale ostnud ainult ühe seti spordivarustust ja ühe korteri
“Aga see peab just minu enda jaoks olema hea, mitte selline, mida üldiselt peetakse "heaks eluks"” - just! Ja ma arvan, et sellest aru saamine ongi õnne valem.
Ja justnimelt päriselt iseendast aru saamine, mida MINA tahan elult. Mitte teistele näitamiseks või kellegi heakskiidu teenimiseks.
Need müstilised “teised” on üldse üsna ebaolulised elus. Loomulikult tuleb olla viisakas jne, aga nad on siiski ainult mööduvad linnud. Igaühel oma tee..
-
Külaline
Toredad viimased kommentaarid. Eks see tunne ongi ainult sinu peas- kui oled vaene, see häirib, kui asjad on vanad ja mitte uhked. Kui oled rikas, siis piisab teadmisest, et tegelikult saaks palju parema, aga pole vajadust, ei taha- see on hoopis teistmoodi olek. Raha peab olema parasjagu- liiga vähe on pidev stress ja liiga palju (no miljoneid) on jälle omaette stress, et see ei väheneks ja kuhu investeerida, sest ära kulutada ei jõua. Kui on parajalt, siis tuleb ja läheb, kõike saad, mida tahad või vaja on, aga elus puudub rahamure. Mulle ka meeldib, et keegi mu välimuse põhjal ei oska rahalist seisu arvata ja nt trammis keegi minu briljantsõrmust peab tsirkooniks hõbedaga
vähem muret varastega.
-
Külaline
Sellega olen 100% nõus, et liiga vähe raha tekitab stressi. Aga miks peaks "liiga palju" raha stressi tekitama?Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 20:55 Toredad viimased kommentaarid. Eks see tunne ongi ainult sinu peas- kui oled vaene, see häirib, kui asjad on vanad ja mitte uhked. Kui oled rikas, siis piisab teadmisest, et tegelikult saaks palju parema, aga pole vajadust, ei taha- see on hoopis teistmoodi olek. Raha peab olema parasjagu- liiga vähe on pidev stress ja liiga palju (no miljoneid) on jälle omaette stress, et see ei väheneks ja kuhu investeerida, sest ära kulutada ei jõua. Kui on parajalt, siis tuleb ja läheb, kõike saad, mida tahad või vaja on, aga elus puudub rahamure. Mulle ka meeldib, et keegi mu välimuse põhjal ei oska rahalist seisu arvata ja nt trammis keegi minu briljantsõrmust peab tsirkooniks hõbedagavähem muret varastega.
Sellest saan veel aru, kui oled puruvaene ja järsku kukkub miljon sülle, lotovõit või pärandus näiteks. See võib tõesti stressi tekitada, et mida selle rahahunnikuga peale hakata, kui ei tea investeerimisest midagi ja üldse pole üle 1000€ oma kontol näinud kunagi.
Aga kui oled oma rikkuse ise nullist üles ehitanud, siis ei tohiks ka miljonid mingit erilist stressi tekitada. Vajadus oma raha kuhugi investeerida tekib ju palju varem kui miljoni täitumisel. Ma ise alustasin investeerimist kümne euriga, aga minu arust 10000€ on juba päris viimane piir, kus peaks selle peale mõtlema. Viiekohalist summat pole küll enam mõtet lihtsalt kontol või tähtajalisel hoiusel hoida.
Mul endal veel miljonit pole, kaugel sellest (kogu portfell natuke alla 100000€ praegu). Aga ma tunnen inimest, kes on olnud ennegi üsna heal järjel ja siis saanud phm üleöö miljonäriks (ei olnud lotovõit ega pärandus, vaid ta enda pikaajalise töö tulemus). Talle ei ole see küll mingit lisastressi tekitanud, pigem andis rohkem vabadust. Tal oli ennegi korralik kinnisvara portfell, aga see lisaraha andis võimaluse seda veelgi kasvatada, et ta ei peaks raha pärast enam tööd tegema. Tähendab, ta teeb ikka edasi tööd, aga see on väga vabastav tunne kui tead, et võid töölt ära tulla ja ei pea raha pärast enam muretsema.
-
Külaline
mulle meeldib ka, kui raha on parasjagu - on säästud piisavas summas, ja arveldusarvel ka nii palju, et igapäevane elu oleks mugav. Kinnisvara elamiseks ja üks väljaüürimiseks. Miljonit rahas kindlasti ei taha, ei mängi ka lotot sellepärast.
Olen see inimene, kes ei investeeri. Hoian raha tähtajalistel hoiustel, viiekohalised summad. Mulle sobib. Usk fondidesse ja aktsiatesse on madal ja huvi veel madalam. Ühtegi fondihaldurit ma oma raha paigutama ei usalda.
Ja ka vana auto, meeldib ning pole plaani uut osta kuni vana veel sõidab. Mõni tuttav küll veidi imestab, aga mul ükspuha.
Olen see inimene, kes ei investeeri. Hoian raha tähtajalistel hoiustel, viiekohalised summad. Mulle sobib. Usk fondidesse ja aktsiatesse on madal ja huvi veel madalam. Ühtegi fondihaldurit ma oma raha paigutama ei usalda.
Ja ka vana auto, meeldib ning pole plaani uut osta kuni vana veel sõidab. Mõni tuttav küll veidi imestab, aga mul ükspuha.
-
Külaline
Ma ei tea ühtegi, seega ei oska ka kadestada. Kas sa tead mõnda? Kristi Saare see igatahes pole.sidrun kirjutas: ↑03 Juun 2024 15:00 Kas kadestate finantsvabaduse saavutanud inimesi? Või pürgite ise selle poole? Millest olete pidanud loobuma?![]()
-
Külaline
Tean ja isegi tunnen, aga see vabadus ei ole nii saavutatud nagu nad reklaamivad.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist